Darah Manis

My photo
Tapah, Perak, Malaysia
Food always come first #DaraManis
get this widget here

Friday, June 23, 2017

Iftar Padang Kuantan 2k17


Hello mello , mood update blog sebenarnya dah lama kelaut dalam .. Tapi demi sejenis ingatan yang dinamakan kenangan I gigih la update .. Hahaha !! 


Seperti semua sedia maklum tiba-tiba ayat skema keluar tahun 2017 ni  merupakan tahun akhir I di Pmku ( berbaki 1 sem = Latihan Industri = Bila nak kawin ?? ) kalau I tak repeat la mintak simpang kan .. So , terkeluarlah rancangan nak berbuka bersama sama classmate .

Yang berbunyi nak berbuka bersama sama berjemaah adalah Haryatie Ahmad Taib dan Bella Bedak @ Puan Pengerusi Padang  .. Mintak buat hari Sabtu pon susah tapi memasing bizi jaga anak tekak sendiri so tunda la sampai ke hari Ahad .. Walaupun I malas Ya Rabbi nak keluar , demi kenangan tahun akhir moh la kita .. Mbahahahahha !!

Tibala kita di hari Ahad yang damai walaupun coca mendung  .. I bangkit tidur bangkit tidur nak menyampai ke pukul 5:30 petang tu .. Sempat tengok Running Man pastu shoot pegi Padang .. Sesampai je I sana call terus Ayang Shepah .. Ngam sekali dia dah sampai ..

Pilih spot nak duduk , sudahnya I tenung Ayang Shepah dia tenung I balik .. Jam dah pukul 6 lebih .. Orang makin ramai chop space memasing .. Krik krik dikesan !! Ayang Shepah suruh I duduk jauh jauh semata suh jaga tempat .. 

Memang takla , orang lain semua riuh I krik sensorang !! Mujur tak lama si Fatin dengan Roxina dan Aidadidu and Along pon sampai .. Pon I still kena duduk jauh .. Diskriminasi sangat kan !! Pastu barula Si Ween , Iqa , Emy , Bella and Yatiepu ( and bf dia si Zapp ) sampai .. 

Geram je aku !! Dahla duduk dekat pastu si Bella kan Pengerusi , boleh pulak diorang paling lambat .. Alasan , Grab stuck dalam jam .. Ahh sudahlah !! Bukan I tak pesan gerak awal walaupun contohnya  rumah ko dudul tu sejengkal je dari padang kalau dah namanya Kuantan jem tetap la jem .. Hahha !!

Pastu Bang Amar dengan Daddy sampai .. Tak lama Kid dengan gf dia sampai .. So tambah tolak adalah dalam 16 orang .. Tak sesia I didiskriminasi duduk jejauh dek Ayang Syepah untuk chop tempat .. :P

So tunggula azan untuk berbuka .. I entah kenapa tu hari tamaknya bukan main .. Selalu beli nasi kerabu + air mangga gelas besau je , tapi tu hari tetiba ada extra sotong sumbat seketul , pedal + peha ayam bakar .. Pastu balik sempat singgah Boat Noodles Ecm buat lawatan rasmi .. Macam manalah nak kuruskan ?? Umm !!

Lagi ?? Terima kasih pada yang sudi hadir .. Duit boleh kita cari tapi kenangan tak kut .. Dah jangan sedih sedih meh I belanja sekeping je gambar ..Hehe !!


p/s : Selamat Hari Raya in advanced .. Mana yang i terbuat silap , termakan , terminum , terambil , terjahat harap dapat dimaafkan lah ye  .. Sama samalah kita ya .. #peace

Yang Berbuka Di Padang
Atynaz



Tuesday, May 23, 2017

Halal Dim Sum At Greentown Dimsum Cafe Ipoh

Hello mello , akhirnya tercapai jugak haserat i nak memergi memakan Dim Sum Halal kat Ipoh macamlah kat Kuantan tak ada dua hari eh ke tiga hari lepas sekarang baru nak cerita sebab alang - alang i merempan ke Ipoh ..

