Monday, March 12, 2018

Tripcation to Melaka 2k18

Hello mello , setelah sekian lama tak menulis bahana penyakit 'M' atas kepala i kini kembali .. Seperti tajuk yang tertera di atas on 10/3/2018 i telah selamat mendarat di Melaka buat kali kedua  .. #silabanggadenganI

Trip ni asalnya idea dari Wani Hasmita , diakan nak habis Li so suka selok la mengajak berjalan .. Pelbagai destinasi dicadangkan seperti Kl , Melaka , Cameron , dan lain-lain .. Setelah bergaduh nak rak menimbang tara pelbagai faktor kita pilih Melaka :D 

Dia punya merancang tu , 3 minggu sebelum dah mula searching macamkan Melaka tu jauh bebeno lahkan .. I memang belajar daripada pengalaman so i sesiap kutip duit deposit .. Makanya , Rm 100 x 6 pax = Rm 600.00

Rm600.00 ni termasuk penginapan , makan malam di Parameswara dan duit minyak kereta Danish .. Mujur cukup !! Kahkah .. Maka on Sabtu 10hb 3 itu marilah kita berkelana .. Teknikalnya trip ni joined by :

Driver : Danishthor
Perancang majlis : Amirthor

Ahli penyibuk tegar :

Iffathunthor @ bendahari kehormat
Weenthor
Pikathor
Wanithor

Dalam itenari , gerak pukul 7 .. Tapi biasalah janji Melayu , i sendiri pun sampai pick up point dekat rumah Tinathor 7.30 .. Itu ini itu ini dalam 7.45 lah kita gerak .. Isi minyak dekat Caltex  sekejap and berhenti sarap dekat Hentian Risda Keratong .. Perjalanan was smooth and we manage to reach Melaka around 12 something .. Yeayyy !!

Then , kitorang pergilah cari hotel , setelah 4 hotel kitorang pergi semuanya tak menepati spec pilihan ahli grup .. Pergi makan dulu lah dekat Asam Pedas Semabok sebab kalau lapar nanti i menaga .. I tak boleh kalau buat keputusan bila lapar .. I search aje dekat google so mana gerai yang keluar atas tu i pergi .. Rasa dan harga ? Err , bolehlah ..

Selesai makan , patah balik bandar dan akhirnya , atas hasutan i kitorang menginap dekat Da Som Inn Jalang Tukang Emas .. Bebetul dalam bandar dekat Jonker street etc .. Pandai kan i pilih hotel tapi parking dia jauhhh lah hahahahahah #tepukbahusendiri #misiberjaya

Check in selesai , lets tawaf Bandar Hilir .. Kitorang end up sampai bangunan Merah .. Lepastu shoot terus pergi Klebang .. Dalam 5 lebih jugak la .. Lepak-lepak .. Lepastu shoot ke Umbai .. Makan dekat Ikan Bakar Parameswara .. Settle makan , balik bilik then merayap ke Jonker Street ..

Around 11 lebih walking around Sungai Melaka ternampak pulak Eye on Melaka .. Ahh si Wani Hasmita dan suka selok .. Tapinya dia naik Pirate Ship .. Masalah jiwa betul.. Habis semua dia paksa naik .. Muntah i .. Haa !!

Around 12 lebih balik bilik then memasing settle down .. Call time esok pagi pukul 10 ok .. Pergi tidur :D

11/3/18 (Ahad)

Kan call time pukul 10 tapinya pukul 9 Wani Hasmita dah gegau bilik .. Ingatkan dah siap .. Rupanya nak ajak iron baju je .. Nasib baik boleh breakfast .. So gilir-gilir lah .. Sekalinya , steam iron tu buat hal dekat baju i .. Habis karat dia turun .. Baju dahla putih .. Maka berhuhu la aku ..

Settle semua hayun ni sarapan .. Call time di awalkan ke 9.45 .. Tupun masih lagi berebut cermin mekap .. Harap faham .. Mujur i ni mak tiri , menggelupor semua siap .. Check out then terus ke  The Shore Sky Melaka .. Iffah punca .. Habis ireng i dekat atas tu .. Ambik ambik gambar the shoot pergi museum ..

Museum settle , i tetiba dapat tugas bertapa dekat Bazar depan museum Samudera tu .. Wani punya pasal la .. Dia pegi beli baju , i yang kena tunggu .. Adalah 30 minit i pacak dekat situ .. Settle , pergi cari Melaka Mall .. Melaka Mall tak jumpa-jumpa .. Akhirnya terpaksa lah enter Mahkota Mall .. Cari Mcd mcd dah tutup , end up i makan Subway bebudak ni makan Kfc ..

