Wednesday, April 9, 2014

Pesta Pantun Daerah 2014

Hello mello,setelah sekian lama terputus internet..akhirnya beliau kembali juga..ecewah!!haha lega rasanya..nway bukan itu cerita dia hari ni..tapi aku nak cerita pashe PPDBP 2014   Klik sini untuk entri PPD 2013 ,..mcm biasalah menangnya tak jugak..muahaha..siapa juara!!hooooooooo mestilah SMK Sungai Kruit.pfft..hahahah!!

Ok,untuk pesta pantun tahun ni,weolls terdiri daripada 

Pemantun 1 @ Nurani,
Pemantun 2 @ Eizlan 
Pemantun 3 @ Amir 
Pemantun 4 @ Syu 
Pemantun 5 @ Dak Ain Pooh 

Weolls lawan SMk Slim untuk peringkat suku akhir..and teka apa!!kalah der..agak sedikit kecewa disitu!!tapi realy enjoy it..anak-anak dara SMk Slim tu cun banget..hahahah..Depa ada bawak payung tau sebabnya depa nyanyi lagu Ketipung payung..muahahhahah aku pun saja gatal tanya depa masa sesi juai beli pantun suka suka haha..nak tahu cemano bunyi pantun tu...japp eh..sajaa dok sindir depa...hahah

Pagi-pagi menanam nenas
Sambil membawa air segayung
Cuaca disini sungguhlah panas
Mengapa cikpuan membawa payung?

Muahahah,memang enjoy gila disitu ya..depa balas lebih kurang mcm ni la..pembayang dia aku lupa

Payung dibawa untuk tumpuan
Si jejaka-jejaka di sebelah sana...@Pemantun lelaki SMk Air Kuning lettew..hahah


Ok tu sesi suku akhir,dah kalahkan..ok lepastu tengok Slim lawan Smka Slim..hahaha yang ni lagi best..Masa tu cuaca luar mendung so aku buatlah pantun payung untuk SMk Slim..bunyi pantun tu...japp ehh

Nandung nandung dayang senandung
Ala intan la payung
Cuaca diluar nampakla mendung
Bolehkah hamba meminjam payung?

Kejikan,lepastu depa balas tau..bunyi dia payung depa hanya ada dua sahaja mana muat nak kongsi dengan semua..tahu apa aku balas

Walaupun payung hanyalah dua
Apa salah jalan bersama..*gatal bukan..hahah*

Depa balas lagi dengan kata dibawah payung kita berdua,nanti tak manis dipandang orang..hahahha..kan dah kena..sebijik..heeee..lepastu aku jual pulak pantun untuk Smka Slim..Lan la.batu api..hahaha..

Berjalan-jalan ke Pulau Tioman
Singgah sebentar ke rumah nyonya
Kami disini ingin bertanya
Mengapa yang empat mahal senyuman..muahahahah!!

dibalasnya,mereka memang pemalu.yelah nak dara manis rupawan katanya..hahahah

Lepastu,masa finalkan,dek hasutan depa depa ni..gatailah cek pi juai pantun..sekalinya tergagap depan tu..aduhai...malunya..tapi tak pa..just suka suka..bunyi pantun tu

Petang-petang main cuit-cuit
Kami nak usik sungai Kruit

Tinggi tingi sarang tempua
Singgah sebentar di Pulau Tioman
Kami disini nk tanya semua
Mengapa mahal dengan senyuman?

muahaha,dijawabnya ada sedikit takut di dalam hati..hahah

Ok cukup untuk sesi juai beli pantun suka-suka tu..now aku nak cerita flow majlis..!!

Dalan pukul 8 lebih dah bertolak gi Smk Besout..mcm beselah aku naik dengan Dakencem with Lan and mamat pelapis itu..lalalala..sampai lebih kurang 10 lebih la..majlis start pukul 11..then pergi tengok Smka Slim lawan Methodist..hahahah

Then kitorang pulak lawan SMk Slim..muahah tahun ni aku rasa muka aku memang tebal...sukahati je,
kan kena jual pantun 3 kali..so 2 kali jual tukan..aku bolehkan pula menyanyi untuk opener..meh dengar

Ikan bilis dibubuh la cukaa
Buatlah sirap digula batuuu
Tengah mejelis kita bersuka
Sambutlah pantun seorang satu

Then jual pantun pusingan 1

Masuk pusingan dua,aku hentam boria pulak

Pagi la pagi ke rumah Eton
Singgah sebentar di rumah Ali
Saya disini nak dagang pantun
Harap cikpuan sudi membeli

Then jual pantun pusingan 2

Pusingan ketiga pulak..tapikan yang ni kelaka...

Dari Johor singgah Kuantan
Tema saya pemeriksaan kesihatan
*beritahu tema dulu yaa..haha

Lepastu depa juai pulak..masa tu aku bangun nak jawap

Pergi  haji naik kapal wap
dengar sini saya nak jawab
*baca dengan nada bengang dan ala-ala mami jarum

Muahaha,ada sorang cikgu tu puji aku der..katanya tahun depan boleh ikut lagi..sob sob..saya ni dah form 5..huuu sendunya..!!lepastu masa kat kantin beliau kata lagi..kalau kat U nanti bolehlah masuk apa-apa program bahasa..haha amin cikgu amin xD

Lepastukan,aku kan ada mintak payung dengan anak-anak dara ketipung payung SMk Slim tu...hehe...!!then masa nak kuar dari venue SMk vs SMkA SLim tu..tie dakencem nampak senget..so aku betulkan la..haha
then ada hakim tu ckp.. "amboi payung nak,tie pun nak jugak ke.."..aduhai kena sindir la pulak hahahah

Then dalam kereta masa nak pi Besout,mcm biasalah teruk dakencem kena sebat kt lengan kiri beliau..muahaha agak keji disitu..tapikan sapa suruh simpan pembaris panjang dalam kereta..muahahaha pembaris makan tuan kekdahnya!!lalalala!!

Masa balik lagilah..teruk kena sisi kutuk mengutuk dalam hujan dengan dakencem..hampir-2 je aku nak piat telinga dakencem..haha!!tapi tak pe.aum aum aum!!heheeeeeeeeeeeeee!!bongokss!!fhetir tahu fhetir..lepastu saja  je beliau kata TANAK SINGGAH rnr sebab takut aku minum 5 botol air..hello hajatnya memang nak minum 5..tapi bajet tak cukup..3 botol sudah!!haahahahah..itu cerita LAMA..pfft..lepastu boleh dimintaknya aku gelak ala Fazura @ Cik Lang dalam Kami Histeria tu..layankan!!pfft haha

Dah,itu je aku nak melalut..gambar is nan hadooo!!kamera tu mcm kuntilanak punya hare....heeeeeeeeee!!rosak pulak dia time aku nak berpose sakan..erghh hahaha!!

No comments:

Post a Comment