Tuesday, December 12, 2017

I'm back !!

Hello mello , bersiaran kembali setelah sebulan senyap .. Last entri kepochi dengan dak Aa bulan lepas kut .. Lepastu sambung cuti + memendap maka tak adalah cerita padahal entri Pecipta pending , entri Kerja partime pending eh banyakla pendingnya kan .. Hehehe !!

I sekarang ni tengah praktikal @ intern dekat Pejabat Agama !! Tu yang tadek masa nak berjimba bagai segala ni .. Cuba dulu , mall seberang poli , selagi tak petang bawak ke malam bercinta nak balik rumah .. Sekarang ? Nan hado !! Walaupun mall tu still dalam radar dekat dalam capaian Grab .. Tetaplah malas !! 

Pukul 8 pagi thumbprint pukul 4.59 petang dah ready nak balik #perangai .. Hahaha , dia punya penat tu mengalahkan orang kerja ladang .. Penat buat apa aku pon tatau ler .. Tadek dan singah memana terus balik rumah nampak sebab dah terbayang  katil je .. 

Padahal duduk dalam  Pejabat Agama tu dekat kaunter depan je pun layan pelanggan ambik nombor , borang , q&a etc .. Fuhh , pikir-pikir balik agak saiko sebenarnya deal with manusia ni .. Mbahahah !! but so far im ok !!

Day 1 was awesome tak berani lagi tayang ke-Lydiaan dia .. Barisan staff Pejabat Agama sini baik baik belaka .. I under halal , tapi sudahnya i master bab nikah kahwin cerai ruju' ni .. Hahaha !! Cool kan ..

Selain tu belajar handle pelanggan , jenis-jenis borang etc .. Buat kad nikah , masuk sistem key in pengambilan  .. Fuhh , tak pernahla terfikir dalam hidup ni .. Tengok orang masuk Islam , ruju' , daftar cerai nikah etc .. Dia macam mix feeling .. Macam tulah rupanya hidup kita .. I siap berteka teki kenapakah dan apakah tujuan pelanggan itu ke Pejabat Agama .. Hahhaah !!

Praktikal sini ada 14 orang , i , Weenthor , Piqa , Hawa , Iffa , Ain , Suha , Mira , Wani , Dyla , Ily , Danish and Amir Redzuan .. I bersyukur rahmat ada Weenthor yang kalau ikutkan panjang ceritanya sampai tersesat sesat ke tempat li i hahahaha  dia lari dari tempat li lama so tadelah batang sangat bak kata Ayang Sherry .. 

Setakat ni dua minggu dah berlalu dengan jayanya  .. Sebab i pilih Pejabat Agama was , i nak cuti kerajaan ( sabtu , ahad dan cuti umum ) , nak cuti senang , walaupun tadek elaun but still worth la daripada sakit hati dapat elaun sikit lepastu kerja macam babu .. Fuhh !! Yang kerja elaun banyak pun mesti la setimpal dengan kerja kan .. So , pilihan ditangan anda .. Make a wise choice k !! #tiber

Dahla , kang pepanjang bukan baca pun .. I letak sekeping dua keping gambar pastu nak layan movie ..

 :D
 Fail cerai ke ?

 Boys Squad !
Hai Tina :D
Yang Bizi
Atynaz

Thursday, November 2, 2017

Short escapism in Kuantan

Hello mello , sebenarnya plan keluar ni adalah plan date i dengan Bff i yakni Dak Aa .. Lama kut plan , tapi biasalah kita hanya merancang Tuhan yang menentukan #libastelekung .. I bizi , Dak Aa bizi sudahnya tak kemana .. Tapi i kan sejenis sentimental dan gila memaksa pulak tu minggu ni minggu last kitorang jumpa dekat poli .. Haruslah sentap !!

Maka Dak Aa pun menjanjikan bulan dan bintang .. I nyaris nak terpedaya istana kaca .. Nasib baik semalam berjaya jugak keluar .. Biasalah , plad adhoc ni selalunya yang paling efektif , berjaya dan berkesan .. Kahkah !!

