Saturday, December 7, 2013

Familia :D

Hello mello,haha okeyh itu haritukn aku ada cerita pasal family mummy aku..now meh aku cerita pasal family belah ayah pulak :3

Sejak kelmarin,ecewah Nenek aku dah peringat kat apak aku pasal kenduri kaum kerabat nenek dekat Teluk Intan..so harini kita pun pergilah...apak aku sungguhlah mencabar minda..dia kuar umah pastu lepak umah nenek aku..pergh lepas zohor jadinya baru gerak!!hahaahaha mujur cuaca ala-ala romantik jekan..so layankan aje...

Dalam perjalanan,Tok Su @ Adik bongsu nenek aku telefon!!katanya ada sedara meninggal dekat Sungai Dorani!!lepastu Tok Su ni nak melayat @ menziarah!!tetiba apak kata Mak jomlah kita singgah!!hambek kau..muahahaha x pasal kitorang terlajak ke Sungai Dorani..pehtu rumah arwah ni tepi laut,wah kemain nko ikan-ikan baru naik sego-sego katanya!!apak dah start membeli..aku beli makanan ringan je...lapo!!dalam 30 minit jugak la kat situ..

Lepastu,go straight tu kenduri,apak bawak ikut jalan dalam..lalu bekas rumah lama moyang aku..sedih sangat sebab bukan lagi jadi milik kita dan hmm banyak nostalgia lama family apak aku dekat Teluk Kerdu..habis semua orang dlm kampung dia ingat..seronok jadi apak aku ;) tapi sayang semuanya hilang perlahan-lahan..hmmm..huhu lepastu singgah asar dekat umah Ode @ kakak sulung nenek aku!!kami masuk je perkarangan rumah Embah Nani @ Adik bongsu perempuan Nenek keluar..sempat la beramah mesra tepi jalan :D lepastu Kami masa kami nak keluar Embah Diah @ Adik pertama perempuan Nenek masuk..hmm hahah berpeluk-pelukan ala-ala jejak kasih depan rumah Ode..sedih ok ;)

Then,barulah kembali ke tujuan asal..pergi kenduri..muahahaha kemain kau melajak kesana kemari..hambek pukul 6.30 petang baru sampai umah kenduri,haha kendurinya esok..memandangkan semuanya sibuk esok so Nenek mintak pegi harini..pukul 7 balik..semayang maghrib dekat masjid and zupp balik umah..hoi penat okey

Itu jernak citer ok bye

No comments:

Post a Comment