Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Monday, March 31, 2014

Blog-blog kesayangan sempena Entri ke 150 Shaya xD

Hello mello,hehe sedar tak sedar aku dah already 2 tahun lebih berblog..hehe walaupun tak berapa nak hot dan glam,tak ngape kita kan merangkak dulu baru skipping berdiri scuba diving and berlari..slow and steady sangat disini..heeee

Sbenanrya dah lama aku nak buat ni,tapi asyik tangguh tangguh sajok..so untuk entri aku yang  ke 150 ni aku nak abadikan nama-nama blog yang wajib aku tatap setiap hari ..muahaha yang kelakarnya masa 2 bulan kat asrama kan..asal masuk lab je *malam okeyh* mesti baca blog-blog nieh dulu baru buat kerja lain..feel mcm tak lengkap kalau tak baca entri otai-otai ni..haha..and aku just letak reason simple kenapa AKU SUKA GILA baca blog otai-otai nieh..hahah..

#reasonitutulusdarihatiya + klik-PURPLE-TEXT-kat-bawah-tu-untuk-go-through-Blog-otai-2-nieh :D

Blog Che Mat Gebu-kenapa?sebab penuh dengan resepi!!ohemgee sukanya tengok..dah la lazat-lazat belaka..aduhai bilalah nak jadi sehebat CMG ni..huhu..ok read la this blog..

Blog Amie's Little Kitchen-kenapa?sebab auntie Amie ni suka memasak..walaupun busy and ada anak kecil beliau still memasak at least beberapa menu simple..Tabik spring untuk auntie Amie p/s:Firdaus sangat comel hehe.ok read la this blog..

Blog NeenaAnuar-kenapa?sebab corat-coret pengalaman beliau memang superb..rasa tak puas je geledah blog beliau..huhu sebab mcm-mcm ado kekdahnya...seronok tengok pengalaman beliau travel kesana-kemari..aduhai..huhu.ok read la this blog..

Blog Ben Ashaari-kenapa?sebab ada Qhaliff yang gebu gebas tu..muahaha..and entri beliau agak mantap and padat walaupun pendek je nukilannya..ok read la this blog..

Blog Lya Colours-kenapa?sebab tuan punya blog nmpk happy go lucky and suka makan..ahaha bnyk entri yang menarik and best la..terutama entri beliau ke Jepun tu..ok read la this blog..

Blog Fillanie-kenapa?sebab ada Amaani yang gorgeous and cute tu..aduhai first time tengok kan..terus kata!! alahai comelnya Ani ni..dahla selamba..hehe selain tu suka tengok deko rumah..Wan,Leecha and kisah hidup beliau woth her family and friends..hehe..ok read la this blog..

Blog Yana Ujang-kenapa?sebab ada Zafirah  yan tomey tomey tu and beliau ni banyak DIY and give lots of tutorial tau..haha kat sini jugaklah aku belajar buat popia ketam cheese..thanks for sharing the resepi sebab ramai suka popia tu...haha..ok read la this blog..

Blog Ummi Hanim-kenapa?sebab penuh denga pengajaran and hikmah..huhu cerita-cerita dari kaca mata seorang guru sekolah rendah,ibu dan mcm-mcm lagi..huhu best ok baca blog beliau..ok read la this blog..

Blog Elly-kenapa?sebab gaya bahasa beliau sungguh cool hehe..pengalaman beliau and life with her family and bnyk perkara menarik korang boleh explore dlm blog ni.ok read la this blog..

Blog Peej-sebab?simple and steady..ada ada tak de sudah..with lots of kucing,mak yang quite kelaka and jenis selamba,husband yang pembersih dan suka buat lawak..ok read la this blog..

Blog Ana Suzzana-kenapa?sebab ada Ica..hehe and beliau banyak buat tutorial memasak step-bye-step..pernah gak try bnyk resepi dari blog nie..tapi akukan tngn keras kureng la jadi..haha.tapi sekarang nieh beliau sangat jarang apdet dah t_t..ok read la this blog..

