Monday, May 21, 2018

Aroha Station (Sungai Isap Jaya) Kuantan

Hello mello , i pun tak paham kenapa semenjak masuk bulan Ramadhan ni i gigih menaip entri tempat makan .. Sudahnya sendiri taip sendiri lapar .. Kk sebelum i merapu lagi lanjut meh kita kembali ke main story seperti tajuk entry ini .. Hehehe !!

Aroha Station ni kedai makan Abang Sepupu Member i si Daniel Lee ..  Lokasi dia ?? Dekat belakang McD Sungai Isap tu .. Kau tak rasa ke persaingan dia hebat + situ banyak kedai makan jugak ..

I macam gila berani depa ni setup kedai dekat situ .. Tapi tengok pada konsep kedai diorang yang  chill-chill  and memang untuk orang orang area situ je plus diorang memang aim nak build and grow up slow and steady i percaya Aroha Station boleh maju in future In Sha Allah #ramairamaiaminkanDoai

Memula i pegi baca Arowana station , kahkah mengeji tak hingat !! Tapi stil tak boleh brain Aroha tu apo ?? Gabungan nama Daniel dengan Abang sepupu dia kut .. Pening kepala i  main teka teki ni  ( biasalah bizibodi ) Tapi jangan risau lepastu i macam biasa kepochi interview Dak Daniel sebab deni Manager katanya dekat situ and rupanya Aroha =

Urban Dictionary: Aroha
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Aroha
Meaning 'love' in Maori (New Zealand native language) and also Kiwi slang. Also "Arohanui" meaning "big/much love". Not used as a greeting!
 
Sama dengan  Cinta dalam Bahasa Melayu = Station Cinta .. Sweet tak ?? Gila tak sweet #pang

Plan punya plan , tak pergi pergi jugak .. Sudahnya since Aqish , Ana puasa + i dengan Ween baru balik office ( Ween sembelih ayam dia balik LAMBATTTT so i pun tak lunch sebab tadek kawan t_t ) meh la kita ke Aroha .. Deal set , biasa biasa perjalanan ke Sungai Isap ambik masa 15 minit ++ je dari bandar lepas waktu kerja .. 

Sekalinya on that day JAMMED nak mampus .. Ada 30 minit stuck atas jalan .. I macam whyyyyyyyyyyy time i lapar mcm ni lah nak jammed ?? Dah sampai Sungai Isap ikut Waze ig Aroha hp Aqish , waze suruh PATAH BALIK guys .. I kalau tak tahu tempat memang fully depend on Maps or Wazed .. So kita patah lah balik ..

Ada lagi 4 sempang je nak sampai ke Tanah Putih tu .. I macam ada nanti aku pegi Makan Aniq Steambot ni karang .. Sudahnya Aqish cakap waze suruh masuk simpang kiri pastu masuk kanan sampai .. Berialah masuk .. Tak jumpa jugak weh dia bawak masuk mmutar kawasan perumahan je #beraya

Call Daniel dia tak angkat .. Binawe punya member .. Sudahnya kitorang call Faris tak silap baru dapat clear direction .. Pfft !! Ok so kita on majoriti patah balik .. Dah 30 minit lagi atas jalan .. Tak paham aku pahal jammed terox tuhari .. Ini kalau tak jumpa Aroha Station memang makan dekat Aki Foodcourt jelah .. Hiks !!

Yang Ana dengan Aqish terpaksa berbuka puasa minum air kotak beli dekat Shell .. Kahkah !! Nasib la kan ..So akhirnya tolak jammed namati pukul 8 lebih kitorang sampai .. Bala , rupanya memang location dalam Ig tu SALAH .. Binawe sekali lagi buat Daniel Lee .. Tapi mujur sampai jugak akhirnyaaaaaaaaaaaaaaa !! Kahkah ..

So memasing dah kebuluran .. Btw , Aroha Station served Western Food sahaja buat masa ni .. In future i tatau .. Ok jap i attach gambar :




Macam biasa , i suggest sebelum datang call i lepastu ajak i makan sekali dulu tanya kedai bukak ke tidak ok ?? Jangan malas malas !!

Lamb Spaggeti  4.5/5 star

 
Chicken Chop 4.5/5 star





*Update last i pergi they already changed their Menu Card and maybe akan naikkan signboard tapi jangan risau harga still sama :D 

Masa ni memasing dah kenyang , lepastukan i sajalah menyakat si Kid (classmate i ) since dia kerja dengan Dak Daniel ..

I : Kid , nak fresh orange TANAK orange dengan gula ( Read : Ais kosong latu kan )
Kid : ( Blur ) Haa ok ok ..

