Thursday, October 5, 2017

Bbq 5B 2k17

Waktu terasa semakin berlalu
Terkenang cerita kita bersama
 
Saat kita tertawa
Saat kita berduka
Saat masa yang indah dan sukkar
Cerita semua tentang kita !!

Hello mello , i bukak entry kalini dengan lirik lagu Semua Tentang Kita by Peterpan dan diiringi tangisan kau memang drama sebab entah bila lagi i akan berkumpul dengan bebudak ni lagi .. Rupanya dah hampir dua masuk tiga tahun kitorang bersebumbung dibawah satu bangunan yakni PMKu tercinta ini .. 

Bebudak 5 B ni asalnya ada 32 orang , berkurang lebih sepanjang masuk sem 2 ke sem 5 akhirnya hanya 27 orang mahkluk tuhan yang masih bertahan .. 27 orang ni adalah 9 putera 18 puteri dan Penasihat Akademik kitorang Madam Baz :D ..

Ko ingat keluarga kecil ni bahagia ? Tak ada maknanya !! Hahahaha , lagi sikit orang lagi sakit kepala .. Sepanjang jadi class rep untuk 4 sem ni ( sem 1 Abang Daddy pegang sebelum dia pass selamanya pada i ) mana dengar cakap memasing .. Geram je i tengokkan sensorang .. Tak sebab sayang je tauu i stay #Igurauje
 
Tapi itulah orang kata asam garam hidup .. Bahagia mesti datang selepas duka , pahit mesti seimbang dengan manis kan .. Tak balance la kan kalau semuanya baik baik belaka , adatlah kan berkawan .. Kelas perumpamaan kau jah .. Kemain intro padahal nak story pasal bbq semalam je pun .. Hee !!

Since kitorang ni sekelas bangsa pemalas tak suka keluar berjalan , maka adalah terdapat lebihan duit daripada sem 2 .. Engko bayangkanlah , sem 2 punya duit bawak sampai ke sem 5 .. Hahh jomla buat memakan , ada yang cadang Kfc la apa lah .. I pandang je sipi-sipi sambik berkata I TANAK CAMPUR sebab nanti i pening #belajardaripengalaman .. Hehehe , akhirnya semua sepakat buat BBQ ..

Pilih tempat gaduh , pilih tarikh gaduh .. Aisey , setelah sengit memilih dari Pantai Sepat , ke Gelora akhirnya ke Pantai Batu Hitam kita .. Tarikh setelah 2 kali pinda ditetapkan pada 4/10/17 masa 4.30 petang sampai 7 malam .. Tak boleh datang , tinggal tengok makan hati jelah.. Mujur semua datang, TERIMA KASIH :D

Paling awal sampai Mich , diikuti Nep , Emmet dengan Nuh .. I , Bell , Amar , Yom , Jeff , Dayat  kemudian .. Then Daddy , Kid , Bella , Yatie .. Set umah penthouse naik uber sampai kemdian adalah Rozi , Gee , Iqa , Linda , Aina , Decklin , Uween , Emy , Iqa Azmi , lepastu lagi Along , Lina dengan Atin .. 
 
Terpaling diva kau teka sapa ? Semua orang dah sampai ni , dahla deni paling dekat tapi dialah last sekali muncul pastu bising pahal muka tadek dalam video  hahahaha .. Kak pah !! Malas katanya nak mai .. Mujur hang mai t_t kalau dak i pi bakaq umah sewa tu .. Ahahaha !!

Start membako , i dah rancang plan lain sebenarnya .. Nak menyambut birthday  Oktober Babies yakni Abang Daddy , Kak Lina dan Yom .. Gigih beli tepung , spray dan kek .. Plan menjadi , Kak Lina paling kelakor .. Beria ingat prank birthday Abang Daddy je sampai terlupa dia sendiri bulan beranak punn bulan 10 .. Happy Birthday in Advance guys :D

Aktiviti lain ? Main tarik tali .. Memacam fesyen bebudak ni .. Meriah pantai tu semalam .. Yang bergolek , yang telentang .. Semer adalah .. Last was ambil gambar berjemaah .. I rasa ajaib gila since gambar kelas kitorang jarang cukup 27 orang rujuk perenggan atas , hahahahah .. Thanks korang .. I suka i suka ..