Solat pulak dekat Masjid selat , lepastu shoot terus balik Kuantan .. Otw balik , dekat Semabok i ternampak Milo Ais Kepal Viral .. Sila berhenti .. Kahkah !! Done dengan dessert , terus balik .. Singgah solat dekat hentian Risda keraton again and sampai Tas around 9 lebih .. Lega !!

Allhamdulillah perjalanan smooth , semua dalam kereta happy-happy tadek gaduh-gaduh .. Sibuk dengan cerita P.ramleenya ,lepastu kau usik aku aku usik kau .. Sakan riuh dalam kereta .. Good jom team GlassIreng x Melaka2018 .. Love youguys <3

Ok dahla , i pun tak ingat apa lagi nak cerita .. Kejap i belanja gambar :P

 Belakang : Danish Thor , Tuan Tanah
Tengah ke Depan: Wani Thor , Pika Thor , Ween Thor dan Iffatun Thor





And ya HAPPY BIRTHDAY MR.AHMAD DANISH FARHAN :D

Yang Vacay 
Atynaz


Sunday, February 25, 2018

Al Fatihah untuk Aki ..

I tak tahulah nak mula cerita dari mana , rasa macam benda ni semua mimpi walaupun hakikatnya benda ni realiti .. Aki @ Ayah kepada Mummy i dah kembali ke Rahmatullah pada hari Khamis lepas bersamaan 22/2/18 bersamaan 06 Jamadil Akhir 1439 Hijrah akibat kanser @ sakit tua ..


Rabu malam tu Papa ( my uncle ) ada call tanyakan Aki macammana .. Mata kasar i ni nampak la Aki ok .. Tok pun sedang molek urut-urut badan Aki .. Ialah semenjak Aki sakit ni , beliau suka betul bermanja .. Iolls pulak perangai ganas .. Jadinya Tok la melayan Arwah :) .. Lepastu i pun tertidur sebab memang mengantuk tahap max la itu hari ..

I tersedar kejap , nampak Tok tengah cuddle dengan Aki .. Selama Akisakit ni Tok tidur atas sofa .. Entah kenapa malam tu Tok boleh pulak turun sebelah Aki :) .. Sedang i tidur , Tau-tau dalam pukul 1 pagi  Tok kejut mcm mana apa ka bgtau Aki dah tak ada .. I mcm , mungkin Aki pengsan je kut ni , ialah Tok kan suka buat gabra ..

Hmm , rupanya betul Aki dah pergi dalam tidur sebab kaki beliau dah sejuk .. I bukan boleh , terus menjejes air mata weh .. Call Papa , Mummy , Apak , Mak.ngah dan semualah .. Serasa macam tak percaya Aki dah tak ada .. Tok apatah lagi kan .. Suami beliau kut .. Haih .. Makanya sepanjang hari tu lah i swing .. Baca Yaasin nangis , mandikan Aki nangis , tengok Tok nangis .. Heih !!

Then Anak cousin i sampai , ada jiran datang lepastu Papa i anak beranak .. Tunggu siang sikit , dalam pukul 9 pagi bawak ke surau .. Tunggu Mummy dengan M.ngah sampai dalam pukul 11.45 baru mandi .. I , Cousin i and anak cousin i yang mandikan .. Allhamdulillah dapat i berbakti untuk Aki buat kali terakhir .. Sentuh tangan dia dan cium dahi Aki buat kali terakhir .. Selesai semua urusan .. Di kebumikan lepas Zohor .. 

Alhamdulillah , segala urusan Arwah Allah permudahkan , cara meninggalnya senang  dan urusannya pun cepat aje .. Lancar kata orang .. Apapun kan kita yang hidup ni kena redha la dengan ketentuanNya kerana kematian itu adalah pasti  .. Al Fatihah untuk Aki :(



Sunday, February 11, 2018

Short Gateway @ Bukit Panorama

Hello mello , setelah sekian lama i bertapa pemalas nak update senang cerita kat Kuantan ni mood menulis pun makin ke laut dalam .. Harini baru terniat nak menulis , sebab i takut i terlupa ( Read : Memang banyak cerita pun i tak update Koff ) ..

Plan nak hiking ni bermula sejak 3 minggu lepas , i selaku mak pengantin merangkap tuan rumah haruslah extra beria .. Si Iffatah tu pulak Lalang , kejap kang dia ok kejap tak .. Yang lain mengikut dia je .. Geram i tengok perangai memasing !!

