Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Monday, September 16, 2013

E B 2

























E B 1



























Trip To Kelantan Terengganu

Bismillah,

Kelmarin kami pi Kelantan Terengganu..ikut rombongan sekolah Umi..hahah rombongan sekolah rendah..memang havoc sangatlahkan bagi kami yag tingkatan 4 ni..ngeee hahaha
ok fokus fokus!!

Perak  TO Kelantan

Perjalanan dimulakan tepat jam 5.10 pagi(bertolak dari depan SrAr An_Nadawiyah kut nama beliau haha)
Singgah subuh di Rtc  Gopeng then seperti biasa kalau menghala ke Kelantan Terengganu wajib mesti singgah Hentian SeberangPerak(ala hentian yang ada eskelator itu hahaha)..kat sini sempatlah mengimbau kenangan masa pi bahas itu hari..dapatlah duduk dekat tempat yang sama team bahas kitorang duduk untuk lunch..waa sendu gila..haha

then melepasi Bandar Kuale Kangsor(Kuala Kangsar)..Grik dan singgah di Hentian Banjaran Titiwangsa..hoho..air dia sejuk gila...dan kebetulan datang time tu berkabus pulak..so memang x nampak la puncak gunung itu..ahahaha..lepastu singgah satu lagi hentian*forgot apa nama hentian tu* gagaga

then kita lunch at Bukit Bunga Kelate..gagaga sumpah x sedap..tapi mengenangkan LAPAR...sebat ajelah..Derm kan..haish..lepastu terus pi Kelate..singgah sat dekat Rantau Panjang..beli teddy bear..and Lv celup gagaga..itu je yang mampu dik non.. :#

Singgah solat di Masjid Muhammadi Kota Bharu..then terus ke Pasar Siti Khadijah..unfortunately..ini pasar sudah mahu tutup da...grr hahaha..so kami pun x dak la nak shopping beria..Buat kerja gila cari McD...gegeh menanyakan kat orng..mujur dekat dengan PSK..kalau x..hahaha..menapaulah kami sebiji burger..

then move on to Pantai Cahaya Bulan..penginapan kami dekat Kem Kijang*kem pengakap* berhampiran dekat PcB..so sebelum tu singgahla dekat PcB dulu..haha dok ralit melayan anak angkat adik angkat main layang-2. dan menikmati sunset..awss haha..daku x makan satu mende pun yang bernama ICT....cheese hahaha..then balik kem penginapan,solat dan kita ke Wakaf Che Yeh..wuahahah

Dkt WcY ni..beria la kononnya kami nak shopping baju bajan yang murah..sekalinya hujan mulai rintik-2..derm gila...jumpa pulak dengan SIR@ketua rombongan.so dia ajaklah pi makan..disebabkan hujan daku ikutlah beliau..semua tempat makan penuh time tu..yelah time hujan kan..Sir bawak kami pusing-1 WcY tu..dari tempat masuk(ikut jalan masjid) pusing sampai pasar basah ==" Sir bawak..terfikir jugak beliau ni nak makan dimana..yelahkan situ mana ada kedai makan..x kan nak makan dekat bank pulakkan..ayak ape kes ni..rupanya beliau saje je buat begitu..supaya ada tempat kosong kat kedai tu..dan biar kitorang ni lapar balik...cheseeeee..mujur makan malam beliau subsidi..kalau x..gagagaga..ohya kami semua makan nasi kukus ayam..lalala.lepastu aku nak shopping tapi tergendala sebab mamat yang sepatutnya daku jaga hilang..oh derm..rupanya dia ada dalam bas...wuhaha baguslah beria aku cari kau dik..kalau kutahu begitu aku shoppiing je,,biarlah kau hilang..hergh hahaha

Then balik tidur..bhahaahahh..aku tidur mati nyeyak gila..haha f-henat kut

Kelantan TO Terengganu

Esok paginya pas subuh..kita bertolak ke Terengganu pulop..haha ok part ni ada sedikit kekecewaan..kami langsung x dapek make nasi kerabu..bahaha..yang ade nasi dage nasi minyak nasi lemak..choi aku pi la tanya kedai hujung..pun sama jugak..cuba try tanya ke mokcik tu..ade jua nasi kerabu ke sini..dia sini nasi kerabu payoh nak cari..kalau nak makan nasi kerabu kena cari atas daripada kawasan TOK JANGGUT..apa..tapi mujur m.cik tu cakap kat gerai seberang ada nasi kerabu..tapi..TAK SEDAP..haaaaaaaaaaaa!!kemfunan lagi..bhahaha

Then kita Sampai ke Taman Tamadun Islam..ronda-1 taman monumen..naik TTI RIVERCRUISE..hahahahah x menahan betul..maklum ikut rombongan Sk..sabarlah jelah..tapi best apa..Lepastu kita ke Losong..dan destinasi seterusnya Pasar Payang..kat pasar payang ni daku ingat nak shopping beria..tapi...aura malas melanda so main beli-1 sikit-1 je..wawawawa ruginya rasa..then bertolak balik..singgah sembahyang di Masjid dalam area Permaisuri,Setiu..makan-2..dalam bas kami tidur x hengat..sekalinya sampai la kat Jeli.singgah minum kejap.bahaha kami minum Milo..teka kami minum dengan sapa..bukan dengan Sir,bukan jugak dengan Cikgu Shahidan(kami segan tau)..kami minum dengan Lv tiruan tu..bahahah..sweetkan..tapi still mengantuk gila babeng..sedar-2 dalam pukul 3.30 pagi sampai umoh..dumm tidor x hengat..mihmih..
OK..dah malas nak menulis..nantu entry bergambar menyusul.. ;P


Tuesday, September 10, 2013

Hari hari di Tingkatan 4


holla,lama rasanya tak menulis sesuatu dekat sini :3..ini adalah kesinambungan entri Hari Selepas PMR Result!!hari hari yang berlalu semakin SUkar,,derm gila..hahahha bayangkan 3 hari balik 3.10 petang!!awss except Rabu dan Jumaat = = "..menunggu Hup Soon yang lems macam siput tonggek tu!!gagagaga penat penat!!ditambah pulak sekarang ni musim HUJAN...asal petang je hujan..asal hujan je petang..pftt!!manjang basah je kalau nak menyampai ke rumah!!sight!!konklusinya Ianya MEMENATKAN!!


#raya sukan lepaking#

Oklah Jom layan gambar aktiviti daku!haha