Menu dan persiapan ? Ayam and sausage by Abang Daddy and the gang , Nasi Putih by Along , Bihun goreng by The Penthouse Rewang @ Umoh Pok Halim .. Air , Bell buat .. Mich sponsor coke tin , tempar bakar .. Puding cokctail by Nep , tembikai geng Atin beli , kek Pibeday by Dak Awa .. Lagi apa eh ?? Hahah , i bawak diri je .. Assemoga :P

 
 Atas Belakang Kiri ke Kanan : 

Iqa Qari ,Weenthor , Emmet , Decklin , Lind K , Yatiepu , Iqa Ice , Emilion , Dak Gee , Roxina Ibrahim , Kak Lina Pom , Atin Sp , Ayang Sherry , Bella Bellon , Ustazah Izwani , Dak Awa , Aina Setapa

Bawah Kiri Ke Kanan : 
 
 Nuh , Tuan Tanah , Abang Daddy Bang  , Kid ,  Bang Yom , Amar , Mich , Dayat 
 
Baring : 
 
Jepp , Nep

video

Credit video : Tetuan Izrul Fahmi Haikal Bin Rosli @ Abang Daddy 
 
I tutup dengan entry ni dengan rangkap dari doa Perpisahan , semoga berjumpa lagi di lain tahun dan selamat maju jaya sahabat semua :) 

Teman Betapa Pilunya Hati Menghadapi Perpisahan Ini ,
 Pahit Manis Perjuangan Telah Kita Rasa Bersama ,
 SemogaAllah Meredhai Persahabatan Dan Perpisahan Ini .
Amin
 
Yang berjurai air mata
Atynaz


P/s Yang termarah mohon jangan disimpan , terkata mohon ditegur , tersakit mohon dimaafkan .. sama-samalah kita :D
 Dalam Ingatan Tulus :
 
~ TERIMA KASIH DHF 5 B 2017 ~

Tuesday, October 3, 2017

Makan Malam Pragraduasi (Mapra) Pmku 2017

Hello mello , event ni tarikh asalnya adalah pada 6/10/2017 tapi dipinda kepada 29/9/17 ( Jumaat malam ) .. Event dinner pertama i kut rasanyalah dia punya eksaited cari baju segala tu dekat 3 minggu awal t_t .. 

Anjuran bebudak junior i dari sem 4 , diorang pilih tema casual masquarade .. I macam , pilih la Bollywood ke , Hollywood ke apa kan .. Tapi bantahan dan surat menyurat tak dilayan .. Kahkah !! So redha lah with the tema .. Meh la cari baju semer :P

Misi mencari baju yang tak mudah , kejap ke Ecm kejap ke Mega , tak pun Butik butik .. Thanks la kepada Bella bellon , Yatiepu , Nuha , Emy , Bell dan semua anak-anak ayam yang setia menemankan i mencari baju dinner #walaupun .. Sememangnya member hati tak tetap .. Kejap kang nampak ini cantik , itu lawa .. Dah pulak satuhal nak memikirkan ..

I ambil tema putih since the organizer said that background kaler HITAM GOLD .. Konon-konon sesuci lebaran la .. Ingatkan nak ambil konsep macam modern touch tapi i end up terjumpa kedai kostume AnnHarizz .. Terus bertukar konsep God and Goddess of Greek + Egypt .. I suka i suka !! Untuk make-up i request tiru mua Sharhim Khan punya style .. Letopan ok !! Hahahah

Pada hari kejadian seawal 5.30 dah ready depan kedai untuk make-up dan bersiap .. Serius puas hati dengan servis Auntie Ann dan Kak Ya .. I mekap paling lambat sebab tunggu Maghrib and make up i paling simple ( Si Yatiepu dengan Bella pon join jugak sewa menyewa ni ) .. Settle semua Abam Hensem pak we Yatiepu ambil naik Honda kau .. Kaler kelabu pulak tu !! Turun pulak dekat drop off bebetul depan hotel .. Naissssssssssss , terus fefeling ongkaya .. Kah !!

Dalam pukul 8 malam dah sampai Grand Darul Makmur .. Antara yang paling awal dan sentiasa awal .. Ni sebab Yatiepu dengan Bella segan dengan bebudak lain . Ko mampu ??  I sampai sampai je mendada terus konfiden tanya receptionist dan terus masuk hall .. Konsep dia , lambat dan tak konfiden tinggal .. Heheheh !!

In between tu sempat lagi gaduh nak duduk meja mana .. Yatiepu menang , duduklah meja sebelah pintu .. Flow majlis mula dengan kehadiran Ketua Jabatan Pmku , persembahan band , makan , penyampaian Anugerah Ketua Jabatan dan cabutan bertuah .. 

