Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Tuesday, September 30, 2014

Melencong lagi...

Hello mello,hahah pe kabo cak ci bo :P hai hai hai namaste,vanakam bla-2..eh,apa cerita harini ni eh..ohh cerita i melencong la..melencong ke mana..hahaha meh i nak cerita ye...

Ekseli asal waktu Sains je i jadi lemau gila..heee,ntah kenapa i kejap-kejap je semangat pastu i macam malas ( read : u memang pemalas sejak azali haha)..so mulalah i bermohon izin untuk ke tandas...Tapi,akhirnya i melencong dari niat asal..iaitu nak gi tandas kepada bergebang dengan Dakencem tepi tangga..aaaa 3 kali ok..jap i linkkan dengan entri Mengular 1 and 2 i

Cam tadi tu,sesambil i berangan nak turun dari tangga makmal ke tandas (read : i tatau motif sebenar i pegi tandas bahaha)..i pun berangan la kan best kalau jumpa Dakencem..sekalinya jumpa der..hahaha siot..3 kali pulak tu..tak taula kebetulan ke hapa..xD

Lepastu sesembang la dengan Dakencem ( read : kelas Sains belum habis haha)..i kalau sembang dengan tangan sekali gerak..lepastu ada minah tu langgar tangan i (read : dia tengah naik tangga and i kat tepi tangga tengah menggawang tangan gosip pasal Senior Yas)..lepastu dia ushar i baik punya..i pun ushar pelik la,sesambil berkata dalam hati u pehal main langgar i pastu ushar i panas..i tahulah i salah( tapi dia tetap salah sebab dia dah naik,gatal betul langgar tangan i huu!!!lepastu boleh pulak dia kata kat dakencem..cikgu saya takut dia ushar saya pelik..(read : hei hei minah,kau yg ushar padat i ushar la padat balik)...aaaa hahaha i balik yang kena..haila

Abaikan part tu,haha lepastu Dakencem ada tanya pasal Senior..and dia suruh i masuk IPG..hahah tanak tanak tanak..i nak jadi Pa Glamour..bukan cikgu..lalalalalala

Ok,itu jer motif cerita i..u guys tapaham..buat-buat jela faham..//

Kbyee ~Flying Kishaer~

Sunday, September 28, 2014

Khisah Senior Yasrul I :)

Hello mello Assalamualaikum korang,sebenarnya i agak blur kut dua tiga hari ni..haha dah tak tahu nak cerita and tulis apa kat blog!!tengok la betapa i tak rajin nak mencari idea penulisan..hahaha..dan harini i kembali menulis sebab Senior Yasrul gesa i menulis balik..cheese

Siapa Senior Yasrul tu..Pentingkah beliau ni sampai i masukkan entri pasal dia dalam blog i memalam buta ni (read : i dah tak ada modal nak menulis Yasrul pun Yasrul la hee)..ahahaha!! ok ok meh i kenalkan dia pada u guys ye!!

Ekseli ada la namplohpat kali i sebut pasal Senior Yas dalam blog i ni..haha..ntah dia cuma baru perasan blog i harini..cheesee..ok dah jom..nanti melalut benda lain kang..tempat i dalam kelas tu tempat dia duduk dulu..and cikgu ekonomi and sej banyak puji dia..insan yang insaf sebelum Spm..hahaha..ye Senior i tu sewel skit dulu (read : nakal ya hamat..haha)

I jumpa dia waktu petang tahun 2012...masa tu i ingat lagi dia pakai shirt kelabu,spek,songkok and bawak beg warna kelabu/putih ku..Masa tu kitorang ada latihan ke ujibakat bahas dengan dakencem and cik lin..tahula i kan kepochi..!!i sibuk tanya kat Dakencem ke Cik Lin ntah.tu sapa tu sapa..dah la handsome..pastu nampak nerd and suci je (read : masa tu jelahkan nmpk nerd and suci, lepas tu nan hado haha)..barulah i tahu dia budak baru pindah,dari Smk mana ntah ke Smk Air Kuning terchenta

Untuk pengetahuan korang-korang semua,Senior Yasrul ni asalnya budak Pantun..hahah tapi bila masuk Smkak terus tukar jadi budak Bahas..dengan bantuan dia nilah kitorang berjaya genggam naib juara tahun 2012 and pergi bahas negeri 2013..i memang rasa terkagum-kagum dengan dia sebab kekadang dia jadi baik and kekadang dia jadi kaki belit plus kaki auta ..genius pun ada ok..hahahah..nasebla

