Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Wednesday, August 27, 2014

Sambutan Raya and Inap Asrama #3d2n

Kalau cuti hujung minggu pertama dan kedua dalam bulan 8 ni aku merayap sakan,minggu ketiga ada pulak kem #MenggapaiImpian bertempat di asrama Smkak #3d2n gitu haa!!hahah,komen aku..asrama best kalau ada suasana yang membina #laharkan hahaha..ok ok..meh citer

So,pagi Jumaat tu kiranya ada jamuan raya la..haha,gilo habis perhimpunan dekat pukul 8 lebih,and lepastu dalam pukul 9.30 kitorang kena pegi dewan untuk kelas Akaun..so,merasalah kelam-kabut..haha,aku adalah tension..tapi mende da lepas..so kira settle..then sambung kelas Akaun,selesai kelas,daftar masuk asrama.. #memoryDorm11 weee hahaha and pi semayang Jumaat..

Petang ada class Bi,then riadah..aku ikut bebudak 5 sc berkelah depan asrama tu..haha depa memang..paling kecoh and havoc..makan-makan,bergambaq and memacam lagi la.Then,malam tu ada kelas Maths..hahha,hujan kau,sekalinya blackout..purr..membawak ke asrama..Omg..!!kepanasan aku malam itu..hahah

Pagi Sabtu ada kelas Sej,sambung dengan kelas Sc..Petang pulak ada kelas Agama and malam Ekonomi..hahahaha,Pagi Ahad pulak ada kelas Bm..Serius,memang gila awesome..!!pengalaman thorbaik duduk asrama #statementsangat hahahaha

So,itu jelah nak citer,ate udah lama bebeno tak berbelog..hahaha

Saturday, August 16, 2014

Catatan Ziarah 2 (1617/08/14) #Divaraya

Entri peram,almaklum la kan semenjak dua menjak ni aku busy bebeno kehulu kehilir *walhal hahah*..ok meh sambung story ya..Sabtu minggu pertama merayap Divaraya 1 lepastu Sabtu berikutnya pun meraya lagi..ate beraya la katakan..muahahaha..ok jom..

Dalam pukul 10 lebih sampai umah Aion memok,selfie-2 makan-2 and gebang-2,shoot umah Ekyn Z..lepastu barulah umah aku..hahahah..joined by Aku,Kuno,Ekyn Z,Aion Memok,Jia,Eyja,Jas and Anis..tak lupa juga pujaan dua orang tu Olie and Syafiq...eh ada lagi Mirul,Densi.Nami,Amir Paan dan aku lupa..haaa..so,kiranya rumah aku pit stoop depa yang last la...lepastu sumer gerak g umah Aion memok sebab depa belum pi..#sapasuhlambathabaq..haha

Then,aku sambut bebudak Sains pulak..memula Ain Jue,Solehah,Manja and Kakak kepada Manja sampai,lepastu baru muncul Yana,Linda,Tuah,Elan Ani,Intan and Yuni  camtulah..lepak-2 kejap pastu shoot umah Icam,lagi haru mementang Icam pandai main guitar,depa pakat melalak umah dia.haha.pastu Naloi sampai..then gi umah Soleha pula..last sekali umah Manisha..

Itu cerita Sabtu,Ahad tu pulak aku bergebang umah Aion memok..pastu petang tu terus shoot gi umah Jas yang buat open house..lepastu lagi dengan muka tebalnya pegi rumah Nafal,kalini joined by Anis Ekyn Z,Jas,Ain Memok and Aku..hahaha,pasaipa muka tebal..hoih,2 kali kut singgah umah Nafal #fhitam...hahaha

Itulah cerita Sabtu Ahad minggu kedua bulan 8 2014 aku..hahah

Wednesday, August 13, 2014

Wet-nest Day Aku di U.P.S.I

Hello mello,kalau bulan Mei lepas aku singgah Uitm Tapah Road untuk seminar UITM TAPAH ROAD kalini aku pergi Upsi under pretext Program Kecemerlangan Spm Ict,hahaha hebat okeyh program sekarang..asyik ke Universiti sajok..lalalalalalala!!

