Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Wednesday, January 29, 2014

Describe about your bestfriend ^_^

Describe about your bestfriend who have ever had in your life..so akupun jenuh dok ingat kat entri  Temanan 

Dan person yang hamba pilih adalah "Kuno" =_='

A friend is the one who comes in when the whole world has gone put shows to us the true meaning of friendship. Everyone must have a best friend in their life. My best friend is "Kuno". For me, she is my best friend.

She is very understanding. When i have a problem, she always helps me to solve it. Beside that, she is very caring and happy go lucky person. We share great moments together in class. She teaches me Addmaths and as return, i will teach her history. She always be with me through thick and thin condition of mine.

We share strong friendship bond together. We also hang out together when there is a free time. Usually, in a group, we will go to cinemas and have lunch  at KFC.

I used to call her "M.ngah".. This is because, she is very matured person. Her favourite colour is red. I always teased her with "Amboi,merahnya M.ngah". She also loves to eat  and gossiping. We shares favourite hobby together,reading novels.

She is very energetic  and wise person. I always respect her ways in handling problems. From her, i learn many good things.

In at nutshell, everybody's needs a friend in their life. Good or bad, you must accept your friend with a big heart. I always thanks to god for giving me "Kuno" as a best friend in my life :D

#katanya #katako

Lagu Ciptaan The Viking's ^-^

Hello mello,hehehe sempena baru balik dari asrama..aku akan hapdet sikit-sikit yakni sambungan daripada entri sini Minggu Orientasi

Ini lirik lagu untuk Ketua Warden Asrama dengan tune Encik Mimpi Rindukanlah..katanya hahaha

Ku benar benar sayang
Pada dirimu cikgu Baie
Janganlah engkau benci
Pada diri kami

Kami berkenalan dan mencari
harapan yang kami impikan
Dari terbitnya sang suria
Hingga  terbenam

Kami ingin khidmat sejatimu
Dan kau ingin kami turuti
Ohh..janganlah kami engkau marahi
oh kami kami pelajar asrama

Maaf maafkanlah diriku
Sepanjang kami disini
Ohh cikgu Baie
Kau adalah warden yang kami sayang
Selama ini :)


Friday, January 17, 2014

Salam Maulidur Rasul

Sajak ni aku reka bersempena dengan sambutan Maulidur Rasul Asrama 2014 :D

Telah lahir seorang Rasul Allah
Pada tanggal 12 RabiulAwal
Dia kekasih Allah yang sejati
Hadirnya membawa seribu keberkatan

Dia pengubat jiwa yang mati
Menyemai iman di dalam hati
Penunjuk ke arah kebenaran yang satu
Terhadap hati yang jahil sekeras batu

Ya Muhammad

Engkau tetap tekun berdakwah
Walau sentiasa diletak ke bawah
Engkau tahan hadapi dugaan
Supaya taqwa menjadi keutamaan

Bermohon kami kepadamu
Bermunajat kami kepadamu
Semoga peroleh segala syaafatmu
Juga segala ilmu manfaatmu

Sekian ;)

Cuba -Friends-

Cuba kau dengar
cuba kau cuba
diam bila ku cuba
tuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
bila ku perlu
tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
setia ku mendengar
agar tenang kau merasa

Siapa
sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

Cuba kau lihat
cuba kau cuba
renung ke mata aku
bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada
bila ku perlu
tuk menyatakan rasa sakit
dalam diri

Dan bila kau perlu
setia ku menunggu
agar senang kau merasa

Siapa
sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

Maafkan kerana aku tak pernah
terlintas tuk menulis pada mu
salahkan ku
tak mungkin lagi aku meminta
untuk kau mendengar..
untuk kau melihat ke mataku

Siapa
sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

Friday, January 10, 2014

Luka Dilukai - Shima

Kanan dan kiri
Cuba berlari
Masih ku dihujani
Tohmah dan caci
Jangan sekali
Aku diletak ke bawah
Hanya kerana jalan
Hidup yang susah
Tak siapa di antara
Kita di dunia
Memilih jalan hidup
Yang derita
Aku sering dipersenda
Dan sering dikecewa
Oleh hati mereka
Yang tak punya rasa
[ Luka Dilukai lyrics found on http://lyrics.my ]
Ingin ku mengecap bahagia
Padamu kasih yang menjanjikan setia
Namun belum sempat ku merasa
Mimpi yang di bina
Hati mudah berdarah semula
Kerana dustanya...
Terhempas lagi
Kesekian kali
Luka yang dilukai
Menguji diri
Namun begitu
Aku tabahkan semangat
Biar waktu merawat
Segalanya...

Kenapa? Mengapa? Apa-apa jelah !_!