Pilih hari baloh , pilih masa baloh , pilih tempat ponnn baloh !! Sudahnya , kita buat keputusan untuk daki Panorama on 10/2/18 Sabtu .. Joined by :

  1. Danisha
  2. Amiraid
  3. Iffatah
  4. Ains
  5. Hawani
  6. Tina
  7. Wani Hasmita
  8. Pikachu
  9. I @ Tuan Tanah 
Jumaat malam dah overnight dekat Mcd Sungai Isap , walaupun tak la berapa nak overnight .. Kemain memasing semangat membara nak gerak .. Sudahnya , gerak awal !! Lalu jalan dalam , nyaris i nak langar babi mabuk !! Zzz , pukul 2 tepat engko sampai Sungai Lembing .. Hahhahahahaha , sepi dihujung waktu derr  .. Orang start mendaki pun pukul 4 lebih ..

Harusla mereput , depan masjid Sungai Lembing .. Pukul 3.45 pagi start mendaki .. Sejuk nak mampos !! Hahaha , yang Hawani dah lemah lutut .. I tinggal je dia dengan Danisha and the geng .. Tak larat nak cakap banyak :P .. So , i , Pikachu dan Iffatah mendaki dengan penuh semangat waja ..

Slogan i , wanita gaya mutu keunggulan .. Mendaki lah bertiga dalam kegelapan  beserta slogan dan harapan yang kat atas tu ada Abang S ,baju mahal dan steambot .. Koff !! Tepat pukul 4.48 pagi sampai kat atas .. Laju laju buaiku laju .. Hahah ..

Tak lama yang lain sampai , silakan mereput sebab jangan kan matahari apa benda semua pun tak nampak .. Gelap gelita .. Dahla sejuk nak mampos .. I kat atas tu bersin je kerjanya .. Lepak lepak kat atas , rupanya matahari cuti .. Zzzzzz , dah selfie pa semua .. Turun lah dengan hati yang duka dan off course kaki yang lemah dan sakit nak mati .. 

Next was Air terjun sungai Pandan .. Tepat pukul 9 kitorang keluar Sungai lembing .. Sarapan roti canai and shoot ke Sungai Pandan .. Mandi manda , ingatkan dah petang .. Rupanya baru pukul 11 lebih masa nak keluar .. Kahkah , hazabnya lahai :P

Hantar Tina balik , then Pikachu .. Lepastu lepak dengan Wani Hasmita and Iffatah dekat Black Stone .. Kamsik ayam dulu .. Tiba-tiba Wani Hasmita ajak main beskal .. Ok mentang-mentang dia share bayar dengan Iffatah i kena kayuh .. Kofff , nak tercabut kaki ni .. Dapat dekat Iffatah semangat je lebih kayuhnya tak mandang .. Sod ba ro jelah aku !!

Then hantar Wani Hasmita balik Sungai Ular , Iffatah balik Chengal Lempong and i pun balik rumah .. Tidur strettt tak bangun-bangun .. Bhahahaha , tapi i pelik Iffatah pulak lebih letih dari i .. Kwahaja member tu :P

Ok la meh i belanja sekeping dua gambar .. I nak undur diri ni .. Hhahhaha






Yang Hiking Untuk kali kedua
Atynaz

Tuesday, December 12, 2017

I'm back !!

Hello mello , bersiaran kembali setelah sebulan senyap .. Last entri kepochi dengan dak Aa bulan lepas kut .. Lepastu sambung cuti + memendap maka tak adalah cerita padahal entri Pecipta pending , entri Kerja partime pending eh banyakla pendingnya kan .. Hehehe !!

I sekarang ni tengah praktikal @ intern dekat Pejabat Agama !! Tu yang tadek masa nak berjimba bagai segala ni .. Cuba dulu , mall seberang poli , selagi tak petang bawak ke malam bercinta nak balik rumah .. Sekarang ? Nan hado !! Walaupun mall tu still dalam radar dekat dalam capaian Grab .. Tetaplah malas !! 

Pukul 8 pagi thumbprint pukul 4.59 petang dah ready nak balik #perangai .. Hahaha , dia punya penat tu mengalahkan orang kerja ladang .. Penat buat apa aku pon tatau ler .. Tadek dan singah memana terus balik rumah nampak sebab dah terbayang  katil je .. 

Padahal duduk dalam  Pejabat Agama tu dekat kaunter depan je pun layan pelanggan ambik nombor , borang , q&a etc .. Fuhh , pikir-pikir balik agak saiko sebenarnya deal with manusia ni .. Mbahahah !! but so far im ok !!

Day 1 was awesome tak berani lagi tayang ke-Lydiaan dia .. Barisan staff Pejabat Agama sini baik baik belaka .. I under halal , tapi sudahnya i master bab nikah kahwin cerai ruju' ni .. Hahaha !! Cool kan ..