I punya rancangan adalah keluar dari pagi yakni sarapan sampai ke dinner .. Sudahnya , Dak Aa ambik aku lepas Zohor semalam .. Hek dia #mohonibersyukursikit .. Memula i plan nak naik je motor , fikir-fikir balik kereta Aa kan ada .. I drivelah .. Ahaha.. Beliaupun setuju #manabolehtaksetujukandengani

So drivelah i ( yippi ), destinasi pertama kitorang ? Kedai kucing Sookies Tanjung Lumpur .. Tok kirim beli pasir kucing .. Lepastu  booleh pulak memasing blur nak makan dekat mana .. Hahaha , yelah nak lunch pebende dekat pukul 4 .. So , singgahlah Warung Pok Su Mok Su Tanjung Lumpur bebeli kudapan sikit .. Yeler , kebulur kut ..

Lepastu sambung blur lagi , mana sehh nak makan .. I dan Dak Aa akhirnya singgah la Rina Daging Merah Classic .. Niat dihati nak makan nasik goreng daging merah , daging siap lambat .. K foine !! Orderlah nasik goreng seafood .. Biasa-biasa je .. Dak Aa order mee celup .. Rasa ? Tak pulak i rasa .. Kah !!

Next , cari dessert .. Naik je atas jambatan Tanjung Lumpur tu i mintak izin Dak Aa nak menjerit .. Bukak tingkap jeritt .. Aaaa , kesian Dak Aa sebelah , dengung telinga  katanya .. Singgah  kita di KingMangoShake Kuantan ( kiri Vistana sebelah kanan Bhp  ) .. 

Lepak situ , then i ajak jelah Dak Aa karok .. Dari sini timbul pulak Atinten dengan Fiza .. So , Dak Aa cakap boleh lah hantar i lewat skit sebab an ada orang temankan dia .. Cantik !!

Minum-minum , shoot ambil Atinten dengan Fiza .. Asar dengan Maghrib dekat Masjid Bukit Sekilau .. Plan seterusnya adalah Teratai Chini Shell Ouch .. Fuhh !! I call siap-siap tanya bukak ke tutup , boleh tak walk in .. Tutup hari Isnin guys , and boleh walk in .. Cantik !! Lokasi dia Jalan besar , belakang Hotel Suraya Sebelah Tokio Marine Life ..

Settle shell ouch , i pegi Im pulak .. Ingatkan nak pegi butik settlekan hal barang .. Butik tutup !! Then i wassap Sis Tiha tuntut satey .. Katanya satey Gerbang santai im ( sebelah Hotel Sri Manja )tu sedap .. Aah , sedap !! I tengok dia dengan penjual satey tu pun lebih kurang akrab .. Taciu belanja i semalam bb .. Next time i belanja you ayam penyet k ?

Pas makan satey lets go to KimStone Foodcourt Beserah .. Sebab tempat ni lawoo je , tak order mende pun .. Nak minum pun tak larat .. Ok marilah bergambar gaya bebas .. Settle ? Ok jom gerak ..

Shoot pegi funfair .. , Sepanjang jalan tu karok la dalam kereta .. Jerit pekik macam apa ( akulah tukan ) .. Hahahah , seronok bhai , bila lagikan nak buat hal .. Esok dah tuwe maluu ..

Sampai funfair memang aim dua benda .. Naik buaian pusing .. Tenturun je terus mabok .. Apa ke bangang .. Dia pusing banyak kali .. I macam aaaaaaaaaaaaaaaa .. Kesian Dak Aa sebelah .. Yang Atinten hazab je dengar Fiza berzikir nak turun .. Hahaha !! Lepastu main bumper car , ni lagi kwaja .. I pusing kiri dia reverse i pusing kanan dia mampos .. Tetau dan habis .. Settle main dua benda tu , yuk karok tutup hari ..

As usual Music star pilihan hati , Rate weekday after 6 pm adalah 13 ringgit .. Tambah 5 ringgit dapat 30 minit percuma dan dua air .. Bahagi empat orang , ambek kau memasing melalak , meraung , nangis , berlakon , buat hal semua ada .. Dak Aa la gg !! Hahaha .. #kaudanaku

Puas hati , settle akhirnya i drive balik rumah dengan hati yang berat .. Tinggal segala perbuatan semalam menjadi kenangan hari ini .. Umm , meh i belanja gambar :P

Bb boo #taken
 #kingmangoshakekuantan
 #terataichinishellouch
 Sapa ada lesen bawak keter ni pm i k ?