Lepastu dari kaunter buat air , i nampak fresh orange guys fresh orange .. Allahu .. Yang bebudak ni dah macam ko gatal order kau bayar .. Kah !! Setakat fresh orange segelas tu alah berapa sen pun #doneriak

Ok lah i dah redha dapat fresh orange tu .. Sedut sikit , mak masamnya t_t why ?? Rupanya si Kid ni dengar Fresh orange TANAK gula #slapforehead .. Aqish cakap ok apa rasa air tu .. I dah berkerut dahi minum .. Sudahnya terpaksa mintak waiter sorang lagi tambah gula .. Hujung-hujung padan muka i .. Main main dengan orang lurus bendul kan mendapat ..

Btw thanks Dak Daniel belanja Air Tembikai .. Auch kitorang terharu = belanja la lagi lain kali !! Hahahahahha !!



Tu ko nampak muka penjenayah depan sekali sengih .. Ni i tatau la dia dah tukar ke belum location dalam ig tu .. Pfft !! Masa ni second visit i bawak Iffahtun makan sini sebab dia selok nak nak .. Bala , sebelum makan tu ada hati lagi member nak pegi makan Sup Gearbox Adanan .. Lepas makan , dia kenyang gila ..Kan i cakap !! Mujur kalini tak sesat .. Kah !!

I makan apa eh tu hari ?? Either chicken chop or chicken bleu kut .. Si penjenayah @ Daniel boleh cakap ok tak kuah tu ?? Pasalnya tadi kuah tumpah .. Zapppp , i pandang dia .. Jangan kata kau kutip kuah tu Member kata i sambil buat isyarat mata Mak tiri .. Sengih je dia  cakap dia sempat la buat kuah baru ..

Fuh , lega i dengar .. Tu yang dia tanya ok tak rasa kuah makanan tu .. Pada i ok je cukup rasa pulak tu walaupun katanya masak masa kelam kabut .. 

Tapi i memang saspek ok punya sebab set set Daniel Lee ni kalau jual minyak , mengorat anak dara orang masak memang nic .. Oh ya , malam tu tiba-tiba ada Emmet dengan Nuh .. Baru balik temuduga kerja katanya .. Awwss !!

Nway setakat ni dua kali i pergi Alhamdullilah servis nice , ambient nice , food pun nice .. Overall i bagi 7/10 star #kipidapguys

Papepun I doakan semoga Aroha Station ni akan bukak cawangan kedai lebih besar , banyak dan sukses more in future #ramairamaiaminkanDoani

*Cumanya i harap Owner keep maintain --->> good food , service and enviroment  yang sedia ada walaupun dah bukak kedai yang selesa in future .. Tq <---
Yang Berpuasa di Bulan Ramadhan
Atynaz

P/s : Ini bukan review , i sekadar berkongsi kut kut kalau u guys datang Kuantan pastu blur nak dinner dekat mana .. Kohkoh :P

Friday, May 18, 2018

Teratai Chini Shell Ouch @ TCSO Kuantan


Hello mello , setelah sekian lama i menyepikan diri pemalas nak update be like tiba-tiba harini i macam ada sikit mood rajin + inikan bulan Ramadhan apa kaitan ? so tekak dan kepala i teringat pulek dekat Teratai Cini Shell Ouch ni .. Sedapnya kalau ada orang belanja shell out buat bukak puasa nanti kan  #walaupun #soundtrack #Airmatasyawal !!

Macam biasa , i kalau nak makan sedap tanya je Google !! Carian i untuk kalini spesifiknya Shell out sedap Kuantan sama dengan I sempat try satu restoran before restoran tu shut down and another restoran pon shut down jugak tak lama lepastu ..  Apeni tak kesian dekat i ke ?? Eee ..

Mujurlah ada TCSO ni .. Masuk ni 4 kali dah tau i makan kat sini .. Maksudnya apa tu ?? Sedap lah weh i tell youuu !! Alhamdulillah 3 kali pergi kuah masih sama , portion nice , sedap dan eh semua samalah ..

Kenapa 3 kali je ?? Sebab yang latest i pergi i dapat makan shell out sos Butter .. Astaga sedapnya .. Menitik ailio aku menaip ni !!

Lupa nak cerita dia ada 3 jenis saus, and kalau Butter sauce @ Black pepper sauce tu kena TEMPAH AWAL sebab kedai kena prepare sos tu dulu .. I tu hari mujur dapek rasa Butter saus kalau tak i nangis bucu meja tipu i mana boleh resist makanan hehe !! Yang original always available lah kut .. #laparnya

Price range ? Pada i not bad dan agak mur mur !! Paling jauh i pergi untuk 4 trip makan ni around RM 60++ je ( kongsi ramai ramai of course ) and Tcso ada lobster guys ..

