Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Thursday, October 31, 2013

Khamis yang Gilo ^.^

Hello holla holli :D

Pagi Khamis tadi  warga 4 Pa x de periksa..cikgu pun x masuk so adalah menggila sekejap..>,< memula depa main binggo..hahaha pehtu main nama negeri buah binatang benda...haduila..esok periksa akaun arini rileks-2 je..hahaha..lepas rehat sumer blur-2 x tau nak wat apa..da x aktif mcm sebelum rehat..hoih mengantuk okeyh tadi..rasa cam nak tidur..tapi x boleh..muahaha...pehtu hmm x banyak mende nak citer pung...17 days more towards my birthday :D..ok rasa macam semalam je habis Pmr..pastu beria mohon VOkasionAL..tapi x dapek..pehtu x dapat masuk kelas Sains..wuhahaha terdampar di Prinsip Akaun..tapi sumpah x menyesal..kenal Acik Kuno..Aion,Jas,Naufalisa,Shira dengan yang lain-2 pun dah sumpah mcm best(sngtkan)..hahaha memacam perangai ada okeyh :P Tapi sumpah seronok kenal korang :#

kenangan 2013..hmm
#moodhampiri2014okeyh

trip to Redang Island and rombongan ke Kelantan Terengganu

Khatam QURAN..bahahaha ini yang tak menahan.. feeling alim gitu

masuk forum dan pantun..menang Bahas(mamtiklah tahun depan Yasrul nan hado...)

menang gubahan dan saguhati masakan..kuiz patriotik pun..ekekeke

melepak dekat rnR Tapah dengan group bahas..muahahah nampak retis okeyh..memula x tau nama dia..lelama baru perasaAn..

stay kat sekolah sampai 5 pagi(x pernah aku buat okeyh..pepaling lewat pun pukul 12 dah sampai umah..apak siap call lagi tanya pasal aku..segan hokeyh)..hahaha lepas tu #dakencem anta balik umah.. pukul 7 bangun balik siap pergi Bahas dekat Smka Slim..(mujur bese tidur lewat hoho)

melepak dekat somehere in Taiping tengah-1 malam dengan group bahas 2013..kekeke ini sumpah aku tak pernah buat lagi okeyh..itulah perstime aku jadi#kupukupumalam..lalalalala


ini kisah keluarga 69 budak Pa 13

Cerita bermula dengan M.cik/nenek Kunoose(err Kuno),diikuti anak saudara merangkap anak angkatnya Aemir.Aemir pulak ada 2 orang anak.Satu anak pungut iaitu Ain Memok..Dia ni Aemir pungut masa tengah mkan ayam golek dekat pasar malam..montel-2 budaknya.heee..satu lagi anak tiri angkat Aemir,NaufalIsa..hoih  nilah anak tiri palin degil dalam sejarah..muahaha

Wednesday, October 30, 2013

ianya Wet-nest-day :3

Helllo helli holla,it is WEDNESDAY okeyh..18 days more towards my birthday...wuhaahaa eagerly waiting adn x sabar-2 lagi okeyh..tint-tont..hahah..hokeyh cam beselah ini baru mukadimah ye..haha

Ok,lately ni kerap alami Dejavu-hahahah...rasa mcm err ia da berlaku tapi ia sebenarnya belum berlaku..lalalala..Ok harini bermula macam tak biasa..unsual day...ala- weirdo gitu..heheh.."apa yang pelik,tak tau."sila tolong ikut ayat ini dengan lirik wonderpets.Kemoshanan mula melandai hatiku-hatimu..kihkih..abis hati siapa lagi..abang hot jiran sebelah kanan dalm kelas aku..petuih hahaha..