Kesimpulannya  it was a fun day .. Selamat berpraktikal dan menempuh kehidupan guys .. Akhir kalam semoga jumpa lagi di lain masa .. 
Salam Sayang
Atynaz
P/s : KAHWIN JANGAN LUPA JEMPUT

Tuesday, October 31, 2017

Instagram Polls Clarify ..

Hello mello , kelas gitu tajuk nak Omputih saja .. Senjak ig dah update ni kemain giat i update .. Salah satu benda yang baru pada ongkampung mcm i ni Poll .. Kahkah !!

Maka dua minggu lepas ( ? ) i saja-saja test buat 10 Poll dekat Ig story .. Alah soalan bodoh-bodoh je .. 

Kepada yang bagi feedback .. Thanks !! Jadi untuk harini i nak jelaskan apa makna disebalik 10 soalan tu :P 

 I memang nampak kekwat !! Ramai kata first time jumpa muka i muka sombong .. Yelah member sejenis konfiden tahap dewa .. Tapi sekali dah kenal i , i rasa i tadelah kekwat mana (?) pun .. Diva sikit je tak salah kan !!

I memang banyak songeh .. Tak dinafikan , pada yang vote Manja tu .. Thanks , sebab i sebenarnya  memang manja dan tu yang menampakkan dan menjadikan i banyak songeh .. Tapi end up , i akan ikutkan aje .. Paling koman kene bebel sampai menanah telinga jelah sebab i tak puas hati .. Kah !!

Thanks sebab downgrade i !! Ni kes terpengaruh dengan Dato Vida la ni .. Hahaha .. Apapun i tetap EMPRESS .. #Fuhh

Hahahaha , B stand for Bongok sebenarnya , and C stand for cerdik .. Kepada Makhluk yang vote B .. Tahniah !! Anda kenal i .. Hahahahahmbar ..

 Jawapannya YES , i pernah panjat pokok Manggis dan Rambutan .. Kahkah !! Tak caye boleh Dm i nanti untuk pembuktian .. Ke nak lumba panjat pokok kelapa ??????

Alphabet kegemaran i ? S .. Sebab A dah sinonim dengan i .. So i gemarkan alphabet S .. Kepada yang pilih S .. You might know me #tibe

 Ye sindir .. Kahkah .. Agak kalau lama dah tak bertegur tetiba macam nak tegur i balik tu tahan jelah .. I sejenis macam , engko buat hal engko i buat hal i .. Dah lama hilang lepastu acah-acah tegur .. Tak paham aku orang konon bizi 24 jam tapi spend 5 minit dengan ws i pun x dan .. Bizilah sangat .. Nampak je update itu ini , mandi sampai setahun , solat sampai dua jam .. Makan lagilah .. Kelakar pulak .. #siapapilihsindiridiakenali

 Ofkos diri sendiri .. S tu cuma alphabet kegemaran je .. #fuhh

 Soalan ni , hahahahah 
Pada yang Jawap Tak , memang ya pun !!
Pada yang Jawap No , yes you are ..

Kepada yang kenal i 1% tu , korang sebenarnya tak kenal pun i .. Hahaha .. Kalau kenal , dm i k ..
Yang 0.99% tu congrats sebab jujur tahap taboleh tolong .. Love you guys !!
 
I nak ucapkan terima kasih kepada yang pilih Stay .. Sebab engkorang faham i .. Yang pilih berubah .. I faham , doakan i k .. I rasa i akan stay , bertahan dan terus hidup di mercu bahagia .. #waklu

Settle sepuluh set poll .. Tak puas hati boleh pegi mampos , i punya poll sukahati lahkan .. Dah byeeee ..

Biu-biu
Atynaz

Sunday, October 29, 2017

Shortgateway with @Fiveladies in Sungai Lembing

Hello mello , plan ke Sungai Lembing ni sebenar-benarnya adalah trip untuk @FiveLadies yang iaitu Mas Ween , Abang Hassan , Kak Emi , Bang Naim dan Pak Syafiq .. Bagaimana I boleh termasuk dalam cerita ini ? Meh nak cerita !!

2 minggu lepas I waksap Ana suruh dia bawak I pergi Perpustakaan Negeri sebab situ banyak gila novel .. Ana pun on je .. Maka bersumbatlah kitorang semua ke Perpustakaan Negeri tu .. Adalah 2 kali pergi .. Huhu !!