I tak pernah la try unless la u nak belanja #kbyee.. Kahkah #hintmintakbelanjabelike .. Senang cerita boleh refer je menu dia dekat FB link i bagi k ??  Sajalah i tak attach  gambar menu dekat sini supaya u guys jadi rajin sikit searching dibulan mulia ini heheh ..Kalau i suap bukan ke batal puasa u guys nanti ? #tiba

Rasa saus dia ?

1.Original
Sedap , dia ada rasa pedas pedas masam tapi dia sedaplah pendek kata !! Musti try !!

2.Buttermilk
Rasa macam makan seafood masak butter kau !! Portion dia just nice , ngamm soii tak muak .. Fuhh kalau i pegi lagi nanti mungkis riques extra pedas ( lebih cili padi lah tu  :P )

3.Blackpaper
Tak pernah lagi try !! Bila entah nak makan lagi t_t

Ada Nasik , ketam udang sotong kupang jagung and sayur campur and tembikai in one set untuk 2 orang makan .. Paling ramai 6-10 makan kut .. Nak tambah nasik or makhluk lautan yang lain , sila refer menu k dan sediakan ongkosnya .. Murah murah aja disini pokoknya .. Waduh !!

Seafood dia Alhamdulilah setakat ni fresh and sedap .. Kedai dia kecik cinonet je tepi jalan besar .. Better booking kalau tanak rasa makan aspal jalan hehehehehe !! Tandas dalam keadaan bagus , emm I kasik 8.5/10 rate .. A must try food  kalau datang Kuantan ni ..

Lokasi dia Jalan besar , belakang Hotel Suraya Sebelah Tokio Marine Life .. Kan i dah cakap kedai kecik je !! Kak Lina Pompom sampai terlepas ke Kula cake and boleh dia gigih jalan kaki patah balik Tcso semata sebab nak makan Shell out ni sebab Atinten cakap kedai Hijau .. Bahahah !! Apasalah dia tak call i .. K padan muka dia !!

I dengan Dak Awa dulu pun kesahnya berapa kali terlepas sempang !! Tapi demi makan we go thru dis slowly ok baby ( Kurang tiga saat lagi i jadi naga :P ) ..

Papepun I doakan semoga Owner Teratai Cini Shell Ouch ni akan bukak kedai lebih besar dan sukses more in future #ramairamaiaminkanDoani

*Cumanya i harap Owner keep maintain --->> good food , service and enviroment  yang sedia ada walaupun dah bukak kedai yang selesa in future .. Tq <---

Oh sebelum i merapu lagi panjang mari i belanja gambar !!

Sumber : Ss FB TCSO
 
 Sedapkan ? Mohon telan ailio !!

Second visit .. Gila tak teruja !! Laparnya t_t

Third visit !! Ini kerja Tina , lupa nak bgtau selain shell out Tcso ni juga sediakan masakan panas and western jugak .. Macam Tina tuhari dia makan Nasi goreng Daging merah .. Boleh tahanlah :D

I pergi ngedate dengan Emmet , rezeki gila i dapat makan kuah Butter ni .. Boleh tengok kan sebelum dan selepas .. Nyumz !!
Hanya mampu tinggalkan jejak <3 sahaja .. 

Gendang gendut tali kecapi eh nak makan sedap lekas lekas call booking ( k pantun hambar ) Hehehehe

Pun i ss dari FB .. Boleh je cari TERATAI CINI SHELL OUCH .. Sekarang dunia dah maju , tak waze boleh google , semua ada MAK BAPAK je yang tak ada .. Hheheh !!

Alamat :
No 40,Jalan Teluk Sisek Kuantan @ terataichini
Call :017-900 0729
Waktu operasi :
17:00 petang - 01:00 pagi
Selasa-Ahad ( Isnin Cuti ) @ Optional ( sebelum datang call i lepastu ajak i makan sekali dulu kedai bukak ke tidak  , tu je i mampu pesan hehe )

SHELL OUT , MASAKAN PANAS & WESTERN FOOD

P/s : Ini bukan review , i sekadar berkongsi kut kut kalau u guys datang Kuantan pastu blur nak dinner dekat mana .. Kohkoh :P
Yang teringin makan Shell Ouch lagii !!
Atynaz 


Monday, March 12, 2018

Tripcation to Melaka 2k18

Hello mello , setelah sekian lama tak menulis bahana penyakit 'M' atas kepala i kini kembali .. Seperti tajuk yang tertera di atas on 10/3/2018 i telah selamat mendarat di Melaka buat kali kedua  .. #silabanggadenganI

Trip ni asalnya idea dari Wani Hasmita , diakan nak habis Li so suka selok la mengajak berjalan .. Pelbagai destinasi dicadangkan seperti Kl , Melaka , Cameron , dan lain-lain .. Setelah bergaduh nak rak menimbang tara pelbagai faktor kita pilih Melaka :D 

