Wednesday, April 30, 2014

Majlis Persaraan Puan Lim dan Puan Baiti

Hello mello,kembali bersiaran dengan keadaan masih dibawah radar dan terkawal..weehuuu heheh..ok harini nak cerita pasal apa ya..haaa,pasal Majlis persaraan..haha jarang-jarang kut Smk Air Kuning buat majlis persaraan cenggini..eceh..haha..wehuuu

Story sikit about Teacher Lim..baik giler beliau ni..hahaha,trademark beliau ialah mengajar Bi guna mic wayarless tu haa..haha sempat la merasa belajar dengan beliau..tu yang sayu sikit tu..tak sangka kan,sekejapan je dah 4tahun lebih aku kt Smk Air Kuning..waaaaaaa...dan tak lama lagi say bye to school..oh very the very sayu..ok itu cerita luahan perasaan..meh masuk point majlis..hehehe

Harini rehat jam 9.30  pagi ye semua..ahaha dalam pukul 10 berkumpul kat dataran and berarak pegi dewan..wuhuuu ada persembahan and ucapan..sayu je..aku memang la ngantuk..ditambah dengan kesayuan tak hengat..aku adalah menangis..waaa..benci tau...

Lagi,haha aku paksa rela wakil kelas beri hadiah..wee secara kelas we alls bagi set cawan kut..and in personal aku bagi bunga ros tiruan and frame gambar..hehehehe sweetkan..ahuwaaa rindu teacher Lim banyak-banyak.. #mood sedih hmm

Dahla,penat sedih terharu..miahaha daaaaaaaaa..sesok aku ngomong lain yo

Monday, April 28, 2014

Bila Asha pandai mengular....

Amir Taufiq
Gua adalah mengantuk semasa belajar Sains,makanya gua bermohon izin kononnya hendak ke tandas sebentar ..TETAPI..

Gua akhirnya melencong ke BILIK GURU..hahaha mari kita story mory
Dalam bilik guru itu.lalalala

Aku:Cikgu buat apa tu?
Cikgu:Isi senarai nama penerima wang rm 100 itu
Aku:ohh,,eh ada limau la..nak sikit..
Cikgu:Ambiklah..

Kemudiannya

Cik M datang jugak dengan En.E..bahahah

Cik M:eh nak limau jugak cikgu
Cikgu:Ambiklah
Aku:ala cikgu tak kisah..dia ada Apple
Cikgu Ha'ah Apple yang dah digigit separuh
Aku:eh bukan sebiji la tapi 2 biji Apple

Lepastu dengan muka kepoyoon itu,beliau kata aku gatal..wah hahaha
#NOMOTIF #CIKGUDAKENCEM #SEPARUHBENAR lalalalala
 — with Izma Normaizatul.
Itu kisah Bulan 1,ini kisah TAdi..hailo asyek nak mengular ke masa Sains..haha

Amir Taufiq
Tadikan masa kelas Sains,aku adalah mengantuk gila..hukhuk..lepastu tu bajet-bajet la gi tandas..hehe sekalinya jumpa Cik M dengan Lan dekat tangga..hoih haruslah tak jadi gi tandas..melepak kat tangga tuhaa...hadui..

Aku:weyh rindu la kat Dakencem..*bengong* haha
Lan:Aku baru balik dari bilik guru..beliau is nando..
*sesi merageh with Cik M and Lan..simpuh-simpuh ok atas tangga mihmih*
Tertiber buleh pulak Dakencem lalu..bahahaha..yang Lan dengan Cik M dah..cikgu cikgu cikgul...pfft..tapi tak memashe yang kene bahan aku..haiyo..haha

Dakencem:cemana gaya awak menari..camni camtu *sambil tunjuk gaya*
Aku:(bengang) bukanlah tapi mcm ni..(ulekk mihimih)
Aku:Cikgu kenapa rambut kusut (smbl dlm hati pikir,maybe veliau termiss bath wajib kut semalam..ahaks #matiler

Pehtu,masuk pejabat nmpk cermin dok betuikan rambut seniri..alahai..aku mcm bese,buat pertama kalinya untuk bulan 4 nie..sorokkan kasut beliau..hikhikhik

#okdah #tata #tuttttttttttttt
 — with Izma Normaizatul and Muhammad Eizlan Shah.

Saturday, April 26, 2014

Happy SabtuDay At Lata Kinjang

Kembali bersiaran setelah blanko terlalu lama untuk cerita baru..ahaks..lama la sangat..ok harini nak cerita pasal lawatang Gang Rempat 9714 ke Lata Kinjang..ahaks Geng Rempat 9714 terdiri daripada Eja,Ekyn,Jia,Aion Memok,Mohamad dan Rozalie..uhuk uhuk..ok jom kita mengembara..

An the gang kata depa nak gerak pukul 12..hangguk..haha melanguk aku dengan Aion kat bus stop Chenderiang tu..haha adalah dalam 20 minit..cheese lma tu..then depa sampai..ok proceed..Lata Kinjang here we come...ahaks

Mandi-manda..selam selum,,renang rening bla-2 pukul  3.30 balik la kita..ahakks masa balik aku hanto Aion dulu..so termelepak kat umah dia dulu..hehe dijamunya aku nasi lemak udang..thanks Aion..lama gak la aku melepak kat umah beliau..huhu..