Memacam kenangan ada dengan senior sorang ni,serius cakap dia sorang je senior lelaki yang jadi kawan i..hahahaha yelahkan i selama ni kawan standart la dengan bebudak sebaya..tapi dengan senior sorang ni i tadek masalah which is i pun pelik (read : dia pakai ubat geguna kut lalala)

Ada kenangan depan makmal,senior tidur tak hengat dalam keta masa nak pi bahas sebab berjaga malam nak siapkan bahas yg berlangsung esok pagi (read : i sebak dengan pengorbanan dia) in fact pagi sebelum bertanding siap kena beli kopi sebab Senior letih sangat..haha and masa balik dari Smka kitorang bertiga share lot of thing dalam kereta Dakencem (masa pergi senior tidur sebab letih so i jelah berborak dengan dakencem hahah)

Lagi kenangan memalam depan makmal kat paip ( yang ni lagi buat i sebak sebab i dapat rasa apa yang dakencem and senior rasa iaitu rasa letih dan penatt) which i akan kenang sampai mati..dahla i memasuk makmal "kenapa kita x guna torchlight yas" padahal masa tu ada Cik Lin @ warden asrama (read : Yas  duduk asrama) haha kantoila di situ yas bawak handphone...masa tu senior dah pandang i semacam..ahhhh sorrylah i kan inesen ( read : bebal sebenarnya haha)

Kat Smka masa bahas pun dia menyengal pegi main takraw kut..pastu lepak sesama kat bilik seterika dengan dakencem..terbaca buku atas katil ( read : i la bawak pengaruh hahhaha)..katil bergoyang sebab gangguan..hahaha melepak dekat pasar malam Bagan Serai and lepak Bukit Merah sambil naik sky lift (klik label bahas..adalah muka senior sorang ni kt situ haha)

Last i jumpa senior masa Hari anugerah Kecemerlangan 2014 Smkak..itupun dia masih memoyo..haha lepastu ada kontek-kontek melalu wechat kut..hahaha


And now senior tengah bantu ayah sedara dia..i dengar dalam marketing kut..kat bawah i linkkan laman web #SangatStyle ni,u guys bolehlah follow kalau kalau rasa nak tengok t-shirt yang super awesome ya..hahaha


Last but not least i belanja u guys gambar terkini Senior Yasrul i ni..sebenanya ada banyak gegambar dia dengan retis yang support #SangatStyle ni..tapi i kan penjelus so gegambar tu i simpan dulu..hahaha!!
Nway selamat shopping..eh,hahaha 


with Carl Shafek


Abang #SngtJambu kita..haha nmpk t-shirt tu..haa mende tulah yang dia tengah jual sekarang nieh..
kalau nak beli boleh visit their ig and fb for new update about #sangatstyle 
link ade tu haa kat atas fhink karer lagi i letak haha

pepikir balik,ok la i letak jelah. gegambar senior tu (read : dah malas nak cemburu haha)...tak kuasa i nk edit entri ni lainkali..doa i semoga perniagaan sangatstyle senior i ni berterusan and sukses selalu..amin..and i ada dengar dia nak sambung belajar dalam bidang marketing kut..pape jelah senior janji bila senior dah senang melenang gila nanang haha ehh nanti janganla lupakan i ya uhuhu (read : mintak senior belanja i t-shirt sekeping jadilah eh eh eh) haha



With reytis-2..hahaha sakit je hati i !!eee haha!!

#SangatRindu (ni i punya rekaan hahah) 

#SangatAyu #SangatGold 

Do visit them ok :D

Salam Sayang : Junior Ayu 

I letak link lagi sekali  yela korangkan semer manja-manja..haha muah :P

https://www.facebook.com/sangatstyle
http://instagram.com/sangatstyle

P/s: Senior dah janji kan masa birthday i,nak kasik t-shirt free..hahahahahaah tak dapat otograp i nak shirt..i tuntut :P !! kbyee