Blog Fauziah Samad-kenapa?sebab banyak gila share tempat-tempat makan,resepi,kisah hidup and banyak lagi la..suka suka suka scroll and geledah blog nieh..haha punggah resepi beliau aduhai buatnya entah bila..hee

Setakat ni ini sajok yang mampu aku backlink..yang laing-lain tu bukan tak sayang..tapi malas nak backlink sengal sengal ubi bukan..hehe!!tapi ketahuilah coretan anda-anda semua memang best..hilang stress blogwalking ke blog anda-anda sekalian lap peluh heee..hahaha xD

Itu jer na citer ok bye

Sunday, March 30, 2014

Ain Maisarah and Me..


Akukan penggila novel..haha entah mcm mana satu hari tu aku termendarat dekat Alamanda Putrajaya..hmm rasanya ada event apa ntah..and malam tu tidur umah aunty aku..So kebetulan pulak masa tu ada karnival buku..And aku dah mcm wowowo seronotnya..(hilangkan K dia hilangkang hehe)..lepastu apa lagi mari kita cari buku..hide and seek nmpk satu buku nieh bertajuk "Aku mahu ke New York" nukilan Ain Maisarah..ohemgee mcm best je mcm sonot je novel nie..ok rembat satu..lepastu rasanya aku beli pulak novel "Aku mahu popular."Tapi sayang novel tu hilang t_t..ok tak lama lepastu Kak Ain keluarkan Siri Impiana..so daripada situ aku start follow Kak Ain..hehe masa first time jumpa Kak Ain,kau boleh tengok betapa selekehnya dan selebetnya aku..huahuahua pakai trek sajok gi Pwtc..haruslah..akukan buta fesyen dulu..hahaha vingai..

 Tahun 2011 (first meet with Kak Ain)
Tahun 2012 (second meet)
Tahun 2013 (third meet)
Selain jumpa kat Pesta buku,aku pernah sekali je hadir Perjumpaan Tahunan Ain Maisarah kali kedua bagi tahun 2012 best kot..Oh ya untuk pengetahuan korang..Ain Maisarah ni jugak banyak berkolaberasi dengan penulis.penulis lain..haha dari sinilah aku kenal Kak Izanor,Abang Alam,AbangKak AjaFazla,Abang Aman,Abang Azanil,Kak Jumie,Abang Naim and Kak Eima yang aku nak sngt jumpa beliau..haha

 Abang Aja
 Kak Jumie
 Kak Izanor
Abang Alam

 Abang Azanil
 Abang Aman
Abang Naim Jalil

Ok aku tutup cerita nie dengan 




Saturday, March 29, 2014

Dakencem and M.ngah Limah Pendek Wif P.ngah Nije

Hello mello,mood kelaut hahaha..tapikan dalam kelaut sungai dan paya oh tak lupa juga pada parit  still juga melayan Humko Humise Chura Lo..Ohemgee haha..eh ikutsuhatilahkan orang tengah nak ambil feeling macamtulah..hahah..ok cukup setakat itu sajok..sebenarnya aku nak merapu pashe apa ek..hmm entahlah marilah kita melayan cerita cerita aku ni..

Cerita next, o_o
Story pashe Dakencem,muahaha keji disini..asyik selit dakencem je kt sini...wowowo ala bukan selalu..eh tapi macam selalu je..hehe ok please la jangan menyampah..saja je kot-kot lagi 10 tahun aku boleh kenang-kenang balik mende mende nieh..hahah ALASAN sangat.. boleh klik sini about-them-now-tt.html

Ok,malam sebelum pi bahas tu,aku,dakencem and pooh(korang nak tahu kenal depa,klik je label BAHAS belah kiri tu haa,aku malas nak backlink)still berusaha sikit(yang banyak usaha ialah Dakencem ok,aii is Tetuan je disini..hehehe)tetiba dakencem baik ati nak belanja makan..kehkekeh..aku bab makan nieh on je..lagi lagi tengah malam..aduhai..ok then beliau pun kuar kekdahnya...Pooh masatu tidur hahah..bapak comel oke..aku cakap tidurlah..tak tahu pulak dia suruh kejut kalau dakencem sampai..heheh..okeng dalam 12.30 camtulah dakencem balik ke skool bawak burger dengan melo es..hahha lepastu beliau gi bilik guru untuk printing q-card..aku!!mestilah makan dan makan..memang itu je kerja aku..nak kejut Pooh tak sampai hati..so biarlah dia tidur..

