Friday, October 31, 2014

Nostalgia by Shoutul Amal

Hello mello,i masih lagi dalam keadaan emo hahah tapi dah ok sikit la berbanding tengah hari tadi..haha ngoi depa sumer kata i jangan la nangis..depa tatau ke i kan kental..mana main nangis nangis nie (walhal kau la yang mata merah macam serigala mati laki hahah choi)..

Nway bukan cerita menangis i nak tulis sebab i dah tulis tu semer dalam entri tadi..kalini entri i nak focused on lagu Nostalgia by Shoutul Amal..Ekseli,i kenal lagu ni melalui Ain Z,which is dia dapat dari Nafalisa..katanya Nafalisa suh dengar hari akhir sekolah.haha bagi bulan 8..aje nak menunggu kan..so from that day..i adore this song very much..hahaha.nak nak lagi Nafalisa dah nyanyi lagu ni guna version sora dia pulak..ahaks..sukanya.....hahah ok i nak selit lirik :P

Dedicated to bebudak 1-3 Rk (2010-2012) and bebudak 5 Pa (2013-2014)
Sayang korang dunia akhirat,semoga berjaya dunia akhirat..huhu

Terkenang sebuah memori lalu
Kisah persahabatan kita bersama
Di dalam satu pengajian
Menuntut ilmu dan pengalaman
Mengingatkanku pengorbananmu
Terpahat padu di kalbuku

Bersama rakan taulan dan guru
Tawa riangmu menghiburkan hatiku
Indahnya suasana ketika itu
Terjalin ukhuwah sejati

Nasihatmu sungguh bermakna bagiku
Mengenalkanku erti kehidupan
Susah payah kita hadapi bersama
Itulah asam garam dalam kehidupan

Ya Tuhanku tabahkan hatinya
Kuatkan semangatnya untuk menghadapi hidup
Limpahkanlah maghfirah dan kasih sayang-Mu
Agar hidupnya sejahtera di dunia akhirat

Yang Dengar Lagu
Atynaz

Jumaat "Restu Ilmu" yang sendu..

Hello mello , i sebenarnya masih lagi dalam keadan emosi yang kurang stabil  masa menulis ni pun i tengah kesat hingus .. Yaa , i tengah nangis gila-gila sekarang .. Sedih ada sebak pun ya .. Haa ok mari i cerita ya kenaaaaapa ..

Kalau itu hari i dah buat entri Isnin terakhir i kat SmkAK,  kalini i kena taip pulak entri hari Jumaat terakhir i di SmkAK ..Which i , i rasa macam agak horror sikit .. Choi , haha tengok betapa cepatnya masa berlalu .. Kejap je dah Jumaat .. Cheesee , ok sambung..

Pagi tadi macam biasa ada bacaan Yasin..cumanya kalini special sikit sebab lead by Naufalisa kesayangan i tu .. Kau mampu orang time baca Yasin i dah mula rasa macam nak melalak .. Tapi
sila tabahkan diri .. Hahaha #mudahtersentuh

Lepas baca Yasin kan sekalinya Ustazah bagitau  ada penyampaian penghargaan untuk semua pengawas Tingkatan 5 2014 .. Dengar je pengumuman tu buatkan i bertambah sebak .. Haish rupanya dah dekat setahun i jadi pengawas yang agak kurang berguna .. So dapatlah fail and sijil .. Sobss ..

Pastu ada kelas Ea and Bi .. Tapi Sir keluar awal , dan memandangkan i bawak bekal untuk Olie .. I suruhla dia makan ..

* Sebab bekal tu banyak depa duk makan share-share .. Hahah sweet depa ni .. Sayang i tak bawak kamera kan .. So makanla depa beramai-ramai dalam syahdu ( ke aku sorang camtu ? Eh )

Lepas rehat ada majlis Restu Ilmu SmkAK sempena SPM 2014 pulak ..  Hoih i dah macam apa lagiiiiiiii ni .. Ada karang aku nangis bebetul kat situ ..

Pendek cerita i duduk belakang Lan dan tetiba dia suruh i start gerak dulu sebab semua girls dah settle .. I pun ok je kan mulakan langkah .. #tangandibahu

Masa tu,dengan cuaca panasnya , i pun dah kepanasan gila .. So emosi i agak kurang stabil .. Ikut flow k , memula i  jumpa :

Cikgu Suraini , Teacher Ee , Cikgu Norlia , Puan Tan , Teacher Hee , Ustazah Norihan , Cikgu Suzilah , Cikgu Zainab , Cikgu Siti , Teacher Lakhsmi ..