Tuesday, September 23, 2014

10 Hidden Fact of Me

Cecece,tajuk nak english manjang..walhal english pun tak lepas-lepas..ahhh lantak situ..malas nak pepanjang lebar..itu hari dah janji nak letak 10 fakta tersembunyi saya kan..janji yang tinggal janji sebab i adalah malas..ye aura kemalasan setarap panda eh ke koala yang tidur berejam tu..wuu..ok ok kata tak panjang tapi dan pula kau menceceh..ahh lantak situ..haha..ok jom

1.I jenis hati tisu (read : dalam hati ada kebun strawberry haha)..sendu kalau libatkan kengkawan (lagi dekat sekolah dah nak habis lagila i suka emo haha)..I tak de life..dunia i sekolah and rumah..kekadang je i keluar (kesiankan haha)

2.I suka membebel and suara i nyaring (case closed ehhaha)

3.I minat dekat watak Pempuan yang antagonis je..watak baik i tak layan #Maktirisangat

4.I tak reti tolak permintaan orang (unless kalau dia buat i sentap,i tak layan..tpi i jenis x sampai hati)

5.I akan luahkan segala kekecewaan melalui status tapi dengan ayat yang agak selirat (i jaga hati tapi letak jugak caption MOHON TERASA..eh apahal haha)

6.I jenis tak reti luah perasaan benci secara direct sebab takut nanti i kena benci balik haha (sebab i pun bukannya sempurna mana pun ececeh)

7.Tulisan i buruk ok (read : selalunya depa kata sotong macam i semuanya serba kemas..eeuu bodoh haha)

8.Last i sambut birthday yang ada kek masa form 1..itupun sebab jamuan kelas terdate atas tarikh birthday i kut (read : kesian budak ni,haha sambut hari lahir orang beria..hahaha biarlah)

9.I kat rumah suka bertempik..tapi kat luar i paling beradab (read : kalau situasi membina la,ini asyik kena sindir,tua tak tua i hentam..hahah yang ni jangan ikut..tak baik ikut perasaan hmm)

last

10.I cuma tahu nak luahkan sayang ( read : walaupun agak tak ikhlas kut haha) and i tak suka benci orang,tapi orang suka benci i (read : kutuk i,ejek i bla-bla) i penat tapi keep move on..haish haha

dah kbye..

n/p : Luka dilukai

Sunday, September 21, 2014

Happy Birthday buat Ngah Limah yang ke ..!

Assalamualaikum Ngah,

Haha,tajuk kemain biarlah apa yang terjadi aku tetap anggap kau perempuan tua yang tualah dan tidak begitu berdaya..eh hahaha..huuu..so,entri ni aku tujukan untuk kau beb..tak sangka dah tahun kita kapel kenal kan..dua kali dah aku sambut birthday kau ngah..hahahah..kalini yang ke 710 kan..omg ii pakai susuk ke hapa..ehh haha ok deng..!

Aku tak tau macam mana aku kenal kau (read : lupa lupa lupa ke buat buat lupa aiseh haha) tapi yang pasti aku kenal kau la pulak eh (read: mabuk ketum ke bang)..ada dengan kau selama dua tahunkan macam-macam benda kita buat beb..(read : ada yang sedih ada yang tahap cipan ada yang gembira ada yang sumpah damn..haha pokol pangkalnya ada manis,masam pahit kelat semer cukup lengkap)...masak sama-sama,berangan sama-sama,sharing is caring,bersurat menyurat..hmm banyak lagila..hahah

And dua tahun tu dah berlalu beb,hahah bye bye Ngah Limah..jangan lupakan Ivu Amir,Anakonda Memok,Jastinion and Naufalisa tau bila Ngah dah pergi jauh..Jaga diri ,jaga segala-galanya and jangan lupa kenang kami dalam doamu..hmmm..(read : kalau cuti err doakan jugak lah ye ehh haha)

I harap u sentiasa sihat,membesar bagai juara,tak bantut (read : tape nanti kita sesama gayut kasi tinggi eh kat Taman Mini Malaysia pastu makan satay oh gosh hehe) hahaha,study smart,jangan menggedik..kurangkan kepoyoan..and ketahuilah kami sefamili sayang kau as orang paling tua dalam famili PaLia131497 kita ni haa (read : dan yang nyanyuk jugak haha)..
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir  Ngah Limah,
Selamat Hari Lahir...


Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Ngah Limah ,
Allah selamatkan kamu..

Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to Ngah Limah
Happy birthday to youuuu 

With love and care Ivu Ashmir
P/s : saja pilih gambar selebet ni sebab masa ni kita RAPAT gila-2 hmm hahaha

Saturday, September 20, 2014

Imbas Kembali Part 2 ( Sekolah Menengah)

Kembali menulis setelah pulih daripada tekanan emosi yang maha dashat (read : dia ni saiko sebenarnya haha) ..asyikla melalak je asal malam.hmm virus #rindunanti punya pasal la ni..hahaha..eh hee ke mana kita..eh silap apa motip kita harini..saja..nak imbas part sekolah menengah aku..sobs lagi 1 lebih je..aaa menciknya..ok ok boleh klik sini untuk part 1 sekolah rendah.

Secara kasarnya i habis sekolah pada 31 Disember 2009..maka tamatlah riwayat aku sebagai murid sekolah redah kasi pecah  rendah itu...Hahaha,masa tu inesen lagi pikir diri ni junior sentiasa and tak pernah terlintas pun akan jadi senior dan yang paling haru akan berhambus dari Sekolah menengah..nangis tampo diri..haha vangang je...aiseh

I mulakan sekolah menengah i dekat Smk Chenderiang..which is tak jauh pun dari rumah..ahh memula pergi sekolah awal beb..lelama..pukul 7 baru bangun..hahah cibs kan..mementang sekolah dekat..eceh belagak je..ada lagi 3 minit sebelum 7.20 pagi..lek lu..(read: ini jangan tiru ye haha pemalas dasar)..hahaha kat sini i kenal AinJue..tapi pastu dia pindah Rk daerah dkt Smk Air Kuning,which i macam pelik..Air Kuning tu kat mana..ahhh..adala 3 bulan i sekolah sini..

Then,dapat offer Rk Kampar vs Maahad Al Ummah Chemor..kondifen beb pilih Maahad..omg iii..hahaha sekalinya masa aku sampai sekolah tu..depa tengah mandi bawah tangga,aaa whadis is..dahla sliper taleh pakai dalam dorm ke kamar ntah..ahh pastu satu dorm tu double decker and manjang ke sana..aku dapat katil bebetul hujung rapat ke dinding..dahla katil atas..pastu orang bawah jenis cembeng..sesikit sakit sesikit nak balik..hoih haruslah aku effect sekali..haha..seingat aku sesampai je sekolah tu aku tidur kat surau sebab letih..haha lepastu parent balik..omg ii hahah gilo gilo..ini semer tak boleh jadi...i is kenot face it..

Dahla jauh kut asrama dengan sekolah..eeeeeeeeeee!!!hhahahaha..lagi kena rentas desa sekali lagi..choiiiiiii...penat tau..mujurlah ada mamat ni mcm lelah so aku teman la dia..kau teka bila aku sampai..bila sumer orang dah sampai..omg  iii malu doh rasanya..(read : masa tu naif lagi so ta fikir) hahahah..masuk kelas kena speaking ARAB..hachum matilah aku..haha eh...pastu lepastu tu cuti..aku angkut semer barang balik ngumah..ada abang senior tanya "kamu tanak balik dah ke sini"..ye dan tak aku jawan TANAK..hahah lantak situ

Pung-pang pung pang,pindah Air Kuning..which macam,hello Air kuning tu kat mana..pfft haha..ingat lagi hari first aku sampai ada perhimpunan and aku nampak AIon Z..hahaha sweetnya..masa tu kami x ngaku kawan sekolah rendah and x rapat pun..ngeee...then masuk ngumah sukan Perdana..jumpa kengkawan sekolah temoh..Ain jue..and ramai lagi (read : budak 1 rk 2010 ada 20 orang je)..kenal Lan,Ani.,Manja and The Gang..hahaha..Seee,sekolah rendah 3 sekolah menengah pun 3 jugak..ohmgee ii

Duduk Rk dalam 3 tahun,lepas PmR tamatlah riwayat aku sebagai budak Rk..hmmm..no more Lan and Ani sebab depa budak pandai which Ani sendiri 6 A and Lan 5 A and confirm dapat kelas Sains(read: cibs lagu latar sedih tengah play ayooh)..hahaha..Rapat memang rapat..tapi x macam sekelas dulu lah kan..hahaha.