Sembang-sembang , terlepas pulak meminah ni nak buat trip .. I ingatkan jauh bebeno ler , rupanya Sungai Lembing je .. Emm , nak ikut , kena ikut dan wajib I ikut hiks !! So diorang ni dah ada ittenary sendiri .. Datang I , selamba je tambah tolak .. So menu dia adalah , nasi jagung ( sebab aku teringin ) , ayam merah by Aqish ( Ana potong Ayam , Emi tumbuk bawang ) , Cucur jagung by i ( Iqa dan Ana goreng ) , sambal sardin dan roti Gardenia , Ween basuh pinggan ( ? ) .. Air pulak sirap kenduri je ..

Memandangkan I nak menyelit jugak , I suruh je mereka ini tidur rumah I hehe .. Nak dijadikan cerita kebetulan diorang ni ( termasuk I sekali terbabit buat kerja gila ) nak daki Bukit Panorama .. Konon nak tengok matahari terbit .. So I pun bgtau la fakta , pukul berapa engkorang nak bangun , masak , nak gerak lagi .. Bandar ke Sungai Lembing dah 45 minit .. Ada pukul 3 pagi engkorang bangun nanti .. Tidur jelah rumah I .. Semua setuju .. Cantik !! 

Petang semalam pergi pasar malam Utc sebab sila beli makan malam sendiri ya .. Rumah I tak provide makan malam #maafkani .. Lepastu Aqish buat kejutan .. Abang dia nak tumpang rumah .. Boleh la bang , so jadilah 2 kereta which is hikmah dia I tak perlu naik kereta Ana yang tingkap dia ROSAK tu .. Semua tingkap ok , kepam weh I dalam kereta Ana tu .. Sauna !!

So malam dalam pukul 9 malam diorang sampai , siap buat hal sampai ke Kotasas bagai .. I ni dah sengap tunggu .. Nak memasak lagi , end up pukul 11 lebih settle masak .. I masak nasik jagung kut dan lelain boleh baca lah kat atas tu sapa sapa masak.. Bangga jangan cerita lah #walaupun .. So pack semua makanan , boh dalam peti ais .. Ingatkan nak tidur , nah sekali sambung gosip sampai pukul 1.23 pagi .. Pukul 2.30 baru memasing lelap ..

I bangun 5.30 si Emi kut kejut .. Haha pung pang pung pang pukul 6 lebih gak gerak .. I naik dengan Aqish and Abang dia .. Fefeling je bukan tingkap sambil boo kereta Ana kat belakang yang berkuap tu haha .. Sampai Sungai Lembing , lepastu aku pun tatau mana Panorama tu .. Kahkah !! End up guna waze ke maps eh ? Nasib baik lokasi dapat dikesan ..

Start mendaki dalam 7 lebih , hoi berkandang la khinzir keluar .. Balik balik nampak tangga .. Bilanya nak sampai ? Jangan kata matahari terbit , silap – silap sempat tengok matahari terbenam gamaknya .. Yang pendaki dah turun semua cakap 10 minit la , 2 jam la apalah .. I dengan si Ween tertinggal belakangggggggg sekali .. Sesampai puncak I dah tergolek dog dan dengan si Ween ..

Bebudak 4 ekor ni boleh kata dah-dah jom turun .. Bara je I , nasib baik gurau .. Aktiviti biasa atas bukit adalah bergambar dan bervideo gaya bebas .. Dah puas buat hal atas tu seperti menggunakan kod Piapia kalau jauh tak dengar suara .. Hek rupanya dekat je ..  Terus terasa emm bala nak turun bukit tu datang balik .. 

Ana , Emy , Aqish lepas dah turun .. I , Ween , Iqa siap boleh revise soklan food cost and food law lagi nak menyampai ke bawah tu .. Ketor lutut  , balik bali tangga .. 9.20 pagi sampai jugak akhirnya .. Tetap di tempat pertama bak kata Ween .. Yelah tempat pertama dari belakang kau .. Cisss !!

Lepas dah turun mendaki tukan berpeluh peluh , I letak je kepala kat tingkap kereta kena angin kering sendiri #sambillambaikeretabelakang .. Destinasi seterusnya adalah ? Pasir Kubur .. . Cantik dah sungai tu .. Tapi dianya sangat BERBATU BATU .. Sempat lunch je sebab tak gamak nak mengorbankan kaki yang dah sememangnya sakit ini ..