Then i salam Pengetua , Cikgu Azlin K , Cikgu Zul , Cikgu Khairul Hakimi , Cikgu Shahrul and Ustaz Fakhri , Cikgu Shanti and Cikgu Zaimimah .. And teka apa .. Mata i dah mula merah and makin sepet ... Cheeseeee .. Hahaha !! Apasalah emo sangat ni ??

Lepastu mintak maaf dengan Ani , Linda , Lan , Yuni , Aeyn Ju , Soleha , Ekyn, Sara , Nafal , Ku Nor , Ain Z , Apit , Olie , Shera , Jas , Puteri , Ekyn Zain , Sabrina , Hannan , Zai , Wan , Alif , Mando and semuanya ..

Which is masa tu air mata aku dah macam empangan pecah .. Siot hahahah , sumer kata i nangis .. Tapi i coool je laaa Apa ni nangis nangis .. Haaa ..

Then singgah bilik guru kejap,salam dengan Sir Khairulnizan , Ustaz Aziz , jumpa Cikgu Jannah , Cikgu,Liza , Cikgu Huda , Cikgu Hafizah,and Cikgu Atina .. Wuhuu lagi lebat air mata air turun .. Apa niiii ? Hahaha

Sayang nak tinggalkan semuanya .. Masa i balik tadi , i dah macam Serrr .. Atas moto pun i nangis lagi .. Aaaa .. Keji la ..  Dah asyik nangis je apa kerja tak jadi , nah i belanja gambar eh .. Haha ..


Yang Sedang Menangis penuh Emosi
Atynaz

Thursday, October 30, 2014

Jamuan Staf Koop SmkAK 2014 #PizzaHut

Hello mello,purr hahah rasa macam nak demam pun ada..asyik main ujan je dua tiga hari ni..semalam balik Nonton Ouija :P berhujan..hari balik Pizza Hut pun hujan lagi..adat la kan musim hampir nak tengkujuh cenggini..eh hahah oklah hujan sajok dari banjir..heee

Nway itu mukadimah je..haha berjela tak mukadimah i..hekkk hekkk haruslah..blog i..jari i..hahahah bongok betul..eh,dah jangan ajak i melalut marilah kita ke fokus cerita...hahah

So,i tadi sebelum balik pergi carik Lan dulu.pastu i lempang dia tampo dia peluk dia..sebab i rindu dia..kawan baik i tu..heee,nasib la..i kan emo nak mampus semenjak dua menjak ni..lagi nak habis sekolah lagi la i emo..haish haha

Then,tertiba i dengar Yuni gtau Cikgu Eja cari i..i macam,pulak dah..apa menda salah la i buat gamaknya,kikikiki,sekalinya Cikgu Eja nak ajak ke Pizza Hut rupanya..I pun tanyalah sempena apa..katanya sebab i selalu tolong jaga Koperasi..sob sob..terus i emo..hahah bongok.Ingat juga depa kat i walaupun i masuk koperasi celam-celum ( read : i bukan pengawas koop,menyibuk je situ..tolong-tolong) hahaha

I start tolong-tolong dari tahun lepas.dari zaman kak Tiqa,Kak Iqa and now Kak Lia kita...auch,akak-akak koop :P ni baik..lalalala..macam Kak Lia..memula i ingat dia sombong gila..sekalinya boleh join venture dengan i..hahah ok ngam..haha..pasni rindu la i kat perempuan muncung tu..hahaha

Pastu,i naik dengan Cikgu Eja,Syasya and Kak Lia..seronok sembang dengan Cikgu Eja..imbas kenangan pergi rombongan Koop,pergi Kelantan Ganu 2011,pastu Melaka Kl 2012 camtulah..haha serius rombongan paling havoc i pernah pergi..bayangkan masa pergi Melaka..dah masuk Zoo,bolehkan hujan pulak..then naik cruise tengah-tengah panas,sesambil ushar biawak belaan tempat Cruise tu..nak tengok bulan,tapi Cikgu Laila salah set tarikh la apa la..cancel then makan dekat simpang masuk..i ingat lagi.hahah dahla nak masuk balai cerap tu kemain ulu..pastu tarikh sebenar rupanya esok..haha kempunan..

