Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Wednesday, October 29, 2014

Review Filem Ouija..

Hello mello,jarang benar i terajin nak hapdet sampai 2 entri dalam satu hari.Tapi hari i agak rajin sikit..walaupun super mengantuk sebab..lepas balik memasak kat sekolah..rushing pula pegi tengok Ouija..hahah gila kabut..tapi tape meyh i cita slow-slow..haha

I nampak trailer Ouija masa i tengah layan drama tamil Devamagal ke Vaani Rani ke apa ntah kat utube.hoih macam best..tapi,beselah kalau nk pergi haruslah bawak diri..sumer sebuk kn...lahar sangat depa tu dengan i..hoho
So,i pun buat tatau jelah..

Then kelmarin Jas ajak keluar petang Selasa..tapi dia pula demam..so cancel..kita tukar hari Rabu..balik 1.50..tiket pun baru 8hengget...hahha..so,set la petang harini pukul 4..Memula i nk rushing belik tiket..sekalinya i teringat tempat keja Uncle Jutaria (ada entri i main jutaria baru nikan haha) tu hari dekat dengan panggung..so i mintak tolong dia beli kan tiket..gosh setel masalah..Then,Jas dengan Ila pun sampai

Ok mari review..Ekseli Ouija ni merupakan satu papan mengandungi alphaet A-Z dan menggunakan satu kayu sebagai penanda then akan ada syarat-syarat dia tersendiri pastu tangan pemain akan bergerak mencari jawapan kepada soalan yang ditanyakan oleh pemain Ouija board ni..

Masa opening cerita kita akan melihat scene dua girl main Ouija board ni..depa nama Liueni and Debbie kalau tak silap..Depa sangat rapat.rapat macam adik beradik walaupun depa hanya kawan..Sumpah i suka tengok depa kawan baik..hmm

Lepastu Liueni jumpa Debbie yang mcm quite restless and then esoknya Debbie ditemui mati bunuh diri..Then dari sini ceritanya bermula..Liueni,Isabel,Sarah,Pete and P.we Liueni main Ouija board semata kerana Lieuni inginkan jawapan atas kematian Debbie,(pernah tengok Jangan Pandang Belakang tak? haa lebih kurang camtulah bila si Pierre menyiasat kes kematian tunang dia..tup-tup tau dia ada saka)

Tapi masuk pertengahan cerita i macam keliru skek,betul ke papan Ouija tu berhantu..rupanya ada misteri lagi dashyat tersembunyi di sebaik kisah Ouija tu..Yang i tak pahamnya takkan la budak tu amal ilmu hitam..ish..itu je kekeliruan i..yang lain superb..i kasi 9.5/10 bintang..

Nak lagi best,ada satu scene tu,i melatah gila baik punya..hampeh,terkejut bila dia tertiba muncul and berkata-kata..ahaha choi sangat..Pastukan sorang demi sorang mati lepas main Ouija board tu..Hanya dua yang selamat.Siapa,pergila tengok.Ending dia pun agak menarik la..Lebih kurang Annabelle,setiap benda syaitan mesti ada pewarisnya..gitu hahah..

Korang kalau tengok cerita ni kena peka..Setiap ayat yang disebut korang tengok bebetul..i memula jenuh nk pahamkan kaitan Ouija board ni..Rupanya masa depa main Ouija ni depa sebut ROH di sekitar kawsan tu hampirlah pada depa..haha,bongok apa,ko pikir roh ada satu je ke yang berkeliaran ( kata i dalam hati)..pastu dok tanya Debbie yang dah mati tu memacam..rupanya roh sesat jawab..acaner? Pergila tengok..hahaha

Yang Mengulas ke Menggalas
Atynaz

No comments:

Post a Comment