Selain tu belajar handle pelanggan , jenis-jenis borang etc .. Buat kad nikah , masuk sistem key in pengambilan  .. Fuhh , tak pernahla terfikir dalam hidup ni .. Tengok orang masuk Islam , ruju' , daftar cerai nikah etc .. Dia macam mix feeling .. Macam tulah rupanya hidup kita .. I siap berteka teki kenapakah dan apakah tujuan pelanggan itu ke Pejabat Agama .. Hahhaah !!

Praktikal sini ada 14 orang , i , Weenthor , Piqa , Hawa , Iffa , Ain , Suha , Mira , Wani , Dyla , Ily , Danish and Amir Redzuan .. I bersyukur rahmat ada Weenthor yang kalau ikutkan panjang ceritanya sampai tersesat sesat ke tempat li i hahahaha  dia lari dari tempat li lama so tadelah batang sangat bak kata Ayang Sherry .. 

Setakat ni dua minggu dah berlalu dengan jayanya  .. Sebab i pilih Pejabat Agama was , i nak cuti kerajaan ( sabtu , ahad dan cuti umum ) , nak cuti senang , walaupun tadek elaun but still worth la daripada sakit hati dapat elaun sikit lepastu kerja macam babu .. Fuhh !! Yang kerja elaun banyak pun mesti la setimpal dengan kerja kan .. So , pilihan ditangan anda .. Make a wise choice k !! #tiber

Dahla , kang pepanjang bukan baca pun .. I letak sekeping dua keping gambar pastu nak layan movie ..

 :D
 Fail cerai ke ?

 Boys Squad !
Hai Tina :D
Yang Bizi
Atynaz

Thursday, November 2, 2017

Short escapism in Kuantan

Hello mello , sebenarnya plan keluar ni adalah plan date i dengan Bff i yakni Dak Aa .. Lama kut plan , tapi biasalah kita hanya merancang Tuhan yang menentukan #libastelekung .. I bizi , Dak Aa bizi sudahnya tak kemana .. Tapi i kan sejenis sentimental dan gila memaksa pulak tu minggu ni minggu last kitorang jumpa dekat poli .. Haruslah sentap !!

Maka Dak Aa pun menjanjikan bulan dan bintang .. I nyaris nak terpedaya istana kaca .. Nasib baik semalam berjaya jugak keluar .. Biasalah , plad adhoc ni selalunya yang paling efektif , berjaya dan berkesan .. Kahkah !!

I punya rancangan adalah keluar dari pagi yakni sarapan sampai ke dinner .. Sudahnya , Dak Aa ambik aku lepas Zohor semalam .. Hek dia #mohonibersyukursikit .. Memula i plan nak naik je motor , fikir-fikir balik kereta Aa kan ada .. I drivelah .. Ahaha.. Beliaupun setuju #manabolehtaksetujukandengani

So drivelah i ( yippi ), destinasi pertama kitorang ? Kedai kucing Sookies Tanjung Lumpur .. Tok kirim beli pasir kucing .. Lepastu  booleh pulak memasing blur nak makan dekat mana .. Hahaha , yelah nak lunch pebende dekat pukul 4 .. So , singgahlah Warung Pok Su Mok Su Tanjung Lumpur bebeli kudapan sikit .. Yeler , kebulur kut ..

Lepastu sambung blur lagi , mana sehh nak makan .. I dan Dak Aa akhirnya singgah la Rina Daging Merah Classic .. Niat dihati nak makan nasik goreng daging merah , daging siap lambat .. K foine !! Orderlah nasik goreng seafood .. Biasa-biasa je .. Dak Aa order mee celup .. Rasa ? Tak pulak i rasa .. Kah !!

Next , cari dessert .. Naik je atas jambatan Tanjung Lumpur tu i mintak izin Dak Aa nak menjerit .. Bukak tingkap jeritt .. Aaaa , kesian Dak Aa sebelah , dengung telinga  katanya .. Singgah  kita di KingMangoShake Kuantan ( kiri Vistana sebelah kanan Bhp  ) .. 

Lepak situ , then i ajak jelah Dak Aa karok .. Dari sini timbul pulak Atinten dengan Fiza .. So , Dak Aa cakap boleh lah hantar i lewat skit sebab an ada orang temankan dia .. Cantik !!

Minum-minum , shoot ambil Atinten dengan Fiza .. Asar dengan Maghrib dekat Masjid Bukit Sekilau .. Plan seterusnya adalah Teratai Chini Shell Ouch .. Fuhh !! I call siap-siap tanya bukak ke tutup , boleh tak walk in .. Tutup hari Isnin guys , and boleh walk in .. Cantik !! Lokasi dia Jalan besar , belakang Hotel Suraya Sebelah Tokio Marine Life ..