Lokasi ? No 10, Persiaran Greentown 4, Pusat Perdagangan Greentown, 30450 Menglembu, Perak, Malaysia .. Boleh waze / maps terus .. Landmark lain , err Dataran Majlis Bandaraya Ipoh @ Dataran Mbi .. Tak susah meh nak cari , yang susahnya nak cari parking la .. Hahaha !!

Untuk first visit , i tatau nak order apa sebab malas nak google tapi dalam dok telek -telek menu tu teringat la dekat Fried radish cake ini ..Mari order .. 
Rasa dia ? Err , boleh tahan la sedap .. Cumanya taugeh dia , banyak seperti gambar diatas .. Hehehe .. Jenuh i nak perabih taugeh .. Camner eh nak explain rasa dia , emm macam kuey tiaw goreng kut .. Haa lebih kurang ..

Then ambik dim sum dalam bentuk set sebab nak jimat masa kaver kaver diri tu tak reti nak order apa senanya ahaha. Auu , then add on mushrom dim  sum tu .. Rasa ? Rasa dim sum la kan .. Boleh tahan la jugak ..


 Sistem dia sistem tulis , oh ya sila reserved kalau rasa perlu .. Bukan apa , cafe ni kecik aja .. Buatnya full house , penaya ja mai jauh-jauh .. Tak gitu ? Hehehe
,

Gambar ini , gambar order list kitorang .. Pepandailah korang nanti nak order sebab i lupa snap buku menu dia padahalkan malas , ampunlah .. Oh ya , ada jugak order nasi goreng bbq and wantan / dim sum mee sup like that la .. I lupa sebab matlamat i memang dim sum je .. Untuk air , i order jus markisa and dua teh ais lemon .. Air dia sekali sedut dah habis ok tipu , dua tiga kali sedut ya .. Hhaha

Makan dah makan , minum pun dah minum .. Tibalah masa nak membayar .. I lupa resit kat mana .. Tapi total damaged seingat i around Rm63++ la jugak .. Quite pricey , but still sekali sekala boleh la boleh percaya ke i punya sekali sekala ? o.o kan belanja besar begini .. Heee !! Tapi , kalau awak disana nak belanja i .. I seribu kali sudi .. Ajak la i makan .. :P

Yang suka Makan 
Atynaz 
 
P/s : Matilah part ending cenggitu je .. Hahahahahhaha !!

Wednesday, May 10, 2017

Happy Birthday Cik Pah

Hello mello , dear Ayang Gawang @ Kak Pah .. Happy Birthday yang ke 2K+ kekanda oiii , hahaha rindu pulak dekat kau ..

Kita start kenal mula mula masuk poli , i ingat kau  Datin sesat a.k.a Lecturer .. Tapi semua tu salaahhhh !! Kahkah , start rapat masa sem 2 nak masuk 3 menuju ke 4 (semoga sampai bila-bila la ukhwah ni ya ) .. Kahkah , kitorang dua ni more like love hate love hate friendship gitu .. Kelas tak ? Hahaha ..

Main refference i , walaupun dia jarang la bekap !! Kahkah , kwaja an ? Ajak lepak kemain laagi malas ( membe ongtue gitula ) lepastu ungkit i tanak belanja .. Wajaq kau kak :P ..

Kenangan dengan Kak Pah ? Pegi trip dengan dedepa dari Gambang sampai last trip Berkelah , ukur pantai demi event kelas , uruskan sembelih and hal hal pengurusan ( sebab i suka mengekor orang politik mcm Yb Dato Sri Sharifah kita ni ) gitu ..

Kadang kadang dia matang tapi jangan buat dia marah #taktegursetahun  karang , kadang kadang dia boleh go dengan i punya lawak , kadang tu dia mcm bongok pun ya .. Thats my Ayang Gawang :P

Kita ada banyak kenangan in between 2 ( nak masuk 3) tahun ni .. Tapi i hargai setiap detik tanpa dan dengan you !!

Semoga jadi anak yang solehah , kawan yang baik , kakak yang baik , cemerlang dalam segala bidang yang kau ambik , i doakan kau sentiasa berjaya .. Jangan simpan apa apa dalam hati tau .. Biasalah i kan kaki meroyan.. #gesekhidung..