Lepastu kan,aku dapat idea jahat..masa tu Dakencem baru kuar dari bilik guru..hahah akupun duduk bersandar tepi tembok antara simpang bilik guru dan laluan ke pejabat..3 2 1,Cak akupun terkujutkan beliau..kau tau apa Dakencem kata "oh mak kau booo..babun.."chesee haha babun jugak jadi mangsa keadaan di tengah tengah keheningan malam di SmkAk tu..hahah

Lagi...kitorang berdua buatla q-card..cari card manila nan hado..aku dhla dengan kaki ayamnya..haha yelah dekat 1.00 am kut..dah hilang der rupa diva aku..lastly rembat kad manila Cikgu Suraini..haha ampun cikgu Ampun,,heeeeeeeeeee..lepastu  three..buatla q-card..fuyoo dakencem sentap kejap bila aku tanak story pasal sisi gelap hidup aku..hampeh...cair punya pasal habis semua keluar..hahaha jahatnya aku kan..t_t.then aroud 2.30 am or maybe 3.30 am dakencem anto balik asrama..hahaha well said aku akan rindu semua ni..hmmm lepastu yang tak boleh lupa dakencem bawak kete persona..kahkahkah akukan diva.so verangan jap berdriver..mampus..hehe akukan Mam..haruslah mendiva..ok cukup sekian cerita nieh

Hmm cerita apa lagi ek?ok hapdet pashe M.ngah Limah Pendek ..hahahaha okeng hari Rabu kelmarin punya kelmarin kitorang ada tusen PrinsiP AkauN dekat SmkAk yang tercinta..ahhh rindu sekolah sangat(sendu haha)..lepastu punye kitorang tusen la sampai pukul 11...and balik tu M.ngah Limah ajak aku gi teman dia ngedate dengan P.ngah Nije..ok ok aku pung setuju jelahkan walaupun dalam purse ada 4 hengget je..hahaha keje gila kan gi kampar bawak 4 hengget..ohemgee..hahaha ok abaikan part tu..tunggulah bas..lama gila adanyapun bas tu..so aku dengan M.ngah Limah ni memang pantang sikit kalau  berlama-lamaan @menunggu tambah pulak ada kamera disitu..nak tau apa jadi..hahah kitorang selfiee kot di pondok bas tu..ohemgee kenangan kenangan.. :P



2 keping je..citer mcm banyak..heheh memang banyak cumanya akukan pakai 2700 Nokia clasic tu..so aku adalah tak kuasa nak mentransfer gegambo selfie ni sumer..aii is malas u..hahaha..Sampai Kampar tunggu P.ngah Nije..hahah siap dia boleh tanya Salasilah keluarga Pa tau..tak daya aku dengan M.ngah Limah nak jawab..haha Siapa M.Long P.long and watsoever...hehehe aduhai P.ngah p.ngah..nway sweet gila korang..kekal la hendaknya sampai mati yaw..amin..huhu

ok lagi,kekdahnya aku dah lupa..so next time dah matang sikit aku tulis eh..muahhh
#alasan juga..aigo haha