Settle shell ouch , i pegi Im pulak .. Ingatkan nak pegi butik settlekan hal barang .. Butik tutup !! Then i wassap Sis Tiha tuntut satey .. Katanya satey Gerbang santai im ( sebelah Hotel Sri Manja )tu sedap .. Aah , sedap !! I tengok dia dengan penjual satey tu pun lebih kurang akrab .. Taciu belanja i semalam bb .. Next time i belanja you ayam penyet k ?

Pas makan satey lets go to KimStone Foodcourt Beserah .. Sebab tempat ni lawoo je , tak order mende pun .. Nak minum pun tak larat .. Ok marilah bergambar gaya bebas .. Settle ? Ok jom gerak ..

Shoot pegi funfair .. , Sepanjang jalan tu karok la dalam kereta .. Jerit pekik macam apa ( akulah tukan ) .. Hahahah , seronok bhai , bila lagikan nak buat hal .. Esok dah tuwe maluu ..

Sampai funfair memang aim dua benda .. Naik buaian pusing .. Tenturun je terus mabok .. Apa ke bangang .. Dia pusing banyak kali .. I macam aaaaaaaaaaaaaaaa .. Kesian Dak Aa sebelah .. Yang Atinten hazab je dengar Fiza berzikir nak turun .. Hahaha !! Lepastu main bumper car , ni lagi kwaja .. I pusing kiri dia reverse i pusing kanan dia mampos .. Tetau dan habis .. Settle main dua benda tu , yuk karok tutup hari ..

As usual Music star pilihan hati , Rate weekday after 6 pm adalah 13 ringgit .. Tambah 5 ringgit dapat 30 minit percuma dan dua air .. Bahagi empat orang , ambek kau memasing melalak , meraung , nangis , berlakon , buat hal semua ada .. Dak Aa la gg !! Hahaha .. #kaudanaku

Puas hati , settle akhirnya i drive balik rumah dengan hati yang berat .. Tinggal segala perbuatan semalam menjadi kenangan hari ini .. Umm , meh i belanja gambar :P

Bb boo #taken
 #kingmangoshakekuantan
 #terataichinishellouch
 Sapa ada lesen bawak keter ni pm i k ?

Kesimpulannya  it was a fun day .. Selamat berpraktikal dan menempuh kehidupan guys .. Akhir kalam semoga jumpa lagi di lain masa .. 
Salam Sayang
Atynaz
P/s : KAHWIN JANGAN LUPA JEMPUT

Tuesday, October 31, 2017

Instagram Polls Clarify ..

Hello mello , kelas gitu tajuk nak Omputih saja .. Senjak ig dah update ni kemain giat i update .. Salah satu benda yang baru pada ongkampung mcm i ni Poll .. Kahkah !!

Maka dua minggu lepas ( ? ) i saja-saja test buat 10 Poll dekat Ig story .. Alah soalan bodoh-bodoh je .. 

Kepada yang bagi feedback .. Thanks !! Jadi untuk harini i nak jelaskan apa makna disebalik 10 soalan tu :P 

 I memang nampak kekwat !! Ramai kata first time jumpa muka i muka sombong .. Yelah member sejenis konfiden tahap dewa .. Tapi sekali dah kenal i , i rasa i tadelah kekwat mana (?) pun .. Diva sikit je tak salah kan !!

I memang banyak songeh .. Tak dinafikan , pada yang vote Manja tu .. Thanks , sebab i sebenarnya  memang manja dan tu yang menampakkan dan menjadikan i banyak songeh .. Tapi end up , i akan ikutkan aje .. Paling koman kene bebel sampai menanah telinga jelah sebab i tak puas hati .. Kah !!

Thanks sebab downgrade i !! Ni kes terpengaruh dengan Dato Vida la ni .. Hahaha .. Apapun i tetap EMPRESS .. #Fuhh

Hahahaha , B stand for Bongok sebenarnya , and C stand for cerdik .. Kepada Makhluk yang vote B .. Tahniah !! Anda kenal i .. Hahahahahmbar ..

 Jawapannya YES , i pernah panjat pokok Manggis dan Rambutan .. Kahkah !! Tak caye boleh Dm i nanti untuk pembuktian .. Ke nak lumba panjat pokok kelapa ??????