- Sila kawin cecepat ! Tasabar nak ada anak buah .. Hahaha -

Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir Kak Pah
Selamat Hari Lahir...

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Kak Pah
Allah selamatkan kamu.. 
 



Yang Wish
Atynaz 



p/s : Kepada Dhf4 B yang baca ni , Sem 5 Kak Pah Class Rep baru .. Lantakla .. Hahahaha !!!

Sunday, April 2, 2017

Lunch at D'Pondok Kuantan

Hello mello , kedai D'Pondok ni sebenarnya diperkenalkan oleh Dak Emma tak silap masa i sem 2 sebab beliaukan ex-Methodist girl school sebelah tu .. So kira port Dak Emma ni dedulu sebelum dia kertu macam sekarang la kut .. Hahahah :P

Lepastu memang tak ada kunjung balas sebab i pun lupa pasal restoran ni .. Sampailah Uber menibakan diri di Kuantan .. Si Nuh ni kebetulan mengidam makan siput sedut yang sampai kesudah dia tak dapat makan tu so termasuk la semula restoran D'Pondok ni dalam list makan makan i .. I and the geng pun haruslah tumpang sekaki la .. Makan kutt , mana boleh buat tolak xD

Dari poli tu tadelah jauh mana , lintas jalan belok kanan .. Walaupun begitu sebab lapar punya pasal maka kita kena naik la Uber sebab takut pengsan ditengah jalan sapa nak angkat  padahal i yang malas nak jalan .. Yelah lapar kut hahaha karang ..

Dah kenyang nanti baru la balik jalan kaki sesambil ushar kedai kedai orang sebelum ini jarang jarang berlaku sebenarnya balik poli sebab dah makan macam apa je tadi so kita kena bersenam katanya .. Gigih bukan ?

Ada banyakkk gila pilihan lauk , sampai i kadang bertawaf la dekat area makanan tu sebab i pun tak tahu nak makan apa .. Kahkah !! Sudahnya tiap kali singgah D'Pondok ini la lauk yang i ambik :P




Yes i basicnya memang ambik masak lemak daging salai sebab i suka daging salai dan sambal tempoyak tiap kali i singgah sini + lauk lauk yang i rasa berkenan .. Untuk harga , pada i standart la dekat bandar Kuantan yang serba serbi mahal ni dan masih boleh consider murah la kan sebab i makan selalu nasi tak habis .. t_t

Price range untuk ketiga-tiga gambar makanan i  ni dalam Rm9-Rm15 sahaja .. Owner D'Pondok ni pun baik jugak .. Kadang sebut ja kami student Poli terus bagi diskaun .. Murah rezeki tuan :D ..

Selalu makan sini dengan Nuh , Iqa , Linda , Wawa dengan Gee .. Kadang Ween dengan Iqaqari join .. Lauk kampung wei , payah nak tolak .. Hehehe .. Ambience pun ok dan kitorang selalu bernasib baik sebab x clash dengan orang lain yang nak lunch jugak .. Masuk je terus dapat seat .. Yeay !!

Restoran D’Pondok ni beroperasi di Jalan Tun Ismail 6, Kuantan ( Landamark dia Paparich Kuantan tak pun Megamall ) dan dibuka setiap hari kecuali Ahad bermula jam 7 pagi hingga 5 petang untuk nasi campur sebelum dikuti masakan barat hingga jam 12 tengah malam. Moh ler mekeme kita makan ya ..

 
Ko tengok , mana tak i bertawaf keliling tempat lauk ni .. Kejap kang rasa nak makan ayam bakar , eh nampak pulak masak lemak telur itik , aduh ikan bakar pun sedap , eh nampak pais patin la .. Sudahnya , i  ambik daging salai masak lemak sebab i suka daging salai .. #hatitaktetap

*Yang kiri tu la owner D'Pondok ni ..Encik Abd Majid
Sumber gambar dari pautan :
Harian Metro

Yang suka Makan 
Atynaz 

P/s : Ini bukan review , i sekadar berkongsi kut kut kalau datang Kuantan pastu blur nak makan lunch dekat mana .. Kohkoh :P

Friday, March 31, 2017

Misi cari barang serving be like t_t

Hello mello , entry ni ditaip atas permintaan Bella bellon !! Kalau ikut i memang tak kuasa nak menaip walaupun ada banyakk cerita sebab i malas kan bizi sekarang ni :P

Alkisahnya , Rabu lepas tiba-tiba Dr.F umum yang ada kelas maciam besa  .. I pon dah alang-alang ada kat Kuantan libas rambut harus la terpaksa rela merajin kan diri pegi kelas itu .. Pastu mula la krik-krik sampai pukul 11 ..