Itulah cerita serba sedikit i dengan koop :P so Jamuan Koop SmkAK 2014 tadi to joined by Tuan Haji Masri,Cikgu Shahrul,Cikgu Azlin,Cikgu Fazli,Cikgu Hadhrawati,Cikgu Eja,Cikgu Khuzaifah, and Cikgu Zubaidah.,Teacher Sharmila and Cikgu Jannah

Pastu ada i,Kak Lia,Syasya,Sab,Suhaida,Ain Husna,Farahin,Myra,Sab, and i tatau nama depa..haha keji gilakan i ni..nasib la..So makan-makan,sembang sembang apa sumer..around 4.15 camtu dah gerak balik..i tumpang Teacher Sharmila dengan Syasya,Suhaida and i tatau nama..ceh..

Sama macam dalam keta Cikgu Eja,i kalau orang sembang i layan sembang..koh koh..so sembang la dengan Teacher Sharmila pasal macam-macam kut..hahaha bakal rindu semua ni nanti..alahai..

Ok meh i belanja u guy 2 keping gambar..malas nau nak carik gambar elok..haha ceh proper sangat la gambar..apapun terimalah.. :P

 Kan katanya bila Ongtue selfie buruk..hahah nasib la Cikgu i ni sporting gila..hahah sayam cigu okeh ( sok belanja i..Magnum haha)

*fb foto Haji Ahmad Masri kita
 Jangan kau tanya kenapa i melopong kat situ..haha so kesudahannya i pindah duduk atas kerusi sebab jauh bebeno jarak sofa tu dengan meja..i nak makan pun macam ada gap..haha lol :P

Makanya,itulah kisah Jamuan Kakitangan Koop SmkAK 2014 kat Pizza Hut nieh..i pun tatau la camna i boleh involve..hoho..so itu je i cerita ..heeee..k byeee

Yang Kekenyangan 
Atynaz




Wednesday, October 29, 2014

Review Filem Ouija..

Hello mello,jarang benar i terajin nak hapdet sampai 2 entri dalam satu hari.Tapi hari i agak rajin sikit..walaupun super mengantuk sebab..lepas balik memasak kat sekolah..rushing pula pegi tengok Ouija..hahah gila kabut..tapi tape meyh i cita slow-slow..haha

I nampak trailer Ouija masa i tengah layan drama tamil Devamagal ke Vaani Rani ke apa ntah kat utube.hoih macam best..tapi,beselah kalau nk pergi haruslah bawak diri..sumer sebuk kn...lahar sangat depa tu dengan i..hoho
So,i pun buat tatau jelah..

Then kelmarin Jas ajak keluar petang Selasa..tapi dia pula demam..so cancel..kita tukar hari Rabu..balik 1.50..tiket pun baru 8hengget...hahha..so,set la petang harini pukul 4..Memula i nk rushing belik tiket..sekalinya i teringat tempat keja Uncle Jutaria (ada entri i main jutaria baru nikan haha) tu hari dekat dengan panggung..so i mintak tolong dia beli kan tiket..gosh setel masalah..Then,Jas dengan Ila pun sampai

Ok mari review..Ekseli Ouija ni merupakan satu papan mengandungi alphaet A-Z dan menggunakan satu kayu sebagai penanda then akan ada syarat-syarat dia tersendiri pastu tangan pemain akan bergerak mencari jawapan kepada soalan yang ditanyakan oleh pemain Ouija board ni..

Masa opening cerita kita akan melihat scene dua girl main Ouija board ni..depa nama Liueni and Debbie kalau tak silap..Depa sangat rapat.rapat macam adik beradik walaupun depa hanya kawan..Sumpah i suka tengok depa kawan baik..hmm

Lepastu Liueni jumpa Debbie yang mcm quite restless and then esoknya Debbie ditemui mati bunuh diri..Then dari sini ceritanya bermula..Liueni,Isabel,Sarah,Pete and P.we Liueni main Ouija board semata kerana Lieuni inginkan jawapan atas kematian Debbie,(pernah tengok Jangan Pandang Belakang tak? haa lebih kurang camtulah bila si Pierre menyiasat kes kematian tunang dia..tup-tup tau dia ada saka)

Tapi masuk pertengahan cerita i macam keliru skek,betul ke papan Ouija tu berhantu..rupanya ada misteri lagi dashyat tersembunyi di sebaik kisah Ouija tu..Yang i tak pahamnya takkan la budak tu amal ilmu hitam..ish..itu je kekeliruan i..yang lain superb..i kasi 9.5/10 bintang..

Nak lagi best,ada satu scene tu,i melatah gila baik punya..hampeh,terkejut bila dia tertiba muncul and berkata-kata..ahaha choi sangat..Pastukan sorang demi sorang mati lepas main Ouija board tu..Hanya dua yang selamat.Siapa,pergila tengok.Ending dia pun agak menarik la..Lebih kurang Annabelle,setiap benda syaitan mesti ada pewarisnya..gitu hahah..

