Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Saturday, March 15, 2014

Entri 4 iN 1

#entri agak sayu dan over panjang sikit :P
Yuhuuuu,heheh Assalamualaikum awak ore semua :D apa khabar? diharapkan awak semua sihat sihat sahaja disana!bajet nak mengarang muahaha!!! ting tong!!cukup lah itu sebaga mukadimah!!eh kejap kenapa 4 in 1,kenapa ek..sebabnya aku rangkum sekali pelbagaiperistiwa minggu ni..ada yang manis masam kelat masin dan tawar hebeh!!muahahaha

First story : Majlis Tilawah Al-Quran Daerah batang Padang 2014
Gambar Teaser,nak tengok gambar lain Klik SIni  : picta-hari-mtaq
Story dia.

Aku join Hari MTAQ dalam part Syarahan Agama :D 2 or 3 tahun sudah pernah join sekali,tapi lepas tu terstop kejap sebab busy kejar Bahas Ala Parlimen.Then tetiba tahun ni Ustazah offer and aku pun terima la.

Sambil selang seli dengan berlatih bahas,aku curi curi masa la jugak berlatih syarahan!!tapi di hari kejadian sangat menyedihkan ok,hmmm apelah meh aku cerita lap air mata and kesat hingus ;(

Pagi Sabtu tu,dalam pukul 7.40 am kitorang dah gerak dari SmkAk..sampai sampai rupanya x bernasib baik..ada yang lagi awal dari kitorang..so aku dapat kedudukan sbagai peserta no 23..Then chilling kejap...after that diorang suruh semua peserta berkumpul..ok part sedih dah nak mula..

Akupun berkumpula,sekalinya diberitahu ada few tajuk and you kena cabut spontan!!aku macam hel..dahla aku fokus pada satu tajuk je.(x tahun pun ada tajuk lain) dari situ dah down sikit dah!!tapi keep fighting la jugak..and memandangkan aku sebagai peserta ke-23 so sempatlah aku buat research pasal 3 tajuk lain tu..gigih bukan..TAPI

Nak dijadikan cerita!!masa turn aku cabut tajuk untuk present..aku dpat TAJUK yang tiada dalam list kepala hotak aku!!semakin down rasanya..tapi still try my best in 2 minits for mengarang ayat..I will do my best..Tapi,bila dengar hakim tu mcm bercakap,ini dh mcm gaya ucapan dah ni..aku down gila..cut the speech and get lost..nak dijadikan cerita,kawan aku pun kena tajuk yang sama dengan aku..tapi dia terus terang..waktu tu aku nampak hakim buat muka ketat..syarahan perempuan pulak lgi best..kena halau,atas alasan just hafal 1 tajuk je..aku mcm Ohemgee..sistem apakah diorang guna ni..dahla SIJIL pun nan hado..sesia je tunggu..hmmm tu baru satu peristiwa kelat..meh nak citer lagi

Second Story :Bahas Ala Parlimen Tahun 2014

Gambar teaser :P
Story dia

Aku start join bahas ni daripada pasukan belasahan,naib juara,juara and kalah suku akhir..nampak tak betapa lamanya aku join bahas..tapi sepanjang tempoh tu..hanya tahun ni sahaja aku berani serlahkan diri t_t tapi itupun membawa kepada kekalahan yang nyata..weyh johan daerah tahun lepas kalah..hmm memang aku rasa slight tak guna sikit..menangis  sambil tulis story ni

Ok ok,meh aku citer ye!!masa memula dapat tajuk aku excited gila!!terus amek feel perasa jadi Menteri ke 3 yang sebelum ni aku rasa aku tak mampu nak pikul!!hmm tapi kenyataannya begitu..aku tak layak ;( ok then kitorang semua buat la preparation..ok untuk team bahas tahun ni ada Dakencem,Me,Hani,Ain Pooh,Min,Din,Sab and Kia..Tpi mostly yang paling banyak berjasa ialah Mr.Shahrul..aku rasa mcm berdosa gila bila kalah,,nangis..huuu..and tak lupa tima kasih jugak buat Yasrul yang sudi tolong kitorang pengorbanan depa  duorang ni buatkan aku lagi stress bila KALAH.. ;(

Ok story di hari pertandingan,ok citer dia itu hari kitorang Buy,so terus masuk suku akhir..lawan either Buyong adil or Smka..Then masa tengah duduk duduk dekat K-Jo..Dakencem come and told us ada tambahan frasa pada Usul yang mana kitorang memang tak perasan..aku dah mcm!!hell muahaha dahla dapat pembangkang!!weyh kalau tambah 1 frasa dalam satu ayat..sikit banyak mesti seluruh makna ayat tu akan berubah..aku mcm hell muahaha

Then bertanding,wuhahaha respek gila dekat Ain Pooh and Hani..Mereka sangat BAGUS..aku pun tidak menjangka sebegitu dari mereka ;) terharu..tapi bila time aku..hambek kau berterabur!!nangis!!!hmmm dah x der rezeki nak buat cemano kata cikgu -cikgu..aku little bit stress ok time kalah tu..1 botol mineral,1 botol 100plus and pepsi in 15 minutes aku bedal!!bapak la..memang aku tak makan apa..just minum je...hmm
lagi,tade apa cer sangat,,cuma aku agak sedikit terkilan la jugak :( hmmm ok meh layan gambar :P
 Preps(la sngt kan)
 See,betapa membantunya aku muahaha =_='
 Wif Mr.Shahrul
Wif Miss Norazlin

Penutup second story,muahaha Tuan Blog dengan Pooh :P

Third event : Sesi  picta wif Freinsta
 M.ngah Me And Justinion
 Nek tok Ani
 Wak Saro,M.ngah Me  and Nek Tok Ani
 Them gila meroyan nak berkawat depan main gate SMkAK
Picta Familia Pa_Lia 2014

Last story
Majlis Akurjanji  kali kedua pelajar  SPM 2014
Ha ni lagi buat aku sedih,tak sangka aku dah form 5..wah tuanya rasa diri ini!!!aduuu..kenapa kali kedua..sebabnya yang first aku tak hadir..gi Mtaq...muahaha dah kalini aku mintak Dakencem jadi abang ke atok ek?? bapak angkat aku..ala pinjam je..lagipun itu harikan dia berjaya buat aku jadi MAm so tak salahkan aku pinjam beliau jadi bapa angkat aku..muahahah keji keji :P..ok cukup setakat tu

Kesimpulannya,semua yang berlaku minggu ni Sedih pedih..muahaha aku stresssssssssssssssssssssss!!!aaaa
dah nak g Kampor...tata

Itu jernak citer ok bye :P

No comments:

Post a Comment