Makanan dia banyak tapi just biasa-biasa sahaja .. I tak taulah kan kenapa that night i tak begitu rajin makan .. Maybe sebab kambing dia keras dan sejuk kut .. Satu plate je i makan ( mix of salad , kambeng and mee goreng ) pastu kenyang ..

I terima AKJ untuk sem 4 dan terterima cabutan bertuah untuk no 211 .. Tak sesia i berlawa walaupun tak menang King Of  The Night .. Si Yatiepu dapek hamper gok no 212 .. Tak sesia sewa , yang Bella lagi haru menang Kipas angin ok sebabmeja Yatiepu pilih adi bawak ong  .. Fuhh hebak !! Datang awal ada gak pekdahnya selain tak jadi tumpuan bebudak lain .. Mueheheheh

Settle semua , marilah bergambar .. Jap i share gambar k .. Hahahhahaha !!

* Matilah ending camni je 

 AKJ sem 4 

Atas Belakang Kiri ke Kanan : Ustazah Izwani , Iqa Qari ,Weenthor , Emmet , Roxina Ibrahim , Yatiepu , Atin Sp , Bella Bellon , Aina Setapa 

Tengah Kiri ke Kanan : Tuan Tanah , Bang Amar , Ayang Sherry , Nuh , Iqa Icee , Decklin , Emilion , Kak Lina Pom Pom , Dak Awa , Lind K , Dak Gee

Bawah Kiri Ke Kanan : Bang Yom , Kid , Abang Daddy 

 Luck no 211 dapat hamper !!Ott

Ootd , make-up and accessories by AnnHarizz Boutique and Spa Kuantan
Shoes i by Vern's
Ear clip i : Shopee


Monday, October 2, 2017

English Debate Ptss Arau 2017

Hello mello , since balik dari debate Ungku Omar adalah berkumandang cerita pasal debate di Arau ni .. I macam , lantaklah !! Malas pulak nak memikir .. Ada rezeki pegi tak ada rezeki mohon mereput .. Dipendekkan cerita , jadi ya .. Tarikhnya 24,35,26,27 dan 28 haribulan 9 sekarang baru update !! 

Day 1 : Ahad
7.30 pagi terpacak dekat Poli , macam biasa yang paling awal dan sentiasa awal .. Ingatkan dah lambat .. Kwahaja memasing !! Hahahhaha !! I macam apa je dengan barang banyak-banyak .. Nasib Ahad !!  Berhenti sarapan dekat Restoran Zaman and perjalanan sangat smooth ikut route Genting Sempah .. Sapa yang ikut , I , Thive , Am (Newscasting) , Arinah (Storytelling) and Madam Intan .. I mentido sepanjang jalan .. Bangun dekat Temerloh pastu sedar-sedar dah dekat Sungkai since driver ikut jalan lama ..

Alang-alang ada dekat Sungkai , mari makan Nasi Bamboo .. I saja pancing Madam Intan .. Berhasil !! Hahaha sejam weh makan dekat situ .. Punya ghamai ummat .. Nasib baik Madam Intan kaki makan .. Lega aku !!

Perjalanan diteruskan sampai sana dalam 9 lebih .. Menginap di Sanctuary Garden Arau berdepan dengan Balai Bomba Arau .. Makan malam pula di Anamuda Tomyam atas cadangan kawan kepada si Arinah .. Foine , rasa dia rasa makan kedai siam la .. Balik bilik tido ..

Day 2 : Isnin

Bertanding sampai petang untuk 4 round ( rank 2,3,3,3 = 5 ) .. Malam pulak berhajat nak makan char kueh tiaw Pak Nan tapi dia tutup .. Kitorang end up makan dekat Koma Laut Kangar .. Harga dia boleh tahan .. Terkejut masa i membayonya .. Hahahha !! Settle kenyang balik ..

Day 3 : Selasa 

Tak lepas ke quater final dan seterusnya , ajaibnya si Arinah masuk semi-final storytelling .. Tunggu la sampai pukul 1 lebih .. I sebenarnya dah nak balik Kuantan sebab i ada showcase final year projek .. Tapi since tiket bas @ train cecah 80++ dan belum tentu i sampai on time i macam better balik ikut van poli  #rasaberdosa

Then ke Padang Besar sebab mak Intan tu bising nak cari set pisau .. Ahahahaha !! Sampai sana , Padang Besar tu arked jah macam Pasar payang dan lain lain pasar .. Sekali round dah tak mende nak beli .. Akhirnya terpergi gerai No 9 dan makan daging bakar dan pulut durian .. Sedap you !! #ketibas hahahahaha ..

