Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Tuesday, December 30, 2014

Salam Rabu 141212




Hello mello,Assalamualaikum buat pembaca,haha pembaca lah sangatkan!!ok biarkan isu pembaca ini berlegar dalam kepala empunya blog ini sendiri..lalalalalala :P

Baiklah bersempena hari terakhir di Tahun 2014 ini,i nak minta maaf dengan awak awak semua.I tahu i banyak dosa.!t_t.haha.Diam tak diam,dah habis pun cuti tahun 2014...pfft hahaha

I nak minta  maaf,ampun juga kaki dan tangan,er kad kredit pung boleh la sekali lagi.Banyak kenangan tahun 2014 yang tak boleh i lupakan.Ada yang manis,kelat,masin,pahit dan etc..ehh macam rancangan masak-masak pulak..haha..Thanks la awak semua sebab sudi mewarnai dunia i tahun ini..Hug ketat-ketat (hug perempuan bukan muhrim haram tau) hahaha..Thanks sesangat..i hargai usaha awak awak semua sesangat.. :D I SAYANG AWAK_AWAK SEMUA tau..huu

Banyak benda yang berlaku tahun 2014 ni,i dah pun selamat mengadap SPM,pergi cari kerja,beraya,lesen,lata,jamuan,itu ini..haishh kenangkan balik rasa sebak pulak..ermmm!! apapun hidup mesti diteruskan,semoga berjaya korang..doakan i jugak tau!



Yang ucap Sayonara
Atynaz

H.A.S.Z

Hello mello,pekabo korang? rasanya i dah 3-4 ke seminggu?? hari tak update kan..hahaha ampunlah i busy kerja kut..ikutkan memang banyak cerita i nak udpate..tapi disebabkan malas i kerja so i pending dulu most story..muahahah aci tak..acilah..dah jom pegi topik utama H.A.S.Z

Untuk pengetahuan korang H.A.S.Z adalah singkatan untuk Hannan Amir Sakinah and Zafirah!! Hannan tu i tak kisahlah sebab i memang kenal dah 2 tahun since kami satu sekolah.

Masalahnya Zafirah and Kak Kinah ni i pelik sikit,kitorang jumpa kat tempat lesen terus jadi ngam..Cuma i jumpa Fira dululah..Next weeknya baru jumpa  Hannan and Kak Kinah dekat tempat lesen..!!Cerita dia camni,Sabtu lepas i sepatutnya ada lagi baki 4 jam kat lesen motor lepas 5 Jam and Fira..! then gerakla pegi Tapah,sekalinya jumpa Hannan,rupanya ambik lesen jugak kau..ok lah..pastu tunggu Fira yang kemain diva datang lambat tu.muahaha,then gerak pegi Gopeng..Hannan sampai dulu,sebab dia naik van lain..katanya van salah masuk gear..btw duduk depan bhai..oppsss!!

Masa sampai,elok aje Hannan lepak dengan Kak Kinah..tertiba Uncle kata kelas cancel,sebab tak tempah lah apalah..so posptoned to hari Ahad.hahaha ini lawakkk!!pfft tapi i ok jelah..since kelas batal..so planned nak pegi makan dibuka..Hannan cadang Kfc..Kak Kinah setuju..Fira i tatau..muahaha

So berangkatlah pulang,i naik kereta lain,pastu mintak Uncle turunkan dkt tepi jalan umah i,tukar selipar and terus shoot pegi Kfc naik Qausar..muahaha Uncle kata,esok saya ambik u tepi jalan,tapayah pegi Tapah..ok baguslahh!!

Shoot pegi jumpa Fira Hannan and Kak Kinah dulu,pastu Firalah nk makan laksa,tapi majoriti pilih Kfc..ko kalah Fira..Then,depan kaunter Kfc tu lagi memacam halnye..adehla!!ko bayangkan nak order pun ambek masa ok..muahaha 

Naik atas then makan,hahaha ini lagi scene gila punya.Memang Kfc tu apak i ada share holder..muahahaha!!serius,inilah first time i jumpa orang yang jenis tak cover..kitorang ketawa bagai nak runtuh Kfc tu..Fira lagi lawak..ada ke abang Kfc tu dipanggil Abang Mertua..hahah..Pastu selamba dia je "bang tolong bungkus lebih ni'..i dengan Kak Kinah dah ngekek..Yang Hannan, "ko fikir ni kedai mak aku ke,ko nak bungkus bagai"...ohya family Hanna ada kedai makan "Restoran Nasi Ayam Kapung"..hahah

Nak lagi best,balik tu ambik no phone..dan i tanyalah Kak Kinah nak save nama apa kat contac list..Fira jawab Qatrunadia..terus i save nama tu..Walhalkan nama beliau Sakinah..aduhai..haha so memang i save jelah nama tu..hmm Qatrunadia!!