And my journey as Budak Akaun bermula,ai dah start kenal ramai orang since i masuk form 4..better than zaman Rk i..(read: zaman tu zaman gelap cerah gelap hahaha) ...i pun tak ingat bila i start friendship wif Ku Noor sayang tu..dengan Aion Memok..obvious la kami kawan kan..hahaha..hmmm..2 tahun yang sangat berharga..

Ekseli zaman persekolahan adalah zaman terbaik kita semua..gaduh makin carut happy nangis semua kita buat sesama...hahaha hhmmm i dah malas nak menulis..boleh klik label yg i list kat atas untuk kisah-2 yg i dah tempuhi..hahaha

Tuesday, September 16, 2014

Cheritera Kem EasyAddmath Shaya #edited

Terpaksa buat Edited entry atas permintaan #mentibanglaut tu haha...

Tarik nafas hembus,pastu sendiri pening hahaha..lama gila tak update..kemain pemalas lipas kau ye..mana adalah..aku busy dude..kesana kemari alasan sangatkan hikhik..nway entri harini berfokuskan pada Kem EasyAddmath 3h2m yang diadakan di SMK Raja Permaisuri Bainun Ipoh bermula 8 pagi hari Sabtu sampai 1 petang hari Isnin..ngeee..hahaha ok jom..

Memula dapat tahu ada kem camni,aku mcm perlu ke pegi dahla Addmath akukan bencik mengira kiraan ni haiyo pastu kena bayar Rm 140 pulak tu..tak payah der...TAPI-tapi atas pujukan Lan si mentibang laut tu..aku pergi la jugak..hoih hahaha..sebelum terlupa Manisha and Yana join jugak...hahahah

Pepagi Sabtu aku dah tunggu dekat dalam kubur bus stop tepi kubur tu.ngee awal ok pukul 8.15 dah tunggu..ngeee tumpang Ayah Lan,penyudahnya pukul 8.45 baru aku dapat naik keta..aci tak...hahah nak lagi best,ada van kilang lalu..aku konpiden je ingt tu Ayah Lan walaupun terfikir jugak ramai sangat ke pergi sampai perlu bawak van pekerja tu..sekalinya kena tipu sebab itu bukan ayah Lan..ayah Lan bawak Sheery (lupa nama keta tu)..bongok pada diri sendiri..hhahaha..

So,lepastu gerak and sarapan kat area Simpang Pulai..hahah,demiu pendaptaran pukul 8.30-10.30 and kelas pukul 11 sekalinya kitorang sampai kelas dah mula which is like awalnya baru 10.45..demiu hahaha..so,penyudahnya aku duduk balik tiang dalam dewan SMRPB tu sebab meja ramai der..pfft..share-2 je meja dengan Izzudin celup..itupun nasib baik dia fedup agaknya pastu belah duduk dekat-2 dengan kroni-2 dia...hahaha so tadekla aku duduk balik tiang.maju sikit ke kiri..wee nampak screen dengan terang dan jelas..so belajarlah kita...

Habis kelas dalam pukul 1 terus masuk bilik....Nama bilik tu "Klinik Ibnu Sina"..fuyyo ada klinik bhai..selalunya aku dengar bilik sakit je nmpk sangat tak pernah keluar dia ni..ngeee hahaha...kat sini siap ada klinik..wuwuwuw...lepastu aku dengan Lan pilih katil tepi sumber elektrik @ plug supaya senang nak charge phone..hahah katil ada 3 kut..so aku sebelah kiri lan sebelah kanan..tetengah kosong..dan aku cakapla kekononya malam kang aku berhasrat nak tidur melintang..sekalinya balik daripada kelas ada Mamat dah isi katil tengah tu..demiuu ngee tanya dari mana..katanya pindah bilik bawah sebab ada katil banyak kosong..ok,i pun redha jelah terpisah dengan Lan..yang kelakarnya masa dia nak baring ketaang bunyinya..toleh toleh terhantuk kepala kat kepala katil beb..haha efeknya bila maghrib dalam surau trus tido menganga sebab letih kut..heee.

