Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Tuesday, December 18, 2012

Pontianak Mangsa Ragut ( P M R )

Belakangan ini semua pontianak telah dikejutkan dengan kejadian ragut yang telah memakukan satu pontianak..kesian dia :3
 *abaikan

Masa berjalan begitu pantas...huhu tak sangka i dah melepasi 2 ujian terpenting(buat masa ni lah kan) dengan penuh bersederhana dan dan biasa biasa sahaja...

ujian pertama UpSr: hanya dapat 3 A 2 B (ala hebatlah tu kan)
*dalam hati sedikit kecewa ala2 ikan rentung

ujian kedua PmR: ujian berhantu yang ditakuti...hanya dapat 1 A 6 B 1 D (waaaaa hebatnya kau Amir)
*malas mahu meraung,hehehe biarkanlah biarkanlah dan biarkanlah..

Ujian Terakhir SpM: entah rasa seperti mahu dan tidak mahu ambil saja SpM..heheh
*mengadalah kamu sengal..

konklusinya: saya adalah manusia yang malas kalau ada ada kalau tak ada tak adalah..tak gitu mak Limah oiii
llalalaal rasa soperti mahu benam benam result di Pluto..arghh

Wednesday, December 5, 2012

Perjumpaan Tahunan AinMaisarah 2012 Part Last

*video ihsan >Awan Wan<
http://www.youtube.com/watch?v=Xrm25NF0HRI

*gambar ihsan Kak Ain
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.500680916632973.118629.104761292891606&type=3




I dah malas nak cerita panjang lebar,hew-2 tengoklah video tu ya..perjalanan majlis Perjumpaan ni..hahahai..
kalau ada rezeki tahun depan nak Pergi lagi...*ok ini bukan janji tapi pasti Lol*

I sepanjang Majlis..(abaikan muka yg berminyak tu)







BIRU MALU TAPI MAHU(abang Alam+ kak Izanor sahaja yang bersemangat kami yang lain dah malu alah gitu)



abang alam: satu!! BIRU!! oya!~
"aman: kau ambik kucing aku yea?? kucing itu aku yang punya!
" azanil: siapa kata Gadis Bintang je terer?? ini...MUSCLE ori punya!!
DAN
kak izanor:asal ngan member-2 aku ini??

 Via:Izanor Sharif:
Selama ini hanya berkomunikasi menerusi Facebook. Akhirnya, semalam bertemu juga dengan Amir yang tidak jemu mengucapkan kata-kata semangat dan berpeluang menandatangani novel-novel yang jadi koleksinya.

Biru! Berada dalam rumah sukan yang sama memberi banyak masa buat kami bertukar cerita. Dia sudah mengulang baca banyak kali setiap novel yang dibeli. Huhu... Kak Izanor amat terharu dengan sokongan yang ditunjukkan.

Terima kasih Amir Taufiq yang juga terpilih memenangi anugerah Mr Pinky!


Via AinMaisarah:
Aktiviti tujuh: TANDATANGAN BUKU. Buat pembaca yang ibubapanya sudi menunggu, setelah selesai majlis... mereka beratur untuk dapatkan tandatangan. Seorang pembaca dari Perak, Amir Taufiq bawa berpuluh buku AinMaisarah dari rumah untuk ditandatangani. Memang hebat sokongan Amir dan Amira Husna. 

Fuh-2 sekian dahulu karutan saya hahai :)


Tuesday, December 4, 2012

Perjumpaan AinMaisarah 2012 part 3

Setelah teater itu ditonton(i lebih prefer makan meehon+ayam goreng hehe),dan Kak Ain pun bagi sedikit ucapan...Link ini ihsan >Natasha Amer <  
http://www.youtube.com/watch?v=WCJ25CXAqx4&feature=youtu.be

ok,selesai sudah ucapan Kak Ain..pergilah kitorang bersolat..memandangkan Gadis-2 sangat ramai,mereka dpat keistimewaan solat di surau yang paling tinggi.>Untung sangat<.dan peserta lelaki cuma ada beberapa kerat ni solat di surau bawah..Walaupun cemburu,dapat satu kebaikan yakni boleh bersembang dengan Kak Ain..Kau ade!!wakakaka

*ok abaikan muka i masa ni..heee

Hehei,lepas dewan kembali penuh.Acara sukaneka dimulakan

SUKANEKA 1 : GARFU TANGKAP SYILING

SUKANEKA 2 : PERARAKAN RUMAH SUKAN

SUKANEKA 3 : KAPAL TERBANG KERTAS


SUKANEKA 4 : MELASTIK KUMPULAN JOI

SUKANEKA 5 : BINA MENARA TOCANG EMAS

SUKANEKA 6 : TWINLIMPIK SRI BANGSAR

Dan Juara secara totalnya adalah RUMAH KUNING(sepatutnya Biru tapi Rumah Biru hanya Juara  Malu tapi Mahu sahaja )
*via AinMaisarah
 Inilah markah yang terkumpul bagi setiap rumah sukan yang bertanding semasa majlis Perjumpaan Tahunan AinMaisarah 2012 yang lepas :