Sempat memergi sarapan dekat Jaja dulu pastu kejutkan dengan kuasa jeritan  Iqa ice suruh beliau bangun sebab nak cari barang untuk setup dining table untuk kelas serving esoknya .. Bangun pun budak tu akhirnya setelah penat i menjerit maciam onggila kat bawah pent house rumah sewa depa ..

Pukul 11 pun meniba , Bella bellon rupanya keseorangan kerana Haryatie Ahmad Taib balik kampung .. Maka dia pun menemankan i mereput dekat bawah rumah sewa mentara tunggu Iqa ice dengan LinK siap .. Mentara menunggu tu sibuk la dia kepoh pasal Grab car yg dia install tu dapat half price / free kalau guna promo .. Kah !!

Kemain lama dua dara tu bersiap , i pun pergilah beli arabic gum dulu sebab dalam misi nak kurus sihat kan sekarang .. Dah pastu pulak Bella bellon ajak balik Poli sebab dia lupa antar Cd Interview .. Menyirap je i sebab i malaaaaaaaaaaaaas nak jalan .. Ciss !!

Sampai poli , tunggu Iqa ice dengan LinK kejap ambik grab .. 4 orang manusia ni dapat la Alza .. Kemain pergi Ecm yang tak sampai 200 meter tu pakai Grab .. Dasar !! Hahahha .. Dah masuk Ecm , kebulur pulak yelahkan bangkit pukul 12 kut .. Pergi Kfc , then masuk Aeon pastu patah balik Kfc .. Rajin kan ?

Makan makan pastu tiba tiba termasuk cerita pasal Payyad a.k.a anak ex-classmate i .. I dahla dari dulu geram tengok dak montel tu .. Terus Bella bellon ajak pergi umah Payyad .. I dengan bebudak tu on je #beranikemerekalawani ..

Pastu sambung cari barang kat Daiso .. Mentara i dengan Iqa ice bizi pilih barang yang sudahnya tak beli apa pon Bella bellon dengan LinK bizi mengabih 10 hengget main patung cengkam tu .. Dapatnyaa idak , mengendeng orang sebelah Bella bellon dapat la seketul Daisy duck .. Pastu bangga , orang sok-sek yg dia dapat patung tu .. Sudahlah ko Bella bellon ..

Pastu i craving makan kimchi .. Masuk la Seoul Garden Hot Pot #beranikemerekalawani .. Tengah makan makan si Nuh boleh sergah dari belakang .. Kwang ajo eh datang tak bagi salam .. I dengan Iqa je makan .. Pastu tanya Nuh dia nak ikut tak g jumpa Payyad Nuh datang semata mata nak beli tie hitam je .. Minah tu bukan center , kejap ye kejap tak ..

Ok gerak , Nuh dengan Iqa pergi beli tie kat Daiso .. I , LinK , Bella bellon balik rumah sewa naik Almera kau driver tu dah kawin la sebab Haryatie pon nak ikut jumpa Payyad .. Dah Nuh dengan Iqa ice sampai kena tunggu Iqa ice loading barang kejap kat rumah , sempat tapau kuih untuk tuan rumah Pyka kalau ko baca , Bella suh tapau Pisang ntuk Payyad pastu baru gerak ..