TAPI....pfft

Malam tu depa sumer mengadu hilang barang,ngeee si Lan bolehkan hilang deodorant..cibs gila deodorant pun nak curik..haha aku setakat tu tadeklah hilang barang..pheww lapp peluh..cumanya beg baju kena selongkar..haish dahla tak reti nak tutup balik..bunguks kau penyamun..hahah...So malam tu aku taboleh tidur..lepastu try la lena..sekalinya Mamat tu tidur melintang kau..omg..dahla berdengkur..sikit punya khianat..huhh..tak memasal malam pertama tu aku kena tidur atas lantai..cibs lagi sekali..dahla lantai sejuk..nyamuk banyak hujan..pfft..lepas tu pagi tu elok pulak tidur lurus..aaaa kau fikir kau anak raja....
Klik untuk besarkan IMEJ
Itu cerita malam pertama,malam kedua aku dapat suku katil @ sebelah kiri Lan,Lan pulak dapat satu suku setengah katil dan bakinya pergi pada mamat tu..baldihell hahhahaha..eeee..sakit-sakit badan aku kau daripada atas lantai pastu tidur suku katil je..pfft..lepastukan mamat tu bolehkan gelak sensorang..omg iii hahah,gilo pasang earphone pastu tengok kartun..pastu gelak *kuat pulak tu* hoii hoii..aku cakaplah kat Lan..ntah-ntah esok kaki dia atas kepala ko..lalalal..

Lepastu ada Si Saloma (nama dia apa ntah tapi ada bunyi Li li belakang,so aku panggil Saloma terus sebab ingat P.Ramle..motip.ahh) tengah makan burger..pastu si Nexus (aaa ini namanya lagila aku tapaham so aku panggil Nexus sembang pasal blue and makan taik..omg iii member tengah makan pulak tu..aaa..pastu tak habis-2 "tolong pegangkan h/p and dompet ya" aku dah mcm koser aku nak tolong pegang..letak je aku tolong tengokkan..hahaha

Serius talk,aku mcm kurang mesra alam skit..depa banyak komunicate dengan "shah" je..hahaha..lepastu aku kalau nak mengutuk terus wechato or whattap Lan...yela org data internet ramai..hahaha..dapatan kajian depa ada tanya pasal aku..haha..itupun Lan yg kata.bohong dia bohongla aku..ngeee

Depa tanya aku main rugbi ke..whathehell dengan rubgi..aduhai...aku ada rupa orang main rugbi ke tenung cermin pastu baling selipar hahha pastu depa tanya pengawas ke..yg Lan memang la bukan pengawas..aku ni pengawas..kata lan malam kang kita belasah pengawas sebab depa anti pengawas aku baik dude haha

Lagi,depa naik tapak wira bakti @ juvana  kem perkhemahan dekat situ memalam buta..aku dengan Lan beromen bertepuk tampar dalam bilik..tetiba Mat Izzu Selam masuk cari lighter..hoi hoi..dah la muka sangap..hahah pastu dia tidur..and suruh  kejut pukul 1 pagi atas alasan tak semayang isyak lagi wei wei wei..gilo haha..sekalinya bebudak tu dah balik dari menggila cari kerja..masa tu 12 lebih la..so,aku cakpla..kau suruh kejut pukul 1..bukannya under pukul 1..sekian aku tak kejut kau ya..hahah siot..

Pastu kitorang adalah selfie sesikit..kat situ ada taman or maybe kolam yg ada papan tanda tulisan Jepun..aku kemain konpiden cakap kat YML yg maksudnya taman jepun..sekalinya,abang udin kata tulisan tu maksudnya selamat datang ke kolam ikan..bahahah bodo sengal je rasa

Blik singgah Rtc tapau Kepci..suh ayah Lan anta stesen bas and balik ngumah..oh kemain penat lagi sampaikan boleh terlajak tidur..hahaha..seronokkan.......!!!!!

Ha'ah,seronok sangatkan..dahla nyamuk banyak berhimpit dengan Lan..mujurla makanan dan ilmu yang aku dapat tu membantu kalau tak ada yang aku amuk kat situ kang..hahaha..nway sekolah tu cantik la jugak..hahah...Lagi,ahhh dah tak tau apa nak cerita..ngee hahahaha

p/s : jangan ambik hati tau..hahaha kbyee

Tuesday, September 9, 2014

Imbas kembali Part 1 (Tadika vs Sekolah Rendah)

Wee,harini 9/9/14 @ 9914 cantik tarikh harini..oh,hari jugak adalah hari permulaan UPSR 2014..kenangkan adik aku yang ambik UPSR tu buatkan aku rasa tua gila sayu je..yelah dah hampir  6 tahun aku tinggalkan  zaman sekolah rendah and pegi sekolah menengah..tup-tup rupanya aku dah nak abis sekolah @ SPM..cepatnya masa berlalukan..haha,so motip harini..nak cerita pasal zaman sekolah..wuuu!!