Malam pulak , cari Pak Nan tapi tutup so pergi char kueh tiaw Atok .. Biasa biasa je , tapi tetap tamak berkongsi jugak kueh tiaw goreng dengan Madam sebab ? Memasing suka makan .. Wahahahahah !!! #merasalah

Day 4 : Rabu

Sembang gerak pukul 8 .. Sudahnya 9 lebih !! Kwahaja , i macam biasa terpalinggg awal bangun dengan semangatnya .. Turun lobi kosong .. Tak lama Madam turun , semalam deni beli miang kham .. Beli dahla satu pek tu .. I macam , hoi 1 pek 4 hengget tu tak cukup kena beli 3 pek 10 hengget .. Madam deffence diri sendiri kata makan satoowwww je .. Sekali dah kena , 10 kali isi daun kaduk tu .. Sedappp wehh , masam , manis , pedas dan rerangup .. I bantai 10 helai gak .. Sama naik pun dengan Mom :P

Si Arinah bawak pegi brunch dekat kedai kak dia @ warung Warisan .. Sedap kau , makan menghadap laut sawah .. Pukul 10 pagi makan kari itik , kari kambing , kambing bakar .. Ko rasa ?? Semua sebab Madam Intan la .. Gemok aku !!

Then singgah Seberang Perak , i asap kan madam Intan .. Mari makan bawal panas .. Hahha , Termakan jugak akhirnya .. Malam pulak singgah Temerloh .. I makan ikan patin je , pun i asap kan madam .. Sesuap je Mom .. Rupanya 3 sudu hasil asap mengasap ni .. Hahahahaha !!

Sampai Kuantan pukul 10 malam .. Mereput , balik Shahzan dan tidur .. Dah tu je , i lanje gambar k ? Byeeee

..













Yang Bizi
Atynaz

Tuesday, August 29, 2017

Cara cara buat passport

Hello mello , sajalah nak habaq lani i dah ada paseport  ( Read : Passport ) untuk kali pertama ..Walaupun i sendiri pun tatau apa motif i buat passport yelah tu tapi tak apa mari share share pengalaman .. 

I buat passport dekat Utc Ipoh .. Pasaipa dekata Utc ? Pasai depa kata buat kot ni lagi cepat dan mudah bergantung pada kawasan ampa lah kan.. berbanding pi Pejabat Imigresen .. Jadinya gigih i refer blog blog untuk rujukan .. 

Nak lagi mudah meh refer sini : https://www.mysumber.com/pasport.html

Sesampai je i di Utc Ipoh yang susah nak cari parking tu ke ko yang tak pandai cari ?  dalam 9.30 pagi i sesegera mungkin ambil nombor giliran sebab i takut orang ramai macam dekat tempat lain .. Mujur tak ramai .. Kalau kawasan uolls ramai pemberatur , nasihat i pilih dan pergilah di hari yang sesuai .. Wahh !!
Item item yang i bawak tuhari adalah :
Salinan ic sekeping
Duit Rm 200.00 ( Ikut harga semasa untuk 5 tahun )

Tak lama no giliran pun dipanggil , letak ibu jari kiri kanan , bagi salinan ic ( bawah 18 tahun sahaja perlukan surat beranak dan kehadiran ibu @ penjaga ) dan dia tanya tinggi .. Lepastu no telefon .. Dan saat saat paling mendebarkan pun tiba , time ambik gambar .. #perangai

Tak payah kau gigih bawak gambar bagai , dia akan snap dekat situ jugak .. Dah lah muka pagi tu muka tak siap .. Jerawat naik seketul atas mulut .. Nampak laktu  , naseb gambar itam putih .. Ponn buruk mcam apek !!

Settle part tu , dia bagi resit .. Dalam resit tu ada butiran waktu nak kutip paseport awak tu .. Macam i sejam je , dalam 10.45 dah boleh ambil .. Sepaham i waktu kutipan sampai 9.30 malam dan kalau tak kutip lebih dari 3 bulan rugilah sebab  sama macam ko tak buat paseport .. Paham x ? Tapaham pi la tanya imigresen k !!