Korang kalau tengok cerita ni kena peka..Setiap ayat yang disebut korang tengok bebetul..i memula jenuh nk pahamkan kaitan Ouija board ni..Rupanya masa depa main Ouija ni depa sebut ROH di sekitar kawsan tu hampirlah pada depa..haha,bongok apa,ko pikir roh ada satu je ke yang berkeliaran ( kata i dalam hati)..pastu dok tanya Debbie yang dah mati tu memacam..rupanya roh sesat jawab..acaner? Pergila tengok..hahaha

Yang Mengulas ke Menggalas
Atynaz

#JasMyr Masak

Hello mello,so many things happen today..hahaha ekseli tengah penat gila sekarang.tapi disebabkan i ni kan agak kureng mengingati maka kena cerita balik..kang esok buatnya i lupa..dah rugi kenangan satu hari..hahhahaha

So,pagi tadi ada perhimpunan sempena harian karnival koku..then ada kuiz bagai..ahahah cite sebenar dia..Cikgu Mas tetomey buat pengumuman ke speech pasal Hari Karnival Koko Smkak Sabtu ni ( read : i dengar tapi mata melilau hahah)..pastu tertiba tu..dia seru nama i.."Amir tahun ni masuk gubahan kan?".i tatau camner nak bereaksi..lantas angguk.."Pastikna menang ya"...hoih pakai mikrofon ocay..hahaha.adess

Lepastu ada pertandingan memasak..i macam biasalah memang join start i form 3 x silap..then tahun lepas i ada buat entri Masak Apa Tu 2? and ada part 1..tapi i malas nak korek..carila sendiri ya..haha...So,kalini i pair jugak dengan Ku Nor.Tapi UNLUCKY,dia ada kelas Math ( potensi segala bagai tu)..i dah macam..hahah..ok pergila,bak kata CikguA..Spm penting ke Masak penting..So,babai la..Ko pergi la kelas Math tu..I pun pastu pasrah..sekalinya nak join punya pasal i taram bawak Miss Jas as my pair..hahaha kasik hantam..

So,dalam kul 11 lebih dekat kul 12..i dah start ambik tempat..pastu ketung-ketang tung tang..masak apa tu...so terhasil la Nasi Goreng Cina and Kampung,Jus Limau Soda,Jus Laici Soda,Sandwich, and tembikai juga strawberi..hahahaha..Apa yang pasti kad menu i lagi gempak dari tahun lepas punya..heee


See serabaikan..hahah itu baru masuk dapur bilik Kh..kalau masuk dapur sendiri..hahaha nan hado eh..kosso den nak berhidang cantik bagai..heee..dah tu..cukup la

Yang Sedang Gian Memasak 
Atynaz

Tuesday, October 28, 2014

Detik demi detik :D

Hello mello,amboih tajuk kemain gila syahdu...haha yelah secara kasarnya i ada 3 hari lagi untuk sekolah ( read : walaupun cuti start lambat tapi minggu depan kan SPM )..Allah,mungkin boleh kata elleh still dalam sekolah..hoih hoih..memang la dalam sekolah tapi entah bila lagi boleh rasa suasana macam tu..gosh..huuuu

Semalam i dah anggap sebagai perhimpunan rasmi terakhir i kat Smkak tercinta ni (read : orang lain i tatau la pula haha)..sayu gila bila dengar nyanyian negaraku,negeri perak dan lagu sekolah..ucapan pengetua,cikgu-cikgu,pengumuman tambahan and bacaan doa..weyh tahun depan semuanya NAN HADO..bila lagi nak dapat rasa semua ni...huuu..tengok muka kengkawan..lepak kantin makan nasi ayam dua hengget,menjalar dekat koop,detim bawah tangga,ponteng dekat tangga,melencong kelain sebab masa PdP dah nak habis..hahahah weyh tell me..bila lagi i akan dapat rasa semua tu #nangisberguling choi sangat...

Apa lagi,haha bakal rindu semua cikgu..itu pasti..hoih emosi makin tak stabil tahu..ahaha i dah lama rasa tak merayap selain kelas-kantin-koop sebab i takut nanti kalau i tawaf sekolah..i nangis teruk -teruk..hahaha ya i hati tisu..bayangkan masa perhimpunan semalam sikit lagi i nak nangis..hahha bongok..sapa boleh tolong i..