Aku memula sekolah  tadika dekat Sungai Lesong..wee Atok ambik Atok hantar..penggedik je lebih aku ni..haha asal Atok aku hilang...akupun melalak bagainak gila..aci x..pastu pindah umah awam pulak..so,pindah pulak masuk Tadika Temoh..aci x,hari pertama dah melalak bagai nak gila ketuk-ketuk pintu sebab nak balik..sadis je rasa..tapi bebudakkan inesen kaver diri tu mengada.. hahaha

After tadikan,aku sekolah Temoh kejap sebab dekat dengan umah Atok and Nenek..macam biasalah Atok anta ambik..hahaha,keji sangat..Tapi tak lama sebab pastu Atok sakit kut..ahaha so tumpang orang pegi balik sekolah.darjah satu masatu..and location SK Temoh ni dekat dengan kubur..ahaha,masa tu bebudakkan..kubur tak kubur..hentam..wee..tapi aku tadelah pegi kubur tu..akukan baik..*jelingkirikann*
Kenangan paling poyo aku,aku kena dukung dengan Ustaz sebab meraung tanak masuk sekolah..aci x..dah sampai gedik pulak melalak..Ustaz dukung..haha lepastu aku lupa apa jadi..wuu!!..Lagi,balik sekolah selalu beli eskem malaysia kat umah depan sekolah..ahaha..

Pastu,tercampak ke SK Batu Tiga..ni lagi haru,aku bukan takat melalak lagi dah..siap bergaduh bertekak dengan dua Cikgu MATEMATIK,haruslah Matematik aku gagal..kuang-2..eh,kekecik dulu aku kakigaduh tau..adalah gaduh dngn kengkawan bertarik tudung,berlempang pipi..haha siot je mengenangkan kisah kepoyoan aku dedulu yelah baru darjah 2,3,4 dan sakan gaduh haiyo..pernah sekali aku gaduh dengan kakak senior,haha..lepastu ganggu kelas cikgu ni..beliau marahla,aku lagi berangin..pung-pang pung pang..aku kena lempang..tula menderhaka lagi..aisey banyak betul dosa aku kekecik dulu..hmmm..Mintak ampun mintak maaf ye,saya salah #nangisbalikselendang..huwaaa

Ok,lupakan kisah tadi,dalam 2007 or maybe 2008 camtulah..Apak dapat offer jadi pensyarah..so aku pindahla lagi..Kalini ikut Mummy pegi SK Batu Masjid(Sekolah Rendah ketiga aku) hahah..kat sini depa tiap kali rehat asyik main kejar-kejar..aku semestinya join..tapi entah satu hari tu..bengang kut..terus sampai kesudah tak join depa main..haha eleh,setakat main kejar-kejar tu apalah sangat *poyolahkau* hahah
Lepastu pernah sekali kena denda dengan Ustaz sebab tak buat kerja..ala pusing keliling bangunan sekolah sambil junjung kusi..memula ok..masuk round kedua..kedengaran laungan "labbaik allah humma labbaik" sambil kitorang main kejor kejor..endingnya kena panggil dek Sir..haha sengal je

Itu je yang aku ingat...haha malas nak tulis lelebih..purr nanti aku smbung bab Sekolah Menengah esok @ 10/9/14 @ 10914 ..uuu haha

#kbyee





Saturday, September 6, 2014

#20FactsAboutMe

Entri PERTAMA bulan September,ngeh semakin pemalas kau ya !! Eh,memandai je korangkan..haha,aku busy la TRIAL SPM 2014 kekdahnya..doakan jela walaupun rasa macam semakin kelaut je..heeee,nway bukan itu ceghita dia harini..malas nak sebut ok pasal Trial..lenkali la ya..ngeh..ok mari kembali ke tajuk asal seperti yang tertera di atas..lalalala

Takde sapa pun yang tag pun sebenanrya,sedihkan!!tapi biarkan aku tetap nak tulis sebab aku dah malas nak tulis benda lain..aci tak.,.acilah sebab blog aku wakapun korang yang baca hahaa..ok dah jom :P