Sejam tunggu , bekpes dulu .. Pi perpustakaan awam dulu .. Tau tau dah 10.45 , teruskan perjuangan .. Pergi kaunter  , tumbprint ibu jari kiri, sign pasport and bayar .. Senang kan ? Sejam je settle urusan .. Boleh dah pergi jalan jalan luar negara .. Heheheh !!

 Kemana kitaa ????
Yang Melaporkan
Atynaz

Saturday, August 26, 2017

Kronologi English Debate 2017

Hello mello , Bersiaran lintas langsung dari rumah dengan cuaca = jom tidur !! Hahah , tapi demi uolls i gigih nak update padahal takut i terlupa je sebenarnya xD .. Baik tak i ? #cing

Sempat praktis dalam dua minggu je , under Madam Intan @ Mom !! Dengan si Lisa ( partner debate sebelum ni ) tarik dirinya , i macam #serabai memikir tapi at last mari kita go on with the flow .. End up i partner dengan Thivagami Devi @  Mak Bahubali yang gila stern .. Tapi rasanya i lagi degil #restupcases kut !!

Day 1 : Ahad

Pukul 6 pagi i bertolak dari Kempville beach resort  sebab i ada kem Mpp 3 hari 2 malam .. Dari kem site shoot ke poli .. Sampai dalam 6.30 something and terus settlekan hal motor .. Ingat dah lambat dah rupanya tayar van pancit .. Nasib baik .. Muehehe !! Lepas ganti tayar pukul 7.30 something baru gerak .. Berhenti sarapan dekat Restoran Zaman and perjalanan sangat smooth ikut route Genting Sempah .. Siapa yang ikut ? Madam Intan , I , Thiva , Sashee , Seth and Nisah !!

Walaupun perjalanan smooth , i sepanjang jalan tetap mentel , puncanya tak cukup tidur + makan tah kemana .. Maka terus mendapat pakej pening kepala dan muntah dekat Shell eh ke Petronas Hulu Selangor .. Ciss !! Dalam 12.30 pm camtu selamat menibakan diri di Politeknik Ungku Omar .. Selamat juga mendaftarkan . . Dah daftar mari pergi makan dekat restoran Cempaka Tulen dekat area situ .. 

Dalam 2.30 semua berkumpul balik dalam dewan untuk mock up debate sampai 5.30 .. I start bara tapi masih terkawal , haha perangai sangat !! Lepastu kena hangkut pulak dekat Wisma bulan sabit merah sebab situlah nak tidur 3 hari 2 malam .. Sampai sana , bangunan dahla creepy ,nama pun dah wisma bulan sabit merah .. Terus bayang hospital lama .. Perangai sangat !! And ya , its a dorm t_t ..

Sila lah redha , baru nak fefeling redha tiba tiba dibagitau pintu dorm lelaki terLOCKED !! Ambik masa jugak lah untuk Organizer settlekan hal ni .. End up i tak sempat mandi , sebab bilik air dia ada 3 je dan manusia dalam dorm tu ada 30 ke 40 orang dan bas organizer menibakan diri pukul 8 malam .. Terus bertambah mentel i .. Mbahahah !!

Pusingan pertama start dalam pukul 8.45 something until 10 ++ .. Berkat tak mandi , dapatlah rank 4 = 0 point .. Nasib la , base markah round pertama dah kosong ..  Balik dorm terus flat .. Mandi pastu tidur..

Day 2 : Isnin

Start around 8 am something membawak ke 12.30 .. Prelim round 2 and 3 .. Ranking ? Tapayah cerita rasanya rank 3-1 kut for both round .. Settle debate , organizer bawak la tour Ipoh #DiscoveringIpoh katanya .. I macam wahh terkesima istana kaca sekejap sebab touring Ipoh mesti banyak ceruk dibawak yang i tak pernah sampai walaupun i ni sah sah orang Ipoh !! #sesuatusangat

Tapi nasib weolls memang tak baik , since ada some teknikal problem weoll lah kena kejar bas organizer yang bawak ke site visit tu .. Beria bukan , end up setiap tempat organizer bagi 15 minit je .. I macam #puzzled haha !!

Lokasi lawatan ? Ktmb Ipoh , Kinta Riverfront , Concubine Lane and Yasmin Ahmad Museum @ Plan B .. I end up turun dekat Concubine lane je sebab situ canttekkkkkkk !! Macam dekat Penang + Melaka .. #Walaubagaimanapun

Malam pulak sambung prelim round 4 , kalini humor round .. Kah !! Maka terkeluarlah skill membebel Kak Jah i .. Hasilnya , dapat la rank 1 = 3.. #kacing !! Terus elok mood memasing !! Ayuh dinner di Konda Kondi Kafe !!