Dia punya merancang tu , 3 minggu sebelum dah mula searching macamkan Melaka tu jauh bebeno lahkan .. I memang belajar daripada pengalaman so i sesiap kutip duit deposit .. Makanya , Rm 100 x 6 pax = Rm 600.00

Rm600.00 ni termasuk penginapan , makan malam di Parameswara dan duit minyak kereta Danish .. Mujur cukup !! Kahkah .. Maka on Sabtu 10hb 3 itu marilah kita berkelana .. Teknikalnya trip ni joined by :

Driver : Danishthor
Perancang majlis : Amirthor

Ahli penyibuk tegar :

Iffathunthor @ bendahari kehormat
Weenthor
Pikathor
Wanithor

Dalam itenari , gerak pukul 7 .. Tapi biasalah janji Melayu , i sendiri pun sampai pick up point dekat rumah Tinathor 7.30 .. Itu ini itu ini dalam 7.45 lah kita gerak .. Isi minyak dekat Caltex  sekejap and berhenti sarap dekat Hentian Risda Keratong .. Perjalanan was smooth and we manage to reach Melaka around 12 something .. Yeayyy !!

Then , kitorang pergilah cari hotel , setelah 4 hotel kitorang pergi semuanya tak menepati spec pilihan ahli grup .. Pergi makan dulu lah dekat Asam Pedas Semabok sebab kalau lapar nanti i menaga .. I tak boleh kalau buat keputusan bila lapar .. I search aje dekat google so mana gerai yang keluar atas tu i pergi .. Rasa dan harga ? Err , bolehlah ..

Selesai makan , patah balik bandar dan akhirnya , atas hasutan i kitorang menginap dekat Da Som Inn Jalang Tukang Emas .. Bebetul dalam bandar dekat Jonker street etc .. Pandai kan i pilih hotel tapi parking dia jauhhh lah hahahahahah #tepukbahusendiri #misiberjaya

Check in selesai , lets tawaf Bandar Hilir .. Kitorang end up sampai bangunan Merah .. Lepastu shoot terus pergi Klebang .. Dalam 5 lebih jugak la .. Lepak-lepak .. Lepastu shoot ke Umbai .. Makan dekat Ikan Bakar Parameswara .. Settle makan , balik bilik then merayap ke Jonker Street ..

Around 11 lebih walking around Sungai Melaka ternampak pulak Eye on Melaka .. Ahh si Wani Hasmita dan suka selok .. Tapinya dia naik Pirate Ship .. Masalah jiwa betul.. Habis semua dia paksa naik .. Muntah i .. Haa !!

Around 12 lebih balik bilik then memasing settle down .. Call time esok pagi pukul 10 ok .. Pergi tidur :D

11/3/18 (Ahad)

Kan call time pukul 10 tapinya pukul 9 Wani Hasmita dah gegau bilik .. Ingatkan dah siap .. Rupanya nak ajak iron baju je .. Nasib baik boleh breakfast .. So gilir-gilir lah .. Sekalinya , steam iron tu buat hal dekat baju i .. Habis karat dia turun .. Baju dahla putih .. Maka berhuhu la aku ..

Settle semua hayun ni sarapan .. Call time di awalkan ke 9.45 .. Tupun masih lagi berebut cermin mekap .. Harap faham .. Mujur i ni mak tiri , menggelupor semua siap .. Check out then terus ke  The Shore Sky Melaka .. Iffah punca .. Habis ireng i dekat atas tu .. Ambik ambik gambar the shoot pergi museum ..

Museum settle , i tetiba dapat tugas bertapa dekat Bazar depan museum Samudera tu .. Wani punya pasal la .. Dia pegi beli baju , i yang kena tunggu .. Adalah 30 minit i pacak dekat situ .. Settle , pergi cari Melaka Mall .. Melaka Mall tak jumpa-jumpa .. Akhirnya terpaksa lah enter Mahkota Mall .. Cari Mcd mcd dah tutup , end up i makan Subway bebudak ni makan Kfc ..

Solat pulak dekat Masjid selat , lepastu shoot terus balik Kuantan .. Otw balik , dekat Semabok i ternampak Milo Ais Kepal Viral .. Sila berhenti .. Kahkah !! Done dengan dessert , terus balik .. Singgah solat dekat hentian Risda keraton again and sampai Tas around 9 lebih .. Lega !!

Allhamdulillah perjalanan smooth , semua dalam kereta happy-happy tadek gaduh-gaduh .. Sibuk dengan cerita P.ramleenya ,lepastu kau usik aku aku usik kau .. Sakan riuh dalam kereta .. Good jom team GlassIreng x Melaka2018 .. Love youguys <3

Ok dahla , i pun tak ingat apa lagi nak cerita .. Kejap i belanja gambar :P

 Belakang : Danish Thor , Tuan Tanah
Tengah ke Depan: Wani Thor , Pika Thor , Ween Thor dan Iffatun Thor





And ya HAPPY BIRTHDAY MR.AHMAD DANISH FARHAN :D

Yang Vacay 
Atynaz


Sunday, February 25, 2018

Al Fatihah untuk Aki ..

