Sunday, October 5, 2014

Cheritera Hari Raya Korban 2014 with Aty #divaraya

Hello mello,boleh klik sini untuk entri raya puasa 2014 i ya Raya Puasa 14..hahaha cepatnya masa tu berlalu tahu-tahu harini dah sambut balik raya haji..rasa macam baru tahun lepas i satu famili bergambar untuk raya haji..and tertiba dah raya haji semula..haila (read : i dah makin tua..and ntahkan esok ntahkan lusa kiamat agaknya ya..hmm).lihatlah betapa pantasnya masa berlalu..hahaha..ok ok i sambung cerita raya haji i..

Tahun ni i still sambut raya haji dekat Perak saja..sebab tahun lepas dah balik Pahang kut...ehh itu i ingat ingat lupa :P..hahahha..So,macam biasa..pepagi dah bangun siap-siap nak solat raya dekat Kg Haji Arif tu..memula ingat nak pegi dengan Apak..sekalinya Atok gigih la nak naik moto..so,terpaksalah i keluar awal ngantar motor..ye,pukul 7.45 i pakai baju melayu pastu rempit..haiya..

Then,sampai rumah Atok and Nenek..makan-makan (read : I makan pisah tidak) hahahahahh..pastu teman Atok semayang raya..semenjak Atok jatuh nieh..i la Pa dia..kesana kemari usung i ( read : tipu i je yang gedik nak ngekor hahaha)..aaaa..hahaha macam pagi tadi pun..kebas montot i tau atas moto tu..pasal Atok tu..nenantilah i buat entri..ngehh

So,sampaila surau dengan Atok..then semayang-semayang pastu dengar khutbah yang Apak baca..pastu ada ongkampung buat tahlil..i kena join sebab Atok join...pastu balik..tak lama Atok nak keluar..aaaaaa kemana tu..i bukan boleh,i kena ikut ( read : orang sayang Atok kau ade?) hahaha

Rupanya nak semelih lembu..ahahaha layankan..memula rumah jiran seberang,pastu ada ongkampung sebelah dalam buat tahlil and semelih juga..aaa i pun terpaksa la mengekor..tapi tapi i pakai BAJU MELAYU..bahahaha habis i bau lembu..eeeeeeeeeeeeeeee!!dahla dekat pukul 1 baru Atok ajak balik..hahahahaha..nasib la i :')

Lepastu i bantai mentido,puas tidur i gerak balik rumah Apak and mandi-mandi sebelum gerak balik rumah Nenek...Lepastu,tak lama Adik Nenek datang satu keluarga..riuh rendah la jugak rumah tu..huhuu..Itu je kut cerita Royo Kaji i tahun ni..gambar ada..tapi i adalah malas..so pepaham jelah..haha..ok byee

Yang Letih
Atynaz

No comments:

Post a Comment