Dekat Konda Kondi ni pulak , i dengan Madam siap gaduh manja lagi pasal nak makan apa .. Kang Madam order ni , i pengaruh suruh tukar lain .. Dah order balah lagi .. Mbahahah !! End up , order la chicken chop , nachos , and spageti untuk Nisah .. Haiyo , nak order pun berejam .. Dahla Madam + i bengong bengong pergi sakat waiter waiter dekat situ .. Hahaha !!

Day 3 : Selasa

As usual 8 am start .. Prelim round 5, motion pulak pemberatan ke arah gov and weolls dapat opposition .. Tak kelakar , dahla silent round = markah takkan diumum .. End up tak lepas pun ke quater final .. Dah tu nak tunggu ? Tak mananya .. Ajak Madam ke Kinta CIty .. #Perangai

So skip part quater dengan semi sebab weolls bizi berjimba dekat Aeon .. Madam macam kiddos sangat dok ulang Popular ke Mph sebab cari books for anak anak beliau .. Comel sangat !! Siap bersila ok dalam Popular , i pejam pejam mata je tengok !! Naseb baik beliau membelanja i Secret recipe .. Tatiu mom !! Hahahhaa !! Sempat la gosip sikit sikit .. Coffee sesion youu !!

Malam pulak , lepak Vanggey Ipoh with the kiddos ( Seth , Thive and Sash !! ) sebab i lapar nak arwah .. And plan nak lepak Padi House kopi kopi terkensel sebab dah lewat sangat .. Kah !! Kenyang balik dorm tidur ~~ #fuhh

Last Day : Rabu

Penat nak arwah !! Nasib baik dah final and closing ceremony .. Juara adalah Uniten Serdang .. Selain daripada tu i tak ingat sebab i bizi makan + minggle around #walaupun .. Dapatlah sijil top 30 debaters and sijil penghargaan .. Balik ke wisma , kemas barang laju laju dan terus suruh Apak ambik  sebab i memang tak ikut balik Kuantan #masihcuti .. Sampai rumah kelaut qada tidur ..

Kejikan habiskan entri macam ni ? Banyak sebenarnya nak diceritakan tapi tulah tak semua boleh diceritakan #silapening .. Ok meh i belanja dua tiga pat keping gambar k .. Heheh !!

 Interview for Politv ..

 Wakil wakil peserta 

 Debaters 

Dari kiri : Me , Thivagami , Sash , Seth and Mom Intan 

Sumber gambar @ kredit : Politeknik Ungku Omar ..

Yang sibuk debate
Atynaz

* Tarikh kejadian adalah 13-16 hb 8 .. Matilah sekarang baru update #dasar *

Tuesday, July 11, 2017

Ke mana kita hari ini ?

Hello mello kalau ikut kata Bella Bedak @ Bellon ke mana mana sahajalah yang buat i rasa nak terajang je dia lepastu kan ..

Entry ni pun sebenarnya ditaip atas permintaan Bella Bedak !! Kalau ikut i memang tak kuasa nak menaip walaupun ada banyakk cerita sebab i MALAS kan bizi sekarang ni :P .. Senjak dia tau i ada blog sibuk je dia suruh i up cerita .. Dasar gila glamour !!

Ok dah , sementelah si Haryatie Ahmad Taib @ Bekas Timbalan Pengerusi ada urusan lain maka tertinggalah si Bella Bedak kesunyian ..Keluarlah muka hanat dia tu mintak di bawak berjalan .. Eii sementang Haryatie bizi kemain dia pun sama naik .. Lepas i park motor bawah pent house  rumah bebudak tu terus plan nak pegi mana .. Mana jelah pun .. Bebalik Ecm tak pun Mega .. Muntah !!

Tetiba Aina setapa joined .. Malas + panas punya pasal , sanggup weh naib Grab guna promo .. Masuk Ecm semua termenung .. Duit tak mandang weii , mohla window shopping .. Tapi tapi sebelum tu i dengan kuasa veto ajak makan kat Boat Noodles .. Alah 2 mangkuk aje buat lepas gian ..

Dah kenyang , menangis la kaki menawaf Ecm .. Pelik kan sebab i pemalas kut nak jalan pastu pandai pulak komplen gemok .. dah tiba jadi rajin  .. Ciss !!

