Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Monday, March 31, 2014

Blog-blog kesayangan sempena Entri ke 150 Shaya xD

Hello mello,hehe sedar tak sedar aku dah already 2 tahun lebih berblog..hehe walaupun tak berapa nak hot dan glam,tak ngape kita kan merangkak dulu baru skipping berdiri scuba diving and berlari..slow and steady sangat disini..heeee

Sbenanrya dah lama aku nak buat ni,tapi asyik tangguh tangguh sajok..so untuk entri aku yang  ke 150 ni aku nak abadikan nama-nama blog yang wajib aku tatap setiap hari ..muahaha yang kelakarnya masa 2 bulan kat asrama kan..asal masuk lab je *malam okeyh* mesti baca blog-blog nieh dulu baru buat kerja lain..feel mcm tak lengkap kalau tak baca entri otai-otai ni..haha..and aku just letak reason simple kenapa AKU SUKA GILA baca blog otai-otai nieh..hahah..

#reasonitutulusdarihatiya + klik-PURPLE-TEXT-kat-bawah-tu-untuk-go-through-Blog-otai-2-nieh :D

Blog Che Mat Gebu-kenapa?sebab penuh dengan resepi!!ohemgee sukanya tengok..dah la lazat-lazat belaka..aduhai bilalah nak jadi sehebat CMG ni..huhu..ok read la this blog..

Blog Amie's Little Kitchen-kenapa?sebab auntie Amie ni suka memasak..walaupun busy and ada anak kecil beliau still memasak at least beberapa menu simple..Tabik spring untuk auntie Amie p/s:Firdaus sangat comel hehe.ok read la this blog..

Blog NeenaAnuar-kenapa?sebab corat-coret pengalaman beliau memang superb..rasa tak puas je geledah blog beliau..huhu sebab mcm-mcm ado kekdahnya...seronok tengok pengalaman beliau travel kesana-kemari..aduhai..huhu.ok read la this blog..

Blog Ben Ashaari-kenapa?sebab ada Qhaliff yang gebu gebas tu..muahaha..and entri beliau agak mantap and padat walaupun pendek je nukilannya..ok read la this blog..

Blog Lya Colours-kenapa?sebab tuan punya blog nmpk happy go lucky and suka makan..ahaha bnyk entri yang menarik and best la..terutama entri beliau ke Jepun tu..ok read la this blog..

Blog Fillanie-kenapa?sebab ada Amaani yang gorgeous and cute tu..aduhai first time tengok kan..terus kata!! alahai comelnya Ani ni..dahla selamba..hehe selain tu suka tengok deko rumah..Wan,Leecha and kisah hidup beliau woth her family and friends..hehe..ok read la this blog..

Blog Yana Ujang-kenapa?sebab ada Zafirah  yan tomey tomey tu and beliau ni banyak DIY and give lots of tutorial tau..haha kat sini jugaklah aku belajar buat popia ketam cheese..thanks for sharing the resepi sebab ramai suka popia tu...haha..ok read la this blog..

Blog Ummi Hanim-kenapa?sebab penuh denga pengajaran and hikmah..huhu cerita-cerita dari kaca mata seorang guru sekolah rendah,ibu dan mcm-mcm lagi..huhu best ok baca blog beliau..ok read la this blog..

Blog Elly-kenapa?sebab gaya bahasa beliau sungguh cool hehe..pengalaman beliau and life with her family and bnyk perkara menarik korang boleh explore dlm blog ni.ok read la this blog..

Blog Peej-sebab?simple and steady..ada ada tak de sudah..with lots of kucing,mak yang quite kelaka and jenis selamba,husband yang pembersih dan suka buat lawak..ok read la this blog..

Blog Ana Suzzana-kenapa?sebab ada Ica..hehe and beliau banyak buat tutorial memasak step-bye-step..pernah gak try bnyk resepi dari blog nie..tapi akukan tngn keras kureng la jadi..haha.tapi sekarang nieh beliau sangat jarang apdet dah t_t..ok read la this blog..

Blog Fauziah Samad-kenapa?sebab banyak gila share tempat-tempat makan,resepi,kisah hidup and banyak lagi la..suka suka suka scroll and geledah blog nieh..haha punggah resepi beliau aduhai buatnya entah bila..hee

Setakat ni ini sajok yang mampu aku backlink..yang laing-lain tu bukan tak sayang..tapi malas nak backlink sengal sengal ubi bukan..hehe!!tapi ketahuilah coretan anda-anda semua memang best..hilang stress blogwalking ke blog anda-anda sekalian lap peluh heee..hahaha xD

Itu jer na citer ok bye

No comments:

Post a Comment