I tak tahulah nak mula cerita dari mana , rasa macam benda ni semua mimpi walaupun hakikatnya benda ni realiti .. Aki @ Ayah kepada Mummy i dah kembali ke Rahmatullah pada hari Khamis lepas bersamaan 22/2/18 bersamaan 06 Jamadil Akhir 1439 Hijrah akibat kanser @ sakit tua ..


Rabu malam tu Papa ( my uncle ) ada call tanyakan Aki macammana .. Mata kasar i ni nampak la Aki ok .. Tok pun sedang molek urut-urut badan Aki .. Ialah semenjak Aki sakit ni , beliau suka betul bermanja .. Iolls pulak perangai ganas .. Jadinya Tok la melayan Arwah :) .. Lepastu i pun tertidur sebab memang mengantuk tahap max la itu hari ..

I tersedar kejap , nampak Tok tengah cuddle dengan Aki .. Selama Akisakit ni Tok tidur atas sofa .. Entah kenapa malam tu Tok boleh pulak turun sebelah Aki :) .. Sedang i tidur , Tau-tau dalam pukul 1 pagi  Tok kejut mcm mana apa ka bgtau Aki dah tak ada .. I mcm , mungkin Aki pengsan je kut ni , ialah Tok kan suka buat gabra ..

Hmm , rupanya betul Aki dah pergi dalam tidur sebab kaki beliau dah sejuk .. I bukan boleh , terus menjejes air mata weh .. Call Papa , Mummy , Apak , Mak.ngah dan semualah .. Serasa macam tak percaya Aki dah tak ada .. Tok apatah lagi kan .. Suami beliau kut .. Haih .. Makanya sepanjang hari tu lah i swing .. Baca Yaasin nangis , mandikan Aki nangis , tengok Tok nangis .. Heih !!

Then Anak cousin i sampai , ada jiran datang lepastu Papa i anak beranak .. Tunggu siang sikit , dalam pukul 9 pagi bawak ke surau .. Tunggu Mummy dengan M.ngah sampai dalam pukul 11.45 baru mandi .. I , Cousin i and anak cousin i yang mandikan .. Allhamdulillah dapat i berbakti untuk Aki buat kali terakhir .. Sentuh tangan dia dan cium dahi Aki buat kali terakhir .. Selesai semua urusan .. Di kebumikan lepas Zohor .. 

Alhamdulillah , segala urusan Arwah Allah permudahkan , cara meninggalnya senang  dan urusannya pun cepat aje .. Lancar kata orang .. Apapun kan kita yang hidup ni kena redha la dengan ketentuanNya kerana kematian itu adalah pasti  .. Al Fatihah untuk Aki :(



Sunday, February 11, 2018

Short Gateway @ Bukit Panorama

Hello mello , setelah sekian lama i bertapa pemalas nak update senang cerita kat Kuantan ni mood menulis pun makin ke laut dalam .. Harini baru terniat nak menulis , sebab i takut i terlupa ( Read : Memang banyak cerita pun i tak update Koff ) ..

Plan nak hiking ni bermula sejak 3 minggu lepas , i selaku mak pengantin merangkap tuan rumah haruslah extra beria .. Si Iffatah tu pulak Lalang , kejap kang dia ok kejap tak .. Yang lain mengikut dia je .. Geram i tengok perangai memasing !!

Pilih hari baloh , pilih masa baloh , pilih tempat ponnn baloh !! Sudahnya , kita buat keputusan untuk daki Panorama on 10/2/18 Sabtu .. Joined by :

  1. Danisha
  2. Amiraid
  3. Iffatah
  4. Ains
  5. Hawani
  6. Tina
  7. Wani Hasmita
  8. Pikachu
  9. I @ Tuan Tanah 
Jumaat malam dah overnight dekat Mcd Sungai Isap , walaupun tak la berapa nak overnight .. Kemain memasing semangat membara nak gerak .. Sudahnya , gerak awal !! Lalu jalan dalam , nyaris i nak langar babi mabuk !! Zzz , pukul 2 tepat engko sampai Sungai Lembing .. Hahhahahahaha , sepi dihujung waktu derr  .. Orang start mendaki pun pukul 4 lebih ..

Harusla mereput , depan masjid Sungai Lembing .. Pukul 3.45 pagi start mendaki .. Sejuk nak mampos !! Hahaha , yang Hawani dah lemah lutut .. I tinggal je dia dengan Danisha and the geng .. Tak larat nak cakap banyak :P .. So , i , Pikachu dan Iffatah mendaki dengan penuh semangat waja ..