Alphabet kegemaran i ? S .. Sebab A dah sinonim dengan i .. So i gemarkan alphabet S .. Kepada yang pilih S .. You might know me #tibe

 Ye sindir .. Kahkah .. Agak kalau lama dah tak bertegur tetiba macam nak tegur i balik tu tahan jelah .. I sejenis macam , engko buat hal engko i buat hal i .. Dah lama hilang lepastu acah-acah tegur .. Tak paham aku orang konon bizi 24 jam tapi spend 5 minit dengan ws i pun x dan .. Bizilah sangat .. Nampak je update itu ini , mandi sampai setahun , solat sampai dua jam .. Makan lagilah .. Kelakar pulak .. #siapapilihsindiridiakenali

 Ofkos diri sendiri .. S tu cuma alphabet kegemaran je .. #fuhh

 Soalan ni , hahahahah 
Pada yang Jawap Tak , memang ya pun !!
Pada yang Jawap No , yes you are ..

Kepada yang kenal i 1% tu , korang sebenarnya tak kenal pun i .. Hahaha .. Kalau kenal , dm i k ..
Yang 0.99% tu congrats sebab jujur tahap taboleh tolong .. Love you guys !!
 
I nak ucapkan terima kasih kepada yang pilih Stay .. Sebab engkorang faham i .. Yang pilih berubah .. I faham , doakan i k .. I rasa i akan stay , bertahan dan terus hidup di mercu bahagia .. #waklu

Settle sepuluh set poll .. Tak puas hati boleh pegi mampos , i punya poll sukahati lahkan .. Dah byeeee ..

Biu-biu
Atynaz

Sunday, October 29, 2017

Shortgateway with @Fiveladies in Sungai Lembing

Hello mello , plan ke Sungai Lembing ni sebenar-benarnya adalah trip untuk @FiveLadies yang iaitu Mas Ween , Abang Hassan , Kak Emi , Bang Naim dan Pak Syafiq .. Bagaimana I boleh termasuk dalam cerita ini ? Meh nak cerita !!

2 minggu lepas I waksap Ana suruh dia bawak I pergi Perpustakaan Negeri sebab situ banyak gila novel .. Ana pun on je .. Maka bersumbatlah kitorang semua ke Perpustakaan Negeri tu .. Adalah 2 kali pergi .. Huhu !!

Sembang-sembang , terlepas pulak meminah ni nak buat trip .. I ingatkan jauh bebeno ler , rupanya Sungai Lembing je .. Emm , nak ikut , kena ikut dan wajib I ikut hiks !! So diorang ni dah ada ittenary sendiri .. Datang I , selamba je tambah tolak .. So menu dia adalah , nasi jagung ( sebab aku teringin ) , ayam merah by Aqish ( Ana potong Ayam , Emi tumbuk bawang ) , Cucur jagung by i ( Iqa dan Ana goreng ) , sambal sardin dan roti Gardenia , Ween basuh pinggan ( ? ) .. Air pulak sirap kenduri je ..

Memandangkan I nak menyelit jugak , I suruh je mereka ini tidur rumah I hehe .. Nak dijadikan cerita kebetulan diorang ni ( termasuk I sekali terbabit buat kerja gila ) nak daki Bukit Panorama .. Konon nak tengok matahari terbit .. So I pun bgtau la fakta , pukul berapa engkorang nak bangun , masak , nak gerak lagi .. Bandar ke Sungai Lembing dah 45 minit .. Ada pukul 3 pagi engkorang bangun nanti .. Tidur jelah rumah I .. Semua setuju .. Cantik !! 

Petang semalam pergi pasar malam Utc sebab sila beli makan malam sendiri ya .. Rumah I tak provide makan malam #maafkani .. Lepastu Aqish buat kejutan .. Abang dia nak tumpang rumah .. Boleh la bang , so jadilah 2 kereta which is hikmah dia I tak perlu naik kereta Ana yang tingkap dia ROSAK tu .. Semua tingkap ok , kepam weh I dalam kereta Ana tu .. Sauna !!

So malam dalam pukul 9 malam diorang sampai , siap buat hal sampai ke Kotasas bagai .. I ni dah sengap tunggu .. Nak memasak lagi , end up pukul 11 lebih settle masak .. I masak nasik jagung kut dan lelain boleh baca lah kat atas tu sapa sapa masak.. Bangga jangan cerita lah #walaupun .. So pack semua makanan , boh dalam peti ais .. Ingatkan nak tidur , nah sekali sambung gosip sampai pukul 1.23 pagi .. Pukul 2.30 baru memasing lelap ..

I bangun 5.30 si Emi kut kejut .. Haha pung pang pung pang pukul 6 lebih gak gerak .. I naik dengan Aqish and Abang dia .. Fefeling je bukan tingkap sambil boo kereta Ana kat belakang yang berkuap tu haha .. Sampai Sungai Lembing , lepastu aku pun tatau mana Panorama tu .. Kahkah !! End up guna waze ke maps eh ? Nasib baik lokasi dapat dikesan ..