Monday, March 24, 2014

Menjemah Eh MenJawa La

Kabare?hahahahaha
Wes mangan opo orak?
Arek nggawe opo?
Boleh Klik Sini Untuk Kamus Jawa Edisi Nyong :P
Yuhuu aku kan JEPUN Jawa,so one day masa kenduri apatah My Uncle Bongsu kuarkan lagu ni..hahah maklumla rame-rame...so memacam story keluar..hehehe so start dari situ sana sini aku sikit suka dengan lagu nieh..haha  kalau korang nak tahu..aku bolelah cakap Jawa sitik-sitik..kekadang kat umah Nenek tu selalu terlepas jugak la  Ke-Jawaan hamba..muahaha cheese..and nak lagi penting aku amalkan prinsip bajet paham-paham je apa yang tok nenek hamba tu cuba sampaikan..hehe contohnya kan..masa tu ada kenduri tahlil kat uma Ode@kakak Nenek gua..masa tu gua dengan gi dengan Family Uncle Bongsu sebab gua merajuk dengan apak..t_t lepastu gua and wifey Uncle Bongsu gi la dapur nak salam-salam..sekalinya ada mbah ni kecek Jawa dengan kitorang..kekekeke Wifey uncle bongsu tu orang jauh..so kurang faham pashe Jawa nie..aku pun lagilah buat-buat faham je..hehehe yang aku ingt dia tanya pashe Family Uncle Lang aku sebab dia pernah mengiring, anto rombongan penganti Uncle Lang berjaman dulu,tanya Wifey uncle bongsu dh ada anak belum and a few things la..kahkah...aku lupa aku jawab dalam bahasa M ke J..hahaha keji keju keji..lagi..setakat ni aku still JawaInHouse sajok..x berani nak kuarkan Ke-Jawaan di luar..hahah..choikan entri ni nak cerita pashe lagu Ojo kesandung by Hermantino ni sajok..aduila..panjangkan mukadimah chek..hahhahahaha kata nenek gua lagu ni cerita pasal woman with dahi licin and jodoh dan sort of thing like that la..hahah
Ojo Kesandung
Batu neng dalan awan awan
Kuii nandang Me Ora karuan
Karang enom mesti ne Dadi golek ann
Ayu Nggarang di karang Gawe pawitan
Ojo kok fikir
Rai mbancer golek an mu
Rai kelimis rame seng nunggu
Melerak melerok meripate alis se ciut
Moro teko seng nunang Ora keterimo

(Korus)
Mbok perawan karo joko podo ae
Ora terimo duding ngane uwong tuo
Nek seng wadon
Pile hane bondo kerjo
Nek seng Djoko
Raii kelimis arepane
Ayo podo di cekedi
Kersane pengeran kuoso
Terimo oppo ae seng di wehi (2X)
Bapak lan emak
Seng nggedek ake kawet bayi
Cilik di gedong Nangis di bopong
Pengen Njalok neng kue Ora keweton
Karek kue wes gerang
Timbang ngono

Merajuk AND Buah Hati Kekasih Orang by Allahyarhamah Azean Irdawaty

Hahah memandangkan aku ni peminat lagu dolu-dolu @ old time song..secara tak sengajanya aku terjumpa lagu ni..aku suka lirik and nada dia..sebab..eh sukahatilahkan minat aku :P

