Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Monday, November 25, 2013

Pesta Pantun Daerah 2013









Hahah entri ni sepatutnya dipublish lamaaaaaaaaa dulu,tapikan aku kan jenis suka bertangguh dan malas..lalalala aku lupa tarikd PP-D 2013 ni tapi yg pasti antara bulan 4/5 gitula..tengok kalendar terus geleng kepala..tihtihtih

Okeyh malam sebelum pergi tu kitorang sempat buat latihan yang sampai ke titik peluh terakhir & penghabisan darahnya katanya..terakhir..lepastu Cikgu Shahrul anta aku balik..yeyeye kan aku penah citer Cikgu Shahrul ni kan bekas driver aku..ecewah beraninya!!hahah yelahkan beliau yg ambik dan anta aku balik tengah-2 malam buta..komitment beliau tinggi ooo...aku tabik ..hehe malam sebelum pegi tu,apak anta aku umah nenek cause aku cakap esok senang ahh mereka nak ambik aku ke SMK KRUIT..lepastu nenek tanya kamu x dak latihan ke..aku cakap tak..lepasu tetttt Cikg Shahrul muncul depan umah nenek..kahkahkah kelakar x!!!yeyeyeye xpun =="

Pagi tu pulak aku tunggu depan pondok bus buruk dekat tayar simpang umah nenek aku...hambek detail kan..yg si Lan dok tanya kau kat mana..aku cakaplah masuk je simpang kubur tu terus je nanti jumpa ahh aku kat situ..dikatanya aku ni jadi hantu..kwaja!!oh ya kitorang pergi 2 kereta..aku ikut cikgu hafizah dengan Lan..Yasrul dengan Afham tu ikut Cikgu Shahrul,,Gegirls like Ani SYu AIn Aku lupa diorang ikut sapa..Cik Lin x boleh pegi sebab dia ikut bebudak kem kat Kg orang Asli..

Aku memula memang tamau naik dengan cikgu hafizah,..tapi gasak..bertanding-1...KALAH...ahh mcm taun-2 lepasnya jugak..susah nak menang..kihkihkih..pastu masa part balik yg best..Si Yasrul ada hal katanya and kena balik urgent..so dia,Afham dengan Lan balik ikut cikgu hafizah..aku rasa mcm nak melompat sebab aku berjaya balik dengan Cikgu Shahrul..and the gegirls..tapi hazab okey..Cikgu Shahrul tu HAKIM PANTUN!!gila menunggu dia punya lama...lepastu the Gegirls siap tertidur lagi tengok depa fight pantun..yg Ani kelako okeyh..bangun-1 tido blur-2 terus tibai mineral water aku..kau tak beragak..lepastu dah nak pi tengok satu tournament bola(air kuning lawan smk mana ntah) tau sebab semuanya dah selesai!!rupanya ada hakim dah balik ke hapa..SO Cikgu Khaidir guna kuasa  handphone  veto beliau itu dan paksa Cikgu Shahrul jadi hakim..kuntilanak..hahaha kena tunggu lagi!!!pftt aku dah macam..yelah nko berbaju melayu putih dari 7 pagi sampai 5.30 petang..babas gila!!!hahahaah..panas okeyh!!!

Lepas selesai semua..x sangka depa dok pakat bagi sijil time tu juga..The gegirls time nieh dah kuar pi mana  ntah..masa Diseru SMK AIR KUNING..aku pun menggelongsor ke bawah..menyorok la tu..hahah yg Cikgu Shahrul dah toleh ke belakang cari-2 kitorang..lallalal,lastnya beliau jugak la yg wakilkan.. :P

Lepastu balik ahh umah,,ingat nk pi tengok tournament bola tu..rupanya dah khatam!!siot jek...hahah lepastu singgah RnR Tapah kut..makan-2..tau-2 cikgu Shahrul ilang...rupanya dok makn kuih..hahaha sweet je bila dia kata dia tapau makanan untuk wifey dia(err aku ingat-2  lupa pasal nieh hehe)!!




















No comments:

Post a Comment