Memandangkan menkorang suka bena tanya aku soalan-soalan yang klise berulang-ulang kali..aku dah tak larat nak jawab..so meh aku terangkan sekaligus kat sini + sini apakahmampukahkahkahkah  ya =_='

1:Kenapa masuk asrama?
Memula sebab nak STUDY,tapi bila ustaz kata kita buat apapun kena niat kerana Allah,aku terus tukar niat.keinsafan melanda.hahaha.Bukan kerana Aku Tak Cinta Ain,Kuno,Jas ataupun Hanan ya..aku ikhlas nak timba pengalaman di asrama.. :P

2:Kenapa tahun ni baru jadi pengawas?
Sebab tahun lepas semua tanak aku berkuasa..lalalala..hahah sebenarnya aku kecewa jugak sebab yelah ramai tak percaya dengan aku..tapi bila dah jadi pengawas ni,perlahan-lahan aku nak dapatkan balik kepercayaan mereka itu..pfft lembut taboleh jadi pengawas ke..hahaha aku belum angin je.. t_t tunggu la masanya:P

3:Apa hubungan dengan Kuno,Ain,Jas etc
Pfft,ini lagi ramai tanya,muahahaha fhitam aku nak menjawabnya!!even ustaz siap mention "dimana ada Amir,disitu ada Kuno,Ain,Jas dan yang tak boleh belahnya Hannan."..hahah hamboih..sebelum balik ni lagi sekali dia mention "Amir tu sebenarnya tahan je nak nangis nak balik umah tapi buat buat cool sebab dah form 5,haha tape sabar dulu hadap je muka Ain..esok balik la umah."..gosh hahaha..

Kuno tu bestfriend awok,jujur katalahkan..aku dah anggap dia mcm family..haha p.we dia pun aku kenal la weyh.dengan Ain pulak,dia tukang poyo.Jas pulak,minah sensitip kuasa 8..hahaha yang penting we are FamiliaPa013 Familia Pa13

4:Kau kelas apa + pandai subjek apa?
Akaun je Adik-adik sekalian,aku adalah tak mampu nak ambik aliran Sains..tak layak pun t_t..so aku duduk 4 PRINSIP AKAUN dan la ni 5 PRINSIP AKAUN la pulak ye..Akuni nama je duduk kelas akaun,tapi harak maklong,aku kureng reti mengira..Math Addmath bukan idaman hati..Tapi ajar Sejarah set..aku suka :P

lagi boleh Klik SIni Ahh Lara Hidup Amir t_t

Khamis 2/1/14 (asrama)

Hello mello haha dengan sepenuh kerajinan dan berbekalkan draft yang awok buat,makanya awok menaiplah mengenai asrama..pfft hahaha

Pepagi Khamis yang cerah itu,hamba sempat pergi memotong rumput rambut dahulu,eh ikut suhatihlahkan..haha

Then,topupkan mana-mana barang yang kurang..Apo laie lopehtu,maghi la kita berangkat..muahaha lopehtu ado taklimat,then aku dapek Dorm 2..settle kemas-kemas semua..apak aku blah..untuk kalini,aku tadeklah menangis..t_t haha..mcm poyo je kan,dulu-dulu,masa Form 1..siap mintak balik lagi..mampukekau..hahah..

Malamn pertama di asrama,ada perjumpaan dan orientasi..Aku dpt grup 6 (The Vikings)..muahaha main eksplorace la,buat persembahannya menyanyi(liriknya nanti aku buat entri lain)..pfft hahaha..yang tak boleh belahnya.Para exco buat Night Walk..kekeke kelaka ok..mcm la aku ni x bese dengn SmKak tu..yng Form 1 siap menjerit-jerit lagi..ado yg baca Yassin la apo la..aku..rileks sudah..buat abih suara je aku menjerit tengah-tengah pukul 2-4 pgi tu..

Then,masa penutup orientasi,tertiber Exco ckp,Aymir kau kena bagi ucapan mewakili .aspura..fish..hahaha..fine..hahaha ikutkan aja..draft ucapannya nanti aku buat entri lain..lepastu riada hari pertama,bolehkan aku tertidur dokek  kantin..gosh hahaha...riadah hari kedua aku pura-pura buat kerja dekat wakaf.Then riadah ketiga dan keempat baru aku ikut M.ngah pi olahraga..muahaha Aymir pegi olaharaga..mcm dashat je..tapi itu yang aku buat..angkat kening..hahaha

Itu jernak citer,ok bye

Wednesday, January 1, 2014

Salam Tahun 2014

Hello mello, dear readers yang dikasihi dan disayangi, haha sewaktu awak membaca entri ini aku mungkin atau memang dah berada di asrama. Pfft, siapalah gatal mohonkan aku asrama ni. haha lempang diri sendiri laju-laju. Peace ! !

Selamat menyambut tahun baru, semoga tahun ini segala azam awak semua dapat dipenuhi. Lepas ni kalau ada masa dan ditambah dengna kerajinan yang tahap suam suam kuku kaki aku hapdet ye ;)  maklumla orang nak YesPm. Kenalah study. Katanyalahkan =_='

Aku minta ampun minta duit emas tanah dan harta maaf kalau ada tersilap and terkasar bahasa. Sepanjang 2013 macam-macam dah dilalui. Sedar-sedar aku dah nak habis sekolah. Hmm pantasnya masa berlalu, rasa macam baru semalam aku ambik slip tadika UPsr dan PMr t_t

Buat masa ni, itu je aku nak bebel dulu-doakan YesPm aku tau :P

Salam Sayang Aymir Asha 10114