#Lirik
TAK MAHU KU MENGUNJUNGMU LAGI
TAK MAHU KU MELAYANMU LAGI
APA GUNA AKU DIRAYU
KU BUKAN PILIHAN HATIMU

TAK MAHU KU MENGUNJUNGMU LAGI
TAK MAHU KU MELAYANMU LAGI
APA BERMANJA MESRA
KERANA KAU SUDAH BERPUNYA

SEMEMANG BUKANNYA SIKAPKU
MENGGANGU SI MILIK ORANG
LAGIPUN KAU BOHONG PADAKU
SEOLAHKU YANG KAU SAYANG

TAK MAHU KU MENGUNJUNGMU LAGI
TAK MAHU KU MENGINGATMU LAGI
AKU HANYA INGIN MEMUJUK
HATIKU YANG SEDANG MERAJUK

SEMEMANG BUKANNYA SIKAPKU
MENGGANGU SI MILIK ORANG
LAGIPUN KAU BOHONG PADAKU
SEOLAHKU YANG KAU SAYANG



#Lirik
DARI MALAM KU MENUNGGU
HATI DIBUAI RINDU
MANA KAU MENGHILANG
KU MENANTI KAU DATANG

KUINTAI DISUDUT JENDELA
KALAU TERNAMPAK JUA
TAPI APA BICARA
HILANGMU ENTAH KE MANA

DESIRAN ANGIN LALU
BISIKANLAH PADAKU
KEMANA KAH GERANGAN
KASIHKU KEHILANGAN

HATIKU MAKIN MEMILU SAYU
MEMBISIKKAN NAMAMU
MALAM MELANGKAH MENGUMPUL MASA
MATAKU ENGGAN TERLENA

KUPELUK BANTAL NAN RESAH
TERKENANG LAGU DIDENDANG
APALAH DIHARAPKAN
BUAH HATI KEKASIH ORANG

DARI MALAM KU MENUNGGU
HATI DIBUAI RINDU
MANA KAU MENGHILANG
KU MENANTI KAU DATANG

KUINTAI DISUDUT JENDELA
KALAU TERNAMPAK JUA
TAPI APA BICARA
HILANGMU ENTAH KE MANA

DESIRAN ANGIN LALU
BISIKANLAH PADAKU
KEMANA KAH GERANGAN
KASIHKU KEHILANGAN

HATIKU MAKIN MEMILU SAYU
MEMBISIKKAN NAMAMU
MALAM MELANGKAH MENGUMPUL MASA
MATAKU ENGGAN TERLENA

KUPELUK BANTAL NAN RESAH
TERKENANG LAGU DIDENDANG
APALAH DIHARAPKAN
BUAH HATI KEKASIH ORANG

Update pashe tajuk novel-novel kitorang

*teaser jek ni..gambar satu lemari nanti la aku haplod eh :P
 Gue adik beradik memang sukak banget ngumpulin nobel nobel untuk dibaca..eh eh pasaipa dok pi laghut sampai Indon pulak nieh..haha sebenarnya saja je nak update pashe tajuk novel-novel yang kitorang adik beradik kumpul :P dan ini baru sikit..ada lagi kt bilik bacaan yang mana aii is malas nak punggah..so marilah mendengki ye korang..:P oh ya novel remaja tak campur lagi nie..muahaha ini baru novel novel biasa sajok ("_")
  1.   ADAM
  2.  AMIR MINAH MACHO
  3. ADAM DAN HAWA
  4. AKU DAN LAGENDA
  5. ANGKARA SAKA
  6. AKU BERCERITA
  7. AKU BUKAN MISTRESS
  8. ANDAI ITU TAKDIRNYA
  9. BABAK TERAKHIR
  10. BIARKAN IA BERLALU
  11. BAGAIKAN PUTERI
  12. BAJU PENGANTIN MAK ANDAM
  13.  BICARA SEBUAH DIARI
  14. BISIK BISIK GELORA
  15.  CINTA SUFI
  16. CINTA YB
  17. CINTA KEPALA BATU
  18. CINTA KAU DAN AKU
  19.  DEKATNYA CINTA
  20. DENDAM PEWARIS
  21. DURI
  22. DISEBALIK WAJAH
  23. DENYUT KASIH MEDIK
  24. EKSPERIMENT CINTA
  25. ENCIK ABANGKU ROMANTIK
  26. FIKSYEN 302
  27. GORESAN HATI
  28. GEMERSIK KALBU
  29. GADUH GADUH SAYANG
  30. GURAUAN BERKASIH
  31. HATIMU UNTUK SIAPA
  32. HIJAB CINTA
  33. ILHAM HATI
  34. JAUH DARI CINTA
  35. JIWA KACAU
  36. KUSERU NAMAMU
  37. KAU LAKSANA BULAN
  38. KAMPUNG GIRL
  39. KALAU MEMANG HARUS BEGITU
  40. KEJORAN DILANGIT CINTA
  41. KAHWIN GANTI
  42. LELAKI EKSLUSIF
  43. LEMBING AWANG PULANG KEDAYANG
  44. LAFAZKAN KALIMAH CINTAMU
  45. MENANTI KHALIDAH
  46. MATAHARI CERAH LAGI
  47. M.A.I.D 
  48. MIKHAIL
  49. MEH SANDAR PADA AKU
  50. MY PRECIOUS IRIS
  51. NODA
  52. OMBAK RINDU
  53. PLAYBOY ITU SUAMI AKU
  54. PELAKON CINTA DAN MR.G
  55. PEMEGANG WATAK CINTA
  56. PELANGI CINTA BUAT SUAMI
  57. RINTIHAN MASLIZA
  58. RUNCING
  59. ROTI CANAI SALAD TACO
  60. RAHSIA PERINDU
  61. RAYYAN FANTASI
  62. SUAMI TAK KUHADAP
  63. SESUCI KASIH BONDA
  64. SAAT MATA BERBICARA
  65. SATU JANJI
  66. SUNAN MUSAFIR
  67. SUTERA BIDADARI
  68. SUNAN NANGORE SANG KEMBARA
  69. SEBENARNYA SAYA ISTERI DIA
  70. SUAMIKU ENCIK PERFECT 10
  71. SAYANGKU CASPER
  72. SUAMIKU TAK ROMATIK TAPI AUTISTIK
  73. SAKA TOK MUN
  74. SAYANGKU ALEEYA
  75. SEINDAH RAHSIA
  76. SAYANG AWAK SAYANG
  77. SETIA HUJUNG NYAWA
  78. SIAPA ORANG GAJIKU
  79. SUAMI AKU USTAZ
  80. THE WEADING BREAKER
  81. TEDUHAN KASIH
  82. TERBANGLAH SAYANG
  83. TOMBIRUO
  84. VILLA AMIRA SYAKILA
  85. VENOM SURIA
  86. WAJAH SEIRAS CINTA
  87. WARKAH CINTA
  88. YANG MANIS
  89. 9 NYAWA

