Saturday, June 7, 2014

II Sabtuday Outing with MALEFICENT II

Hello mello,haha perasaan tak,bulan ni achik jarang menulis!!kenapa ek?maybe sebab cuti lama sangat...tu pasal tak dok modal sangat tu..muehehe!!boleh gitu?sukahatilah labu..nway takde kena mengena pun dengan apa yang achik nak cerita..ngee...ok marilah move on ke true story!!ngeh..haha

Achik sebenarnya udah lama bebenau nak tengok Maleficent..tapi asyik benau tangguh-tangguh!!demiu..haha!!so,harini dah tak tahan..terus je pergi beli tiket..haha lone ranger pun lone rangerlah..nak tunggu kawan?huh,sampai sampai kesudah sumer busy..sobs!!ditambah pula dengan review bukan mahen yang achik baca semasa mengoogle mengenai Maleficent..so,bertabahlah..haha,tadek motip kena bertabah,ekseli..bergumbiralah..muehehe

So pagi tadi aroud 11ish achik dah kuar gi beli tiket..gigihkan..haruslah..sekali achik pegi pukul 2 tu..kemahin ramai manusia..gosh..mujurlah achik dan beli tiket awal-awal..miahaha kalau tak..menganga..ngeee!!

Overall,achik bagi 9.5 out of 10 point for Maleficent..!!mana hilang lagi 5 point..sebabnya cerita ni quite slow bagi achik la..tapi yang lain-lain SUPERB..!!korang yang tak tengok..mesti tengok..muahaha!!

Secara kasarnya Maleficent ni adalah bertentangan dengan kisah dongeng Sleeping Beauty yang asal gitu..Cerita ni memaparkan mengenai DISEBALIK SETIAP KEJAHATAN TERSEMBUNYI KISAH HIDUP YANG PAHIT..so,movie ni nak bagitau kita..setiap yang jahat tu mesti bersebab..dan tak de cinta sejati yang wujud di dunia..ahaha..!!yesza itu yang achik dapat harini...!!kita nampak orang jahat,tapi kita tak tau kekadang kita yang membuatkan dia jadi jahat..ahaks..overall..kena tonton!!

Lagi,achik jumpa p.we lama..ahaha p.we sangat!!bekas kawan sekelas dulu sebelum dia pindah..cilakess ok,tertiba peluk achik dari belakang..ahaha tumbuk nak!!ekseli achik dah nampak diorang..tapi tahulah achik..!! hubungan sesama manusia ni kurang sikit..last sekali dia approach achik dengan cara peluk dari belakang..kims..haha ingat perogol bersiri tadi...bahaha ok joke..!!achik tanya dia.."kau merokok ke?"
"a'ah".."ok teruskan usaha" hahaha!! tertiber tersuker cara dier #matiler..haha rindu geng _rksmkak1012_

Dah ler,malas nak menail..tambahan pula entri ni sepatutnya berunsurkan Maleficent..tapi..ahh fikirlah sendiri..ngeh!!haha

Ok bye

No comments:

Post a Comment