 Lagi,semua kawan-lawan yang ada..hahaha,minggu lepas i mintak Ani belanja magnum..sekalinya dia bagi 4 hengget suh beli magnum..haha i is terharu..thanks sayang ani :)..lepastu ada dia mintak cheesecake..gilo..aku nak baking pun malas..nak beli si ani sibuk dengan Hk dia..so bila i nak bagikan..haha..Jadinya pagi tadi,i singgah kedai and belikan kit-kat 6 keping..hahah

Lepastu,sampai sekolah je i terus jumpa Ani..pangil dia..and terus saiko dia..i tunjuk dia button badge yang dia bagi i 3 tahun sudah..haha ya masa tu Ani ni kedekut pahit..ko bayangkan kasik button tu..tulis I LOVE YOU SAHABAT,pastu belakang button tu dia tulis UNTUKKMU SAHABAT pakai pen hitam..gila kedekut pahit..tapi hati dia baik ( read : Ani kalau kau baca,i nak hadiah memahal,birthday i 16/11/1997 ocay) hahaha baik.

Lagi,masa kami close gila as friend dulu...everyday dia mintak kit-kat..i ikutkan aja..kawan kan...and tak lama pun..lepastu dia masuk 4sc and i pindah 4pa..haha..nak best..i saiko dia memacam kut..sudahnya i merah mata sekali,bayangkan 3 tahun sudah i pergi tengok wayang..pastu jejalan kejap dekat Parkson..sekalinya nampak Ani dengan Linda..eh macam kenal..haha rupanya birthday Ani haritu..i pun gigihla cari hadiah..so dapatla bebola kaca..ahaha itupun nak lagi best..katanya Ani lapar,makanan tadek ke..ahahahah dasar sangat Ani ni..aku perati je perangai kau..haha

Yang pasti lately ni emo..sekolah nak HABIS..pfft dengan kawan tak rupa kawan..eceh..hahahah

Yang Sedang EmoGilGil
Atynaz



Sunday, October 26, 2014

Hari Ahad :)

Hello mello,haha despite kerja rumah yang berlambak-lambak tu (read : i kan sado,so nan hado la nak buat haha) and SPM yang tinggal lagi 6ratus hari lagi..i still bersuka ria bagai nak rak..hahaha bongokkan i..well well ko tengok nanti result keluar nangis la i nanti sebab just only dapar 1 A..itupun nasib..kalau tadek A..hahah..

Nak tau tak Trial Upsr back in 2009 dulu i got 4 A 1 C..Cool,hahha sekalinya Upsr bebetul ko mampu 3 A 2 B ( eh ke 3 A 1 B 1 C i pun dah lupa haha) je..lagi sadis...hahahaha!!

Masa zaman i Pmr,trial i maybe dapat 2 A kut..haha entah i tak ingat sangat zaman menengah rendah sebab i confuse i start sekolah dari tahun bila..haha bonggokan i..eelleh :P..ok,melalut..haaa pastu Pmr sebenar AMBIK KAU..1 A 6B 1D..padan muka dia..hahah,so tercampak la i ke kelas Prinsip Perakaunan,dan i sorang je sesat situ..voleyh..haha dah namapun i,mestilah kes spesial..(read : kaver diri tu bongok lagi pemalas nak belajar aceh)

Now i will come upon my biggest trial in my life yakni SPM..weehuuu,ko mampu bila trial cuma ada 1 A and 3 G..yang lain tu biasala b+,b,c and maybe d..ahaks..Kalau gini gayanya gamaknya gitunya nya nya nya..tak kemanalah kan..ehh..jangan begitu.doakan la untuk i maju jaya..i pun doakan u semua maju jaya juga

Chop,sebenarnya dah lari tajuk ni,haha i nak cerita pasal aktiviti hari Ahad i..apesal la termelalut sampai ke cerita Spm..hahha well emo memang camtu..ok,mari kembali ke right track..hhaha

So,pepagi dah lepak umah Nenek,kebetulan my Uncle Bongsu and his little famil balik kampung semalam..so agak meriah sikit la..hahah fakta rumah Nenek i kalau ramai,makan memang meriah kut..i duk sana  4 kali bedal spageti la,nasik la..pfftt habis diet i..hahhahaha

Nak lagi best tertiba my Uncle Pet belanja pulak eskim and kopok..katanya relaxing di hari Ahad..hahah i lagila relax..Spm je,apdehal ( petirrr haha)...tapi dalam dia belanja tu,i yang kena pegi kedai..ahahhahaha,siot..so rembat sekali Jutaria..

