Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Saturday, November 30, 2013

Hikayat versi tak bernama

Oren kata :

Izma Normaizatul Hamboih kemain kau nokk membahan aku waktu aku x online!!! Kemain!! Mcm mntak dimakesahkan!!
2 hours ago · Unlike · 2

Izma Normaizatul *di mak esah kan
2 hours ago · Unlike · 1

Amir Taufiq aku pakai mak yam sekarang kau nak try..mak esah x selamat..bahaya dik non..
2 hours ago · Like · 1

Izma Normaizatul Hahahahahaha eleh mak yam pun nuntut ngn mak esah pe dehal!
about an hour ago · Unlike · 1

Amir Taufiq salah tu..mak yam menuntut dengan mak nab(mak ayam ada mak arnab pun masuk)!!kau ni ahaha
about an hour ago · Like · 1

Izma Normaizatul Hahahahahaha eh mak esah mana?!
about an hour ago · Unlike · 1

Amir Taufiq mak esah tu sebenarnya jiran mak nak dengan mak yam.cuma dia terpopular sikit sebab umah dia cover umah mak nab dengan mak yam..hambek detail x!!!
#rinduDakencem aa..!!huu
about an hour ago · Like · 1

Izma Normaizatul Hahahahaha kalau ngn kau mmg habis salasilah keluarga mak esah kau kluakan..
22 minutes ago · Unlike · 1

Amir Taufiq jgn mengada,,mak yam dengan mak nab ditekankan sekali lagi bukan keluarga mak esah..jangn kta bau-2 acang..angin kentut pun x der...
21 minutes ago · Like · 1

Izma Normaizatul Hahaha eh mana kau tau!! Kau ahlo keluarga mak nab or mak yam ke/
11 minutes ago · Unlike · 1

Izma Normaizatul *ahli
11 minutes ago · Unlike · 1

Amir Taufiq hikayatnya begini,alkisah sewaktu aku nak membomohkan #dakencem dan #adindaY..aku pi la umah dia..x der orang..rupanya Mak esah ni P.a.t haram..baya oo kang kau duk berbomoh polis serbu..haa jawab la sendiri..so gunalah bomoh Malaysia dan melayu..dijamin asli..sreetttttttt aku jumpa Mak Yam lepastu dan three..ahhh payah untuk ditafsir
#bengongsajep
9 minutes ago · Like

Izma Normaizatul Baru lepas makan ubt gegat eh? Sedih!!
21 hours ago · Unlike · 1

Amir Taufiq kesimpulannya tidaklah baik kita mengamalkan perbomohan-bomohan seperti kau amalkan!!just kasi dia minum rcun tikus je..x pun doak Allah balas je..Sekian mohon membangkang..sreeet sala Mohon mencadang
21 hours ago · Like · 1

Izma Normaizatul Hahahahaha choy je amerrr
19 hours ago · Unlike · 1

Amir Taufiq hidup lgi nko ye
19 hours ago · Edited · Like

Hikayat mak Esah mak Yam dan mak Nab

Saturday Writing

S.I.A.D.U
! sketsa ibu anak dan ustaz !

Ibu oh ibu,
Saya mahu kahwin dengan si Dia
Seorang Ustaz dari Mesir

Anakku oh anakku
Apakah kau yang berambut karat ini
Sesuai untuk Ustaz itu
Oh kau memeningkan fikiran ibu nak

Ibu oh ibu
Inaikan tangan anakmu ini
Hantarlah saya sebagai pengantin
Saya pasti berubah
Demi Ustaz tercinta

Mentuaku oh mentuaku
Saya datang mengahwini anakmu
Agar dia dibimbing dan berubah
dari rambut karat ke bertudung labuh
Doakan kejayaan saya :D

Friday, November 29, 2013

Kenangan

tengok satu drama,bila guru terlalu memaksa anak murid bercakap bahasa inggeris sedangkan mcmlah anak murid awak ni lahir kak London mcm cikgu..hehehe teringat satu peristiwa 14.3.2013
Dimana ketika itu dua rakan aku menghantar notis Mesyuarat PibG kelas ke kelas,sekali sampai satu kelas..hambek kau CIkgu dia suruh cakap inggeris der..hahaha..lepastu diorang belah(x bagi notis lagi)..then jumpalah aku yang sedang melenggang cari extension*ejaan bagi plug penyambung bnyk-2 tu (hehe masa tu aku ada latihan bahas pagi)..aku pun sebenarnya da lama jugak geram dengan cikgu yg sama sebab beliau memang kerek..sekali aku yg bagi.memula tu aq salah kelas(sukahati je pergi kelas sebelah pada kelas tu)...Smpai kat kelas tu aku cakap May i see the class monitor...jeng-2 ok(lepastu dia siap tanya lagi mana kawan-2 kamu tadi,dah lari masuk kelas ke..cakap itupun susah)..tett bapak kerek..hahahaha
 — with Shah Eizlan.