Lagi,erghh cukuplah tu..selamat hari Sabtu der..hikhik

Thursday, April 24, 2014

Ceritera Hikayat Hari Anugerah Cemerlang SMKAK kali ke-17 tahun 2014

Hukhuk amboih tajuk kemahin panjang ko,hehe haruslah dah kata H.A.C mestilah vogue the vass..ahaks..ok ok sebelum aku melalut citer bebenda lain,meh la kita bersama sama baca hikayat aku ni ha..ahaks #matiler..ok jom jom..hikhik

Pepagi lagi dah hujan rahmat gitu,ahaks tak boleh la aku merempit gi sekolah..kenalah tumpang apak..sob-sob baru nak merempit..tapi tak pe.itu bukan masalah..janji sampai..Sesampainya aku disekolah,rupanya hari ni tadek raptai..hoih haruslah kena masuk kelas..tapi..no no no..aku masuk kelas Siviks je.. *nmpk x siviksnya aku hikhik* lepastu merayap gi dewan tengok persiapan..bukannya nak tolong..tolong tengok bolehla..heheh

Lepastu duduk dewan,bla sana bla  sini..rupanya dah pukul 11.50,ok memandangkan aku tadek moto..so kena stay sekolah..haha masa ni aku on the way pegi blok sekolah..

Mis K.s : Awak boleh tolong saya tak?
Aku : boleh-2
Mis K.s :tolong pegangngkan bag laptop ni..
AKu:ok
Mis K.s : awak gementar je?
Aku :yela,saya mana biasa naik pentas camni,orang tak cemerlang *statement sayu tahap bunuh dirik hehe*
Mis K.s: eh awak form 4 ye?
Aku:eh tak la saya form 5,tapi ramai yang kata saya form 4..memang saya awet muda #matiler haha
Mis K.s :Oh ya dua kali tengok mcm form 3 and 2 pun ada..
AKu..*haruslah akukan pengamal jamu jaman #matiler#

Then,lepak sensorang sampai tertidur dalam kelas,hukhuk sedar-sedar dah 1.30,rushing gi surau and semayang..shoot gi dewan..tukar baju..and buat persembahan..terima hadiah bergambar and balik..hohoho gambar-2 ada  kt Facebook,,malas nak hplod sini..semak autobackup phone aku nanti..bhahah..

Maka selesai la hikayat ceritera laksana bulan mintan langit matahari bumi laut kali sungai aku.hikhik daaa

Wednesday, April 23, 2014

AKU Memang Lembut+Sotong and bla-2 =_='..bErubah Jangan Harap :P

#Matiler #kenot #kontrol #emosion for this time.. haha,tapi serius AKU LETIH der..kenangkan balik memang ramai lagi yang susah daripada aku..tapi akupun manusia..dok pikiaq pasai orang..aku kemana satgi..opss dahla..jemput la baca LUAHAN FEFELING aku..hikhik..tak setuju..nak ceramah..sila..ahaks #matiler

Lembut,ye..aku memang fizikalnya lembut..sebabnya aku malas dan lembik hee...ramai ejek aku mcm-mcm..hahah..dulu kenot kontrol emotion..now katakanlah ya..sepuas hati korang,dan ADA aku KISAH..hahaha bodohnya kan..tapi lagi..kekadang makan dalam ooo!!bebudak junior mengata itu ini...

Cikgu tu kata berubahlah,cikgu ni kutuk kutuk manja..family dekat jauh mengata kekurangan aku..hahah bestnya kan hidup camni..walaupun bergurau and dengan ada yang tayang muka penuh kerisauan dan prihatin akan masa depan aku yang lembut ni haa..

Aku still sentap..tapi takkanlah nak tunjuk..kita kena jaga dan hormat perasaan orangkan....walaupun orang tak hormat kita..hmmm..so kesimpulannya pendam sajok dalam hati buat pekasham yang masham..eh mashin la...heheh

Tapikan hmm selama mana aku boleh pendam ek..haha konflik ok dengan diri seniri..nak mengadu tak de bahu nak disandarkan and aku takut menyusahkan orang lain..sob-sob..aku dah letih nak memendam..dah tak larat nak jadi kuat,tapi nak matipun lagilah susah..haigo...pening-pening..mulut orang makin lama makin berbisa,manusia yang tadek kaitan dengan aku pun tertiba mencelah masuk dalam kehidupan aku..nasihat aku..tapi bahasa dia lebih kurang ginila

ZFA : Amir kau tak teringin nak kawin ke and kau tak teringin nak berubah ke,cuba buang lembut ko tu..SENANG je
NMF : cuba jangan lembut sangat bla-2

Aku dah mcm,haha kawin jodoh ajal maut semua tu kuasa Allah der..ni kes prihatin terlebih la ni...hikhik plus senang sangat and cuba la sangat ..ko kenal aku pun so so je.. #matiler..nak je aku tanya balik "ko sape" thanks la atas "nasihat"..tapi tone nasihat tu God..aku sakit hati tau..pendam lagi..ahhh tu belum masuk cikgu cekgi lagi..asked me to change..tapi masalahnya aku tak tau dari mana aku patut berubah..erghhhhh ingat senang nak berubah..eeeeee!!kalaula berubah tu sesenang aku bancuh cekodok dah lama aku BUAT..masalahnya nando je..herkss

Lagi,aku memang Kurang ADA kawan lelaki..itu FAKTA yang penting..haha ye ke ni..Ye kan aje..semua kawan aku perempuan...sebabnya aku tak de social life mcm budak lelaki lain..ada  couple,rempit,bola,rokok and whatsoever aku memang kureng minat,Fakta lagi,aku tak suka mengemas,membasuh dan lain-2 kecuali memasak..harap maklum..aku memang MALAS..haha puas..

Lagipun akukan lembut,so bila rapat dengan budak lelaki lain,belum sempat nak berubah..kena cop gay..ahahaha baguslah..suka sangat..konklusinya tayah susah payah ubah diri sendiri..korang cakap senang..yg mengadapnya aku..oh camtu camni..kena itu kena ini..aku ingat sampai mati kata kata  ni

:mcmmanalah bebudak lelaki lain nak rapat dengan ko,bila ko perangai mcm ni..