Mainla jutaria tu..hahha nak lagi best..depa sumer ada geran+duit melambak..aku je yang ada 4 keping geran and tunai 5k..oh ada 2 bijik ngumah dekat Menara Petronas tak silap..haha bongok depa,depa langsung tak kasi chance i menang..penyudahnya carta geran terbanyak jatuh pada Uncle Pet i,Iyman and Uncle Bongsu...haha bongok..dah sah-sah la i kalah,,dahla geran i jauh-jauh..haha

Asal gerak sikit je mesti i sangkut umah orang tu,tanah orang ni..hahha siot..yelah dah sumer tanah depa keliling..i tersepit kata ko..ok ok yang i ingat i cuma ada tanah Menarat Petronas,Pwtc,Lapangan Terbang Ipoh and i lupa..hahaha siot..depa sume berani kalahkan i Orang Kaya Kaya Besar Seri Paduka Jajahan Suri ini ya...haha so kitorang terus main..and i la terpaksa mengalah sebab asyik pusing je i kena..apa de hell..haha

Itu je kisah hari Ahad i..Spm..haha entahlah i agak masa result keluar nanti,muka pun i tak mampu nak angkat sebab hmm..aduhai

Yang Resah
Atynaz

Friday, October 24, 2014

Zaman Rk I :)

Hello mello,kalau semalam i dah cerita pasal 2 tahun terakhir i sebagai budak Akaun..now i nak up cerita i sebagai budak Rk masa menengah rendah..hahah,elleh,rasanya i dah banyak kut update pasal zaman Rk i nieh...heeee

I start my Rk journey tak sila i dalam bulan 6 tahun 2010 kut..ahaha ya bulan 5 eh,yang pasti lepas i lari dari Maahad itu...i terus terdampar kat Air Kuning..hahha,weyy zaman tu i macam WHERE IS AIR KUNING?,ngee adalah lalu few times mengakalu nak ke Teluk Intan..tapi zaman bebudak,ada aku kisah..hahah..

So,masa i sampai tu i rasa Hari Selasa,the rk tengah PJ,which is i nampak Atna ( i kenal masa pegi satu Kem dekat MRSM TROLAK) dan ex-ex classmate i dari Sk Temoh,ada Ana,Ekyn,and Soleha..Pastu i start kenal Redha,Paan,Irsyad,Linda,Syu,Adilah,Tyra,Zai and Ain Syu.Then tak lama lepas tu Elan joined us..hahah gilakan..i sangka dia budak sesat,sekalinya dia duduk dekat je..kes sama Main lelari dari asrama..aci x..haha

So i tak sure ada sapa lagi,tapi ni gambar kitorang dengan cikgu pratikum ict :)
Guru kelas : Papa Kyairi
Then,move on ke 2rk,di mana kita ada Ani and Dzakirin..Ana masa tu dah pindah ke Buyung Adil kut..haha..So Ani pun lebih kurang kes sama..lari dari asrama..haha serius zaman 2 rk i dengan Ani sumpah gila rapat..hahah ..

Sambutan Hari Raya tahun 2011

Guru kelas : Cik Norazlin Pudil

Then pindah ke 3 rk,hahah i la gatal tak belajar elok-elok...depa sumer masuk 5sc,i sorang sesat 5pa..haha kejukan i..tapi tak pa..segalanya tuhan dah atur..cececey..hahahha.So,form 3 tadek apa nak cerita sangat..haha keji..biarlah kan :P

Guru Kelas : Ustazah Norihan 

Slack sikit tang 2012 sebab tak semer bekerjsama nak bergambar..hahaa..apapun semoga berjaya..tattatata

Yang Menjauh eh Merindu
Atynaz

Wednesday, October 22, 2014

Korang,tinggal beberapa hari saja lagi :'(

Hello mello,tajuk entri yang i nak tulis kalini mungkin agak cliche dan poyo sayu.Entah kenapa bila i kenangkan bahawasanya yang i ni cuma ada 6 hari je lagi untuk bersekolah and ada dengan korang korang semer @ kengkawan kelas i..i dah sebak pastu gabra and cuak gila..ahahaha yelah dah terbiasa kut setiap awal tahun baru i mesti sibuk dengan sekolah.

Tapi-tapi tahun depan THERE IS NO MORE SCHOOL LIFE lagi...oh maybe masuk Form 6,tapi bak kata Sir "kenangan FORM 5 adalah yang TERBAIK..and i setuju dengan Sir..huwaaa why why why this thing happen maa.huu!!

