Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Thursday, February 27, 2014

Salam Khamis

Hello mello,selamat hari Khamis malam jumaat ehem ehem hehe semua..aku nak upload entri pashe hari ni eh :P

Pepagi buta tadi,adik aku bagitau Sabtu ni kenduri Camelia..aku mcm blur kejap..Who is Camelia??sedara belah mana pulak nie..bodo bodo pegi tanya adik aku..sekalinya sepupu aku had baru lahir tu..muahaha baru 2 minggu tak balik umah...memacam aku lupa..see adudud hahaha

Lepastu,tadi aku puasa sunat Khamis :D Allhamdullilah doakan aku semoga kuat untuk meneruskan amalan puasa sunat nieh ek :D..lepastu kau tahu Dakencem boleh citer pashe zaman sekolah beliau dulu dulu..motip mention dakencem..eh eh sukahtilahkan muehehehe

Ok beliau ada cerita pashe suara mengilai masa duduk beramai ramai di court,hantu galah,beliau yang dibuli oleh senior dengan air buah gatal..and so on..aku mcm wah terharunya sebab suka tengok dakencem kena buli..muahaha evil evil :P

Lepastu aku belajar sesuatu,tak semua orang boleh terima kita seadanya..hmmm tapelah aku just anggap korangg perfect ;) maaflah sebab aku ni tak sesempurna korang..hmmm penat tau..bukannya aku hegeh-hegeh nak dekat dengan korang..terima kasih jelah ek...sikitpun aku tak kisah dengan kauorang punya pandangan..hahaha masa susah baru mintak tolong eh...ok cantik itu..lalalalala

Itu jernak citer ok bye

Wednesday, February 26, 2014

Main tampar tampar :D

Hello mello,wuhahaha siapa kena tampar? tang mana? bila ? dengan siapa? sila baca ala intonasi Mami Jarum senior okeyh...eh eh itulah mukadimah hamba ya..sebenarnya aku nak citer pashe bola tampar..tahu tak bola tampar tu hape?tak tahu meh aku tampar korang..hehe kalau tak tau silalah google..aku adalah tak kuasa nak exlplain..

Sebenarnya ini itu dan siti situ sana sini semua berlaku secara tidak sengaja minggu lepas..wah haha waktu tu hari rabu..aku pas habis je bahas dah tegeleng geleng pale..apelah nak buat waktu riadah..sekalinya m.ngah ku and memok ajak tengok bola tampar..wuwuwuwuw yang bestnyer Dakencem pun ada sekali..motip mention dakencem..eh sukahatilahkan blog aku..hahah ampun eh para reader gue :P

Ikutkan minggu lepas aku just survey plus jadi tukang sorak je  tengok tengok je,sekalinya minggu ni terjebak pulak main bola tampar,ok ia adalah saNGAT bEST..wahhhh haha nak lagi best,Dakencem yang tumpangkan aku sampai court memos eh meimon bola tampar..sebabnya,ada ke patut beliau janji nak tengok bahas..sekalinya kekejian yang kejam dilakukan oleh beliau..sampai tertidur tidur kitorang tunggu dia beliau naik join..harem..wah motip mention Dakencem..haruslah tahun depan x dapat mention lagi #sekian alasan hamba,harap+ mohon untuk terus memention..muahahah

Ok back to the point,sekalinya aku benar benar terjoin main bola tampar seyh..part servis bola GOOD,nak hantar bola balik..I'm soryy der takut aku tengok bola itu hahaha,ramai jugak cikgu Join..x sangka kut kat dalam skool nmpk mcm serius...rupanya kat court..humangaih terselah warna asli mereka..hoih maaf cikgu cekgi hamba..tapi for sure tahun depan aku mesti rindu cikgu cekgi ni semua :'(

Ohsem,setakat ni minggu depan ada ujian 1,doakan aku eh..lepastu 8hb ada ujibakat membebel dalam senyap Syarahan agama and 11hb pulak ada Bahas ala parlimen..Mintak-mintaklah Allah permudahkan segala urusan aku..doakan aku tau..kalau yang baca blog ni..ingt thanks untuk korang..aku kenang korang sebagai "yang dihargai" setiap kali aku berdoa..weeeeeeeee semoga kita sukses bersama..yang tak baca pun..bawak bawaklah baca blog aku ye t_t...hahah..upss oke menceceh sudah..dah dah nak gi minum malam nieh

Itu jernak citer ok bye

Monday, February 24, 2014

Entri Tangkap tak muat buat #DAKENCEM itu

Hello mello,kenapa entri tangkap tak muat,sebab semalam ada entri tangkap muat,kelakar tak? ohsem very funny you know..h a h a h a h a..err itulah mukadimah hamba ya...haha siot je!!!ok dah kang karang aku melalut untuk mukadimah kangg payah pulak..so meh kita beramal soleh melalut haha :3