So,basically ada 10 orang patut join this program..tapi lastly hanya 8 yang pegi..Aku,Anis,Puteri and Maisarah (dak It kelas Pa) and Ani,Tyra,Ijat Ikmal, (dak It kelas Sc)..pergi 2 buah kereta je..kampus Upsi Lama..Dewan Kuliah C bla-2

Sampai-sampai terus sarapan,hoi mee goreng and popia kau kau..haha jakun disitu...!!Ani lagi best *ini rahsia* dibawaknya popia tu masuk dalam..aiyooh Ani ani..hahaha!!!Lepastu macam biasalah dah namapun teknik menjawab..bahahahaha!!!

Lagi,aku dapat kenal 3 kawan Zack dari Besout,Mai dari Buyong Adil and Molly dari Syeikh Abdul Ghani..huyyoh,aku adalah tak sangka aku seperamah tu..lalalalala,ekseli kitorang dapat satu group gitulah citer dia..

Then,buat few private recording(geng Uitm tahulah sebab kat uitm kami pernah menggila lalalal)..Selffie and belajar..hoih bosan ok,mujur ada tab Anis,aku main candy crush,temple run..pastu insaf and terus belajar..^kahaktuih^ hahahaha

Then cuaca pun mendu je,hujan pulak tu..arghh hahaha.aku adalah ngantuk kekdahnya..huu

Dahla,itu je nak citer..kbye

Sunday, August 10, 2014

Catatan Ziarah Raya 9/8/14 #Divaraya

Hello mello,haha rasa macam malas je nak menulis..pfft tapikan tetap la kena hupdate...tetahun depan boleh la jadi tatapan and kenangan..maklumla otak aku ni taboleh simpan banyak benda dalam satu masa#alasan..oh,oklah mari kembali ke topik asal..#beraya..bahaha

Hari Jumaat,si Jia bagitau esok nak pgi beraya umah Jas..bincang-bincang,semua setuju nak pakai #PURPLE..and katanya Jas ada masak tomyam bagai..oklah layankan aje..sekalinya malam tu Ekyn sms kata Jas ada hal..pfft,so aku anggap dah cancel la..Tapi,pagi Sabtu tu,Ekyn sms ajak gi umah Eyja..wuwuwt..aku haruslah nak ikut..bahaha...and akhirnya aku sorang je yang pakai #purple..aduhai..haa!

Route kami on Sabtuday : Rumah Eyja->Rumah Jia->Rumah Tasya->Rumah Alif->Rumah Naufal->Rumah Olie->Rumah Syafiq and last sekali Rumah Anis

Dalam pukul 11 aku gerak sekali dengan Ekyn,ambik Anis shoot pegi rumah Eyja jumpa Jia and Tasya..so,lepak la kejap rumah Eyja sesambil makan laksa dan beramah mesra dengan Opah Eyja..hahaha..Lepastu tinggal helmet and terus shoot pulak gi rumah Jia..lepak-lepak sambil makan bihun sup pulak..Then,singgah kejap rumah Tasya yang..Then depa dok tanya nak pi rumah Alif dak..aku ok ja..Shoot pegi rumah Alif secara mengejut..and kebetulan Si Alif tu pun pakai #purple jugak..hahahah!!then gerak balik umah Eyja amek helmet and semayang Zohor..

Lepas semayang nak gi umah Naufal pulak,so ajaklah Alif sekali..!!So shoot pergi umah Naufal..sembang-sembang kejap and ajak Naufal serang umah Olie pulak..bahaha,yang kelakarnya Naufal pun tukar baju colour #purple jugak ok..Then shoot pegi umah Olie,lepak-lepak kejap and Olie pun tukar baju warna #purple jugak,,haha layankan..So,lepastu gerak gi umah Syafiq yang juga tukar baju ikut tema #purple and last sekali rumah Anis..bahaahah penyudahnya,Semua guys pakai purple semalam..ahhaha tak sesia aku pakai purple..!!

Dah malas nak menulis,layankan gambar ajelah ye

 #GUY'SinPURPLE
 Jia's House
 Famila's Pa1497 moment

 Olie's house
 Guy's in purple

Friday, August 8, 2014

MeRaPu Je ..!

Fuh blog aku pun beraya sakan,lama nau blog aku merayap salahkan blog walhal kau yang malas nak menulis blog  kesana kemari beraya !! hahaha

Gilo,semalam aku baru je get massive fight with Jejant Sengal..!!kemain kau keluar pisau kau si Jejant Sengal..haiyo sebijik mcm Opoh Sebel a.k.a nenek sedara dia,,pff,abaikan kekarutan aku..hahahaha!