And aku mcm,fine..so kita jadilah diri sendiri..jangan cari susah...!!aku nak berubah camner agak-2 bila semua kawan  aku  perempuan..hahah..sedihkan..sedihla..hmmm..so takat ni kan..penat dengar ceramah,part nak laksana tu yang payang..cakap habiskan air liur SENANG..nqk buat habiskn kudrat dan mental LAGILAH SENANG..pftt..huuu

Dahla.aku dah penat..kang citer lelebih nanti korang fikir aku ni meluah rasa dekat korang pulak..and aku tak suka begitu..till meet again

Tuesday, April 22, 2014

Salam-Cerita-Selashe-Gue

First at all, i would like to say thank you for .... ! eheks apa kes ni..haha saja je..nwayh Guys thanks a lot cause you sudi visits my blog eh.. #intears hahaha..ok ini cerita selasa..jom jimba-jimba..ahaks

Hari aku bermula dengan merempit..haruslah,dah ko bangun awal sangatkan citer dia..wuhuuu..soo marilah kita rempit..ahaks matiler..kejiler..nway bukan itu ceghita dia :P

Citer dia,harini aku ada raptai  hari anugerah cemerlang gitu..ahaks cemerlang ke aku..matiler..hahah..so dalam 8.00 am dah gerak pi dewan..haha #fiy aku bakal buat persembahan tau *angkat kening* duet dengan Nek Tok Ani..ahaks kau mampu bila nak buat persembahan tapi tak tau kau slot yang mana..ahoi..mujur raptai..kalau hari betul..aku kejung kut atas pentas tu..kehkeh...itu cerita persembahan

Ini cerita nak terima anugerah,hahaha protokol okey..aaa matiler kan aku terima 3 anugerah..kali pertama aku terlajak dari line *tak tahu menahu pun sampai line tu ken berenti..nangis..hahaha*..kali kedua aku disuruh berlari sebab anugerah kedua nu rapat dengan anugerah satu *sila bayangkan uhuks hehe*..how much how much..hehek ..kali ketiga lagi huru hara...aku rasa mcm nak kasik wakil orang lain jek amekkan hadiah *mood sentap heheks*..dakencem siap tayang penumbuk tak berapa nk encem beliau tu..cikgu cekg yang lain ko toksah citer..menitik air mata aku *ohohoh itu ini statement tipu huu*

Lagi,dek kerana malas nak masuk kelas lepas raptai..aku ikut Jastinion jejalan gi jumpa cikgu..ahaks Terlepak dalam bilik guru tuha..apa kes..kes malas masuk kelas..haha kat port cikgu cekgi sembang-2 tu ada kerepek,so cik lin and and dakencem offer la Jastinion and aku makan..hohok Jastinion selamba je kata,Asha tadi dah makan nasi sepinggan dengan 2 keping daging burger...yang tu disokong oleh dakencem..katanya hantu aku dah merasuk kembali..pfft sabawi jelah dengan beliau tu ha..aduhaii

Lagi,nando la citer dia..eheks dah nak gi catwalk jap tata hahaks

Monday, April 21, 2014

Kishah-Monday-Shaya

Hello mello,ahaks selamat hari Monday blues Vink-vink *kenyit pungkoq* vangang..hahah ok harini nak cerita apa ya..cerita cintakah,cerita hatikah atau cerita matikah..kahkahkah langsung tak ado kono mongono dongan cerita hari ni..ok dah cukup tu buat mukadimah..awsss...hehehe

Pepagi lagi aku dah merempit,hallo dah bangun pukul 6.50,haruslah desup desap gi sekolah yang ado lah 16 km tu ha..nan hado la citer dia bawak slow..humangaih raso mcm nak torobang yo..ahaks..nway bukan itu cerita dia..meh nak story mory..ahaha

After perhimpunan adalah kelas dakencem..aku menci betul..ape pashelah letak kelas favourite aku ni lepas perhimpunan rasmi *favourite lah sangat,angkat mata hehe..then beliau harini kena observe ko..ahaks tu yang semangat terlebih tu..haduilah siap nyanyi lagu patriotik lagi..layankan aja..pastukan dakukan pemalu *la sangat* so masa beliau suruh sebut point-2 penting..aku bisikk-2 kat diri sendiri..pfft dikatanya aku membebel sensorang..wah harus kena luku ni..ahaks

Lagi,lepas waktu beliau adalah waktu ict..akukan malas nak guna pensel case..so hentam je bawak beg yang boleh selit atas bahu and celah lengan tu..dikatanya aku ni vogue terlampau..pasrah sob sob..pehni jangan tanya kenapa kalau aku bawak prada x pun lv gi sekolah.. ‪#‎lakidenkayo‬ #‎sengalbengal‬ haha

Lagi,harini aku cadang nak puasa..sampai sekolah m.ngah limah nak belanja pulak..auch magnum pulak tu,,batal puasa sunat aku..ahak

lagi,uhuks blanko la korang..tunggulah esok..daa

Saturday, April 19, 2014

Cerita Sabtu Gue

Hoyeeh,mood menulis is back walaupun kerja sekolah melambak lambak..haiyoo. Ok ini citer sabtu semalam,haha rasa mcm vingai saja bila kenang-kenang balik..xD ok dah come on bebeh..hahaha

Pepagi semalam ada bengkel ict dekat Smkak yang tercinta itu,harusla pegi kan..budak baik walaupun kerja sekolah x buat huuuu so marilah kita gi bengkel itu..nway itu bukan citer dia tau..ini haa citer dia..

lepas break untuk makan pagi,dah start selfie bagai nak gila..haha Eja la..dok tayang tab...yang lain pun tanak kalah..haruslah pict sana picta sini..mihmih..then kononnya nak gi Kampar lepas break untuk  lunch ..sekalinya tak sempat la pulak..meragai je gi Mambang Diawan tu semata-mata nak cari minyak moto..hayooo..

lepastu sambung selfie,haruslah kan..hahah then planned nak gi Lata,sekalinya hujan lebat.ohh very the siot u know..hahaha tpi tak per,x dapat gi lata balik je bengkel,aku shoot pergi Tesco..lanje-lanjediri seniri sushi kings..heavens gila..hahah mujurlah Kampar tak hujan..haha

lagi,dah hilang mood..ok bye

Thursday, April 17, 2014

Salam Khamis Yang...