Slogan i , wanita gaya mutu keunggulan .. Mendaki lah bertiga dalam kegelapan  beserta slogan dan harapan yang kat atas tu ada Abang S ,baju mahal dan steambot .. Koff !! Tepat pukul 4.48 pagi sampai kat atas .. Laju laju buaiku laju .. Hahah ..

Tak lama yang lain sampai , silakan mereput sebab jangan kan matahari apa benda semua pun tak nampak .. Gelap gelita .. Dahla sejuk nak mampos .. I kat atas tu bersin je kerjanya .. Lepak lepak kat atas , rupanya matahari cuti .. Zzzzzz , dah selfie pa semua .. Turun lah dengan hati yang duka dan off course kaki yang lemah dan sakit nak mati .. 

Next was Air terjun sungai Pandan .. Tepat pukul 9 kitorang keluar Sungai lembing .. Sarapan roti canai and shoot ke Sungai Pandan .. Mandi manda , ingatkan dah petang .. Rupanya baru pukul 11 lebih masa nak keluar .. Kahkah , hazabnya lahai :P

Hantar Tina balik , then Pikachu .. Lepastu lepak dengan Wani Hasmita and Iffatah dekat Black Stone .. Kamsik ayam dulu .. Tiba-tiba Wani Hasmita ajak main beskal .. Ok mentang-mentang dia share bayar dengan Iffatah i kena kayuh .. Kofff , nak tercabut kaki ni .. Dapat dekat Iffatah semangat je lebih kayuhnya tak mandang .. Sod ba ro jelah aku !!

Then hantar Wani Hasmita balik Sungai Ular , Iffatah balik Chengal Lempong and i pun balik rumah .. Tidur strettt tak bangun-bangun .. Bhahahaha , tapi i pelik Iffatah pulak lebih letih dari i .. Kwahaja member tu :P

Ok la meh i belanja sekeping dua gambar .. I nak undur diri ni .. Hhahhaha






Yang Hiking Untuk kali kedua
Atynaz

Tuesday, December 12, 2017

I'm back !!

Hello mello , bersiaran kembali setelah sebulan senyap .. Last entri kepochi dengan dak Aa bulan lepas kut .. Lepastu sambung cuti + memendap maka tak adalah cerita padahal entri Pecipta pending , entri Kerja partime pending eh banyakla pendingnya kan .. Hehehe !!

I sekarang ni tengah praktikal @ intern dekat Pejabat Agama !! Tu yang tadek masa nak berjimba bagai segala ni .. Cuba dulu , mall seberang poli , selagi tak petang bawak ke malam bercinta nak balik rumah .. Sekarang ? Nan hado !! Walaupun mall tu still dalam radar dekat dalam capaian Grab .. Tetaplah malas !! 

Pukul 8 pagi thumbprint pukul 4.59 petang dah ready nak balik #perangai .. Hahaha , dia punya penat tu mengalahkan orang kerja ladang .. Penat buat apa aku pon tatau ler .. Tadek dan singah memana terus balik rumah nampak sebab dah terbayang  katil je .. 

Padahal duduk dalam  Pejabat Agama tu dekat kaunter depan je pun layan pelanggan ambik nombor , borang , q&a etc .. Fuhh , pikir-pikir balik agak saiko sebenarnya deal with manusia ni .. Mbahahah !! but so far im ok !!

Day 1 was awesome tak berani lagi tayang ke-Lydiaan dia .. Barisan staff Pejabat Agama sini baik baik belaka .. I under halal , tapi sudahnya i master bab nikah kahwin cerai ruju' ni .. Hahaha !! Cool kan ..

Selain tu belajar handle pelanggan , jenis-jenis borang etc .. Buat kad nikah , masuk sistem key in pengambilan  .. Fuhh , tak pernahla terfikir dalam hidup ni .. Tengok orang masuk Islam , ruju' , daftar cerai nikah etc .. Dia macam mix feeling .. Macam tulah rupanya hidup kita .. I siap berteka teki kenapakah dan apakah tujuan pelanggan itu ke Pejabat Agama .. Hahhaah !!

Praktikal sini ada 14 orang , i , Weenthor , Piqa , Hawa , Iffa , Ain , Suha , Mira , Wani , Dyla , Ily , Danish and Amir Redzuan .. I bersyukur rahmat ada Weenthor yang kalau ikutkan panjang ceritanya sampai tersesat sesat ke tempat li i hahahaha  dia lari dari tempat li lama so tadelah batang sangat bak kata Ayang Sherry .. 