Lately ni rajin bawak bekal pi sekolah..hari-2 bawak popia..eh popia je pun..hahah setakat popia masin yang berlemak itu pun nak kecoh...mestilah haku kecoh sebab haku suka bila orang makan habis air tangan aku..(ayat sedapkan hati,yelah mende free mestilah tak de orang tolak..cheese)

ok itu je nak bebel,malas nak citer panjang lebar petak empat segi..hoho

Quotes:
A true liars teach us hard lesson..We must beware of them..Do not believe them again..Unless you are a liars to..
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11159555/?claim=4b58f8fvxvv">Follow my blog with Bloglovin</a>

Monday, October 28, 2013

Hari yang Diluar Jangkaan 2

Scene masa nak menuntut hadiah..waktu reha di pejabat SMkAK Jam 10.56 pagi (okeyh detail x)..hehehehe

Sedang elok aku mendarat melangkah masuk ke dalam pejabat itu..aku kena halau balik keluar..kekekek yelah 3 orang sekali claim sahaja pada satu-2 masa..chesee manalah haku tau..pehtu melopong depan pejabat.. 3 minit kemudian..seorang freshie perempuan form 1 asenyer berkata..Hoi kau masuklah..hamboih dik..heeee.pehtu aku pun masuklah..lengang-2 sawi..:3..

Sedang elok aku tunggu turn lagi,tetiba sampul claim itu kena rampas,terkejut tenuk beruk aku...aku toleh..rupanya @Dakencem punya angkara..dia cakap dia nak 30% daripada hasil mahsul cukai itu(aku cam nak bagi sebab masa masak itu hari aku pakai nametag beliau..*tak dek kena mengena*)...ekeke pehtu aku cakapla nanti husband aku Ku Noor marah..boleh dia wat dek je..hahampeh hoi..pehtu aku sengajanya tarik dada ke kemeja awss nametag dia..hik hik nak cubit dalam office okeyh...pastu dia hilang...cecepat aku lari..sorok kasut baru dia..ohya dia da x pakai kasut lama,inilah perstime aku copet kasut dia..vangga okeyh..pehtu aku jalan-2 merata..then dia kuar opis..muka blur-2 cari kasut..bahaha aku kesian..tolongla cakap @nur Taufiq yang sorok..baik x aku..baikkan*petuih haha*..oklah itu je na citer..x sangka okeyh begini jadinya..wakakak

p/s:esok cadang nak make popia cheese untuk @Dakencem..balas budi katanya


Ok bye

Hari Isnin yang diluar Jangkaan 1

Isnin yang tak tau samaada haku nak nangis ke happy..Ok jom kita meraban eh..

Pagi tadi pegi sekolah cam bese...x jangka apa-2 pun akan berlaku..tengah elok beratur dalam perhimpunan..sekalinya ada pengumuman Pemenang-2 Karnival Koko SMK Air Kuning 2013..wahahaha haku sungguhlah nervous okeyh..maklumlah kena Naik stage..hakukan divapemalu penyegan.. mana biasa naik stage cenggini.*okbohong*..hehehe

Ok @Dakencem adalah Emcee kita pada pagi tadi..awss he look very the very have karisma you know..kekekek..selepas pengumuman beberapa pertandingan Koko..sampaila pada kategori membebel dalam senyap Gubahan dan lipatan..okeyh dapat saguhati dan tempat ke 2..muahaha dapaeklah Rm 40..vangga mestilah...yg poyonya..boleh pulak main sorak-2 masa haku naik pentas..x kelakar okeyh..tapi aku faham..akukan diva budak baik..mihmih..memasak pulak dapat saguhati..hoih RM 20 okeyh..wa cakap lu Air Kunin memang kayalah...hahaha..lepastu lagi haku dapat hadiah Kuiz Patriotik..yg kelakarnya..@Dakencem boleh sebut nama haku jadi Amir Firdaus bin Yusri dari kelas 4 prinsip..Dia berhenti pehtu pandang aku..wah...aku pun pandang la balik dalam-2 geleng pehtu angguk (sila bayangkan) bila dia bagi isyarat tanya Amir Firdaus tu awak ke..pehtu dapat lagi RM 10..so totalnya RM 50_lepas tolak share dengan maid kawan aku Mrs.Nunoi...muahaha lawak olek bila citer pasal nama.. Memula Muhammad Amir Taufiq,Pehtu Nur Taufiq..pehstu Amir Firdaus okeyh...blur kejap..banyak no aku punya gelaran..almaklum orang baik pasti selalu dikenal..
*muntah sebesen* heheheh