Hello mello,apa kabar?hahaha mestilah kabar baik kan..kalau tak baik..aku doakan korang jadi baik..hahaahah!!!eh harini nak citer pashe apa ya? (O.o)..hahah tibai jelahkan janji kasi hapdet juga..ok jom!!

Mcm bese,semenjak dua menjak ni asyik merempit je gi sekolah.muahaha baru ada L tu..aduhai!!kalau P dah terbang rasanya..heeeeeeeee!!then sampai kat sekolah..aku start memasak..haha ok tipu!!aku masuk la perhimpunan..wuwuwu sekalinya,diumumkan senarai penerima anugerah sempena Hari Anugerah Cemerlang SMK Air Kuning kali ke 17..wah!!nama aku hado ko..good Asha good!!hahaha good la sangat!!pftt
anugerah apa?ehem

Tingkatan 4 Aliran kemanusian aku bukan kejinan ya.heheh
Penggalak dasar 60 : 40 Sains
Tokoh harapan Cemerlang SPM 2014 (yang ni buat aku sebak,aa harapan cemerlang la sangat!!!pfft)

Lagi,petang tadi sepatutnya ada latihan Sokan..tapi aku skip..Hallo Mim Alif Lam SIn okey!!aku gi latihan sajak sempena Hari Anugerah nanti..haha semangat je..oh ya Dakencem ada sekali..haha,pakai stokin dengan sliper,,siap lipat lagi kaki suar beliau tu..ohemgee..aku sampaikan tertanya..dalam pantang ke..muahaha..kelako la cikgu aku sorang ni!!haaa

Lepastu  sebelum latihan tukan,selamba je beliau dengan ustaz F.h  kutuk aku!!haiyo mementang aku ada lesen L je..dikatanya L stand for Lembab..kwaja tu kwaja!!ahhahaha,dan dan dan 2 kali la dakencem kena lepuk!!padan muka..hahaha

Lagi,err tah ler nak meraban apa..kerja rumah melambak lambak..buatnya nohen je..ahaks..lantak situ!!
Ok bye




Wednesday, April 16, 2014

Segmen Seram : Kisah Misterius di sekeliling Aku

Ehem-ehem,kalini aku nak bercerita pashe kisah seram yang pernah aku dengar!!jeling kiri kanan..uhh aku is sensorang..na ujan pulak tu..haduilah!!ok isthigfar bebanyak..hmm marilah kita sambung citer...!!

Citer Satu : Lintasan bebola api @ Penanggal

Masa tu aku bebudak lagi la,tapi dah boleh la menyerap apa yang orang cerita..!!kisah dia mcmni..Masa tu,aku kt Kuantan umah nenek aku..kawasan kampung la citer dia..And my nenek punya jiran merangkap kawan baik beliau pun berkunjung malam tu...aku kan bebudak,so menyelit la kat situ..haha..ok ni citer dia.

masa tu kawan nenek aku duduk tempat lain sebelum pindah Kuantan,and tertiba anak dia ternampak satu lintasan bebola api..kebetulan pulak selang beberapa buah rumah ada orang beranak...so kawan nenek aku ni punyalah tak sedap hati..yalah rasa mcm ada benda buruk je bakal berlaku..rupanya benda tu  betul-betul jadi..mak budak dengan budak tu mati sebab penanggal..homaigod..betul atau tidak,itu aku tak sure..tapi sumpah seram kut bila dengar cerita kawan nenek aku tu*walaupun aku bebudak*..hufff

Citer Dua : Cik Ponti @ Cik Lang

Okeyh citer nie diceritakan oleh sorang nenek yang juga merupakan kenalan rapat keluarga kitorang..dalam 5-6 tahun lepas kut...!!and sumpah serius citer ni terkesan dengan aku sebab tempat kejadian tu tempat laluan aku kalau nk gi Kampar..ohemgee..nowdays kalau mlm je aku memang meremang lalu situ..hahah

masa tu,anak perempuan nenek ni balik kerja and lalu kawasan ni..and then tertiba beliau nmpk lintasan semcm kelip-kelip..dia buat tak tahu jelah..sekalinya benda ni melekat bebetul depan cermin keta dia..ohemgee..masa tu,nenek ni citer lagi,anak dia ni tekan minyak sampai habis..tapi kereta mcm slow je..kumat kamit jugaklah beliau baca doa..lepas je kawasan kubur..benda tu hilang and kereta tu jd ringan semula..nasib baiklah anak nenek ni tadi tak terbabas dan boleh kontrol brek sebab over tekan minyak masa benda tu dok memberatkan keta,....