Makanya buat gila ke Air Terjun Sungai Pandai .. Haa yang ni baru best  , siap karoke lypsinc lagi dengan kereta belakang sebab chanel radio kereta sama .. I nyanyi member kereta belakang sambung .. 

Sampai Sungai Pandan , mari mandi manda .. Lelepak apa semer pukul 1 lebih balik rumah dah .. Bebudak ni mandi , salin baju semer .. Aqish dengan Abang dia gerak dulu .. 4 manusia lagi tu .. Pukul 6 lebih baru gerak .. Punyalah sedap mentido .. Penat katanya .. Hahahahhaha !! Meh i belanja gambar !!

 Sebelum penderitaan bermula #SixMusketeers

 Right to left : Tuan Tanah , Iqaqari , Anas , Emilion , Weenthor dan Naim

 Gila meroyan dalam kereta be like :P
 Right : Sampai sampai je tergolek dog dua ekor ni .. Penat oo !!
Left : Kejayaan tu akan datang jugak walaupun lambat #sedapkanhati

Sikit lagi lagi sikit eahh eahh #walaupun
 
 
Nasi jagung , roti dn cucur jagun cicah sardin , ayam masak merah dan sirap by Us

Engko nampak tak pulau batu tu ?

Us in Sungai Pandan at last 

Bye Abang #ehhhh  

Kesimpulannya  it was a fun trip .. Selamat berpraktikal dan menempuh kehidupan guys ..Akhir kalam semoga jumpa lagi di lain masa .. 

Salam Sayang
Atynaz

P/s : KAHWIN JANGAN LUPA JEMPUT

Thursday, October 5, 2017

Bbq 5B 2k17

Waktu terasa semakin berlalu
Terkenang cerita kita bersama
 
Saat kita tertawa
Saat kita berduka
Saat masa yang indah dan sukkar
Cerita semua tentang kita !!

Hello mello , i bukak entry kalini dengan lirik lagu Semua Tentang Kita by Peterpan dan diiringi tangisan kau memang drama sebab entah bila lagi i akan berkumpul dengan bebudak ni lagi .. Rupanya dah hampir dua masuk tiga tahun kitorang bersebumbung dibawah satu bangunan yakni PMKu tercinta ini .. 

Bebudak 5 B ni asalnya ada 32 orang , berkurang lebih sepanjang masuk sem 2 ke sem 5 akhirnya hanya 27 orang mahkluk tuhan yang masih bertahan .. 27 orang ni adalah 9 putera 18 puteri dan Penasihat Akademik kitorang Madam Baz :D ..

Ko ingat keluarga kecil ni bahagia ? Tak ada maknanya !! Hahahaha , lagi sikit orang lagi sakit kepala .. Sepanjang jadi class rep untuk 4 sem ni ( sem 1 Abang Daddy pegang sebelum dia pass selamanya pada i ) mana dengar cakap memasing .. Geram je i tengokkan sensorang .. Tak sebab sayang je tauu i stay #Igurauje
 
Tapi itulah orang kata asam garam hidup .. Bahagia mesti datang selepas duka , pahit mesti seimbang dengan manis kan .. Tak balance la kan kalau semuanya baik baik belaka , adatlah kan berkawan .. Kelas perumpamaan kau jah .. Kemain intro padahal nak story pasal bbq semalam je pun .. Hee !!

Since kitorang ni sekelas bangsa pemalas tak suka keluar berjalan , maka adalah terdapat lebihan duit daripada sem 2 .. Engko bayangkanlah , sem 2 punya duit bawak sampai ke sem 5 .. Hahh jomla buat memakan , ada yang cadang Kfc la apa lah .. I pandang je sipi-sipi sambik berkata I TANAK CAMPUR sebab nanti i pening #belajardaripengalaman .. Hehehe , akhirnya semua sepakat buat BBQ ..