Kuning : 37
Hijau : 36
Merah : 35
Biru : 21

sekian dulu coretan saya :)


Perjumpaan AinMaisarah 2012 Part 2

Seteleh pembahagian rumah sukan selesai(I rumah BIRU yang Malu Tapi Mahu gitu hehe)...Alkisahnya setiap kumpulan mulalah berkenalan..ececeh..selesai sahaja sesi berkenalan dan beramah mesra,apalagi panjat Menara KL la(ok TIPU,hehe lifkan ada hadui)..Mak aii,engko punyalah tinggi dari atas tu..tapi i bukanlah jenis manusia yang gayat @ gayah LOL hehehehe..tambah-2 bila ada Sesi gambar bergambar pulak kat atas ni..syiok sangat :3


*gambar ihsan kamera Kak Ain



Buat macam Menara sendiri hehehe,riuh rendah la jugak..hik-2

Gambar Kak Ain diapit 4 Mr.Right yang kacak-2 belaka..hahai


*ok sudah cukup sudah dengan cerita Mr.Right Berempat kat atas ni xD



Turun sahaja daripada atas(gunakan Lif semula,jangan lompat ikut celah tingkap ya)
wuhaa ada teater,tajuknya Horee-2..scored 85/100...bolehlah tahan

Ni gambar setiap rumah dengan Pelakon teater..





*part teater ni geram,ada nya boleh i kisahkan borang maklumbalas pihak MKL ni,waaa melepas la i masuk dlm gambar rumah sukan I yakni Biru..(beribu sesalan yeah)

(sekian dulu part 2 saya)

Suratan atau Kebetulan

Via perjumpaan AINMAISARAH 2012

Kalau u all ikuti siri rumah sukan Sri Bangsar,Rumah yang menjadi juara keseluruhan ialah Rumah Kuning pimpinan Farid Kamal yang cool.Secara kebetulan @ suratan masa perjumpaan pun rumah Kuning menjadi juara..hahahah

Selain tu,kemunculan keempat-empat Mr.Right (merangkap pasangan buat Nana Sazzy Fazura dan Shasha)
secara tak sengaja dapat dikesan..muahaahah Kau..jangan cuba-2 nak usha line The Wannababes ya...parah nanti :P


Perjumpaan Tahunan AinMaisarah 2012 part 1

Assalamualaikum dan Salam Perak Aman Jaya (ok abaikan ayat hujung tu xD)

 

Hello-2 siapa yang tak kenal AINMAISARAH,hatta Puan Ijang(berstatus kaum ibu hehe) pun meminati AinMaisarah yang sinonim dengan panggilan Kak Ain (tak kira tua atau muda semua pakat-2 panggil Kak Ain Kak Ain hehe)..Kalau tak kenal,klik link ni dan selamat berkenalan 

http://www.facebook.com/AinMaisarah.Novelis

 

*Hehe,setalah 2 minggu merancang untuk ke Perjumpaan AinMaisarah,Akhirnya(ececeh) dapat juga I bertemu 4 mata dengan idola pujaan i ni..hew-hew!!

 

Perjalanan cerita Perjumpaan ini,

 

 

I sampai tepat jam 10:06 pagi (ok GPS punya time),sampai je i nampak tangga..alamak sudahlah I seret semua buku Kak Ain sekali..muahaha..Hambek kau..mengah i daki tangga tu(psst Kak Ain lain kali jangan pilih tempat bertangga ya hehe)..Ok nilah dia lokasi perjumpaan tu yakni Menara Kuala Lumpur :D

 

*Gambar ihsan kamera Kak Ain :3

Ok,selesai urusan pendaftaran,i pun duduk la(dapatlah beg Pts,novel Mr.Right Selebriti,kupon dan buku hehe)..Sekali i pusing i nampak Idola I,sapa lagi Kak Ain la,haha masa tu Kak Ain sedang bergambar dengan peminat @ pembaca yang beri hadiah..I tak bawak hadiah tapi jadi tukang pungut hadiah tu semestinya kerja i,wewit.

Lepastu we all dibahagikan kepada 4  rumah sukan, 

 

Kuning:Kuning-2 fuhh(with Aman Wan)
Merah:Mara forever and always(With Naim Jalil)
Hijau:Go go go(With Azanil Fitri)
Biru:Malu tapi mahu(ececeh memang malu sangat)-(With Abang Alam yg mesra alam orangnya dan Kak Izanor yang sempoi hehe)

 Biru Malu Tapi Mahu
 Kuning Kuning Kuning Fuhhh
 Merah Mara

 Hijau go go go

 

Sekian part 1 celoteh saya ni :)