ok itu je untuk segmens serems sangat..alreasy petir outside haha.tata


Tuesday, April 15, 2014

Go through My Selasa

belajar Agama bab Nusyuz!!
Ustazah : Siapa kt sini memang malas
*aku baru nak angkat tangan
Ustazah: Haa anak-2 dara tak elok malas-2 ni
‪#‎renungkan‬,hahahaha

story of dakencem,tertiber lalu depan klas aku and tunjuk bekas sekodok yang aku bagi semalam(aku lupa nak kutip kut) and beliau goncangkan bekas tu.eh ada isi laaa haha.ingtkan emas barang sekilo dua...rupanya beliau balas dengan sekut Oats tu haa..aduhai comelnya perangai kan...hahaha!!!dahtu 3 ketul je beliau bagi..!! 113 hahah tafsiran bingai dipetang hari
Belajar siviks bab pelihara warisan budaya..
M.ngah Limah : amboi cikgu pakai baju pengantin ke..pinyknya berlabuci bagai ni
tak lama pastu
Cikgu H : Awakkan pegi pantun itu hari,cuba bagi pantun sikit..
Aku : Pantun apa cikgu?
Cikgu H : pantun apa-2 je
Aku:
putih putih warnanya salji
berenang-renang si anak itik
saya disini hendak memuji
cikgu di sana sangatlah cantik
‪#‎terusblushingcikguSivikskitorang‬

Monday, April 14, 2014

Salam Senin 14414

Hello mello,ahahaha selamat petang membawak ke malam seterusnya esok pagi ( ohemgee malasnya mahu sekolah der )..ok cantikkan tarikh harini ni 14/4/14..so apa yang nak diceritakan eh..jom jem jemah..muahahaha erghh!!jap aku fikir dulu...

#Bekal harini ialah sekodoh hentam kromo...hahah bedal jelahkan..janji aku rajin nak bawak..

First,pashe dakencem tu ha,beliaukan orang kuat Gilang II sekarang..so pagi tadi kemain la nak gi amek gambar roket parachute  sempena minggu Sains Maths..sekalinya beliau bolehkan nak tersadung..(aku masa tu tengh ushar roket)..hahah keshian..tapi yg salute nya..still kekalkan muka Adik beradik Khan beliau tu..cool je..hahah *keji kutuk beliau*..opss sebelum tukan,pepagi tu aku dah delivery sekodok hentam kromo tu sikit untuk beliau..kau tahu masa dia ckp terima kasih kan..uuu gila macho..mcm pesalah yg berbisik-2 je..wink-2

Yang Naufalisa pulak,ini mesti pasal sekodok kan..ee aku rasa mcm nak lempang-lempang je my keshayanganss no 4 ni..mulut celupar sekarang...tak cukup cili agaknya kau...!!hehehehe

Then mcm bese la dakencem masuk kelas walaupun cuma 30 minit..ahahah berbincang pasal karangan..wah karangan beliau still terbengkalai der..dah suruh aku buat slow-2..memang slowss bluess la jadinya..ekekekek...bincang pasal karangan penggunaan masa secara berhemah kekdahnya..teruk aku kena

First pasal tabiat membaca,dengan selamba tapir je beliau kata aku ni hantu novel..ohh soryy ya..saya pari-pari novel..*no motif*psst cikgu kalau baca blue(yg ni beliau tak dengar heehehhe M.ngah je yg dengar)

Second,pasal riadah..katanya  :
beliau..riadah ni ada mcm jenis,dengan keluarga bla-3
aku.. kalau suami isteri riadah?
beliau..haa yang tu dapat pahala..
#kertas1Bm hahaha

Then belajaq bi pulak,sir kata

tafsiran sajak "nature"
Scents of honey adalah bau madu
Aku,bau madu ke bermadu
ianya subjektif menurut pandangan kamu..hahah
#poemBi

Saturday, April 12, 2014

Pantun fiesta 2014 :opener from us :)

Video opener tim pantun SMkAK sempena PPD BP 2014
Klik untuk cerita
Kuntum melati tumbuh melata
Sayangnya merbah di pohon cemara
Asslamualaikum mulanya kata
Saya sembah pembuka bicara


Kami semua jauh bertandang
Tidak diarak tidak dikompang
Niat dihati indah sekali
Moleklah kami perkenalkan diri


Kanda-kanda
Ya dinda
izinkan dinda perkenalkan kita semua ya
silakan dinda

sesi perkenalkan diri 

Seribu doa kita iringi
gelaran johan harapan kami
majlis nan riah bertambah seni
pantun yang indah kamikan saji

bukan ketuk sebarang ketuk
ketuk dengan tukul pahatnya
bukan pantun sebarang  pantun
pantun dibawa jauh datangnya
video

Nak dijadikan ceghita...!!alkisahnya..

Kena karma..muahah padan muka diri sendiri!!cerita dia cenggini..

Semalam masa balik dari Besout ada mamat dua orang ni sorong moto tengah hujan..dakencem kata "tengok tu keshiannya.." aku pulak kata padan muka*bengang sebab dakencem pangkah aku je,tu pashe orang lain jadi mangsa padan muka aku hehe*..

Lepastu dakencem pun kata" ish awak ni tak baik tau,manatau esok-2 awak pulak yang kena,awakkan sekarang suka bawak moto kulu kilir"itu cerita petang semalam!!sekalinya...!

Petang ni,masin mulut dakencem...!!!minyak motor aku betul-2 habis der.Hujan pulak tuk..grrrr..karma sangat!!pfft tulah jahat lagi sumpah orang..Tuhan bayar cash tahuk..aduhai...merasalah jalan kaki pi cari minyak..mujur dekat..

#motif #sila #jaga #tuturkataanda yaw!!hehehe
 — with Izma Normaizatul.

Thursday, April 10, 2014

Them


#silasengetkan KEPALA ya
video

#WithkeJolobuSoundtrack

Aku: Nampak tak betapa kembangnya menteri  pertama kitorang,pastu yang serius tu menteri kedua

H.f: Tak naklahhhhhh..

Dak AIn Pooh: Dia bekerja keras untuk buat penggulungan,dan untuk menyampaikan hujah kami dibawah kata kunci..hahahah

Aku : Yang suka main-2 ni,menteri ketiga,banyak mulut,mengada-2

Beliau: *sambung  kata kat aku* dan Gedik

Aku : aa yang gedik sikit tu menteri ketiga,sebab dia kena gedik sikit,kalau *gedik* tak gedik nanti jadi tak efek.Yang tu pulak driver..