Pilih tempat gaduh , pilih tarikh gaduh .. Aisey , setelah sengit memilih dari Pantai Sepat , ke Gelora akhirnya ke Pantai Batu Hitam kita .. Tarikh setelah 2 kali pinda ditetapkan pada 4/10/17 masa 4.30 petang sampai 7 malam .. Tak boleh datang , tinggal tengok makan hati jelah.. Mujur semua datang, TERIMA KASIH :D

Paling awal sampai Mich , diikuti Nep , Emmet dengan Nuh .. I , Bell , Amar , Yom , Jeff , Dayat  kemudian .. Then Daddy , Kid , Bella , Yatie .. Set umah penthouse naik uber sampai kemdian adalah Rozi , Gee , Iqa , Linda , Aina , Decklin , Uween , Emy , Iqa Azmi , lepastu lagi Along , Lina dengan Atin .. 
 
Terpaling diva kau teka sapa ? Semua orang dah sampai ni , dahla deni paling dekat tapi dialah last sekali muncul pastu bising pahal muka tadek dalam video  hahahaha .. Kak pah !! Malas katanya nak mai .. Mujur hang mai t_t kalau dak i pi bakaq umah sewa tu .. Ahahaha !!

Start membako , i dah rancang plan lain sebenarnya .. Nak menyambut birthday  Oktober Babies yakni Abang Daddy , Kak Lina dan Yom .. Gigih beli tepung , spray dan kek .. Plan menjadi , Kak Lina paling kelakor .. Beria ingat prank birthday Abang Daddy je sampai terlupa dia sendiri bulan beranak punn bulan 10 .. Happy Birthday in Advance guys :D

Aktiviti lain ? Main tarik tali .. Memacam fesyen bebudak ni .. Meriah pantai tu semalam .. Yang bergolek , yang telentang .. Semer adalah .. Last was ambil gambar berjemaah .. I rasa ajaib gila since gambar kelas kitorang jarang cukup 27 orang rujuk perenggan atas , hahahahah .. Thanks korang .. I suka i suka ..

Menu dan persiapan ? Ayam and sausage by Abang Daddy and the gang , Nasi Putih by Along , Bihun goreng by The Penthouse Rewang @ Umoh Pok Halim .. Air , Bell buat .. Mich sponsor coke tin , tempar bakar .. Puding cokctail by Nep , tembikai geng Atin beli , kek Pibeday by Dak Awa .. Lagi apa eh ?? Hahah , i bawak diri je .. Assemoga :P

 
 Atas Belakang Kiri ke Kanan : 

Iqa Qari ,Weenthor , Emmet , Decklin , Lind K , Yatiepu , Iqa Ice , Emilion , Dak Gee , Roxina Ibrahim , Kak Lina Pom , Atin Sp , Ayang Sherry , Bella Bellon , Ustazah Izwani , Dak Awa , Aina Setapa

Bawah Kiri Ke Kanan : 
 
 Nuh , Tuan Tanah , Abang Daddy Bang  , Kid ,  Bang Yom , Amar , Mich , Dayat 
 
Baring : 
 
Jepp , Nep


Credit video : Tetuan Izrul Fahmi Haikal Bin Rosli @ Abang Daddy 
 
I tutup dengan entry ni dengan rangkap dari doa Perpisahan , semoga berjumpa lagi di lain tahun dan selamat maju jaya sahabat semua :) 

Teman Betapa Pilunya Hati Menghadapi Perpisahan Ini ,
 Pahit Manis Perjuangan Telah Kita Rasa Bersama ,
 SemogaAllah Meredhai Persahabatan Dan Perpisahan Ini .
Amin
 
Yang berjurai air mata
Atynaz


P/s Yang termarah mohon jangan disimpan , terkata mohon ditegur , tersakit mohon dimaafkan .. sama-samalah kita :D
 Dalam Ingatan Tulus :
 
~ TERIMA KASIH DHF 5 B 2017 ~

Tuesday, October 3, 2017

Makan Malam Pragraduasi (Mapra) Pmku 2017

Hello mello , event ni tarikh asalnya adalah pada 6/10/2017 tapi dipinda kepada 29/9/17 ( Jumaat malam ) .. Event dinner pertama i kut rasanyalah dia punya eksaited cari baju segala tu dekat 3 minggu awal t_t .. 

