Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Wednesday, April 16, 2014

Segmen Seram : Kisah Misterius di sekeliling Aku

Ehem-ehem,kalini aku nak bercerita pashe kisah seram yang pernah aku dengar!!jeling kiri kanan..uhh aku is sensorang..na ujan pulak tu..haduilah!!ok isthigfar bebanyak..hmm marilah kita sambung citer...!!

Citer Satu : Lintasan bebola api @ Penanggal

Masa tu aku bebudak lagi la,tapi dah boleh la menyerap apa yang orang cerita..!!kisah dia mcmni..Masa tu,aku kt Kuantan umah nenek aku..kawasan kampung la citer dia..And my nenek punya jiran merangkap kawan baik beliau pun berkunjung malam tu...aku kan bebudak,so menyelit la kat situ..haha..ok ni citer dia.

masa tu kawan nenek aku duduk tempat lain sebelum pindah Kuantan,and tertiba anak dia ternampak satu lintasan bebola api..kebetulan pulak selang beberapa buah rumah ada orang beranak...so kawan nenek aku ni punyalah tak sedap hati..yalah rasa mcm ada benda buruk je bakal berlaku..rupanya benda tu  betul-betul jadi..mak budak dengan budak tu mati sebab penanggal..homaigod..betul atau tidak,itu aku tak sure..tapi sumpah seram kut bila dengar cerita kawan nenek aku tu*walaupun aku bebudak*..hufff

Citer Dua : Cik Ponti @ Cik Lang

Okeyh citer nie diceritakan oleh sorang nenek yang juga merupakan kenalan rapat keluarga kitorang..dalam 5-6 tahun lepas kut...!!and sumpah serius citer ni terkesan dengan aku sebab tempat kejadian tu tempat laluan aku kalau nk gi Kampar..ohemgee..nowdays kalau mlm je aku memang meremang lalu situ..hahah

masa tu,anak perempuan nenek ni balik kerja and lalu kawasan ni..and then tertiba beliau nmpk lintasan semcm kelip-kelip..dia buat tak tahu jelah..sekalinya benda ni melekat bebetul depan cermin keta dia..ohemgee..masa tu,nenek ni citer lagi,anak dia ni tekan minyak sampai habis..tapi kereta mcm slow je..kumat kamit jugaklah beliau baca doa..lepas je kawasan kubur..benda tu hilang and kereta tu jd ringan semula..nasib baiklah anak nenek ni tadi tak terbabas dan boleh kontrol brek sebab over tekan minyak masa benda tu dok memberatkan keta,....


ok itu je untuk segmens serems sangat..alreasy petir outside haha.tata


No comments:

Post a Comment