Ketawa latar dari belakang..muahahah

Beliau.eskus me..(excuse me ler kekdahnya) i bukan driver

Aku : yang ni pulak driver,taklah dia sebenarnya dia bukan driver..dia banyak kerjalah,partition..merangkap tukang bancuh air driver tukang cari maklumat tukang tulis..segala-galanyalah..Nampak tak muka serba boleh dia tu.aa ada lagi keta kat depan tu.tapi  tak boleh potong,,eh bukan kete ni..kete ni  mahal sangat untuk dimiliki..

Lalalalalala..hahaa miss u guys,,aduhai!!


Wednesday, April 9, 2014

Pesta Pantun Daerah 2014

Hello mello,setelah sekian lama terputus internet..akhirnya beliau kembali juga..ecewah!!haha lega rasanya..nway bukan itu cerita dia hari ni..tapi aku nak cerita pashe PPDBP 2014   Klik sini untuk entri PPD 2013 ,..mcm biasalah menangnya tak jugak..muahaha..siapa juara!!hooooooooo mestilah SMK Sungai Kruit.pfft..hahahah!!

Ok,untuk pesta pantun tahun ni,weolls terdiri daripada 

Pemantun 1 @ Nurani,
Pemantun 2 @ Eizlan 
Pemantun 3 @ Amir 
Pemantun 4 @ Syu 
Pemantun 5 @ Dak Ain Pooh 

Weolls lawan SMk Slim untuk peringkat suku akhir..and teka apa!!kalah der..agak sedikit kecewa disitu!!tapi realy enjoy it..anak-anak dara SMk Slim tu cun banget..hahahah..Depa ada bawak payung tau sebabnya depa nyanyi lagu Ketipung payung..muahahhahah aku pun saja gatal tanya depa masa sesi juai beli pantun suka suka haha..nak tahu cemano bunyi pantun tu...japp eh..sajaa dok sindir depa...hahah

Pagi-pagi menanam nenas
Sambil membawa air segayung
Cuaca disini sungguhlah panas
Mengapa cikpuan membawa payung?

Muahahah,memang enjoy gila disitu ya..depa balas lebih kurang mcm ni la..pembayang dia aku lupa

Payung dibawa untuk tumpuan
Si jejaka-jejaka di sebelah sana...@Pemantun lelaki SMk Air Kuning lettew..hahah


Ok tu sesi suku akhir,dah kalahkan..ok lepastu tengok Slim lawan Smka Slim..hahaha yang ni lagi best..Masa tu cuaca luar mendung so aku buatlah pantun payung untuk SMk Slim..bunyi pantun tu...japp ehh

Nandung nandung dayang senandung
Ala intan la payung
Cuaca diluar nampakla mendung
Bolehkah hamba meminjam payung?

Kejikan,lepastu depa balas tau..bunyi dia payung depa hanya ada dua sahaja mana muat nak kongsi dengan semua..tahu apa aku balas

Walaupun payung hanyalah dua
Apa salah jalan bersama..*gatal bukan..hahah*

Depa balas lagi dengan kata dibawah payung kita berdua,nanti tak manis dipandang orang..hahahha..kan dah kena..sebijik..heeee..lepastu aku jual pulak pantun untuk Smka Slim..Lan la.batu api..hahaha..

Berjalan-jalan ke Pulau Tioman
Singgah sebentar ke rumah nyonya
Kami disini ingin bertanya
Mengapa yang empat mahal senyuman..muahahahah!!

dibalasnya,mereka memang pemalu.yelah nak dara manis rupawan katanya..hahahah

Lepastu,masa finalkan,dek hasutan depa depa ni..gatailah cek pi juai pantun..sekalinya tergagap depan tu..aduhai...malunya..tapi tak pa..just suka suka..bunyi pantun tu

Petang-petang main cuit-cuit
Kami nak usik sungai Kruit

Tinggi tingi sarang tempua
Singgah sebentar di Pulau Tioman
Kami disini nk tanya semua
Mengapa mahal dengan senyuman?

muahaha,dijawabnya ada sedikit takut di dalam hati..hahah

Ok cukup untuk sesi juai beli pantun suka-suka tu..now aku nak cerita flow majlis..!!

Dalan pukul 8 lebih dah bertolak gi Smk Besout..mcm beselah aku naik dengan Dakencem with Lan and mamat pelapis itu..lalalala..sampai lebih kurang 10 lebih la..majlis start pukul 11..then pergi tengok Smka Slim lawan Methodist..hahahah

Then kitorang pulak lawan SMk Slim..muahah tahun ni aku rasa muka aku memang tebal...sukahati je,
kan kena jual pantun 3 kali..so 2 kali jual tukan..aku bolehkan pula menyanyi untuk opener..meh dengar

Ikan bilis dibubuh la cukaa
Buatlah sirap digula batuuu
Tengah mejelis kita bersuka
Sambutlah pantun seorang satu

Then jual pantun pusingan 1

Masuk pusingan dua,aku hentam boria pulak

Pagi la pagi ke rumah Eton
Singgah sebentar di rumah Ali
Saya disini nak dagang pantun
Harap cikpuan sudi membeli

Then jual pantun pusingan 2

Pusingan ketiga pulak..tapikan yang ni kelaka...