Anjuran bebudak junior i dari sem 4 , diorang pilih tema casual masquarade .. I macam , pilih la Bollywood ke , Hollywood ke apa kan .. Tapi bantahan dan surat menyurat tak dilayan .. Kahkah !! So redha lah with the tema .. Meh la cari baju semer :P

Misi mencari baju yang tak mudah , kejap ke Ecm kejap ke Mega , tak pun Butik butik .. Thanks la kepada Bella bellon , Yatiepu , Nuha , Emy , Bell dan semua anak-anak ayam yang setia menemankan i mencari baju dinner #walaupun .. Sememangnya member hati tak tetap .. Kejap kang nampak ini cantik , itu lawa .. Dah pulak satuhal nak memikirkan ..

I ambil tema putih since the organizer said that background kaler HITAM GOLD .. Konon-konon sesuci lebaran la .. Ingatkan nak ambil konsep macam modern touch tapi i end up terjumpa kedai kostume AnnHarizz .. Terus bertukar konsep God and Goddess of Greek + Egypt .. I suka i suka !! Untuk make-up i request tiru mua Sharhim Khan punya style .. Letopan ok !! Hahahah

Pada hari kejadian seawal 5.30 dah ready depan kedai untuk make-up dan bersiap .. Serius puas hati dengan servis Auntie Ann dan Kak Ya .. I mekap paling lambat sebab tunggu Maghrib and make up i paling simple ( Si Yatiepu dengan Bella pon join jugak sewa menyewa ni ) .. Settle semua Abam Hensem pak we Yatiepu ambil naik Honda kau .. Kaler kelabu pulak tu !! Turun pulak dekat drop off bebetul depan hotel .. Naissssssssssss , terus fefeling ongkaya .. Kah !!

Dalam pukul 8 malam dah sampai Grand Darul Makmur .. Antara yang paling awal dan sentiasa awal .. Ni sebab Yatiepu dengan Bella segan dengan bebudak lain . Ko mampu ??  I sampai sampai je mendada terus konfiden tanya receptionist dan terus masuk hall .. Konsep dia , lambat dan tak konfiden tinggal .. Heheheh !!

In between tu sempat lagi gaduh nak duduk meja mana .. Yatiepu menang , duduklah meja sebelah pintu .. Flow majlis mula dengan kehadiran Ketua Jabatan Pmku , persembahan band , makan , penyampaian Anugerah Ketua Jabatan dan cabutan bertuah .. 

Makanan dia banyak tapi just biasa-biasa sahaja .. I tak taulah kan kenapa that night i tak begitu rajin makan .. Maybe sebab kambing dia keras dan sejuk kut .. Satu plate je i makan ( mix of salad , kambeng and mee goreng ) pastu kenyang ..

I terima AKJ untuk sem 4 dan terterima cabutan bertuah untuk no 211 .. Tak sesia i berlawa walaupun tak menang King Of  The Night .. Si Yatiepu dapek hamper gok no 212 .. Tak sesia sewa , yang Bella lagi haru menang Kipas angin ok sebabmeja Yatiepu pilih adi bawak ong  .. Fuhh hebak !! Datang awal ada gak pekdahnya selain tak jadi tumpuan bebudak lain .. Mueheheheh

Settle semua , marilah bergambar .. Jap i share gambar k .. Hahahhahaha !!

* Matilah ending camni je 

 AKJ sem 4 

Atas Belakang Kiri ke Kanan : Ustazah Izwani , Iqa Qari ,Weenthor , Emmet , Roxina Ibrahim , Yatiepu , Atin Sp , Bella Bellon , Aina Setapa 

Tengah Kiri ke Kanan : Tuan Tanah , Bang Amar , Ayang Sherry , Nuh , Iqa Icee , Decklin , Emilion , Kak Lina Pom Pom , Dak Awa , Lind K , Dak Gee

Bawah Kiri Ke Kanan : Bang Yom , Kid , Abang Daddy 

 Luck no 211 dapat hamper !!Ott

Ootd , make-up and accessories by AnnHarizz Boutique and Spa Kuantan
Shoes i by Vern's
Ear clip i : Shopee


Monday, October 2, 2017

English Debate Ptss Arau 2017

Hello mello , since balik dari debate Ungku Omar adalah berkumandang cerita pasal debate di Arau ni .. I macam , lantaklah !! Malas pulak nak memikir .. Ada rezeki pegi tak ada rezeki mohon mereput .. Dipendekkan cerita , jadi ya .. Tarikhnya 24,35,26,27 dan 28 haribulan 9 sekarang baru update !! 