Setakat ni dua minggu dah berlalu dengan jayanya  .. Sebab i pilih Pejabat Agama was , i nak cuti kerajaan ( sabtu , ahad dan cuti umum ) , nak cuti senang , walaupun tadek elaun but still worth la daripada sakit hati dapat elaun sikit lepastu kerja macam babu .. Fuhh !! Yang kerja elaun banyak pun mesti la setimpal dengan kerja kan .. So , pilihan ditangan anda .. Make a wise choice k !! #tiber

Dahla , kang pepanjang bukan baca pun .. I letak sekeping dua keping gambar pastu nak layan movie ..

 :D
 Fail cerai ke ?

 Boys Squad !
Hai Tina :D
Yang Bizi
Atynaz

Thursday, November 2, 2017

Short escapism in Kuantan

Hello mello , sebenarnya plan keluar ni adalah plan date i dengan Bff i yakni Dak Aa .. Lama kut plan , tapi biasalah kita hanya merancang Tuhan yang menentukan #libastelekung .. I bizi , Dak Aa bizi sudahnya tak kemana .. Tapi i kan sejenis sentimental dan gila memaksa pulak tu minggu ni minggu last kitorang jumpa dekat poli .. Haruslah sentap !!

Maka Dak Aa pun menjanjikan bulan dan bintang .. I nyaris nak terpedaya istana kaca .. Nasib baik semalam berjaya jugak keluar .. Biasalah , plad adhoc ni selalunya yang paling efektif , berjaya dan berkesan .. Kahkah !!

I punya rancangan adalah keluar dari pagi yakni sarapan sampai ke dinner .. Sudahnya , Dak Aa ambik aku lepas Zohor semalam .. Hek dia #mohonibersyukursikit .. Memula i plan nak naik je motor , fikir-fikir balik kereta Aa kan ada .. I drivelah .. Ahaha.. Beliaupun setuju #manabolehtaksetujukandengani

So drivelah i ( yippi ), destinasi pertama kitorang ? Kedai kucing Sookies Tanjung Lumpur .. Tok kirim beli pasir kucing .. Lepastu  booleh pulak memasing blur nak makan dekat mana .. Hahaha , yelah nak lunch pebende dekat pukul 4 .. So , singgahlah Warung Pok Su Mok Su Tanjung Lumpur bebeli kudapan sikit .. Yeler , kebulur kut ..

Lepastu sambung blur lagi , mana sehh nak makan .. I dan Dak Aa akhirnya singgah la Rina Daging Merah Classic .. Niat dihati nak makan nasik goreng daging merah , daging siap lambat .. K foine !! Orderlah nasik goreng seafood .. Biasa-biasa je .. Dak Aa order mee celup .. Rasa ? Tak pulak i rasa .. Kah !!

Next , cari dessert .. Naik je atas jambatan Tanjung Lumpur tu i mintak izin Dak Aa nak menjerit .. Bukak tingkap jeritt .. Aaaa , kesian Dak Aa sebelah , dengung telinga  katanya .. Singgah  kita di KingMangoShake Kuantan ( kiri Vistana sebelah kanan Bhp  ) .. 

Lepak situ , then i ajak jelah Dak Aa karok .. Dari sini timbul pulak Atinten dengan Fiza .. So , Dak Aa cakap boleh lah hantar i lewat skit sebab an ada orang temankan dia .. Cantik !!

Minum-minum , shoot ambil Atinten dengan Fiza .. Asar dengan Maghrib dekat Masjid Bukit Sekilau .. Plan seterusnya adalah Teratai Chini Shell Ouch .. Fuhh !! I call siap-siap tanya bukak ke tutup , boleh tak walk in .. Tutup hari Isnin guys , and boleh walk in .. Cantik !! Lokasi dia Jalan besar , belakang Hotel Suraya Sebelah Tokio Marine Life ..

Settle shell ouch , i pegi Im pulak .. Ingatkan nak pegi butik settlekan hal barang .. Butik tutup !! Then i wassap Sis Tiha tuntut satey .. Katanya satey Gerbang santai im ( sebelah Hotel Sri Manja )tu sedap .. Aah , sedap !! I tengok dia dengan penjual satey tu pun lebih kurang akrab .. Taciu belanja i semalam bb .. Next time i belanja you ayam penyet k ?

Pas makan satey lets go to KimStone Foodcourt Beserah .. Sebab tempat ni lawoo je , tak order mende pun .. Nak minum pun tak larat .. Ok marilah bergambar gaya bebas .. Settle ? Ok jom gerak ..

Shoot pegi funfair .. , Sepanjang jalan tu karok la dalam kereta .. Jerit pekik macam apa ( akulah tukan ) .. Hahahah , seronok bhai , bila lagikan nak buat hal .. Esok dah tuwe maluu ..