Sunday, March 23, 2014

Selfie ke Selfish t_t

#Amaranentrinipenuhdgngmbrxsenonohgueharapmaklong :P

Amboih tajuk kemahin ye..eh eh aku bukan selfish tau..tapi selfie aje..ditegaskan buat masa ni aku masi belum bercita-cita nak jadi nelayan,penjual ikan atau yg sewaktu dengan sellFish..muahaha ada kekejian disitu sini dan sana oh tak lupa juga sinun dan sunun..ok ok terpanjang sudah mukadimah..sebenarnya just nak letak picta aku selfie sendir je pun..hehe itupun kena mukadimah panjang lebo ke..eh eh haruslah aku kan rajin ikut mood _ angin ribut taufan la kan t_t so sukahati lah :P ok marilah kembali ke pangkal jalan..hehehe moh kita nyerongin lihat gambar empunya yg mostly 360 punya nieh..haha



With muka cedoi tahap 360 kali 8 inesent and suci dia tu..muahahaa 
 Dinner in Rest House Tapah
Some Gold Magnum Moment's katanya 

aksi budak tak pernah jupo aiskerim hahah 



sesi selfie melfie yg ohemgee teringataku pada kak Yam itu haha 

ngedate with Mak sedara pendek aku tu 


 Adik amek ubat ke?hahah puncanya sebab aku pakai sejibik mcm orang sakit t_t cemano..camnilah..hahaa




rasa mcm sumer pandang sebab yelah tepi mainroad taxi stand Kuantan kot..ahahah 

depang panggung waye....jadi dri pd dop ado haha




Taraaaaaaaaaaaaa :P

Saturday, March 22, 2014

About Them Now t_t

Hoih entah mengapa rasa blanko sahaja,endak tauk mauk tulis apa lagik disinik!makanya aku isi dengan perkembangan kawan-kawan aku yang disayangi @ sambung entri (klik sini)  Mengingati Awok Ore
Okey dalam entri ni tadek gambar ya..cause aku dah backlink..so korang yang tercinta ni klik la frasa yang aku highlight tu untuk entri awal :P