1.Aku suka warna merah,hitam and putih..tapi yang pasti merah paling dominan la

2.Suka makan,tapi itu kalau aku keluar daripada rumah la..kalau kat rumah kemain pemalas lagi nak pegi dapo...hahaha

3.Suka baca novel,mummy yang ajar..fist novel yang aku baca ialah Luka-luka semalam..!!pastu terus melalak sebab citar dia best and sedih..wahuu

4.Peminat tegar drama and filem hindi Klasik,percaya tak aku dah tonton lebih 50 siri dalam masa 5 tahun yang setiap satu siri tu pasti melepasi 500 episod..*darabla sendiri*

5.Peminat mata pelajaran Sejarah dan Bahasa tapi kurang sikit bab bab Pengiraan..ahahaha ntah Mate,AddMath and tambahan Akaun memang tak rasi kut dengan aku..kekekeke

6.Ramai kata aku sombong,hello korang approach salah ok ^gedik betul^..sapa yang kenal aku tahu aku suka membebel kut..

7.Aku adalah manusia paling malas ! ! haha sebagai contohnya habit aku sekarang adalah kalau dah duduk dekat meja makan , aku sangat malas nak bangun semula Kalau boleh tangan pun nak suruh adik aku cut dan basuhkan..

8.Aku sebenarnya manja ! ! percayalah semua benda aku tak reti langsung kureng reti mahu buat hehe..Kalau boleh semua orang aku nak arah :P.. dan aku adalah manja tahap kronik.. motip ulang dua kali,eh sukahatilah kan  


9.Aku suka gosip,muahaha yang ni paling kronik..!aku juga cepat cemburu..tapi selalunya pendam je!jarang naik angin unless korang kwaja!!tapi itupun tak lama..muahaha pastu sejuk la balik

10.Aku,err susah nak mengaku silap..tapi pandai cari silap orang..muahaha evil kan..susah jugak nak mintak maaf kalau dah buat salah..tapi kalau orang mintak maaf pandai pulak aku cair hati..hampeh baru je nak mogok 2 bulan

11.Aku tak ramai kawan,haha sangatlah,sebab tu aku sayang kawan-kawan aku..yes kekadang ada juga yang annoying,tapi nak buek camno,itulah madu itulah racung,terimalah seadanya!

12. Aku cepat sentap + sensitif gila-gila..contohnyalahkan,amboih hahaha aku text or maybe Whattap mengkorang panjang lebar..hanya "k" sahaja balasnyer!!dan dan dan lepastu aku akan pikir sampai rentung hangit membawak ke hangus   masak-masak untuk tegur korang..haha nak lagi best langsung tak balas..wah...!!motip sangatkan..!

 13.Aku ada 5 kotak pensel..3 besar 2 kecik..fungsi dia..muahahha bukan letak alat tulis..aku adalah meletak sampah di dalamnya..haha

14.Aku ada 3 bear 1 arnab 2 kura kura 1 itik dan a few softoys lain :3...!!kan dah kata..aku suka bear..

  15.Aku simpan tasbih...adalah 5/6 camtulah..pestu aku simpan banyak kertas..motip simpan kertas..muahahaha akukan budak kenangan..kertas conteng sikit pun payah benau nak dibuang..siot hahah..

16.Aku simpan lagi pembungkus gula-2..ada dari Shira,Abam KinJonAng,Kitkat Dari Lan,Ani,Ku Nor..and Choki-choki dari Abam Naufal..muaahaha aku simpan okeyh choki-choki tu..giler sayang nak makan..hahah sengal..even bungkusan kerepek Chips yang Amam and Naziera bagi pun aku simpan...giler punya sakai haha nostalgia..

17.Dan,ada 3 helai surat saman NESA..muahaha ni memang gila punya saman..ohya ada jugak gambar Lan dengan Sara :3..pehtu..!

Nampak sangat sentimental value kau tinggi..hahaha

18.Kuat emo kenkadang tapi pandai sentap pandaila simpan..hahaha

19.Suka budak-budak terutamanya toodler and baby..suci bersih ang wangi gila bau depan..www

20.Kuat membebel,poyo,gedik and susah nak lepaskan apa yang dia ada tapi selalunya mengalah je


hoih,hahah aci tak..acilah!!!faktas yang sumpah gedik je lebih..acano,tolong jangan muntah disini..lallalala

kbyee