Balik naik Uber pulak pon guna promo , singgah lelepak kejap dekat Serai minum minum then shoot pergi Pantai Sepat sebab i ada kerja sikit nk uruskan .. Si Bella tu la berat , senget-senget aku bawak motor .. Settle urusan kat Pantai Sepat i bawak hajat nak singgah Pantai Cempaka pulak .. Ok jalan kata Acik Bella pipi Kombang sobab an helmet Arc putih pinjam rumah jiran sebelah tu .. Kah !!

Dah sampai kat Pantai Cempaka yang jauh nak hazab tu .. I pau jelah Bella beli fishball bebulat tu dengan sata goreng .. End up sata goreng tu i syak plastik sebab dia kenyal pastu tak sedap .. Empat ketul je pun tapi nak bagi perabih , Astaga bertolak dengan si Bella .. Ahahahah !!

Sesedap kenyang perut melepak , tiba tiba muncul pulak sekor kambing !! I macam lantak kau la i baru nak deduduk santai kut .. Sekalinya si Bella dah macam apa menggelinjang .. Dah kambing tu pulak makin lama makin dekat .. Macam tau Bella anti dia .. Dah tak memasal kena paksa balik .. Baru duduk 30 minit kut ..

Balik sangkut lama dekat trafik light Tanjung Lumpur sebab abam polis tu la .. 4 kali hijau tak bergerak .. Si Bella dah mintak mintak Pizza 5 ringgit .. Layankan .. Walaupun i pau dia tak sampai 8 ringgit .. Member siap plan pau i sampai 10 ringgit .. Musibat !! Hahhahaa !!

Dah lepas trafik light tu , singgah Mega .. Lols , rupanya pizza 5 ringgit tu take away je .. Malas i nak take away .. Alang alang i nak ganti balik duit Bella , marilah duduk makan sambil berehat sebelum i bunuh orang yakni Bella tu sebab i penat .. Sesambil duduk tu yang Bella suh update blog , i mintak la gambar .. Kata dia nanti dia hantar semua gambar sekali dengan gambar anjing ..

I macam blur , datang mana pulak anjing ?? Jenuh kut memikir , akhirnya pikap jugak .. Woi kambing la setan kambing .. Ala bangang !! Tak memasal i yang sedia kepala kaki ni lagi cramp perut menggelupur gelakkan Bella ..

Bodoh la kau !! Makanan sampai makan makan pastu balik la .. Sebab nak hujan kut .. Kut lah kan .. Thanks Bella menemankan i berurusan di Pantai Sepat tadi .. Ahak , meh i belanja gambar sekeping dua :P

Pengacau keamanan !!!!
I yang menghintung berat yang menaik  .. Koh koh !!
Yang Dari Sini Ke Sana
Atynaz

Tuesday, July 4, 2017

Suprise Birthday Nuha

Hello mello , plan untuk menseprais si Nuh ni sebenarnya on the spot .. Memandangkan sebelum tu dah cuti raya , i adalah malas nak meng-create group ws kerana disyaki akan menggangu mood raya bebudak ni nanti .. Hahaha !!

Jadinya on hari Isnin kelmarin i telah menyuruhi Dak Awa untuk meng-create group ws .. Pepandai je member tu taruh nama #birthdaybudakselenge .. Nasib kau lah Nuh ooiii .. Hee !!

Antara ahli jemaah yang terlibat adalah , Lin K , Iqa Ice , Weenthor , Iqa Qari , Emilion , Dak Gee , Dak Awa , Tuan Tanah and opkos la birthday girl kan .. Mari lah pergi kepada kronologi cerita semalam ..

Pagi semalam , i dah cuak sebab tak nampak motor si Nuh .. Ini tak boleh jadi ni , rosak rancangan kita kata i dalam hati .. Memandangkan semalan kelas Project and i satu team dengan Nuh .. I paksa je dia datang walhal member sakit hati kepala kut semalam .. Tapi berkat i suka mengarah / mentel / bossy datang jugak dia walaupun lewat 2 jam .. Hahahahahhaa !!

Memula dia datang i dah serba salah sebab i paksa dia datang , maunya tak muka ketat je si Nuh tu dalam kelas .. Lama sikit baru ok t_t .. Lepastukan , i syak dia tanak datang sebab tanak orang celebrate birthday dia tapi nampak la dia berkoyok tampal bagai .. Ok dia tak sihat tu kata i dalam hati kesian dia , tapi caner dah birthday kau hahahah ..

