Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Sunday, October 26, 2014

Hari Ahad :)

Hello mello,haha despite kerja rumah yang berlambak-lambak tu (read : i kan sado,so nan hado la nak buat haha) and SPM yang tinggal lagi 6ratus hari lagi..i still bersuka ria bagai nak rak..hahaha bongokkan i..well well ko tengok nanti result keluar nangis la i nanti sebab just only dapar 1 A..itupun nasib..kalau tadek A..hahah..

Nak tau tak Trial Upsr back in 2009 dulu i got 4 A 1 C..Cool,hahha sekalinya Upsr bebetul ko mampu 3 A 2 B ( eh ke 3 A 1 B 1 C i pun dah lupa haha) je..lagi sadis...hahahaha!!

Masa zaman i Pmr,trial i maybe dapat 2 A kut..haha entah i tak ingat sangat zaman menengah rendah sebab i confuse i start sekolah dari tahun bila..haha bonggokan i..eelleh :P..ok,melalut..haaa pastu Pmr sebenar AMBIK KAU..1 A 6B 1D..padan muka dia..hahah,so tercampak la i ke kelas Prinsip Perakaunan,dan i sorang je sesat situ..voleyh..haha dah namapun i,mestilah kes spesial..(read : kaver diri tu bongok lagi pemalas nak belajar aceh)

Now i will come upon my biggest trial in my life yakni SPM..weehuuu,ko mampu bila trial cuma ada 1 A and 3 G..yang lain tu biasala b+,b,c and maybe d..ahaks..Kalau gini gayanya gamaknya gitunya nya nya nya..tak kemanalah kan..ehh..jangan begitu.doakan la untuk i maju jaya..i pun doakan u semua maju jaya juga

Chop,sebenarnya dah lari tajuk ni,haha i nak cerita pasal aktiviti hari Ahad i..apesal la termelalut sampai ke cerita Spm..hahha well emo memang camtu..ok,mari kembali ke right track..hhaha

So,pepagi dah lepak umah Nenek,kebetulan my Uncle Bongsu and his little famil balik kampung semalam..so agak meriah sikit la..hahah fakta rumah Nenek i kalau ramai,makan memang meriah kut..i duk sana  4 kali bedal spageti la,nasik la..pfftt habis diet i..hahhahaha

Nak lagi best tertiba my Uncle Pet belanja pulak eskim and kopok..katanya relaxing di hari Ahad..hahah i lagila relax..Spm je,apdehal ( petirrr haha)...tapi dalam dia belanja tu,i yang kena pegi kedai..ahahhahaha,siot..so rembat sekali Jutaria..

Mainla jutaria tu..hahha nak lagi best..depa sumer ada geran+duit melambak..aku je yang ada 4 keping geran and tunai 5k..oh ada 2 bijik ngumah dekat Menara Petronas tak silap..haha bongok depa,depa langsung tak kasi chance i menang..penyudahnya carta geran terbanyak jatuh pada Uncle Pet i,Iyman and Uncle Bongsu...haha bongok..dah sah-sah la i kalah,,dahla geran i jauh-jauh..haha

Asal gerak sikit je mesti i sangkut umah orang tu,tanah orang ni..hahha siot..yelah dah sumer tanah depa keliling..i tersepit kata ko..ok ok yang i ingat i cuma ada tanah Menarat Petronas,Pwtc,Lapangan Terbang Ipoh and i lupa..hahaha siot..depa sume berani kalahkan i Orang Kaya Kaya Besar Seri Paduka Jajahan Suri ini ya...haha so kitorang terus main..and i la terpaksa mengalah sebab asyik pusing je i kena..apa de hell..haha

Itu je kisah hari Ahad i..Spm..haha entahlah i agak masa result keluar nanti,muka pun i tak mampu nak angkat sebab hmm..aduhai

Yang Resah
Atynaz

No comments:

Post a Comment