Saturday, October 19, 2013

Khamis Yang F-enat But F-un 2

Dah selesai part kad menu tu..kitorang melongo jelah kad koop tu..sambil2 tu aku terangkan kat Mr.Nunoi apa perancangan dan jalan kerja..macam master chef kau..ekekekek

Then,lepas rehat camtulah sesi kedua dimulakan..masuk je dapur..buang masa 10 minit dengar cikgu bagi arahan ulang2 lepastu main saiko. ckp sila hidang cepat..juri dah tunggu!!walhal aku baru je nak masuk kuetiaw time tu....haduila..1 jam 30 minit mcm 45 minit je,hahaha vengang je aku..
#abaikan part ni#

Ok then dapat tempat memasing (kami Group+ Dapur 13)...so aku mulakan dengan double boiler coklat untuk menu apple mandi coklat yg manis manis apple+coklat nyumm..pastu menyagat filamen ketam untuk dibuat kerepek ketam rangup..then gorengkan secukup garing..ewah..lepastu aku goreng pulak popia lemak-lemak masin yang dibuat dengan penuh cinta kasih sayang aku dari umah..masa ni Mrs.Nunoi sedang sibuk membasuh periuk belanga peralatan memasak yg kotor...ok dia memang cekap bab membasuh ni..sekejap je dah settle..aku respek..hahah.

Masanya untuk goreng kuetiaw..cadangnya nak goreng sejenis je..(char kue tiaw)..tapi memandangkan aku sangat2 x yakin dengan masakan sendiri..so aku cadangakn kat Mrs,Nunoi buat kuetiaw goreng..Dia pun ok je..Memang  feeling aku tepat..^ ,^ charkuetiaw failed tapi keutiaw biasa lulus..haha dapat pujian lagi.sentap jugak sebab kuetiaw biasa itu airtangan Mrs.Nunoi(tapi akupun tolong apa..ayat sedapkan hati..ekekeke..Air pulak kami buat air Sirap Soda berlaici..sejug habis camtu je...ekekek nampak x...aku x nampak..lallaaa

itu je nak cerita..Isnin ni periksa akhir tahun bermula..hmm x lama je lagi 2014 datang menjengah...cepatnya masa berjalan kan..Oklah aku nak masak*tapi gas habis* acanor tu...hahahah





Friday, October 18, 2013

Khamis Yang F-enat but F-un 1

Bismillah :D

Assalamualaikum Hallo Halli Hallu..dah lama rasanya tak  merepek meraban menulis kat sini..haha
Ok..harini daku nak cerita pasa pengalaman masa pertandingan memasak 2 hari yang lalu(khamis lettew)..Apa pertandingan  Membebel  memasak...eee kaukan lelaki kenapa join memasak??Haila naik menyampah nak jawab soalan cenggitu..haha dah aku suka memasak nak buek camno..ok ok back to the point..focus please

Sebenarnya pertandingan memasak ni sepatutnya dah lama berlangsung..tapi sebab PMR kut..banyak kali kena tunda..haha ingatkan dah batal rupanya still on lagi..okeylah daku pun mengikut perintah...so moh kita buat persiapan ye..

Pagi khamis tu,kelas addmath..memandangkan aku bawak barang basah sikit..so aku ajaklah  Mrs.Nunoi si tukang gaji merangkap bibik  patner aku untuk simpan barang-barang itu kat peti sejuk..then,aku tanyalah ke dia pasal kat menu..lepastu dia cakap jomlah kita buat kad menu sekarang..akupun okeyh je sebab malas nak masuk addmath..nampak kerajinan di situ..so lepastu kitorang lepak Koop sampai habis masa addmath buat kad menu..katanya sampai 8.50..sekalinya tengok jam dah 9.10(waktu bm pun masuk)...Mrs.Nunoi kata alang2 ponteng..baik sampai rehat..ekekeke..akupun meredhai jelah..then terus bertekak pasal kad menu sambil dengar lagu naysid Opick kat koop itu..haduila..sepuluh kali buat kali kesebelas kira jadilah..ook inilah hasilnya