Kemalangan bermula di sini , Bella gerak dulu dengan  Iqa and LinK .. Sebab diorang grab saga so tak muat la kita berenam .. Terpaksa Haryatie grab satu lagi .. Kau tahu kereta apa ? Exora .. Sebesar besar kereta tu kitorang bertiga je .. Hahahahahah bagus Haryatie bagus #tepukbahubeliau

Sampai umah Payyad tu , lepak lepak sampai around 4.15 camtu menggomol anak orang + bergosip .. Nuh nak payung karaoke .. Boleh dik boleh , kalini Haryatie grab dulu .. Dapat peugeot .. Ingatkan peugeot yang bangsa mewah tu rupanya besar weh .. Si Bella bellon pulak dapat peruse tak silap i ..

Masa peugeot tu nak sampai Haryatie dengan i dah tunggu dekat simpang jalan sebab driver tu tak master area situ .. Memula ferrari lalu , pastu kancil and last sekali baru peugeot .. Oh , besarnya kereta siap boleh bukak bumbung lagi .. I , Nuh denga Haryatie siap selfie lagi bagi Bella bellon , Iqa ice dengan LinK sakit hati sebab depa dua kali dapat kereta kecik .. Muahahahahaha ..

Balik tu terus karok , pukul 6.30 i gerak balik rumah .. Dah mari i belanja gambar sekping duaping ..




Sekian ending macam apa-apa entah :P

Yang menulis
Atynaz



Monday, February 20, 2017

Daytrip Kuantan-Muar-Melaka !

Hello mello , setelah sekian lama tak menulis bahana penyakit 'M' atas kepala i kini kembali :P  Seperti tajuk yang tertera di atas on 18/2/2017 i telah selamat mendarat di Muar dan Melaka .. Jyeah !!

Kuantan - Muar - Melaka - Kuantan !! 

Bersempena dengan majlis persandingan pa kelas yakni Madam Bazilah with Mr.Zamir di Muar , i telah mengcreate satu gp watsap untuk meneruskan misi ke Muar sebab i prefer naik kereta dari bas poli ..

Perangai kan ? hahahaah .. Lagipun naik bas poli ni kan strict sikit + banyak protokolnya .. So bye bye , i rela spend duit untuk kereta sewa ..Maka dua hari sebelum eh ke sehari sebelum , dah gigih dah Dak Awa mencari kereta sewa .. Haha , sampai sehari sebelum pergi i siap dah left group sebab bengang kereta sewa kat sini at least 2 hari kalau keluar Kuantan .. Fedap lah camni =_= 

Akan tetapi , setelah begitupun kegigihan Dak Awa akhirnya dapat la Saga Flx murah ( Rm 130 @ 24 jam ) ..So the trips begin here babeh !! Gigih kan !!

Route pagi tu , i park motor bawah rumah bebudak tu and gerak naik Uber ke Utc !! Then pikap kereta around 9.15 ambik Nuh dekat Balok , singgah Petron taruh minyak , berhenti sarapan kat Restoran Zaman around 10.45 and singgah Petronas Batu 11 sebab Faiq kata Petronas situ besar t_t 

Then perjalan diteruskan lalu Muadzam -> Segamat .. Jalan memang lurus tapi tula kiri kanan kelapa sawit , i macam memang tak la nak lalu sini memalam .. Engko gila ? Sampai je area Gunung Ledang lagi la jalan ulaq kena palu .. Sudahla Nuh tak biasa bawak auto , kesudahanya i la drive dari Kuantan ke Muar !!

Around +- 3 lebih kitorang pon menibakan diri di Muar .. Bahagia rasanya , terima kasih la kepada Waze yang bijak bestari .. Lepak dekat kenduri Madam Bazilah around sejam dua .. Pastu baru undi nak balik ke nak pi Melaka ( majoriti nak balik tapi i yg drive kan , kem salam jelah nak balik ! ) .. Makanya MELAKA here we come !!