Day 1 : Ahad
7.30 pagi terpacak dekat Poli , macam biasa yang paling awal dan sentiasa awal .. Ingatkan dah lambat .. Kwahaja memasing !! Hahahhaha !! I macam apa je dengan barang banyak-banyak .. Nasib Ahad !!  Berhenti sarapan dekat Restoran Zaman and perjalanan sangat smooth ikut route Genting Sempah .. Sapa yang ikut , I , Thive , Am (Newscasting) , Arinah (Storytelling) and Madam Intan .. I mentido sepanjang jalan .. Bangun dekat Temerloh pastu sedar-sedar dah dekat Sungkai since driver ikut jalan lama ..

Alang-alang ada dekat Sungkai , mari makan Nasi Bamboo .. I saja pancing Madam Intan .. Berhasil !! Hahaha sejam weh makan dekat situ .. Punya ghamai ummat .. Nasib baik Madam Intan kaki makan .. Lega aku !!

Perjalanan diteruskan sampai sana dalam 9 lebih .. Menginap di Sanctuary Garden Arau berdepan dengan Balai Bomba Arau .. Makan malam pula di Anamuda Tomyam atas cadangan kawan kepada si Arinah .. Foine , rasa dia rasa makan kedai siam la .. Balik bilik tido ..

Day 2 : Isnin

Bertanding sampai petang untuk 4 round ( rank 2,3,3,3 = 5 ) .. Malam pulak berhajat nak makan char kueh tiaw Pak Nan tapi dia tutup .. Kitorang end up makan dekat Koma Laut Kangar .. Harga dia boleh tahan .. Terkejut masa i membayonya .. Hahahha !! Settle kenyang balik ..

Day 3 : Selasa 

Tak lepas ke quater final dan seterusnya , ajaibnya si Arinah masuk semi-final storytelling .. Tunggu la sampai pukul 1 lebih .. I sebenarnya dah nak balik Kuantan sebab i ada showcase final year projek .. Tapi since tiket bas @ train cecah 80++ dan belum tentu i sampai on time i macam better balik ikut van poli  #rasaberdosa

Then ke Padang Besar sebab mak Intan tu bising nak cari set pisau .. Ahahahaha !! Sampai sana , Padang Besar tu arked jah macam Pasar payang dan lain lain pasar .. Sekali round dah tak mende nak beli .. Akhirnya terpergi gerai No 9 dan makan daging bakar dan pulut durian .. Sedap you !! #ketibas hahahahaha ..

Malam pulak , cari Pak Nan tapi tutup so pergi char kueh tiaw Atok .. Biasa biasa je , tapi tetap tamak berkongsi jugak kueh tiaw goreng dengan Madam sebab ? Memasing suka makan .. Wahahahahah !!! #merasalah

Day 4 : Rabu

Sembang gerak pukul 8 .. Sudahnya 9 lebih !! Kwahaja , i macam biasa terpalinggg awal bangun dengan semangatnya .. Turun lobi kosong .. Tak lama Madam turun , semalam deni beli miang kham .. Beli dahla satu pek tu .. I macam , hoi 1 pek 4 hengget tu tak cukup kena beli 3 pek 10 hengget .. Madam deffence diri sendiri kata makan satoowwww je .. Sekali dah kena , 10 kali isi daun kaduk tu .. Sedappp wehh , masam , manis , pedas dan rerangup .. I bantai 10 helai gak .. Sama naik pun dengan Mom :P

Si Arinah bawak pegi brunch dekat kedai kak dia @ warung Warisan .. Sedap kau , makan menghadap laut sawah .. Pukul 10 pagi makan kari itik , kari kambing , kambing bakar .. Ko rasa ?? Semua sebab Madam Intan la .. Gemok aku !!

Then singgah Seberang Perak , i asap kan madam Intan .. Mari makan bawal panas .. Hahha , Termakan jugak akhirnya .. Malam pulak singgah Temerloh .. I makan ikan patin je , pun i asap kan madam .. Sesuap je Mom .. Rupanya 3 sudu hasil asap mengasap ni .. Hahahahaha !!

Sampai Kuantan pukul 10 malam .. Mereput , balik Shahzan dan tidur .. Dah tu je , i lanje gambar k ? Byeeee

..













Yang Bizi
Atynaz