Sunday, September 28, 2014

Khisah Senior Yasrul I :)

Hello mello Assalamualaikum korang,sebenarnya i agak blur kut dua tiga hari ni..haha dah tak tahu nak cerita and tulis apa kat blog!!tengok la betapa i tak rajin nak mencari idea penulisan..hahaha..dan harini i kembali menulis sebab Senior Yasrul gesa i menulis balik..cheese

Siapa Senior Yasrul tu ..Pentingkah beliau ni sampai i tetiba up entri pasal beliau dalam blog i memalam buta ni (read : i dah tak ada modal nak menulis .. Yasrul pun Yasrul la hee) .. Ahahaha ok ok meh i kenalkan dia pada u guys ye tak tanak sila kenal kahkah !!

Ekceli ada la namplohpat juta kali i sebut pasal Senior Yas dalam blog i ni tapi dia cuma BARU PERASAN blog i harini .. Hekkkk dia geram nak tunjal je i rasa sekarang !! Ok sebelum i pergi tunjal dia melalut benda lain kang baik i sambung story ..

Tempat i dalam kelas tu tempat dia duduk dulu sama dengan cikgu ekonomi and sej banyak puji dia .. Insan yang insaf sebelum Spm katanya .. Ye Senior i tu sewel sikit dulu (read : bukan sikit tapi banyakkkkkkkkkkkkkkkkkk #lapanharkat ) maka i pun terinspirasi , bukan dengan sewel dia tapi style dia #lempangiplease

I jumpa dia waktu petang tahun 2012 .. I ingat lagi dia pakai shirt kelabu , spek , songkok and bawak beg warna kelabu/putih kut .. Masa tu kitorang ada latihan ke ujibakat bahas dengan Dakencem and Cik lin .. Tahula i kan kepochi sama dengan i sibuk tanya kat Dakencem ke Cik Lin ntah tu sapa tu sapa .. 

Dah la handsome , pastu nampak nerd and suci je (read : masa tu jelahkan nmpk nerd and suci , lepas tu nan hado yek anak-anak semua kahkah ) .. Barulah i tahu dia budak baru pindah,dari Smk mana entah ke Smk Air Kuning terchenta ini #clapclap

Untuk pengetahuan korang-korang semua , Senior Yasrul ni asalnya budak Pantun tapi bila masuk Smkak terus tukar jadi budak Bahas .. Dengan bantuan dia nilah kitorang berjaya genggam naib juara tahun 2012 and pergi bahas negeri 2013.. I memang rasa terkagum-kagum dengan dia sebab kekadang dia nampak baik dan bijak and kekadang tetiba dia jadi kaki belit plus kaki auta .. Pening pulak i tapi dia baikkkkkk #belanjaplease

Memacam kenangan ada dengan senior sorang ni , serius cakap dalam banyak banyak  dia sorang je senior lelaki yang tetiba jadi kawan i .. Yelah kawan kawan i majoriti perempuan ok .. Apasal entah deni tetiba masuk list friendship i #ipuntapahammm ( read : dia pakai ubat geguna apa ya xD )

Senior i ni tidur tak hengat dalam keta masa nak pi bahas sebab berjaga malam nak siapkan material untuk bahas yg berlangsung esok pagi (read : i sebak dengan pengorbanan dia) in fact pagi sebelum bertanding siap kena beli kopi bungkus ikat tepi sebab Senior letih sangat .. Sebbaik masa balik dia berjaga so kitorang bertiga share lot of thing dalam kereta Dakencem (masa pergi senior tidur sebab letih so i jelah berborak dengan Dakencem hehehehe)

Lagi kenangan memalam depan makmal kat paip ( yang ni lagi buat i sebak sebab i dapat rasa apa yang dakencem and senior rasa iaitu rasa letih dan penatt) which i akan kenang sampai mati sebab i tak membantu pun kahkah ..

Dahla i memasuk makmal "kenapa kita x guna torchlight Yas" padahal masa tu ada Cik Lin @ warden asrama (read : Yas  duduk asrama) makanya kantoila di situ Yas bawak handphone .. Masa tu senior dah pandang i semacam .. Ahhhh sorrylah i kan inesen ( read : bebal sebenarnya masatu haha)

Kat Smka masa bahas pun dia menyengal pegi main takraw kut tetime i tengah lapar gila .. Pastu lepak sesama kat bilik seterika dengan Dakencem .. Terbaca buku ehem atas katil ( read : i la bawak pengaruh hahhaha) .. Katil bergoyang sebab gangguan ehem .. Hahaha melepak dekat pasar malam Bagan Serai and lepak Bukit Merah sambil naik sky lift ( klik label Bahas .. Adalah muka senior sorang ni kt situ haha)

Last i jumpa senior masa Hari anugerah Kecemerlangan 2014 Smkak .. Itupun dia masih memoyo ..  Lepastu ada kontek-kontek melalu wechat kut and memasing bawak haluan diri ..


And now senior tengah bantu ayah sedara dia .. I dengar dalam marketing kut. so kat bawah i linkkan laman web #SangatStyle ni , u guys bolehlah follow kalau kalau rasa nak tengok t-shirt yang super awesome ya ..


Last but not least i belanja u guys gambar terkini Senior Yasrul i ni .. Sebenanya ada banyak gegambar dia dengan retis yang support #SangatStyle ni .. Tapi i kan penjelus so gegambar tu i simpan dulu .. Hahaha!!

Nway selamat shopping..eh,hahaha 


with Carl Shafek


Abang #SngtJambu kita..

Pepikir balik , ok la i letak jelah. gegambar senior tu (read : dah malas nak cemburu haha) .. Tak kuasa i nk edit entri ni lainkali .. Doa i semoga perniagaan sangatstyle senior i ni berterusan and sukses selalu .. Amin .. And i ada dengar dia nak sambung belajar dalam bidang marketing kut .. 

Pape jelah senior janji bila senior dah senang melenang gila nanang haha ehh nanti janganla lupakan i ya uhuhu (read : mintak senior belanja i t-shirt sehelai jadilah eh eh eh) haha



With reytis-2..hahaha sakit je hati i !!eee haha!!

#SangatRindu (ni i punya rekaan hahah) 

#SangatAyu #SangatGold 

Do visit them ok :D

Salam Sayang : Junior Ayu 

I letak link lagi sekali  yela korangkan semer manja-manja..haha muah :P


P/s: Senior dah janji kan masa birthday i,nak kasik t-shirt free..hahahahahaah tak dapat otograp i nak shirt..i tuntut :P !! kbyee


Double p/s : Sekarang dia belajar dekat Uitm mana entah !! I doa dari jauh je .. K bye !! 

No comments:

Post a Comment