Official Written :T.B.G

Dari Cina ke Kota Melaka,
Singgah di Kuala membeli kuini,
Pantun ini pantun pembuka,
Jemputlah baca karya saya ini,

Titipan Buat Guruku

Kau adalah insan kedua selepas orang tuaku
Hadirmu umpama sinar yang menerangi saat kegelapan
Menyuluh dan mengisi kekosongan dan kegelapan hati ini

Hadirmu disaat kamii tergapa-gapai
Inspirasi keempat selepas Allah Rasul dan Keluarga
Membakar semangat kami menerjah dunia
suatu hari nanti

Ya itulah dia insan bernama guru yang dikasihi
Terima kasih kerana berkhidmat sebagai guru
Jasamu kukenang sehingga akhir waktu

#AymirAsha97
Unfollow Post · 14 min

Official Written : D.U.S

#Disaatakupernahsendirikauselaluadauntukku!

Doa buat sahabat

Ya Allah ya Rabbi
Engkaulah yang mengasihi lagi dikasihi
Panjangkanlah persahabatan kami ini
kekal di dunia bertemu di akhirat

Berpisah kami Nauzubillah
Bertemu mati InsyaAllah
Temukan kami di taman-taman syurgamu
Jauhkan kami dari nerakamu

Wangikan persahabatan kami dengan hidayah-Mu
Jauhkan hasad dan benci untuk umat-Mu
Sesungguhnya kami bermohon kepada-Mu
Kekalkan pershabatan ini sampai ke Jannah-Mu

Cinta kami cinta biasa
Sayang kami sayang manusia
Tiada setanding cinta kasih-Mu
Namun,kami pohon berkatilah kami
Hingga kami bertemu mati

Ya Allah
Berharap kami kepada-Mu
Bermunajat kami kepada-Mu

Kupanjat dan kutitip doa ini,
Jadikanlah aku SAHABAT SEJATI..

Thursday, November 28, 2013

Them :P



With Aion Memok yang ahh Tokey #AY ayam tu..anak emas aku cucu  berlian M.ngah nieh pfft
Apa ntah nama dia nieh..lupa ahh hahaha
Lan:Uh ada Lipas!!
AmiR:kerana dirimu begitu blur berhargahadoilanyerpun
With Aniey Munchit hahah
Wif Alis apa ntah nama penuh dia..hahaha
As usual dengan M.ngah Ku Yes  Nor Kita nieh haa
Anak menantu haha Wifey Naufalisa katanya!!adeh bermenantu aku rupanya ye

Wednesday, November 27, 2013

Life 3102

Hello-Mello hahaha,sungguhla bosan disini okey.Makanya ewah marilah kita merambu di sini.Entri ni entri sepanjang zaman tahun 2013 punya cerita t_t hahaha!!sangatlah sepanjang tahunnya pun :3

Lepas je habis cuti bulan Disember 2012 kita masukla sekolah balik kan!!sebagai Tingkatan 4!!lalu orientasi bagai..and aku tercampak akhirnya di 4 Prinsip Akaun!!dari situ life aku begin okey!!kenal mcm-mcm manusia dlm kelas tu.Kalau dulunya dunia aku hanya RK,nowdays aku dah kenal bebudak kelas bawah staement riak!!hahah akukan mesra enviroment,tu pashe semua orang aku kureng kenal!!

Dalam kelas ada 25 manusia,memacam ragam dan karenah!!Teacher as guru kelas and guess what AKU Migrain okeyh dengan depa semua  :P..hahah and aku bendahari..what!!hahaha endingnya semua caca marba!!

Tahun ni jugak tahun improvment jugak bagi diriku dirimu jua haha sebabnya lahkan!!ecewah Aku masuk memacam pertandingan okeyh..and Bahas sampai negeri kau!!Thanks Tu YASRUL AND MR.SHAHRUL!!harapkan aku..kelaut..tak pe azam tahun depan In Sha Allah nak bawak Pantun pergi negeri!!Bahas..no komen*akukan darah gemuruh* Pang diri sendiri lima kali slow-slow*

And tahun ni jugak aku kenal a few senior tahu nama je pun na kecoh!! biarlah biarlah !!siapa eh Mestilah Yasrul..lepastu si P.ngah Acoi and Along yang juga anak buah kesayangan Mr.Shahrul selepas Yasrul pfft!!Diorang senior yg bengong!!!tapi aku tau diorang baik baik ke!! hahaha!!habis dah sesi sekolah diorang ni..sretttttttttttt maknanya aku bakal jadi form 5 le tu..vangang haha tuanya rasa diri ini..ahh payah untuk ditafsir!!