Muar-Melaka adalah dalam sejam !! Sampai je dekat Melaka jerit dulu dalam kereta sebab BERJAYA buat trip ni kahkah , destinasi pertama adalah Klebang !! Dah tu i kn dah lalu la segala kekenat shake , keria famous apa semua tapi tak merasa sebab pepandai pegi Klebang dulu .. Kahkah !! Masa balik tu Nuh buat hal !! Bagi signal kanan , tebas masuk kiri .. Grrr , terus kena tukar driver ( akulah tu , baru nak rehat .. Hahha )

 * Waktu operasi Kekenat shake and keria gula melaka adalah sehingga 6.30 petang sahaja 

Setelah memergi ke Klebang yang sumpah ramai + ada manusia berani nak caras parking i tapi i tak bagi ituuu bebudak ni dah kepenatan macamkan diorang yang bawak kereta ( padahalkan masing masing tidur halah halah ) so masuk semula town untuk cari hotel .. Berkeliling cari hotel murah ..  Akhirnya dapat jugak menginap di Da Som In ( berdepan Masjid Jalan Tukang Emas Melaka ituw ) 20 meter jalan nampak la Jonker street ..

Semalam rm 100 ja , tapi had tu tandas dia dok luaq .. Selesa la , ambik la 2 bilik .. Dah segau semua , pi jelajah pulak Jonker street , sakan depa dok beli dream catcher ..Then lalu pathway sepanjang Sungai Melaka , patah balik Jonker Street and last sekali sightseeing guna kereta around Taming sari .. ( Pon bebudak tu cakap penat mcm kan diorang yg drive hahaha apa pon taboleh )

Pagi tu around 6.30 pagi dah ready nak gerak , pon sesat jugak ! Sikit lagi nak termasuk highway .. Sekali lagi terima kasih kepada Encik Waze yang bijak bestari , akhirnya pukul 11.30 tengah hari kita pun sampai Kuantan .. I jugak yg drive (ok tukar la dengan Nuh sebab sudahnya kaki i kebas hahahahah )

K bye !! Eh , hahaha :P


Tahniah Mr&Madam Zamir

 Kereta sewa Murah
( Ko nampak atas tu i dah putus asa gilaa .. Hahaha )

Ayuh anak anak ayam !!! Hahah
Yang Assemoga 
Atynaz

Tuesday, January 24, 2017

Aion Memok Turns 2series

Hello mello ,dear Memok @ Ain Z .. Happy Birthday yang ke 2.0 anakanda oiii , hahaha rindu pulak dekat kau ...!!!!

Kita start kenal bila i masuk 4 Pa tau wei (lama lagi sebelum tu kut ) , i still teringat lagi hari first i dkat Smkak sebab kau la orang pertama yang i  tengok .. Hahaha tapi masatu kita tak rapat pun kan .. !!  Hahah btw  thanks untuk dua tahun berharga tu..!!

Kita tak banyak kenangan in betweeb 2 tahun ni .. Tapi i hargai setiap detik tanpa dan dengan you hahah apa lagi eh ? I merajuk kau pujuk (dulu la ) .. Macam macam lah . Btw thanks sebab faham i beb !! Ada rezeki kita jumpa tau :D

Semoga jadi anak yang solehah , kawan yang baik , adik yang baik , cemerlang dalam segala bidang yang kau ambik , i doakan kau sentiasa berjaya .. Jangan simpan apa apa dalam hati tau .. Biasalah i kan kaki meroyan.. #gesekhidung


Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir Memok
Selamat Hari Lahir...


Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Memok
Allah selamatkan kamu..
 


 
yang wish
Atynaz

Monday, January 9, 2017

Suprise Belated Birthday Wawa 2.2

Hello mello , setelah tak seberapa lama merancang ! Akhirnya plan untuk menseprais Dak Awa berjaya even dah buat pre celebration dekat K voice Rabu lepas namapun Amir , dia mana pernah puas hati kalau tak dapat apa dia nak .. Ehh  .. Kau tau , dia punya tak sabar a.k.a malas nak buat hari lain tu sampaikan i push jugak buat harini .. Kahkah !! Apa ke perangai kan i ni :P

Kitorang rancang plan seprais beria ni tapi 60% je yg jadi !! I master mind dia .. Dibantu oleh anak-anak ayam i yakni Dak Nuha , Dak Linda , Dak Aa dan Dak Iqa .. Memacam plan keluar , seperti nak pergi makan dekat Mint , Mak Jemoh cafe , Seni Bidadara , bla-bla .. End up semuanya kensel t_t ..

