Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Sunday, September 28, 2014

Khisah Senior Yasrul I :)

Hello mello Assalamualaikum korang,sebenarnya i agak blur kut dua tiga hari ni..haha dah tak tahu nak cerita and tulis apa kat blog!!tengok la betapa i tak rajin nak mencari idea penulisan..hahaha..dan harini i kembali menulis sebab Senior Yasrul gesa i menulis balik..cheese

Siapa Senior Yasrul tu..Pentingkah beliau ni sampai i masukkan entri pasal dia dalam blog i memalam buta ni (read : i dah tak ada modal nak menulis Yasrul pun Yasrul la hee)..ahahaha!! ok ok meh i kenalkan dia pada u guys ye!!

Ekseli ada la namplohpat kali i sebut pasal Senior Yas dalam blog i ni..haha..ntah dia cuma baru perasan blog i harini..cheesee..ok dah jom..nanti melalut benda lain kang..tempat i dalam kelas tu tempat dia duduk dulu..and cikgu ekonomi and sej banyak puji dia..insan yang insaf sebelum Spm..hahaha..ye Senior i tu sewel skit dulu (read : nakal ya hamat..haha)

I jumpa dia waktu petang tahun 2012...masa tu i ingat lagi dia pakai shirt kelabu,spek,songkok and bawak beg warna kelabu/putih ku..Masa tu kitorang ada latihan ke ujibakat bahas dengan dakencem and cik lin..tahula i kan kepochi..!!i sibuk tanya kat Dakencem ke Cik Lin ntah.tu sapa tu sapa..dah la handsome..pastu nampak nerd and suci je (read : masa tu jelahkan nmpk nerd and suci, lepas tu nan hado haha)..barulah i tahu dia budak baru pindah,dari Smk mana ntah ke Smk Air Kuning terchenta

Untuk pengetahuan korang-korang semua,Senior Yasrul ni asalnya budak Pantun..hahah tapi bila masuk Smkak terus tukar jadi budak Bahas..dengan bantuan dia nilah kitorang berjaya genggam naib juara tahun 2012 and pergi bahas negeri 2013..i memang rasa terkagum-kagum dengan dia sebab kekadang dia jadi baik and kekadang dia jadi kaki belit plus kaki auta ..genius pun ada ok..hahahah..nasebla

Memacam kenangan ada dengan senior sorang ni,serius cakap dia sorang je senior lelaki yang jadi kawan i..hahahaha yelahkan i selama ni kawan standart la dengan bebudak sebaya..tapi dengan senior sorang ni i tadek masalah which is i pun pelik (read : dia pakai ubat geguna kut lalala)

Ada kenangan depan makmal,senior tidur tak hengat dalam keta masa nak pi bahas sebab berjaga malam nak siapkan bahas yg berlangsung esok pagi (read : i sebak dengan pengorbanan dia) in fact pagi sebelum bertanding siap kena beli kopi sebab Senior letih sangat..haha and masa balik dari Smka kitorang bertiga share lot of thing dalam kereta Dakencem (masa pergi senior tidur sebab letih so i jelah berborak dengan dakencem hahah)

Lagi kenangan memalam depan makmal kat paip ( yang ni lagi buat i sebak sebab i dapat rasa apa yang dakencem and senior rasa iaitu rasa letih dan penatt) which i akan kenang sampai mati..dahla i memasuk makmal "kenapa kita x guna torchlight yas" padahal masa tu ada Cik Lin @ warden asrama (read : Yas  duduk asrama) haha kantoila di situ yas bawak handphone...masa tu senior dah pandang i semacam..ahhhh sorrylah i kan inesen ( read : bebal sebenarnya haha)

Kat Smka masa bahas pun dia menyengal pegi main takraw kut..pastu lepak sesama kat bilik seterika dengan dakencem..terbaca buku atas katil ( read : i la bawak pengaruh hahhaha)..katil bergoyang sebab gangguan..hahaha melepak dekat pasar malam Bagan Serai and lepak Bukit Merah sambil naik sky lift (klik label bahas..adalah muka senior sorang ni kt situ haha)

Last i jumpa senior masa Hari anugerah Kecemerlangan 2014 Smkak..itupun dia masih memoyo..haha lepastu ada kontek-kontek melalu wechat kut..hahaha


And now senior tengah bantu ayah sedara dia..i dengar dalam marketing kut..kat bawah i linkkan laman web #SangatStyle ni,u guys bolehlah follow kalau kalau rasa nak tengok t-shirt yang super awesome ya..hahaha


Last but not least i belanja u guys gambar terkini Senior Yasrul i ni..sebenanya ada banyak gegambar dia dengan retis yang support #SangatStyle ni..tapi i kan penjelus so gegambar tu i simpan dulu..hahaha!!
Nway selamat shopping..eh,hahaha 


with Carl Shafek


Abang #SngtJambu kita..haha nmpk t-shirt tu..haa mende tulah yang dia tengah jual sekarang nieh..
kalau nak beli boleh visit their ig and fb for new update about #sangatstyle 
link ade tu haa kat atas fhink karer lagi i letak haha

pepikir balik,ok la i letak jelah. gegambar senior tu (read : dah malas nak cemburu haha)...tak kuasa i nk edit entri ni lainkali..doa i semoga perniagaan sangatstyle senior i ni berterusan and sukses selalu..amin..and i ada dengar dia nak sambung belajar dalam bidang marketing kut..pape jelah senior janji bila senior dah senang melenang gila nanang haha ehh nanti janganla lupakan i ya uhuhu (read : mintak senior belanja i t-shirt sekeping jadilah eh eh eh) haha



With reytis-2..hahaha sakit je hati i !!eee haha!!

#SangatRindu (ni i punya rekaan hahah) 

#SangatAyu #SangatGold 

Do visit them ok :D

Salam Sayang : Junior Ayu 

I letak link lagi sekali  yela korangkan semer manja-manja..haha muah :P

https://www.facebook.com/sangatstyle
http://instagram.com/sangatstyle

P/s: Senior dah janji kan masa birthday i,nak kasik t-shirt free..hahahahahaah tak dapat otograp i nak shirt..i tuntut :P !! kbyee

No comments:

Post a Comment