Sampai funfair memang aim dua benda .. Naik buaian pusing .. Tenturun je terus mabok .. Apa ke bangang .. Dia pusing banyak kali .. I macam aaaaaaaaaaaaaaaa .. Kesian Dak Aa sebelah .. Yang Atinten hazab je dengar Fiza berzikir nak turun .. Hahaha !! Lepastu main bumper car , ni lagi kwaja .. I pusing kiri dia reverse i pusing kanan dia mampos .. Tetau dan habis .. Settle main dua benda tu , yuk karok tutup hari ..

As usual Music star pilihan hati , Rate weekday after 6 pm adalah 13 ringgit .. Tambah 5 ringgit dapat 30 minit percuma dan dua air .. Bahagi empat orang , ambek kau memasing melalak , meraung , nangis , berlakon , buat hal semua ada .. Dak Aa la gg !! Hahaha .. #kaudanaku

Puas hati , settle akhirnya i drive balik rumah dengan hati yang berat .. Tinggal segala perbuatan semalam menjadi kenangan hari ini .. Umm , meh i belanja gambar :P

Bb boo #taken
 #kingmangoshakekuantan
 #terataichinishellouch
 Sapa ada lesen bawak keter ni pm i k ?

Kesimpulannya  it was a fun day .. Selamat berpraktikal dan menempuh kehidupan guys .. Akhir kalam semoga jumpa lagi di lain masa .. 
Salam Sayang
Atynaz
P/s : KAHWIN JANGAN LUPA JEMPUT

Tuesday, October 31, 2017

Instagram Polls Clarify ..

Hello mello , kelas gitu tajuk nak Omputih saja .. Senjak ig dah update ni kemain giat i update .. Salah satu benda yang baru pada ongkampung mcm i ni Poll .. Kahkah !!

Maka dua minggu lepas ( ? ) i saja-saja test buat 10 Poll dekat Ig story .. Alah soalan bodoh-bodoh je .. 

Kepada yang bagi feedback .. Thanks !! Jadi untuk harini i nak jelaskan apa makna disebalik 10 soalan tu :P 

 I memang nampak kekwat !! Ramai kata first time jumpa muka i muka sombong .. Yelah member sejenis konfiden tahap dewa .. Tapi sekali dah kenal i , i rasa i tadelah kekwat mana (?) pun .. Diva sikit je tak salah kan !!

I memang banyak songeh .. Tak dinafikan , pada yang vote Manja tu .. Thanks , sebab i sebenarnya  memang manja dan tu yang menampakkan dan menjadikan i banyak songeh .. Tapi end up , i akan ikutkan aje .. Paling koman kene bebel sampai menanah telinga jelah sebab i tak puas hati .. Kah !!

Thanks sebab downgrade i !! Ni kes terpengaruh dengan Dato Vida la ni .. Hahaha .. Apapun i tetap EMPRESS .. #Fuhh

Hahahaha , B stand for Bongok sebenarnya , and C stand for cerdik .. Kepada Makhluk yang vote B .. Tahniah !! Anda kenal i .. Hahahahahmbar ..

 Jawapannya YES , i pernah panjat pokok Manggis dan Rambutan .. Kahkah !! Tak caye boleh Dm i nanti untuk pembuktian .. Ke nak lumba panjat pokok kelapa ??????

Alphabet kegemaran i ? S .. Sebab A dah sinonim dengan i .. So i gemarkan alphabet S .. Kepada yang pilih S .. You might know me #tibe

 Ye sindir .. Kahkah .. Agak kalau lama dah tak bertegur tetiba macam nak tegur i balik tu tahan jelah .. I sejenis macam , engko buat hal engko i buat hal i .. Dah lama hilang lepastu acah-acah tegur .. Tak paham aku orang konon bizi 24 jam tapi spend 5 minit dengan ws i pun x dan .. Bizilah sangat .. Nampak je update itu ini , mandi sampai setahun , solat sampai dua jam .. Makan lagilah .. Kelakar pulak .. #siapapilihsindiridiakenali

 Ofkos diri sendiri .. S tu cuma alphabet kegemaran je .. #fuhh

 Soalan ni , hahahahah 
Pada yang Jawap Tak , memang ya pun !!
Pada yang Jawap No , yes you are ..

Kepada yang kenal i 1% tu , korang sebenarnya tak kenal pun i .. Hahaha .. Kalau kenal , dm i k ..
Yang 0.99% tu congrats sebab jujur tahap taboleh tolong .. Love you guys !!
 
I nak ucapkan terima kasih kepada yang pilih Stay .. Sebab engkorang faham i .. Yang pilih berubah .. I faham , doakan i k .. I rasa i akan stay , bertahan dan terus hidup di mercu bahagia .. #waklu

Settle sepuluh set poll .. Tak puas hati boleh pegi mampos , i punya poll sukahati lahkan .. Dah byeeee ..

Biu-biu
Atynaz