1.Lan
Now relay kitorang masih mcm bese..cumanya aku menyampah bila dia baik dengan tuah..kekeke nmpk tak kejujuran aku disini..tapi tu aku tak kisah sangat sebab aku paham si Lan ni cemano..so biarla tuah yang handle dia..aku malas...muahaha keji bukan..tapi serius relay kitorang bese-bese je  taklah rapat cam dulu..tapi aku still sayang ko Lan.
*angkat kening* muahaha

2.Ani
Sama macam Lan,relay aku dengan minah ni pun still biasa-biasa dan tak serapat dulu..haha tapi aku tahu dia cemano..so aku tak delah terasa sangat dengan dia ni..kalau bertegur pun just tegur-tegur biasa je..tak segedik dan segila zaman dolu-dolu..tapi apapun aku tau perempuan ni baik..and aku tetap sayang ko ANI..
*angkat kening*muahaha

3.Kuno
Haa yang ni lain sikit,haha setakat ni kitorang rapat gila(tak la sampai bersentuhan ya..haram tau)..tapi aku tak letak banyak harapan pun...sebab yelah semua mende kan sementara je..tak kekal..dengan pompuan ni aku belajar banyak bende okeyh..ikut dia olahraga,riadah main softball sampai semua bebudak aspura kata..ko scandal ek dengn minah ni*aku mcm eeuw* sebab mana ada dia kecuali aspuri dan ladies  mesti ada aku hehehe.gaduh baik gaduh baik..meroyan sama-sama..mengutuk sama-sama and paling penting aku percaya kat dia sikit hehehe..dengan dia ni bolehla gurau-gurau hal mengarut sebab kalau rajin dia melayan..kalau tak better jgn kacau dia..heeeee..apapun aku tetap sayang kau Kuno
*angkat kening*muahaha

4.Izma
Haa yang ni lagila mendu..kejap ado kejap tak ado..udah kayak chipsmore rupanya..hehe mokcik sorang ni susah benar nak ajak datim..asyik busy manjang..t_t last aku dating dengan dia masa param tahun lepas..hahah..dia ni lagi sorang manusia yang aku percaya sikit,boleh bawak gurau-gurau kasar walaupun kekadang minah ni sensitip kuasa lapan..hahahah..aku rindu pompuan gila kerek sorang ni..apapun aku sayang kau Lala
*angkat kening*muahaha

5.Nur Izzati
Hamari Badi Didi,haha yang ni lagilah susah nak kontak..dedulu rajin gila aku takpun dia sms ke call ke..nowdays memasing makin busy...hmmm tapi aku still sayang dia sebagai kakak..rindu suara dia..rajuk dia..rungut dia..alya dia mok ayoh kek kapung,,buah pauh riuh rendah umah tepi jalan dia tu..huhu kakak-kakak teman sebilik dia yang suka menyanyi,berfb dan mcm-mcm hal pasal minah ni aku rindu..ada jugak cuba kontak minah ni..tapi engagged manjang..so tapelah aku fhm dia sibuk aku sibuk..hahah apapun aku still sayang ko Didi..
*angkat kening*muahaha

6.Mr.Shahrul
Beliau memang pendengar yang baik,muahaha aku rasa banyak mende yang orang lain tak tahu pasal aku ala aku bukannya baik pun,setiap manusia pasti ada sisi gelap masing-2 kan..hehe tapi beliau dapat korek..kuang asam betul..asal dengan beliau je aku lembut hati..habis semua cerita aku kuarkan..heeeeeeeeeeeee hampeh betul..ok apa lagi ek..ok beliau dah semakin maju dengan Apple beliau tu..mulutpun makin laser and tetiba aku dapat kesan beliau melatah banyak kali and now sedikit berjangkit dengan aku..aduhai  and bahas tahun ni kalah..gosh lagila aku rasa bapak giler bersalah..tapi beliau rileks je..ohemgee..hahahah..ok apapun thanks eh sebab sudi jadi pendengar dan menjadi watak dalam blog saya ni..saya sayang cikgu..
*angkat kening*muahaha