Itu cerita hari Sabtu.Hari Ahad Fira tak boleh join sebab dia ada hal dekat Keyel.So bertiga jelah..ini lagi haru,Abang stapler keluar,Abang Pensel tekan keluar..macam-macamlah..!!cumanya kalini kontrol ketawa sebab kantin tu bukan apak i punya..tapi stil dalam 2 hari tu,3 tempat "roboh" dengar ketawa kitoang..First Kfc,second depan Pejabat memandu tu and last dekat kantin..muahahaha

Tak tau camna nak describe,tapi seronok jumpa and kenal depa!!hahah serius i kalau jumpa Kak Kinah and Fira memang kitorang begaduh pastu ketawa..Hannan dia macam serius skit,tapi sengalnya banyak..hee kenangkan Hannan rindu pulak dekat Aion Memok!!

Yang menulis tanpa penutup
Atynaz

Tuesday, December 23, 2014

First day kerja kantin !!

Hello mello,entri The Hobbit and Night At The Museum masih pending!!haha keji sangat pending pending ni..habis malas tu merajai hati..cehh,ok dah melalut..sebenarnya nak cerita pasal -lekas baca tajuk kuat-kuat- haha..yay i dah dapat kerja..!!ngeee

 BERJAYA 
walaupun gagal hahahaha



Kan itu hari i ada mohon 4 kerja kat sini MISI KERJA , tapi satu pun tak sangkut..!!baguskan..penyudahnya mummy cakap ada kosong dekat satu kantin ni sebab akak tu nak sambung belajar..so redah jelah!!i dengar supposed to be 1hb jan 2015 start kerja..tapi semalam akak call pastu gtau suruh ikut harini..!!ok lets go!!

Pepagi i dah bangun,mandi sumer pastu cuaca pun tersangatlah membantu..awan mendung pastu hujan gerimis pulak..tapi i redah jugak lah..hahah akak ajak naik kereta tapi mana pulak i nak letak Qausar tu kan..so lets redah!

Sampai dekat tempat kerja i,i melanguk..hahaha mulut i berat ok..i tak tanya nama ataupun apa-apa ja..i belajar melalui pendengaran..puihhh!!hahaha so ada Cik Ila,Abang Wan and akak kat situ..pastu kerja pertama i adalah settup nasi lemak..hahaha yeyeyeye!!psstu yang lai cam beselah namapun keja kantin kan..!!hahahha pastu ada Ibu Gee muncul pula..haaa!!i ada tanya apa spesifik kerja kena buat,kata Cik Ila,buatlah apa yang mampu dibuat..muaahhahaha

Yang bestnya kat tempat kerja i tu ada jamuan sebab depa menang anugerah Emas tandas terbaik like that la..so memang i langkah kanan betul ada kambing golek tergolek kau, ayam ikan bakar..bubur cha-cha,nasi goreng cina,kari kambing..pergghhh!!lapar pulak i tulis balik,muahahhaa!!!

Serius kerja kantin buatkan i insaf kejap,ingat senang nak cari duit..i kan gedik..so sambil lap lap meja or basuh utenssil tu semua,i fefeling orang susah..pastu bolehkan terbayang betapa seronoknya hidup kat luar dan jadi orang berpangkat...

Pastu depa pakat panggil i Along sebab,hahaha pelik bebeno bunyinya!!aishhh!!biasanya orang luar panggil i Amir je..Along tu yang rapat je selalu guna..hahaha poyo..!!

Settle jamuan,kekemas semua,lap lap semua,ok jom balik!i dah tak larat ok berdiri setengah hari..lenguh kaki,habis kasar jemari i basuh pinggan..muahahahah!!!lantak situ!

Kesimpulannya,bukan senang nak senang,bukan susah nak susah..#insaf

Yang Kerja Hari Pertama
Atynaz


Saturday, December 20, 2014

5 jam Lesen Motor..

Hello mello, sepatutnya update entri pasal The Hobbit dulu tapi tapi i saja potong q dengan up entri lesen..hahahaha sukahatilahkan blog i walaupun korang yang baca, eh ada ke yang baca? hahah. Ok dah meh nak cerita.!

Sepatutnya lesen motor i dah lama selesai, tapi disebabkan i MALAS ambik SPM so i tangguh tangguh dan tangguh. Haha dalam tangguh tu berbaki la 2 jam bila semangat i nak teruskan 2 jam tu,agen kata kerajaan dah tukar sistem dan semuanya kena mula balik.pfft i rasa macam nak ketawa pulak..!!hello nak ulang dengar ceramah bagai semua tu..haha tidaklahhh!!heee and lastly i kena ulang balik cuma atas track selama 9 jam kut..pfft ok la tu kan..!

Then semalam i pergi Pusat Memandu somewhere area Gopeng.Apak biasalah kejut i pukul 7 and 7.30 pagi i dah kat sana.Paling sadis,pukul 8.30 baru gerak..hahaah kelawakkan apakah ini,i dahla dengan sangapnya pastu lapar sebab tak sarapan lagi..nak amukan rasa tak berbaloi buang tenaga,so better duduk senyap senyap.!