Macam tak percaya yang diri ini sedang membesar bagai dipam-pam dah besar,cececey,alahai..so entri kalini i tuju untuk semua classmates i @ Budak-Budak 5Pa9714..huwaaa i benci sangat sangat sayang korang and i bakal rindu korang walaupun korang bapak besar annoying dan agak sumpah jahat hahahhahhahaha  kita dah tak sekelas dan bakal berjauhan kan katanya  :P

Dear,
KuNo,Jastina,Apit,Aion,Olie,Shera,Mando,Wan,Nafal,Alif,Jia,Eyja,Ekyn,Anis,Ain Husna,
Amam,Puteri,Naziera,Izzati,Maisarah,Khafi,Julia,Dalita,Marwia..!

*tertiba gatal nak selit gambar hahahaha..!! so sebelum baca entri ushar la gamba ni pepuas ya xD

Us in School Eid 2013 
From Left :Amam,Aion,Mai,Izzati,Jas,Jia,Eyja,Ekyn,Anis,Puteri,Ain Husna,Shera and Kuno
Left Front : Wan,Alif,Mando,Apit,Olie and Your Truly
Tiada dalam Gambar : Julia,Dalita,Marwia,Khafi,Nafal and Naziera

Korang,i benci korang sangat sebab pasal korang la i akan dihantui kenangan form 5 terbaik bagi i sampai i mati..hahaha bongokkan i..dengan korang la i gembira,menangis,suka duka senda gurau..belajar sama-sama and many other things together geter dengan korang..huuu..Korang kenapa cepat sangat masa berlalu,rasa tak cukup 2 tahun kita kenal..i nyesal jadi selfish tau,bilamana i rasa korang jahat i akan terus buat ignore je akan kehadiran korang,walhal korang semer baik gila..ahh bongokkan i ni..halah halah. ampunkan i  penunggu kelas semua..

Macam-macam kut kita tempuh,i pun tak sangka yang kita semua akan sampai sejauh ni,which is i harap semuanya kekal sebagai rakan sekelas walaupun dah berjaya ot maybe kurang berjaya eh eh eh..wehuuu!! I harap kita akan jumpa lagi 60 tahun akan datang 10 tahun akan datang maybe dalam  satu reunion kelas 5Pa 9714..hahah masa tu yang Kumbang-kumbang kelas Pa semer dah dukung anak(read: anak anaksss hahaha)..yang ladies pulak surirumah berjaya..ohmai panjang angan-angan i..tapikan,itu tak mustahil kut..pejam celik pejam celik dah 10 tahun berlalu..i pun makin tua...hoih motip mention diri tua..lantak situ hahaha !

I sebenarnya pun dah pernah cerita pasal depa-depa semua dalam Ini Seloka Kami 5Pa 2014 hahah,tapi serius talk cepat betul masa berlalu. everything should ended kan..so k byee korang,i nak chow dulu..haha boleh gitu keji..biasa la i kan..kohkoh

I doakan kejayaan u semua tau..semoga tabah menghadapi SPM (motip kena tabah,haha semoga BERJUANG la),kurangkan main walaupun dalam main main tu korang sumer maintain pandai..i je yg tertinggal ketapi..hahaha,i bakal rindu korang,i sayang korang,jangan ingt dekat i lagi kikiki,ada salaf silaf i mintaf maap ya..mana yg i ada hutang dengan korang tu,kalau nak kasi halal mekacihebebanyak ,kalau tanak kasik halal tunjuk resit baru dan bukti kukuh baru i bayar..haha

Akhir kata,i benci korang tau..jahat sangat sebab pandai-pandai buat kenangan dalam hati i pastu belah tinggalkan i hahaha,saiko sangat i kan..ok lah last i tulis I LOVE U FRIEND till ...!! hahaha

#RinduNanti #BudakAkaun9714

Yang Sedang Emosi Lagi Tak Stabil
Atynaz

Saturday, October 18, 2014

Sabtuday with Them xD

Hello mello,i sebenarnya tak tau nak mula cerita dari mana..ahaha entah kenapa blank kejap...alahai..haha so mari on astro ( tap letrik mati la pula..aci x..haha bongok betul)...ok i sebenarnya nk cerita pasal kengkawan kelas i.Serasa i la kan i jarang kut tulis pasal depa..cececey..yelah dulukan i tak delah rapat dengan depa :P

Tapi start dari Bengkel ICCT 2014 kitorang semer agak rapat la..boleh la bawak bergurau..haha mandi lata sesama Lata Kinjang Day Outing and kitorang boleh beraya sekali haha Catatan Raya 2014 and Catatan Raya ii which is i pernah cakap kat trusty i..i sendiri pun TAK PERCAYA kami semua boleh geng..sobs sobs sayang korang eh..haha