Start mendaki dalam 7 lebih , hoi berkandang la khinzir keluar .. Balik balik nampak tangga .. Bilanya nak sampai ? Jangan kata matahari terbit , silap – silap sempat tengok matahari terbenam gamaknya .. Yang pendaki dah turun semua cakap 10 minit la , 2 jam la apalah .. I dengan si Ween tertinggal belakangggggggg sekali .. Sesampai puncak I dah tergolek dog dan dengan si Ween ..

Bebudak 4 ekor ni boleh kata dah-dah jom turun .. Bara je I , nasib baik gurau .. Aktiviti biasa atas bukit adalah bergambar dan bervideo gaya bebas .. Dah puas buat hal atas tu seperti menggunakan kod Piapia kalau jauh tak dengar suara .. Hek rupanya dekat je ..  Terus terasa emm bala nak turun bukit tu datang balik .. 

Ana , Emy , Aqish lepas dah turun .. I , Ween , Iqa siap boleh revise soklan food cost and food law lagi nak menyampai ke bawah tu .. Ketor lutut  , balik bali tangga .. 9.20 pagi sampai jugak akhirnya .. Tetap di tempat pertama bak kata Ween .. Yelah tempat pertama dari belakang kau .. Cisss !!

Lepas dah turun mendaki tukan berpeluh peluh , I letak je kepala kat tingkap kereta kena angin kering sendiri #sambillambaikeretabelakang .. Destinasi seterusnya adalah ? Pasir Kubur .. . Cantik dah sungai tu .. Tapi dianya sangat BERBATU BATU .. Sempat lunch je sebab tak gamak nak mengorbankan kaki yang dah sememangnya sakit ini ..

Makanya buat gila ke Air Terjun Sungai Pandai .. Haa yang ni baru best  , siap karoke lypsinc lagi dengan kereta belakang sebab chanel radio kereta sama .. I nyanyi member kereta belakang sambung .. 

Sampai Sungai Pandan , mari mandi manda .. Lelepak apa semer pukul 1 lebih balik rumah dah .. Bebudak ni mandi , salin baju semer .. Aqish dengan Abang dia gerak dulu .. 4 manusia lagi tu .. Pukul 6 lebih baru gerak .. Punyalah sedap mentido .. Penat katanya .. Hahahahhaha !! Meh i belanja gambar !!

 Sebelum penderitaan bermula #SixMusketeers

 Right to left : Tuan Tanah , Iqaqari , Anas , Emilion , Weenthor dan Naim

 Gila meroyan dalam kereta be like :P
 Right : Sampai sampai je tergolek dog dua ekor ni .. Penat oo !!
Left : Kejayaan tu akan datang jugak walaupun lambat #sedapkanhati

Sikit lagi lagi sikit eahh eahh #walaupun
 
 
Nasi jagung , roti dn cucur jagun cicah sardin , ayam masak merah dan sirap by Us

Engko nampak tak pulau batu tu ?

Us in Sungai Pandan at last 

Bye Abang #ehhhh  

Kesimpulannya  it was a fun trip .. Selamat berpraktikal dan menempuh kehidupan guys ..Akhir kalam semoga jumpa lagi di lain masa .. 

Salam Sayang
Atynaz

P/s : KAHWIN JANGAN LUPA JEMPUT

Thursday, October 5, 2017

Bbq 5B 2k17

Waktu terasa semakin berlalu
Terkenang cerita kita bersama
 
Saat kita tertawa
Saat kita berduka
Saat masa yang indah dan sukkar
Cerita semua tentang kita !!

Hello mello , i bukak entry kalini dengan lirik lagu Semua Tentang Kita by Peterpan dan diiringi tangisan kau memang drama sebab entah bila lagi i akan berkumpul dengan bebudak ni lagi .. Rupanya dah hampir dua masuk tiga tahun kitorang bersebumbung dibawah satu bangunan yakni PMKu tercinta ini .. 

Bebudak 5 B ni asalnya ada 32 orang , berkurang lebih sepanjang masuk sem 2 ke sem 5 akhirnya hanya 27 orang mahkluk tuhan yang masih bertahan .. 27 orang ni adalah 9 putera 18 puteri dan Penasihat Akademik kitorang Madam Baz :D ..

Ko ingat keluarga kecil ni bahagia ? Tak ada maknanya !! Hahahaha , lagi sikit orang lagi sakit kepala .. Sepanjang jadi class rep untuk 4 sem ni ( sem 1 Abang Daddy pegang sebelum dia pass selamanya pada i ) mana dengar cakap memasing .. Geram je i tengokkan sensorang .. Tak sebab sayang je tauu i stay #Igurauje
 
Tapi itulah orang kata asam garam hidup .. Bahagia mesti datang selepas duka , pahit mesti seimbang dengan manis kan .. Tak balance la kan kalau semuanya baik baik belaka , adatlah kan berkawan .. Kelas perumpamaan kau jah .. Kemain intro padahal nak story pasal bbq semalam je pun .. Hee !!