Aku baru je habis Pra percubaan BM SEJ..pfft tak berapa nak hokay sangat tau!!fhitamn aku jawab kertas BM,SEJ kau jgan ceritalah lagilah kelaut..awuuwuu!!

Lagi,haha entahla to much thing yang aku nak tulis tapi tak dapat nak aku zahirkan!!

K Bye
#tintong

Saturday, August 2, 2014

Cheritera Hari Raya 2014 with Aty #divaraya

Hello mello,asyik bebeno beraya kata orang tu walhal Spm makin dekat haiyoo sampaikan blog ni udah seminggu lebih tak berusik..ampun maaf le yang mana jenguk cari entri baru *fhitam mcm kau fofular sangat* haha..malam ni baru ada roh nak ngupdate blog nye pun..hahahaha..ok moh kita cerita la ye,macam biasalah mukadimah aku memang panjang..choih haha..tapi tapi,pemalas punya pasal..update sekaligus je..ngee..!!

#lapsawangblog #cucilantaiblog bla-2 hahhaha ambik mood..ok jum..!

Hari Raya Pertama :

Macam biasalah mandi-manda,then gerak pergi umah Nenek dulu and sarapan kat sana before sembahyang raya at surau Kg.Hj.Arif...ye,tahun ni aku beraya di Perak yoo pasal tahun lepas dan beraya kat Pahang..Lepas je sembahyang raya,pergi adakan sesi bergambar dengan family pulak dekat halaman rumah..maklumlah family makin ramai,takut tak muat kedai gambar tu nanti hahaha..jap aku selit gambar


My Big Perak Family 2014 

Lagi,petang tu jugak terus gerak ke Teluk Intan visitting adik beradik Nenek aku dekat sana and terus balik..tapi aku temankan P.su and M.su aku cari barang baby kat Giant T.i..so,merasalahkan kau pukul 10 malam pakai baju melayu full set merayap dekat giant tu..haha!!pukul 11 lebih sampai rumah..flat dan tidur...

Hari Raya Kedua :

Habis cerita hari raya pertama,masuk pulak cerita hari raya kedua..So,macam biasalah..kalau kat Kg.Hj.Arif ni setiap tahun In Shaa Allah akan ada "baraan"..ahaha,baraan tuh hape ek,ala kira mcm berarak dari rumah ke rumah camtu la kekdahnya..haha.

Bangun agak pagi raya kedua tu lambat la jugak,maklumla letih kononya..haha baraan dah mula pukul 8.00 pagi..tapi pukul 8.45 aku baru nak start follow..memula aku follow (naik Skuter) dengan P.cik Adli,Adib and Maryam..lepas tu depa dah tak larat...bawak Adib je..3 buah rumah mengadu letih...ok hantaq balik..and pastu aku sambung ikut Apak pulak sampaila pukul 4 lebih camtu..

Orang kampung teruskan sampai satu kampung kut,tapi aku balik sebab ada janji nak beraya umah #SisJas.apak pulak pergi servis kereta sebab nak balik Pahang raya ketiga nanti..haha..lepastu shoot pergi umah SisJas and balik semula umah nenek sebab Apak ada kerja..ngee,sama macam raya pertama..merasalh pakai baju melayu fullset sampai malam..pergghh haha

Raya ketiga,keempat,kelima macam biasala dekat Pahang,tak kemana sangat pun..banyak mentido je sebab balik 3 hari sajok..so masa nak merayap dan berjimba-jimba tu adalah singkat..cuma adalah pegi makan dekat Ana Ikan Bakar Petai Tanjung Lumpur and bawak Tok Pue aku gi merayap and makan -makan dekat restoran tepi jalan nama Oh Fatimah kat Beserah itu je..dan dan aku dah tadek modal nak lagi membebel,maka ambikla la gambar raya aku sebelah family Pahang pulak buat tatapan #gilo ahaha

My small Pahang Family 2014
p/s : ada lagi 2 anak Tok Pue aku..tapi semua jauh..!!hehehe

K la nak stop dulu..penat sebab baru sampai dari Pahang tadi..pheww #lappeluh #libasselendang