Then dia nak terus balik , tapi tiba-tiba ubah plan nak ke Ecm sebab ada orang kirim makanan .. Fuhh , ok boleh proceed on seprais camni .. Berialah aku watsap bebudak tu sampai si Nuh ni jadi pelik .. Apahal kau kata dia .. Jenuh kaver weii !!

Nak dijadikan cerita sebab kan tak plan , memang berterabur la .. Si Weenthor , Emilion dan Iqa Qari boleh pulak pergi Adif .. Lin K dengan Iqa Ice makan dekat D'osiss .. I , Nuh , Dak Awa and Dak Gee masuk Ecm .. Ahh sudah !! Bebudak ni bukan paham erti berlakon .. Kalau i dah halau tu i halau suruh berkumpul setempat tanak bagi nampak kantoi .. Salah i jugak la sebab tak bagi proper instruction .. :P

Sudahnya , sebab si Nuh ni nak balik Poli i ikutla sebab dia mengaku dia nak lari balik .. so sempatla Weenthor , Emilion dan Iqa Qari pi Ecm .. Ok settle satu masalah timbui masalah lain .. Nak makan mana seh ?? Sushi bebudak berlima ni tak makan , pastu pening .. End up pergi Ayam Penyet .. Kah !!

Dah setting elok si Nuh mengadap dalam dengan si Dak Awa and Dak Gee , i larik pegi jumpa bebudak tu kat sebelah Parkson nak bawakkan kek .. Plan menjadi .. So happy birthday Nuh .. Walaupun i rasa u boleh agak tapi i pedulik apa kan .. Janji seprais .. Hahahahahahh !!

Potong kek apa semua , makan settle then karoke Dak Awa payung .. 2 jam jugakla karoke kt K Voice tu .. Balik si Dak Gee meroyan nak buat show ala Bollywood ... Alah tiber .. !!

Akhir kalam sebelum i belanja gambar , i nak ucapkan terima kasih jugak untuk anak anak ayam yg setia melayan keranah i yang rajin menseprais orang ni and HAPPY BIRTHDAY DAK NUH , Memuaaaaaaaaaaah !!


 Belakang : Weenthor , Lin K , Emilion
Tengah : Iqa Qari , Birthday Girl , Tuan Tanah
Depan : Dak Gee , Iqa Ice dan Dak Awa

#tilljannah
#tiber
#friendshipgoals #friendshipzone
#siswazahtabah #siswazahberjaya #perempuan #fuhh #loveamir

Yang Suka Seprais
Atynaz

Selamat Hari Lahir Nuha

Hello mello , dear Nuha @ Nuh @Selenge .. Happy Birthday yang ke 2.0 adinda oii , hahaha mesti rindu dekat kau nanti bila dah grad #tiber .
.
Kita start kenal mula mula masuk poli , Kahkah , start rapat masa sem 2 nak masuk 3 menuju ke 4 sampai la 5 (semoga sampai bila-bila la ukhwah ni ya ) .. Kahkah , kitorang dua ni more like love hate love hate friendship la .. Manjang je gaduh sebab si Nuha #takcarasokmo .. Tu yang i geram !!
 
Rajin deni buat kerja sebab dia tau i malas !! Kahkah , kwaja an ? Thanks beb , Al-hamdulillah i tak salah pilih kau sebaga bff dunia .. Me friend you always #tillPmku
 
Kenangan dengan Nuh ? Pegi trip dengan dedepa dari Gambang , bbq Beserah , kalau boleh hari-hari nak makan Sushi #chukaidako , pergi Melaka dan signal kereta ( ini win teruk hahahahah ) .. Lagi ? dia banyak gila belanja i kadang sampai naik segan pun ya .. Ahh feel so blessed la to be friend with this girl .. 
 
Kita ada banyak kenangan in between 2 ( nak masuk 3) tahun ni .. Dan i hargai setiap detik tanpa dan dengan you !!

Semoga jadi anak yang solehah , kawan yang baik , kakak / adik yang baik , cemerlang dalam segala bidang yang kau ambik , i doakan kau sentiasa berjaya .. Jangan simpan apa apa dalam hati tau .. Biasalah i kan kaki meroyan.. #gesekhidung..
 
- Sila kawin cecepat ! Tasabar nak ada anak buah .. Hahaha -
 
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir,
Selamat Hari Lahir Nuha
Selamat Hari Lahir...

Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan kamu,
Allah selamatkan Nuha
Allah selamatkan kamu..
 
 
 
Yang Wish
Atynaz