Since kitorang ni sekelas bangsa pemalas tak suka keluar berjalan , maka adalah terdapat lebihan duit daripada sem 2 .. Engko bayangkanlah , sem 2 punya duit bawak sampai ke sem 5 .. Hahh jomla buat memakan , ada yang cadang Kfc la apa lah .. I pandang je sipi-sipi sambik berkata I TANAK CAMPUR sebab nanti i pening #belajardaripengalaman .. Hehehe , akhirnya semua sepakat buat BBQ ..

Pilih tempat gaduh , pilih tarikh gaduh .. Aisey , setelah sengit memilih dari Pantai Sepat , ke Gelora akhirnya ke Pantai Batu Hitam kita .. Tarikh setelah 2 kali pinda ditetapkan pada 4/10/17 masa 4.30 petang sampai 7 malam .. Tak boleh datang , tinggal tengok makan hati jelah.. Mujur semua datang, TERIMA KASIH :D

Paling awal sampai Mich , diikuti Nep , Emmet dengan Nuh .. I , Bell , Amar , Yom , Jeff , Dayat  kemudian .. Then Daddy , Kid , Bella , Yatie .. Set umah penthouse naik uber sampai kemdian adalah Rozi , Gee , Iqa , Linda , Aina , Decklin , Uween , Emy , Iqa Azmi , lepastu lagi Along , Lina dengan Atin .. 
 
Terpaling diva kau teka sapa ? Semua orang dah sampai ni , dahla deni paling dekat tapi dialah last sekali muncul pastu bising pahal muka tadek dalam video  hahahaha .. Kak pah !! Malas katanya nak mai .. Mujur hang mai t_t kalau dak i pi bakaq umah sewa tu .. Ahahaha !!

Start membako , i dah rancang plan lain sebenarnya .. Nak menyambut birthday  Oktober Babies yakni Abang Daddy , Kak Lina dan Yom .. Gigih beli tepung , spray dan kek .. Plan menjadi , Kak Lina paling kelakor .. Beria ingat prank birthday Abang Daddy je sampai terlupa dia sendiri bulan beranak punn bulan 10 .. Happy Birthday in Advance guys :D

Aktiviti lain ? Main tarik tali .. Memacam fesyen bebudak ni .. Meriah pantai tu semalam .. Yang bergolek , yang telentang .. Semer adalah .. Last was ambil gambar berjemaah .. I rasa ajaib gila since gambar kelas kitorang jarang cukup 27 orang rujuk perenggan atas , hahahahah .. Thanks korang .. I suka i suka ..

Menu dan persiapan ? Ayam and sausage by Abang Daddy and the gang , Nasi Putih by Along , Bihun goreng by The Penthouse Rewang @ Umoh Pok Halim .. Air , Bell buat .. Mich sponsor coke tin , tempar bakar .. Puding cokctail by Nep , tembikai geng Atin beli , kek Pibeday by Dak Awa .. Lagi apa eh ?? Hahah , i bawak diri je .. Assemoga :P

 
 Atas Belakang Kiri ke Kanan : 

Iqa Qari ,Weenthor , Emmet , Decklin , Lind K , Yatiepu , Iqa Ice , Emilion , Dak Gee , Roxina Ibrahim , Kak Lina Pom , Atin Sp , Ayang Sherry , Bella Bellon , Ustazah Izwani , Dak Awa , Aina Setapa

Bawah Kiri Ke Kanan : 
 
 Nuh , Tuan Tanah , Abang Daddy Bang  , Kid ,  Bang Yom , Amar , Mich , Dayat 
 
Baring : 
 
Jepp , Nep


Credit video : Tetuan Izrul Fahmi Haikal Bin Rosli @ Abang Daddy 
 
I tutup dengan entry ni dengan rangkap dari doa Perpisahan , semoga berjumpa lagi di lain tahun dan selamat maju jaya sahabat semua :) 

Teman Betapa Pilunya Hati Menghadapi Perpisahan Ini ,
 Pahit Manis Perjuangan Telah Kita Rasa Bersama ,
 SemogaAllah Meredhai Persahabatan Dan Perpisahan Ini .
Amin
 
Yang berjurai air mata
Atynaz


P/s Yang termarah mohon jangan disimpan , terkata mohon ditegur , tersakit mohon dimaafkan .. sama-samalah kita :D
 Dalam Ingatan Tulus :
 
~ TERIMA KASIH DHF 5 B 2017 ~