Kenal dakencem,ala yang kacak itu hahah..jap aku ada tanya beliau..beliau kacak ke..tahu apa dijawabnya Tak..wuuuuuu aku rasa la beliau perasaan beliau comel kut tu pasalnya beliau tak mengaku dirinya kacak..ehh ehh hahah

Motip mention dakencem,sebab beliau bagi aku 50 kupang yang kena bayar balik dengan bunga serta faedah yang berjumlah singgit...wah baiknya beliau kan..so untuk itu aku buatlah entri penghargaan untuk beliau muahaha =_='

Ok sebenanrya saja je,bosan gils-gils nieh..kejap tangkap muat kejap tangkap tak muat..ahhh fhitam fhitam cenggini...adudud boboboi :3


Itu jernak citer ok bye


Entri Tangkap Muat

Hello mello...muahahaha rasa mcm lama bena aku tidak menulis..muahaha keji kan..walhal selasa itu hari baru hapdet satu entri..soryy la aku hutang korang entry ceramah Pu Hafiz itu hehehe..ate udah 2 minggu aku tak balik umah..pfft ini lagi keji =_='..rasa mcm nak lempang-lempang diri sendiri..eh eh eh eh

Ok,now days begitu ke-zb zb (kebusy-an la  sebenanya hehe) kenapa..sebabnya bahas already menghampiri..perghhh hahaha aku mcm tak pecaya tak lama je lagi nak masuk bulan 3..hahahaha..hoih panjangnya mukadimah,eh baru mukadimah ke..yolah aku kan suka pepanjang lebar nieh..muahahaha peace war is coming..

ok minggu nie sort of thing happen...dakencem yang kejam  tu ada tengah menaip dekat belakang,Ain dak comey sebelah,Mina Sab dan Kia pun ada..wuuwuwuwu preparation for bahas 2014..wish  a luck for us.. :D..

Sebenarnya dah blank nak tulis apa..aku cadangkahkan balik umah nanti aku nak makan kfc...keji kan orang lain makan kfc,aku sampai lani ni bau kfc pun tak..ok tipu..hahaha..eh apa kes melalut masuk cerita kfc nieh..ah kisah nikan entry tangkap muat..sukahatilahkan...bahahaha..

Lagi,err entah akukan short term memory lost..so aku lupa manyak mende..wah boleh gitu..mestilah..oh lupa ...selain itu,ye hahaha sangatlah selain itu,....aku jugak terlibat dalam ujibakat syarahan agama :D..doakan aku ye.....

Ok itu jernak citer  bye


Wednesday, February 19, 2014

#Picta Malam Ceramah PU Hafiz

Hello mello,Bismillah dulu ok ini Picta Kandid katanya kekdahnya lah sangat kan haktuihh muahahaha Tuan punya blog with his friends,entri penuh menyusul bila haku balik umah eh..now aku adalah malas hehe update kat makmal sikit-sikit sudah oh ampun cikgu  :P
#Ahad Malam Isnin Punya Cerita :D


 Me with Adik Iffa :D
Me with M.ngah Kuno
 Me with Mok cik Ani 
 

Us
#abaikan latar nieh sumer hahah

Sunday, February 16, 2014

Seloka 5 Pa 2014 :P



Belajar Mengenal 5 Pa 2014
Seloka  5 PrinsiP AkauN
Last entry sebelum get lost to Asrama..muahahah mcm kau ramai readers je..ah #libasrambut..
hahaha



Assalamualaikum pembuka bicara,
Kepada warga pembaca semua,
Bukan mengumpat bukan mengata,
Hanya sekadar berpantun seloka,

Kelas  5 PA paling  terkemuka,
Pelbagai ragam ada belaka,
7 putera nakal semuanya,
18 puteri comel belakanya,

Mama kami baik tak terkira,
Cik Hee Mun Huan itulah namanya,
Orangnya sporting lagi disenangi
Menjadi guru kelas kami tercinta,

Syafiq kita menjadi ketua,
Maisarah pula penolong setia,
Dua-dua suka tak suka bising,
Pegang amanah tak sekali dilupa,


AIn pulak bendahari kita,
Pasal wang dia yang pertama,
Asal tak kena siaplah hangpa,

Jejaka pilihan saya perkenalkan,
Alif dan Rozalie empunya badan,
Dua-dua senang berkawan,
Nak kata “Hensem”bolehlah tahan,


Tiga putera 1 puteri
Elok menyarung busana biru
Ada Amir,Naufal dan juga Ridzuan
Tak lupa juga cik kak Anis
Semuanya pengawas di Lima 5 Pa

Jika tiada sunyilah kami,
Jika ada habislah kami,
Itulah Firdaus nama diberi,
Semua perkara  jadi mainan,

Ada Amam,Puteri,Naziera juga Izzati,
4 pelajar sehati sejiwa,
 Kalau mereka kata setuju,
hai habislah kami tak bergerak,


Mai perkenal cik Kak Ku Noor,
Salah sorang Kak Long asrama
hai jangan cuba-cuba usha line 5 PA,