Entri ni buat,
Ekyn Anis Eyja Jia (yang lain-lain tu i sayang cuma korangkan dah biasa masuk blog ni :P) hahaha

Korang tau tak,tahun lepas i tak pernah pun ambik tahu pasal korang..pada i korang sumer kaki gaduh,mulut laser(read : i rasa i lagi dasyhat kan kan hahaha)..Tapi semenjak i kenal korang..i tahu korang baik..cececey hhaha...i tak berani nak kata lelebih..sebab entah sampai bila kita boleh kawan..harapnya sampai mati lakan (emos sejengkal eh eh hehe)..i akan kenang kelas bahasa Jawa kita semer :P

Nway,i tanak fokus pasal  cerita sedih sedih ni..haha i sebenarnya nak cerita pasal pagi tadi punya cerita..haha tengok punya melalut sampai terpanjang mukadimah i :P

Semalam,depa depa ni konon-konon nak buat study group..haha i mcm ye ke ni..malas la nak join..sekalinya pagi tadi i terjoin..teka apa..semangat study..pastu sorang balik semer dah malas..last sekali kami belajar seselfie bukan study..aci x..oh ya ada Apit,Aion Memok,Eja,Jia,Anis,Ekyn and maybe eer Olie..haha..

So,dalam pukul 11.3 bebudak ni dah ngadu lapar..Apit dengan Olie dah lama balik..ada urusan kekdahnya..so baki yang tinggal aje udoh lapar..gerakla pergi kedai depan..dahla lalat banyak..haha pastu depa nak makan ketiaw..ehehehe...i dah macam korang ni gila ke..keracunan sapa nak jawab..sebab ketiaw habis pastu kitorang cancel order (read : air kosong jepun hahaha gedik lebih nak cancel order bagai)..masa nak bayar baru i seda 5 hengget i ilang..gila..dalam purse i masa tu bebetul ada 4 hengget je..rasa mcm aaaa..i sudah jatuh miskin..eeee benci kondisi sebegitu..haiya

Pastu random je mau makan mana kononnya..tapi penyudahnya dalam random-random tu sampaila ke Kfc Langkap..haha hello i masuk kepci bawak 4 hengget je..apa kes..haha last i buat camtu masa i keluar dengan Ngah Limah dulu..ye 4 hengget je i pegang..yang Anis tak bawak duit..Ekyn pegang sepuluh (read : mujur dia tak bawak 2 hengget sebab niatnya nakk bawak banyak tu je..kalau dia bawak i tinggal  tepi jalan dengan tulang ayam..cececey haha)..Jia sumbang tujuh Eja sumbang lima.

See punya pokai sampai 5 hengget je yang ado..haha i jangan cakap la..bebetul ada 4 hengget je..so total duit semer ada 25 hengget tepat..haha.Then i,Ekyn and Jia turun nak order..sesambil tu i pun cakapla..meh gi kat moto i kot-kot ada duit selit ke..hehehe..pastu depa dua boleh ikut..choi sangat..pastu i cari la kut-kut ada duit selit..yang Ekyn lagi havoc..dirembatnya duit syiling dlm kat "bonet" motor tu..haha bongok..bayar kepci pakai syiling banyak tu..ahhahaha..aku perati je perangai kau ekyn..hahha

Gaduh nak order dinner plate ke hape penyudahnya last sekali mari oder lunch treat yang 4 hengget 95 sen tu..hahah dapatla ayam seketul kekentang putar and pepsi...gilo..Ekyn gila kemain konpiden kira(pakai kalkulator handset torchlight gitu haa).sekali hambek semer 26.25 sen..kurang singgit 25 sen..haha gelabah kira duit..yela duit kan ada 25 hengget tepat je..memula ingat nak kasik syiling singgit tapi mujur Jia ada singgit..i tambah 30 sen buat syarat..hahaha.

Bengong je rasanya main random masuk kepci tk bawak banyak uweet..hahah..tapi serius havoc gila..muka memang bajet dah banyak duit sekalinya order sorang sumbang lima hengget je..i lagilah miskin heee..hahah short pulak tu duitnya..haiya nyesal i kasik duit i tu hilang..heee

Dahla tu itu je nak merapu :P

Yang Kekurangan Pendapatan
Atynaz

Friday, October 17, 2014

Hikayat Sang Lela eh Lala 7

Today