Dari Johor singgah Kuantan
Tema saya pemeriksaan kesihatan
*beritahu tema dulu yaa..haha

Lepastu depa juai pulak..masa tu aku bangun nak jawap

Pergi  haji naik kapal wap
dengar sini saya nak jawab
*baca dengan nada bengang dan ala-ala mami jarum

Muahaha,ada sorang cikgu tu puji aku der..katanya tahun depan boleh ikut lagi..sob sob..saya ni dah form 5..huuu sendunya..!!lepastu masa kat kantin beliau kata lagi..kalau kat U nanti bolehlah masuk apa-apa program bahasa..haha amin cikgu amin xD

Lepastukan,aku kan ada mintak payung dengan anak-anak dara ketipung payung SMk Slim tu...hehe...!!then masa nak kuar dari venue SMk vs SMkA SLim tu..tie dakencem nampak senget..so aku betulkan la..haha
then ada hakim tu ckp.. "amboi payung nak,tie pun nak jugak ke.."..aduhai kena sindir la pulak hahahah

Then dalam kereta masa nak pi Besout,mcm biasalah teruk dakencem kena sebat kt lengan kiri beliau..muahaha agak keji disitu..tapikan sapa suruh simpan pembaris panjang dalam kereta..muahahaha pembaris makan tuan kekdahnya!!lalalala!!

Masa balik lagilah..teruk kena sisi kutuk mengutuk dalam hujan dengan dakencem..hampir-2 je aku nak piat telinga dakencem..haha!!tapi tak pe.aum aum aum!!heheeeeeeeeeeeeee!!bongokss!!fhetir tahu fhetir..lepastu saja  je beliau kata TANAK SINGGAH rnr sebab takut aku minum 5 botol air..hello hajatnya memang nak minum 5..tapi bajet tak cukup..3 botol sudah!!haahahahah..itu cerita LAMA..pfft..lepastu boleh dimintaknya aku gelak ala Fazura @ Cik Lang dalam Kami Histeria tu..layankan!!pfft haha

Dah,itu je aku nak melalut..gambar is nan hadooo!!kamera tu mcm kuntilanak punya hare....heeeeeeeeee!!rosak pulak dia time aku nak berpose sakan..erghh hahaha!!

Friday, April 4, 2014

Salam April Jumaat Efishod Luahan Perashaan

Hello mello,hehe cantikkan tarikh hari ni 4/4/14 gitu..hahah..Ok topik kita pada hari ini ialah ..... ialah....
aku penat nak hidup lagi der..huh,kalau la bunuh diri tu tak berdosa huu..haaaaaaaaa!!kenapa cemni kenapa cemni..?why Amir why??kiar hua kiar hua??keneng opo keneng opo??hah,nak tau ek..meh la aku citer ya..*nangis*hurm...

Serius cakap la,aku memang manja orangnya..sumer bende aku tak reti buat..dulu kata apak,nenek suker manjekan aku lelebih sebab akukan cucu first sekali..haha apak pernah kata "tulah mak,rajin gendong dia ni pi dapur dulu"so jangann tanya lagi kenapa aku suka Memasak..

Bola sepak,err memang aku TAK MINAT...kenapa?sebab rasa tak berbaloi kejar sebiji bola tengah padang..huahuahua kejikan..tapi itu hakikatnya..ramai suruh aku main bola..hello for what aku main bola??reason please...dan aku tak halang orang lain nak makan tidur dengan bola sepak sekalipun..tapi kenapa orang suka pertikai bila aku minta memasak...gosh

Couple..jujur la katakan,sapa nak couple dengan orang jenis mcm aku..tapi ada aku kesah...hahaha hello kalau ada jodoh kita kawin la..ni couple bagai nak rak..lepastu kau keman dia kemana..tolong la..JANGAN tanya kenapa tanak couple and bla-bla..aku nak study dulu...kumpul duit and serahkan pada Allah dan terima apa yang mendatang nnti..

Lembut,ye..aku memang fizikalnya lembut..sebabnya aku malas dan lembik hee...ramai ejek aku mcm-mcm..hahah..dulu kenot kontrol emotion..now katakanlah ya..sepuas hati korang,dan ADA aku KISAH..hahaha bodohnya kan..tapi lagi..kekadang makan dalam ooo!!bebudak junior mengata itu ini...cikgu tu kata berubahlah,cikgu ni kutuk kutuk manja..family dekat jauh mengata kekurangan aku..hahah bestnya kan hidup camni..walaupun bergurau..aku still sentap..tapi takkanlah nak tunjuk..kita kena jaga dan hormat perasaan orangkan..hahaha...walaupun orang tak hormat kita..hmmm..so kesimpulannya pendam sajok dalam hati buat pekasham yang masham..eh mashin la...heheh

Ramai orang anggap aku pengemas,tulisan cantik.rajin mcm anak dara sebab aku lembut..tapi hakikatnya aku memang pemalas....tulisan aku ayam pun surendder tau...rajin..hahah sorrylah...silap tempat der...aku tak rajin sekalipun mood baik...

Hmm kalau la boleh terjun lombong tu haaa..ee dah lama aku buat tau...pening tau tau..sumer salah,itu ak kena ini tak betul..aaaa...hmmm aku penatttt..

dahlah,byeeee


Thursday, April 3, 2014

My Keshayanganss @ Familia Akauns 43 102

Hello mello,haha mood tengah Rajin Gila Gila nak hapdet,so mari layankan cerita cerite menceceh empunya blog ni,hahah ok kali ni aku nak bercerita mengenai my keshayanganss a.k.a familia Pa aku..huahuahua perlu ke jadi entri.opkoslah haruslah,mestilah..dan tegasnya..muahahah..ok dah dapt intro kan..marilah kita mengembara..yihaaaaaaaaaaa..ohya depa semua ni memang tester makanan aku..yang aku tak pahamnya..sekodok yang PEdas berasap tu pun deme makan..hehe akupun x sanggup makan okey..
apa nak resepi sekodok??err haha nanti la buat entri lain yaaw..heee!!ok jomm

keshayanganss pertama :
M.ngah Limah Pendek,
Mengikut carta salasilah,dia ni adalah anggota keluarga yang paling tua sekali..orangnya cerewet!!mengada and ikut mood..hehe kekadang boleh jadi puaka,kekadang boleh jadi seputih salji..hahaha...lalalalallalala

keshayanganss kedua :
Janstinion

Mengikut salasilah,dia ni adalah anak menantu aku..muahahaha kan cemana boleh jadi anak menantu..haha itu kena pikir sendiri la ya..rajin rajin aku citer hehe xD