Shahira dan Jas orangnya senyap,
Jaga-jaga ada udang di balik mi,
Khafi pulak duduk ditepi,
Kalau berfikir susah ditebak,


Jia,Eja,Ekyn tiga serangkai
Ini geng budak-budak luar
Hai janganlah cuba cari pasal,
Nanti cair tahi telinga,


Dalita,Marwia juga Julia,
Kami kenal gitu-gitu saja,
Ain husna nama diberi,
Cukup pendiam namun ada harinya,

Saturday, February 15, 2014

Life 4102

Hello mello,muahaha masa nak taip tajuk pun aku kena rujuk kelendar,sebabnya tak x sure tahun nieh tahun 2013 atau tahun 2014..nampk x kebengongan di situ..hahaha..ok itu mukadimah pendek je..nak yang panjang-panjang..pfft malas argh nak menulis t_t hehe

Sedar x sedar dah pun masuk bulan 2..and aku masih stay di asrama..miracle bukan..hahaha..untuk itu aku selit sikit gambar aspura yang aku google..semangat bukan..muahahah ;')



Rasa duduk asrama..mcm biasalah lah pulak...setakat ini semuanya ok okies sahaja..now aku nak cerita pasal sekolah..mcm biasalah tak de mende yang menarik pun..everything berjalan dengan baik dan lancar..semoga dipermudahkan urusan aku kelak..eh untuk korang pun aku doakan semoga berjaya :D


gambar rembat dari google

kelas aku tu ha tingkat 3..pergh tetiap hari aku eksesais nko..muahahah..yang sadisnya jugak..sama mcm tahun lepas aku tetap kena balik 3.10 petang except Rabu dan Jumaat...pergh . mujurlah skrng dah duduk asrama..kalau dulu 4 tahun setengah aku dok ulang alik naik bas,la ni tak dak dah..x larat weyh..penat..hahaha..lagi nak cerita apa eh..haha aku rasa better tunggu entri seterusnya kut sebab aku pun dah kekeringan idea apa mau tulis daa..hahah

Itu jernak citer ok bye

Friday, February 14, 2014

Bahas t_t

Hello mello,huahuahua aku sekarang ni tengah kena sakit mata..wuuu wuuuu so kekdahnya dari semalam lagi aku dah ado dokek  umah dengan mata semerah mata  orang mati laki..pfft..upss sorry terpanjang pulak mukadimah den..sebenarnya entri hari ni nak story pasal bahas xD..bena-benanya aku adalah bosan..asyik bersidai je..so mari kita menulis..

Aku rasalahkan...aku start join bahas ni tahun 2010...kenapa main rasa-rasa,eh sukahati aku lah..huuu akukan short term memory lost..so kureng ingat sikit..heee..lepastu aku memang excited la nak join..TAPI...selalunya aku adalah poyo sahaja..muahaha..tahun  first SMkAK antar pasukan bahas,aku supposed to be menteri ke-3..tapi aku tolak..tahun berikutnya,kami hampir-2 nak menang..tapi tertakdir dan tersurat kami hanya dapat naib johan t_t..tahun berikutnya lagi..dengan bantuan Adinda Yasrul..Pasukan bahas SMkak Dapat pergi negeri bhai..wuhahahahaha..tahun ni hamba  tak tahulah cemano..semoga berjaya..lalalallaa..ok lupa meh kita layan gambar haha







 Gambar atas tahun pertama
Tahun kedua gambar ada tapi entoh ke
Gambar bawah tahun ketiga rasanya

Inche Bos a.k.a Pelatih Utama haha











Sunday, February 2, 2014

The engagement journey from Perak to Kelantan

Hello mello, kembali bersiaran setelah lama menjadi penunggu gua menyepi kekdahnya..ok ok entri kali ni berfokus mengenai, cewah perjalanan untuk meminang anak orang Kelantan bagi pihak P.long aku @ secara kasarnya beliau adalah adik sepupu apak dan anak sedara atok aku..ya begitulah bunyinya..muahahaha

Trip dimulakan dari Rnr rtc Ipoh..terus lalu Simpang Pulai Lojing Gua Musang and lastly at Kuala Krai, perghh jalan dia berbukit bukau...aku x adalah  mabuk ke hape..cuma cuak tang kecuraman jalan sahaja..muahaha..

Letih memang letih, tapi dah jodohnya orang jauh..atototo...nak buek cemano...redha jelah
Dah sampai semua, rehat and makan...nak puji satu..homestay dia memang superb..kalau nak stay Kuala Krai aku rekemen..muahaha

Lepastu, moh kita pegi minang anak orang..sok seks sok sek..selesai..balik le kita ye..huhu..hajatnya nak beli stoberi..jagung pun x nmpk.. t_t sedih sedih..ohya Kuala Krai tu x delah sejuk sngt..penat aku angkut baju sejuk..lalalalaal

Ohsem, dahla meh layan gambar eh