Pastu kenderaan sampai,haha naik Van ok van..!kondisi van tu eer bolehla..Yang sajaknya,i kena duduk berhimpit!!hahahahha kematu bontot i duduk berhimpit 4 orang otw pergi balik tu..hahahaha

Sampai Gopeng around 9 am something la,daftar semua latihan pukul 10..boleh gitu? bolehla pusat latihan dia..hahah!! so i pergi sarapan dengan my new friend Mrs.Zafira @ Firah ! ekseli tah macam mana boleh pulak ngam dengan budak ni..haha so lets sarapan sebab kami berdua je yang case tak cukup 10 jam latihan litar..hahaha oh btw Fira datang dengan Cousin dia Atin

So gerak pergi makan Nasi lemak and roti canai,tipikal me memang i pagi selalu makan besar..haha Fira eksyen makan roti canai konon..pastu dengan dia dia sekali order nasi lemak..hahaha koya mung koya mek wey..!!ngee so total nasik lemak 2 roti canai 2 milo ais and air suam Rm9.60 kut..berebut i dengan Fira nak bayar sampaikan akak kedai tu kata "ni kalau kawan aku ni,part bayar semua sorok muka"..haha lastly Fira menang and dia bayar dulu...Ok fine

Lepastu latihan start,i namakan motor tu Samad..ok Samad lets latihan..haha pastu u i tukar pulak dengan Meon sebab Samad ada orang ambik...ermmm hahah.Pastu lunch dekat Kfc,kalini on my treat..btw Fira ni Kelantanese ok.lagi i teruja mbahahaha..I ni kalau sebut Kelate Ganu memang fanatik sikik..hehehe!!

Settle latihan semua,tunggu pulak yang ceramah 6 jam abis,melepak dekat bangku sambil sembang-sembang..pastu kat situ banyak gila merpati kut..and masa makan kfc ada ayam lebih seketul..so i pun fefeling kat Paris sambil siat siat ayam tu bagi burung tu makan.Si Fira pun bolehkan terjoin..hahah semua pandang kut..hahah

End up balik la dengan berhimpitnya..dahla panas belengas habis semua ada..hahaha i pulak tertidur tidur ayam sebab letih..!!ngee pastu sampai terus kejar bas and balik rumah..itu sahaja

Persahabatan memang aneh,bila dan bagaimana ia terbentuk memang sukar dimengertikan.serius i pun macam tak percaya i boleh ngam dengan Fira ni.ohh btw dia dah ada orang booking..muaahaha tak salah kawin awal janji tahu tanggungjawab memasing..ehh..Btw thanks again Ukhti Fira yaaw!

Ukhwah Fillah


p/s konfius ni entri sahabat ke lesen hahah

Yang Melesen
Atynaz

Thursday, December 18, 2014

Update from @mlcloset_ by Elle



Hello mello, lama benar rasa i tak menulis entri.Well biasalah sindrom malas menguasai. Ditambah tambah tambah pulak dengan sekarang musim hujan kan. Kaitan? tak ada hahah ok dah lets pergi ke cerita sebenar a.k.a new update from @mlcloset_.

Pada yang tak tahu @mlcloset_ tu hapa boleh klik @MLCLOSET_ or terus pergi dekat ig @mlcloset_ yang i dah highlight merah dan bukan satu tapi tiga kali. muahahaha!





Ok update kalini i nak promote produk Kekabu by @mlcloset_.So korang boleh baca la detail  dari Kak Elle ya :)

Copy dari FB Kak Elle sendiri :

As salam Hari ni @mlcloset nak kongsi satu produk best giler ⏩ BANTAL KEKABU HOMEMADE BY MANIS yang sememangnya asli dan dijamin terbaik Risau takut kena tipu? Jangan risau kekabu homemade by manis nih original terbaik dari ladang. Kami sendiri pergi memetik di pokok.  

Kekabu homemade by Manis bukan lah kekabu yg di import dari Thailand atau pun Indonesia. Kesemua bahan mentah yang diguna pakai untuk kekabu homemade by Manis adalah asli dari Malaysia.  

Kesemuanya diproses sendiri dari A sampai Z Kekabu homemade by manis telah lama bertapak di Kampar, Perak. Produk kekabu homemade by Manis ni dah menerjah pasaran di Johor, Kelantan dan Selangor Nak tahu apa lagi best? Harga boleh nego sampai jadi beli as long as reasonable bagi pihak Kami  

Baby Set 
#sayajual #sayajualmurah #sayajualkekabu #sayajualkekabuasli #Malaysia #visitmyig 

WA 01126517220 

Wc izma_normaizatul


So boleh terus kontek Kak Elle untuk sebarang urus niaga. I dah bagi nombor kat atas tu kan. Link Ig pun ada so apalagi LETS SHOP.Sesuai untuk dijadikan buah tangan untuk pelbagai acara dan majlis.

Kata empunya insta lagi,gambar kat atas tu cuma design untuk set tilam bayi,so andai kata korang perlukan bantal guling ke bantal lengan ke hapa ke,boleh direct kontek Miss Elle yaa!!

Selamat Shopping :D





WA 01126517220 

Wc izma_normaizatul

Yang Update
Atynaz