My keshanyangan ketiga :
Aion Memok
 Mengikut salasilah keluarga,dia ni aku pungut je dekat pasaq malam..haha cucu sedara pungut M.ngah..suka meragai,kekadang gedik.hahah comeikan dia..lupa aku pungut dia masa tengah makan ayam golek..haha..siot je..

My keshayanganss terakhir :
Naufalisa
Budak gemuk ni anak tiri angkat aku,boleh gitu..haruslah..mengada-ngada boleh tahan jugak..poyo selalu dan always blur-blur..kata dia Mak dia ajar makann pedas..gilo..hahah sekodok aku tu banyak cili siam tahu..hahaha!!!okeng..stopp

Okeng cerita ni aku tutup dengan...

Weolsss,ahh rindu korang!!haha

Wednesday, April 2, 2014

ShayaSukaMashak..Tapi..!!

Hello mello,salaam tengah malam @ mornite gitu kata..haha okey untuk kali ni aku nak bercerita berlagu dan bersenandung ya mengenai hobi aku iaitu Memashak..haha yes I lap cooking u know..some kinds of therapi for me la..ok jom buat listing apa mende yang pernah aku masak..hehe..tapikan selalunya bnyk mende yg aku masak adalah tidak menjadi..keshian aku..hahaha..tapi ini airtangan aku yg kiranya menjadi la jugak..hehe angkat kening

First,serunding bilis..percaya tak dulu aku rajin buat serunding bilis resepi kawan Mummy aku ni..and ramai kata sedap..muahaha to me serunding tu biasa biasa sajok..lahai..camnolah sedap ya..cuma Elle je yg kata masin sikit..hahahah

Lagi,popia ketam cheese,,haa yang ni ramai kengkawan gue suke banget..hahah siap request bagai..soryy ahh korang..aku tang nak melipat popia is very the malas u know..kalau in mood aku buatlah..hahaha

Lepastu,sekarang aku in mood buat cekodok pulak..awss haha ko bayangkan cili siam tu,tambah lada hitam tumbuk kasar..pergh berasap okey cekodok aku..habis deme bedal..

Pada akulahkan,apa yg aku masak tu tak la sedap mana pun..cumanya deme tu LAPAR..hehehe dan dan makanan tu FRee..sapa nak tolak..hahaha kan..akupun tak sure sedap ke tak sebab aku banyak kali fail masak-masak nie..lahai lahai


ok itu jernak citer..byee


Tuesday, April 1, 2014

Salam April Selasa #mengimbas kenangan!!haha

Hello mello,perasaAn tak yang tarikh hari ni cantik(1/4/14)..hehe sebenanrya blanko nak tulis apa..huuuu xD ok apa kata kan kita imbas kembali macam mana daku boleh tercampak ke SMK AIR KUNING yang dicintai ini..haha..ok dah dapat dah apa yang nak aku bebelkan dekat sini..

Untuk pengetahuan korang-korang semua,tahun 2011 aku pernah buat satu entri Journey To Schoolsss!! daripada entri ni aku boleh simpulkan aku adalah sngt mengada-ngada..muahaha sampai 3 sekolah kut..baru form 1..aduhai!!ej citer dak lagi,masa sekolah rendah pun..aku ada 3 sekolah..and guest what!!sekolah yang ketiga tu baru lekat..hahaha camno la kek U nanti..nway ini opener sajok..meh aku nak cerita apa yang aku teringat masa memula sampai dkt SMKAK nieh dulu!!

Memula sampai aku nmpk Aion Memok kt datarn perhimpunan tu!!heheh keji kan!!Aion ni dulu ex classmate aku kt first school..lepastu aku nmpk Atna,Ekyn,Soleha,Ana,Ain Pooh..dan dari sini aku kenal Linda,Syu,Athirah,Yuni.Adilah,Ain Shu,Zai,Irsyad,Paan,Redha,Tagok and My Dearly Fwen Lan tu haa!!hahaha..ni gambar waktu Ict dengn cikgu praktikal..haha masa ni la beliau last kt SmKak
Okeyh,cikgu cekgi yang mengajar waktu form 1 eh..jap eh nak flashback..hehe
BM-Cikgu Khairul Bariah
BI-Sir Said
MATH-Cikgu Hazwanie(praktikal) then Cikgu.Azlin K ambil alih
SEJ-Cikgu Tan
Ict-Cikgu atas ni(praktikal) then Cikgu Kyairi ambil alih
Seni-Cikgu Baie rasanya!!
Geo-Cikgu Khairul/Pengetua
Kh-Cikg Razali
Agama-Ustazah Adibatun,Ustaz Saiful and Ustazah Norihan
Pj-Cikgu Am

lagi apa ek?hoho kelupaan der!!aduhai memori lemah betul..lepastukan memula tak boleh terima hakikat yang aku tercampak ke SMkAk nieh..tapi lelama kan..jatuh sayang..awss hahah tapi serius SMkak memang best..oh itu baru form 1..form 2,3,4,5 perlu ke citer??hoho nantilah aku sambung part by part..kena flashback bnyk bende kot...almaklum akukan short term memory lost..hahaha

Itu jernak citer part 1,ok bye!!