And memacam la jadi!!akupun lupa sebenarnya..short term memory lost kejap!!hahah fhitam okeyh nak mengingat dari bulan satu..walaupun aku ni detail ecewah tapi memori lemah tu tetap menghantui..adeh hahaha..oh ya tahun ni  jugak aku dapat borang nikah baru PENGAWAS..huhuhu Lets wait and see next next year eh..

ok itu je nak citer..byee


Bosh Han

Ahh Kerana Diriku Dirimu begitu berharga puih  gagaga

#peniaga ayam berjaya!!tengok van la beb!!
#Ayam ayam ayam!!mali mali
Diut Diut hahaha eh,motif!!mana ada motif saja-saja nak membuang masa yang memang dah sedia ada terbuang ini.Nampak gambar atas tak!!Haaaaaaaaa inilah dia Family Pa13.Kau mampu bela Mak sedara yang separa gila dan anak pungut yang kuat mentekedarah.Aku mulanya nak menyerah,mujurlah ada Papa Zola penyelamat Rumah dan Kubur...Ok merepek :P 

Aku rindu diorang dua ekoq ni,yg sorang gila kat chat dengan status,sorang lagi ghaib hahah entahlah kat mana M.ngah itu sekarang...akupun enggak ngerti..lalalala 

Monday, November 25, 2013

Pesta Pantun Daerah 2013









Hahah entri ni sepatutnya dipublish lamaaaaaaaaa dulu,tapikan aku kan jenis suka bertangguh dan malas..lalalala aku lupa tarikd PP-D 2013 ni tapi yg pasti antara bulan 4/5 gitula..tengok kalendar terus geleng kepala..tihtihtih

Okeyh malam sebelum pergi tu kitorang sempat buat latihan yang sampai ke titik peluh terakhir & penghabisan darahnya katanya..terakhir..lepastu Cikgu Shahrul anta aku balik..yeyeye kan aku penah citer Cikgu Shahrul ni kan bekas driver aku..ecewah beraninya!!hahah yelahkan beliau yg ambik dan anta aku balik tengah-2 malam buta..komitment beliau tinggi ooo...aku tabik ..hehe malam sebelum pegi tu,apak anta aku umah nenek cause aku cakap esok senang ahh mereka nak ambik aku ke SMK KRUIT..lepastu nenek tanya kamu x dak latihan ke..aku cakap tak..lepasu tetttt Cikg Shahrul muncul depan umah nenek..kahkahkah kelakar x!!!yeyeyeye xpun =="

Pagi tu pulak aku tunggu depan pondok bus buruk dekat tayar simpang umah nenek aku...hambek detail kan..yg si Lan dok tanya kau kat mana..aku cakaplah masuk je simpang kubur tu terus je nanti jumpa ahh aku kat situ..dikatanya aku ni jadi hantu..kwaja!!oh ya kitorang pergi 2 kereta..aku ikut cikgu hafizah dengan Lan..Yasrul dengan Afham tu ikut Cikgu Shahrul,,Gegirls like Ani SYu AIn Aku lupa diorang ikut sapa..Cik Lin x boleh pegi sebab dia ikut bebudak kem kat Kg orang Asli..

Aku memula memang tamau naik dengan cikgu hafizah,..tapi gasak..bertanding-1...KALAH...ahh mcm taun-2 lepasnya jugak..susah nak menang..kihkihkih..pastu masa part balik yg best..Si Yasrul ada hal katanya and kena balik urgent..so dia,Afham dengan Lan balik ikut cikgu hafizah..aku rasa mcm nak melompat sebab aku berjaya balik dengan Cikgu Shahrul..and the gegirls..tapi hazab okey..Cikgu Shahrul tu HAKIM PANTUN!!gila menunggu dia punya lama...lepastu the Gegirls siap tertidur lagi tengok depa fight pantun..yg Ani kelako okeyh..bangun-1 tido blur-2 terus tibai mineral water aku..kau tak beragak..lepastu dah nak pi tengok satu tournament bola(air kuning lawan smk mana ntah) tau sebab semuanya dah selesai!!rupanya ada hakim dah balik ke hapa..SO Cikgu Khaidir guna kuasa  handphone  veto beliau itu dan paksa Cikgu Shahrul jadi hakim..kuntilanak..hahaha kena tunggu lagi!!!pftt aku dah macam..yelah nko berbaju melayu putih dari 7 pagi sampai 5.30 petang..babas gila!!!hahahaah..panas okeyh!!!

Lepas selesai semua..x sangka depa dok pakat bagi sijil time tu juga..The gegirls time nieh dah kuar pi mana  ntah..masa Diseru SMK AIR KUNING..aku pun menggelongsor ke bawah..menyorok la tu..hahah yg Cikgu Shahrul dah toleh ke belakang cari-2 kitorang..lallalal,lastnya beliau jugak la yg wakilkan.. :P

Lepastu balik ahh umah,,ingat nk pi tengok tournament bola tu..rupanya dah khatam!!siot jek...hahah lepastu singgah RnR Tapah kut..makan-2..tau-2 cikgu Shahrul ilang...rupanya dok makn kuih..hahaha sweet je bila dia kata dia tapau makanan untuk wifey dia(err aku ingat-2  lupa pasal nieh hehe)!!