7.Cik Norazlin
No komen,muahaha still hutang dengan beliau ni pertandingan pantun daerah 2014..so kena usaha la..bahas tak dapat pergi negeri harap pantun dapat la negeri..hmm..anyway thanks cikgu atas segala mala jasa cikgu selama ni..sorrylah kalau saya banyak kutuk belakang heheh..
*angkat kening*muahaha

8.Yasrul
Hoih mamat Qc kilang ni lagi best..ituhari datang tolong kitorang masa bahas,aku tengok makin lain and maju gila hehe..yelahkah orang dah habis sekolah katanya..tapi still brilliant gila kau..salute aku kat bro qc ni..cayalah dalam meragai dia pun dia still dapat  5 A ok  untuk SPM 2013..ohemgee tahniah bro..aku tau kau memang pandai cumanya kurang-kurangkanlah sikit buat mende-mende mengarut nieh..hehehe..anyway aku sayang kau and harap ko always do the best eh bro..
*angkat kening*muahaha

9.Afham
Budak ni makin otai sekarang..hahah lama tak kontak and tak tau apa cerita pashe dia ni..hmm tapi still harap dia masih di jalan yang lurus la kan..hahah sebab aku tau kau baik dik..heeeeeee so kalau kau baca entri ni aku nak kau tahu yang still doakan kau semoga kau berjaya mcm bro qc kt atas ni haa and janganlah jadi manusia yang ntah pape..hahaha..apapun aku sayang kau Afham.tak care eh budak :P
*angkat kening*muahaha



Wednesday, March 19, 2014

Entri Tangkap Kasi Muat

Yuhuuu,harini dah pun hari Rabu..hmm tak lama lagi bulan 3 pun dah nak habis..haha tak sangka gila cepat benar masa tu berlalu..Allah pejam-celik pejam celik esok Bebudak Tahun Lepas dah nak amek reuslt SPM deme esok..pergh..hahah aku lagi risau..sebabnyakan..tahu tahu aku pulak yg amek result..arghhh tension tahp dewa t_t

Okey nak citer pashe petang semalam,haha daripada pagi langit udah mendung tapi enggak hujan hujan juga..so  tapelah redupkan..then  petang semalam aku ikut M.ngah main softball tetiba hujan lebat gila..muahaha best ok main hujan setelah lama tidak main hujan..(ayat skema) hehehe

Then aku dah buat keputusan rasmi,bahawa aku nak out daripada Asrama :'( kenapa..hmm itu lainkali la aku cerita ya..apapun skerang dah malas nak menulis panjang-panjang..ok bye

Tuesday, March 18, 2014

Entri terhangat Aku

#Entri Sticky
*Scroll bawah untuk new entri and Flying Kiss From Arsha's 5789 untuk korang :D

Amboih tajuk kemain,eh tapi betul apa..muahahah ni aku saja je backlink..korang kan malas manja  kalau bab bab scroll ke bawah nieh :P so aku rangkumkan sekali ya :D SO rerajinla KORANG KLIK LINK LINK NI :D Penat tau aku attach kat sini t_t..



Kisah Me Adinda Y and Dakencem
perjumpaan-tahunan-ainmaisarah-2012-1
the-person-i-admire-most
Cornflakes eh Konfliks Ashas
Entri Awak Ore :D
Jumaat-10
Salam Seloso
Kisah Me Adinda Y and Dakencem Part 2
About me
Familia Cino Gue

Sunday, March 16, 2014

Cerita Inside of My Heart

Yuhuuu amboih tajuk kemahin kau yer,eh sukahatilahkan blog aku walaupun korang yang baca muahahaha pfft memacam rasa ada skang ni..yang paling menguasai diri rasa nak tidur and rasa Malas...mampus la cenggini ahhh

Kenapa tajuk cemtu,err entah ingat nak meluahkan perasaan tadi..tapi tapi tapi tetiba memori jadi blank banya oooooooooooooooooooooooooooo!!!hahahaha hell hell hell..pfft

SO aku tanak dah fikir sebab sakitt pale..ok sekian tqvm ttata

#entri ni Gila muahah