Sudahnyakan i order belon je dekat Belon Helium Kuantan , ingatkan nak sambut dekat Thai Serai je.. Sudahnya tiba tiba boleh sampai ke Teluk Chempedak  thanks la Dak Aa support kereta sebab Aa redha nak join petang ni sampai kensel kan hal dia * matilah amir perangai paksa orang :P

Janji dengan orang belon pukul 5 , pukul 4.45 beliau dah sampai .. Hoi , gigih la i berkejaran kesana kemari nak settle kan hal belon tu je .. Pergi level 4 ambik kunci kereta Aa , turun level g sambut belon , pastu bawak pulak belon tu naik semula sebab dia tak suka panas panas ni t_t dahla masa tu kelas .. Ampunkan saya Miss =_=

End up i letak je belon tu sebab kelas kitorang dekat hujung sekali tadi .. Punyala tanggung debar , sampaila habis kelas Wawa boleh nampak pulak belon tu .. Nasib baikkkkkkkkkk dia tak sedar laaagi pastu Iqa terus bawak beliau pegi tandas .. Aku stress betul tadi nyaris nak kantoi .. Hahahahha ..

Sepantas kilat i turun level g , bonet kereta tak muat pulak .. Cisssss , sudahnya i pikir nak sambut dekat Serai je sebab mana nak sorok belonkan  kalau nak pi Tc .. Tapi sampai dekat Serai nampak pulak Ana dengan Aqish yg otw nak balik Semambu .. Weii korang  tumpangkan belon belon ni boleh tak ? Boleh je katanya  .. So gerak la pi Tc ..  Debar laaagi ..

Dalam kereta , i bagi je hint berbentuk soalan pada Wawa , tanya pasal siapakah pemilik belon tu agaknya kan .. Nasib baik empunya diri tak sedar lagi .. Lega wei , kalau kantoi tadi musnah harapan .. Kahkah .. Keluar je muka mengantuk dia tu .. Zzz  selamat laagi plan .. Hee ..

Sampai Tc , i dengan Aa konon konon la nak pegi A&W ( tapi sebenarnya pegi Loteng nak setup belon dengan beli kek ) .. Sesambil tu suruh la bebudak dua orang tu lengahkan Wawa dari naik Loteng .. Zzzz bebetul diorang berdua lengah-lengah sampai aku rasa nak maki je Iqa dngan Linda .. Hhahaha !!!

Dah beli kek ( 4 slice ) , terfikir camner nak seprais Wawa pulak kan .. End up i dengan Aa duduk tepi meja dekat sudut Loteng tu .. Demi Wawa betulla , yang budak berdua tu i suruh cepattttttttt dia boleh lelengah laagi .. Hampeh , siap ambik gambar , pergi order air , yang Wawa pulak pegi dekat tempat ambik topping aiskrim ..  Dahla dekat situ kitorang menyorok .. Aaapeni !!

Wehhh , kalau kantoi siap .. Geram je , sampai lenguh la i dengan Aa duduk tepi bucu meja pegang kek dengan belon bagai.. Iqa dengan Linda pandang pastu sengih jeeee .. Woiiii i suruh cepat , sudahnya reti pun naik .. Hehehhehe ..

Dah make sure diorang bertiga naik , baru i dengan Aa naik bawak kek dengan belon setelah mereput takut kantoi tepi meja  .. Abang Loteng tu siapp tanya nak pasang lagu birthday tak .. Gila tanak , thanks la staff Loteng sebab super sporting .. I kasik 4 juta bintang k .. Muahhh !!

Plan berjaya , Wawa pun terseprais .. Kah ! Lepak lepak kejap , pastu nak g makan Hbb tapi tutup dia pun .. Pegila Mak Jemah baru , kena tunggu food baru nak setup .. Last last pegi la makan dekat Kayu Strezt sebelah Megamall Kuantan tu .. Jadilahkan :P .. Ok tu je nak citer , nak belanja gambar sepam dua pastu setlle la .. Hhehehehe

* Dak Nuha tadek , ye g bank takdi !! Haha :P

Yang Wish
Atynaz

P/s : Redhala entry super panjang dan ending macam apa k :P